Έχω διαβάσει προσεκτικά όλα τα νήματα για τον καθαρισμό των μηχανών. Οι περισσότεροι αναφέρεστε σε καποιο πρόβλημα που αντιμετωπίσατε και πως το λύσατε, τι γίνεται όμως με την περιοδική (προληπτική) συντήρηση των μηχανών (κ ενδεχομενως και των μυλων) μας? Την ανάρτηση του Χρήστου με τα λινκς τη διάβασα, εννοείται, και είναι αρκετά κατατοπιστική ως προς το "πώς" με μαζεμένες όλες τις βασικές αναρτήσεις. Κυρίως όμως ρωτώ για το "πότε".
Δλδ :
-κάθε πότε κάνετε μπακφλας? (Πχ εγώ κάνω κάθε βράδυ ή κάθε δεύτερο βράδυ με νερο σκέτο και κάθε μήνα περίπου με καφιζα)
-καθε ποτέ ξεβιδωνετε τη σίτα για να την καθαρίσετε ? Κ μαζί με αυτό καθαρίζετε και τα καλαθάκια ? Σε ξύδι ? Σε καφιζα? Και στα δύο διαδοχικά? Εγώ το έκανα κάθε δύο βδομάδες αλλα σκέφτομαι μήπως πρέπει να το κάνω συχνότερα. Μιλάω για πρόληψη, όχι καταστολή.
-καθε ποτε κάνετε αφαλάτωση? Δλδ όσοι έχετε hx μηχανές τις λύνετε? Τις πάτε σε κάποιον ειδικό? Ξέρετε όλοι να λύσετε τις μηχανές σας?
-κι αν όχι , κάθε πότε τις πάτε για σέρβις? Για φλατζες πχ ή για ναριξει κάποιος μια ματιά αν όλα βαίνουν καλώς?
-περα απ' τις φλατζες, λαστιχακια , τσιμουχες κλπ αναλώσιμα αλλάζετε τίποτα άλλο προληπτικά?
-οι έχοντες ε61 κάθε πότε λύνετε το γκρουπ?
-(το ξέρω ότι είναι νήμα για μηχανές αλλά θα βάλω μια προτασουλα ακόμα εδώ ) το μύλο σας κάθε πότε τον λύνετε για καθάρισμα? Βάζετε grindz και αν ναι , κάθε πότε?
Συγγνώμη για το μεγάλο και επαναλαμβανόμενο ποστ αλλα, ενώ η παραγωγή του καφέ έχει να κάνει με τη γεύση του καθενός και με τα γούστα του, βλέπω άπειρες "συνταγές" για τον Χ,ψ καφέ και σπάνια "συνταγή" καθαριότητας, η οποία , λογικά, πρέπει να είναι κάτι κοινό για όλους.
Αφορμηση της ανάρτησης ήταν δύο (μεταχειρισμενες) μηχανές που πήρα προ καιρού. Η μία ήταν σε κακό χάλι, αν δεν είχα φίλο (εντός του φόρουμ) να τη σώσει, θα την είχε φάει ο τενεκές και αλλάξαμε τα πάντα όλα μέσα. Η δεύτερη γυαλιζε όλη απέξω κι από μέσα ήταν η νεκρά θάλασσα (νταξει εννοείται σώθηκε αυτή ευκολότερα αλλά βλέποντας την απέξω δεν της το χες)
Ελπίζω να μην σας κούρασα.