Δεν έχω να σου πω κάτι πάνω σε αυτό.
Εγώ πάντως τον πήρα σε λευκό
Βλέπω σε προβλημάτισε έντονα τελικά το θέμα σέρβις
θα ανεβάσω κάποια στιγμή (λογικά όταν θα έχω χρόνο να το γράψω ..δλδ στις διακοπές μου, ένα ριβιου του μύλου με αναλυτικά ότι τεστ έκανα και θα πω και την αναλυτική γνώμη μου. Αχιλλέα με την βοήθεια της Αναστασίας νομίζω οτι έχω καταλήξει. Με βλέπω για την Lelit plust pid και μύλο τον niche zero. Αν σε αυτα προσθέσεις και μια φραπιέρα artemis και τα λοιπά συμπράγκαλα ζυγαριά, τυφλό, μεταλλικό tamper, καθαριστικά κτλ. Με κόβω να αγγίζω τα 1300-1400. Οπότε θα κάνω λίγο υπομονή περιμένοντας και το Δώρο Χριστουγέννων με σκοπό να πάρω κάτι αξιόλογο που θα μου μείνει...axilleas1990 έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 28, 2019 2:21 amΦίλε Κώστα αν θέλεις την άποψη μου για αγορά μην σπαταλησεις ούτε 1 ευρώ σε κάτι που δεν θα σου δώσει καλό αποτέλεσμα. Στον εσπρέσο υπάρχει ένα low όριο που από εκεί και κάτω κάνεις έκπτωση στο φλιτζάνι και ένα όριο χρηματικό που από εκεί και πάνω πληρώνεις φιγούρα.. Pid, ανοξείδωτο boiler, Opv και ένα μύλο που εκτός από μαχαίρια να είναι εύχρηστος. Διάλεξε και ένα εύκολο φρέσκο blend και καλή απόλαυση. Σε 1 χρόνο το 1000ρικο το έκανες απόσβεση για πλάκα... και θα πίνεις ποιότητα όχι τα λάδια που σερβίρουν στα καφέ.. αν δεν έχεις το 1000ρικο μην αγοράζεις τίποτα τζάμπα φράγκα.. έχει και μεταχειρισμενα.. μην το αποκλειεις..
Nimrodel έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 28, 2019 12:27 amΟ κ10 ειναι ένας πολύ καλός μύλος αλλα με τεράστιο τούνελ και θεοβαρος. Ο Νίτσε είναι ένας μικρός μύλος, με μηδενική κατακράτηση, πολύ πιο αθόρυβος με σχεδόν την ίδια ποιότητα άλεσης (τα μαχαίρια τους είναι ίδια όσον αφορά στο μέγεθος) και με το ένα τρίτο της τιμής. Ο κ10 πιανει το μισό μου πάγκο. Αν θέλω να πάω ένα ταξίδι δεν μπορώ να τον πάρω μαζί.
Επίσης εγώ είμαι τρελή μην μου δίνεις σημασία, έχω πάρει διάφορους μύλους. Αλλά ξέρω άνθρωπο που μπορεί να μου τον φτιάξει αν χαλάσει.
Στην ποιότητα άλεσης, στους λάιτ καφέδες ο κ10 έχει καλύτερη άλεση από τον Νίτσε. Σε μιντιουμ μη σου πω ότι προτιμώ τον Νίτσε. Όχι ότι δεν θα αλέσει δλδ ωραία και τους λάιτ αλλά θα τους "μαλακώσει" λίγο. Δεν θα τονίσει δλδ τις έντονες οξύτητες τόσο πολύ.
Εν πάσει περιπτωσει και επειδή έχουμε βγειθα ανεβάσω κάποια στιγμή (λογικά όταν θα έχω χρόνο να το γράψω ..δλδ στις διακοπές μου, ένα ριβιου του μύλου με αναλυτικά ότι τεστ έκανα και θα πω και την αναλυτική γνώμη μου.
Γενικά τον θεωρώ πολύ vfm και σίγουρα ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις μεχρι 1200-1300 ευρώ.
Έτσι πρέπει να σκέφτεται και να πράττει κάποιος που ξεκινάει με το σπορ. Εξαιρετικές επιλογές σε κάθε κατηγορία. Εύχομαι με το καλό!kchoriano έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 28, 2019 3:11 pmΑχιλλέα με την βοήθεια της Αναστασίας νομίζω οτι έχω καταλήξει. Με βλέπω για την Lelit plust pid και μύλο τον niche zero. Αν σε αυτα προσθέσεις και μια φραπιέρα artemis και τα λοιπά συμπράγκαλα ζυγαριά, τυφλό, μεταλλικό tamper, καθαριστικά κτλ. Με κόβω να αγγίζω τα 1300-1400. Οπότε θα κάνω λίγο υπομονή περιμένοντας και το Δώρο Χριστουγέννων με σκοπό να πάρω κάτι αξιόλογο που θα μου μείνει...
Αν δεν έμπαινα εδώ μέσα Αποστόλη μαύρα μεσάνυχτα θα χα. Να στε καλά που μου ανοίξατε τα μάτια σε σχέση με το που πρέπει να προσανατολιστώ για να έχω ένα αποτέλεσμα που στο φινάλε θα με κάνει να πω χαλάλι τα χρήματα που έδωσα...Luckees έγραψε: ↑Δευ Ιούλ 29, 2019 11:38 amΈτσι πρέπει να σκέφτεται και να πράττει κάποιος που ξεκινάει με το σπορ. Εξαιρετικές επιλογές σε κάθε κατηγορία. Εύχομαι με το καλό!kchoriano έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 28, 2019 3:11 pmΑχιλλέα με την βοήθεια της Αναστασίας νομίζω οτι έχω καταλήξει. Με βλέπω για την Lelit plust pid και μύλο τον niche zero. Αν σε αυτα προσθέσεις και μια φραπιέρα artemis και τα λοιπά συμπράγκαλα ζυγαριά, τυφλό, μεταλλικό tamper, καθαριστικά κτλ. Με κόβω να αγγίζω τα 1300-1400. Οπότε θα κάνω λίγο υπομονή περιμένοντας και το Δώρο Χριστουγέννων με σκοπό να πάρω κάτι αξιόλογο που θα μου μείνει...