Αγορά μύλου!

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
aris

Re: αγορα μυλου!

Δημοσίευση από aris » Σάβ Δεκ 04, 2010 10:40 am

Εδω και 10 μέρες περίπου χρησιμοποιώ τον mazzer mini electronic
Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία σε άλλο μύλο,και η αγορά του έγινε μετά απο υπόδειξη φίλου,πολύ μα πάρα πολύ μυημένου στον espresso.Η αποψή του ήταν οτι αντί για μια αγορά των 200-250-300 ευρώ,παίρνεις (εφόσον υπάρχει η δυνατότητα),αυτόν,και δεν ξαναλλάζεις στο μέλλον
Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση χωρίς να εχω προηγούμενη εμπειρία επαναλαμβάνω,είναι οτι σ' αυτές τις 30-40 αλέσεις που εχω κάνει οι "μικροκόκκοι" που βγαίνουν είναι πάντα ίδιοι,μιλώντας για ίδια ρύθμιση κοψίματος πάντα.Υπάρχει ρύθμιση για να βγάζει πάντα ίδια ποσότητα για μονό ή διπλό φλυτζάνι με επιπλέον ρύθμιση για λιγότερο ή περισσότερο καφέ,καθώς και χειροκίνητη λειτουργία για όσο θέλουμε.
Η όλη κατασκευή θυμίζει μηχάνημα "heavy duty" :lol: όπως λέει και ένας φίλος,και ζυγίζει γύρω στα 10 κιλά.
Περιττό να πω πως μετά την πρώτη δοκιμή αλεσμένου καφέ κατάλαβα οτι τόσα χρόνια δεν έπινα καφέ αλλά κάτι που έμοιαζε με καφέ.Η ποιότητα του καφέ τώρα είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ καλύτερη απο πριν.
Συμπέρασμα για όσους σκέφτονται την αγορά οποιουδήποτε μύλου:καλύτερα μια πιο φθηνή μηχανή espresso με μύλο,παρά μια καλή μηχανή χωρίς

Άβαταρ μέλους
dgn
Όνομα: Δημήτριος
Μηχανή:: Silvia heavy mod
2η Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Mazzer Major
2ος Μύλος:: Macap M4 Stepless

Δημοσίευση από dgn » Σάβ Δεκ 04, 2010 10:10 pm

Μεγειές!
Η Mazzer είναι από τις κορυφαίες εταιρίες στον χώρο.
Από που τον πήρες και σε τι τιμή αν επιτρέπεται?

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Δεκ 04, 2010 10:17 pm

Από εδώ τον αγόρασε
viewtopic.php?f=8&p=7703#p7658
για την τιμή με τα ταχυδρομικά (εάν υπάρχουν) θα μας πει ο ίδιος. Πάντως μιλάμε στην περιοχή απο 559-599 ευρώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

anepro

Δημοσίευση από anepro » Σάβ Δεκ 04, 2010 10:55 pm

Αξίζει όμως ένας αρχάριος να επενδύσει τόσα χρήματα για την αγορά ενός μύλου, χωρίς να έχει προηγούμενη εμπειρία;

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Δεκ 04, 2010 11:27 pm

Θέτεις τα ερωτήματα πολύ γενικά και δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα απαντήσεις αλλά μόνο προσεγγίσεις. Το θέμα δεν είναι άμα είσαι αρχάριος το θέμα είναι άμα το αντέχεις οικονομικά. Πάντως ακόμα και τα 600 ευρώ άμα σκεφτείς ότι είναι για αγορά που μάλλον την κληρονομούν και τα παιδιά σου και ότι λύνεις την υπόθεση μύλος μία και καλή ίσως να μην είναι και τόσο πολλά.
Πιο μεγάλη σημασία έχει, όπως σου είπε και ο Δημήτρης
Dimitris_P έγραψε:το θέμα είναι πρώτον κατά πόσο έχεις την όρεξη να ασχοληθείς με το άθλημα, να την "ψάχνεις" δηλαδή και να μπορείς να βάζεις χέρι σε όλους τις παραμέτρους μιας εκχύλισης και το budget φυσικά που διατίθεσαι να δώσεις.
Πάντως στην περίπτωση σου εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις χαμηλά (ένα κακό με τα fora είναι ότι παρασύρει ο ένας τον άλλον όλο και πιο ψηλά. Μέχρι πρότινος θεωρούσαμε μηχανές με pressurised pf καλές και τώρα φτάσαμε σε Izzo Alex Duetto II :lol: ) να δεις άμα κολλήσεις το μικρόβιο και βλέπεις μετά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

anepro

Δημοσίευση από anepro » Σάβ Δεκ 04, 2010 11:38 pm

Όσο για την Duetto II, όντως ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα. Δεν είναι αυτές οι μηχανές για όλα τα βαλάντια. Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως τώρα.

aris

Δημοσίευση από aris » Δευ Δεκ 06, 2010 10:28 am

Christos έγραψε:Από εδώ τον αγόρασε
viewtopic.php?f=8&p=7703#p7658
για την τιμή με τα ταχυδρομικά (εάν υπάρχουν) θα μας πει ο ίδιος. Πάντως μιλάμε στην περιοχή απο 559-599 ευρώ.
Τον αγόρασα απο το site που υπέδειξε ο Χρήστος.
Η αρχική ήταν 559(τιμή μύλου)+63 τα μεταφορικά,αλλά επειδή αγοράσαμε μαζί με τον leftgalan 2 μύλους,μας τους άφησε 575 τον καθένα μαζί με μεταφορικά.Μάλιστα αυτός του leftgalan ήταν polished aluminium,κάτι που εχει επιπλέον χρέωση 40 ευρώ,αλλά ούτε εκει χρέωσε διαφορά.Άρα 2 μύλοι με μεταφορικά,σύνολο 1.150 ευρώ.
Τώρα γι' αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω περί αρχαρίων,να σας πω οτι δεν είναι και τόσο ακριβές..
Πίνω capuccino και espresso 20 χρόνια τώρα,και είχα κάνει αρκετές δοκιμές και με την gaggia μου και με πάρα πολλές ποικιλίες καφέ που έφερνα ο ίδιος απ' την Ιταλία όταν πήγαινα.Μέχρι που κατέληξα σε έναν συγκεκριμένο καφέ και εναν στάνταρ τρόπο παρασκευής.Εδω να πω οτι έφτιαχνα πολύ καλύτερο καφέ απο τα περισσότερα caffe εξω.Ως τότε που δοκίμασα τον φρεσκοαλεσμένο που δίνει ο μύλος,οπότε στην κυριολεξία άλλαξα διάσταση..δεν συγκρίνεται με τίποτα απ' αυτά που έπινα ως τώρα..
Τώρα φροντίζω να αλλάζω συνεχώς ποικιλίες και να ρυθμίζω τον μύλο,ώστε να βγάζει η gaggia 50 ml σε 25-27 sec,μέχρι να βρω το ιδανικό για μένα
Συμπερασματικά,πιστεύω πως είναι μια αξιόλογη επένδυση,για κάποιον που θέλει να ανέβει επίπεδο και μπορεί να δώσει τα απαιτούμενα ευρώ.Άκουγα διάφορα για προβλήματα μη αξιόπιστων μύλων,όπως διαφορετική κοπή στο ίδιο άλεσμα ή συγκεντρώσεις κόκκων σε σημεία κ.λ.π.Αυτά ήθελα να αποφύγω και επέλεξα τον mazzer

anepro

Δημοσίευση από anepro » Δευ Δεκ 06, 2010 12:00 pm

anepro έγραψε:Αξίζει όμως ένας αρχάριος να επενδύσει τόσα χρήματα για την αγορά ενός μύλου, χωρίς να έχει προηγούμενη εμπειρία;
aris έγραψε:Τώρα γι' αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω περί αρχαρίων,να σας πω οτι δεν είναι και τόσο ακριβές..

Με το παραπάνω σχόλιο προφανώς εννοούσα τον εαυτό μου. Κακώς δεν το διευκρίνισα. Χωρίς παρεξήγηση.

aris

Δημοσίευση από aris » Δευ Δεκ 06, 2010 12:34 pm

:offtopic:
Μη χαλιέσαι :lol:
Ακόμα και για μένα να ήταν,καμμία παρεξήγηση

Άβαταρ μέλους
apostatis
Όνομα: ΒΑΣΙΛΗΣ
Μηχανή:: GAGGIA BABY DOSE
2η Μηχανή:: KRUPS
Μύλος:: MAZZER MINI E MOD A
Οι καφέδες μου:: LAVAZZA PIENAROMA

Re: Αγορά μύλου!

Δημοσίευση από apostatis » Δευ Δεκ 27, 2010 1:31 pm

εχω στη κατοχη μου την gaggia baby dose και μετα απο αυτα που διαβασα και που ειδα στην πραξη
με πεισατε να αγορασω κι εγω εναν μυλο
εχετε καποιον να μου προτεινετε περιπου στα 300 ευρω?
εχω δει διαφορους οπως
Rancilio rocky
Ascaso
MAHLKONIG
gaggia
θα προτιμουσα αυτος που κοβουν κατευθειαν καφε στο καλαθακι και οχι σε doser
μιας και οπως φανταζουμε ειναι καλυτερο γιατι κοβουμε οσο θελουμε εκεινη τη στιγμη
χωρις να αποθηκευετε καθολου καφες.σωστα???
βασικα δεν ξερω ποιοι θεωρουνται καλυτεροι
γι αυτο και ρωταω τους ειδικους
εσεις που ξερετε και αρκετους τους εχετε δοκιμασει τι θα λεγατε?

Απάντηση