Quick Mill Anita - Όχι αρκετά ζεστός καφές.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Re: Quick Mill Anita - Όχι αρκετά ζεστός καφές.
Δεν βγαίνει άκρη.
Κάποιος που κινούνταν με ταξί (Jura) πήρε αυτοκίνητο και θέλει να το οδηγήσει χωρίς να ξέρει.
Ο espresso δεν είναι frappė θέλει γνώση, εμπειρία και εξοπλισμό.
Κάποιος που κινούνταν με ταξί (Jura) πήρε αυτοκίνητο και θέλει να το οδηγήσει χωρίς να ξέρει.
Ο espresso δεν είναι frappė θέλει γνώση, εμπειρία και εξοπλισμό.
-
takisspanos
- Όνομα: Τακης
- Μηχανή:: Quick Mill Anita EVO
- Μύλος:: Rancilio Rocky SD
Καλημέρα και σημερα, είμαι ο άνθρωπος που για να αγοράσει κατι εχει διαβάσει ότι υπάρχει στο διαδίχτυο. Λοιπόν διαβάζοντας εδώ μέσα αποφάσισα για την Nuova Simonelli Oscar II ή για την Quick Mill Anita, τελικά αποφάσισα πως μοιάζει πιο επαγγελματική άρα πιο καλη είναι η Quick Mill Anita έτσι και ψώνισα.
Δίκες σας προτάσεις ηταν, όχι σε εμενα βέβαια αλλα σε άλλους που ρωτούσαν, νόμισα πως ηταν άχρηστο να σας κανω τις ίδιες ερωτήσεις που είχαν κάνει άλλοι.
Εγω άρχισα να κανω ερωτήσεις όταν δεν κατάφερα να κανω καφέ και αφού ειχα δει ένα κάρο YouTube πως έκαναν οι εξπερτ καφέ. Πρώτα νόμισα πως το λάθος ηταν το κόψιμο και κοιτούσα πως έκοβαν τον καφέ με τον Rancilio Rocky SD μετα πως γέμιζαν portafilter και πως το πίεζαν και τελικά άρχισα να γραφώ εδώ και να ζητώ συμβουλές.
Δίκες σας προτάσεις ηταν, όχι σε εμενα βέβαια αλλα σε άλλους που ρωτούσαν, νόμισα πως ηταν άχρηστο να σας κανω τις ίδιες ερωτήσεις που είχαν κάνει άλλοι.
Εγω άρχισα να κανω ερωτήσεις όταν δεν κατάφερα να κανω καφέ και αφού ειχα δει ένα κάρο YouTube πως έκαναν οι εξπερτ καφέ. Πρώτα νόμισα πως το λάθος ηταν το κόψιμο και κοιτούσα πως έκοβαν τον καφέ με τον Rancilio Rocky SD μετα πως γέμιζαν portafilter και πως το πίεζαν και τελικά άρχισα να γραφώ εδώ και να ζητώ συμβουλές.
-
Nimrodel
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
Χωρίς παρεξήγηση, το πόσο διάβασες για να επιλέξεις την καφετιέρα δεν έχει να κάνει με την μετέπειτα συμβίωσή σου με αυτήν. Στο να βρεις τι σου αρέσει και να το υλοποιήσεις, κανένας δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Εδώ θα βρεις ιδέες για το πώς να το κάνεις, καμιά συμβουλή, καμιά οδηγία..μέχρι εκεί. Από κει και πέρα, το νήμα έφτασε στην τέταρτη σελίδα του, σου έχουμε πει, ήδη από την πρώτη φορά που έγραψες, δυο τρία πράγματα να κάνεις (πχ ζυγαριά, φρέσκος καφές, χρονόμετρο) ώστε να έχουμε ένα μπούσουλα να σε βοηθήσουμε και δεν το έχεις κάνει. Ξεκίνα λοιπόν από κει ώστε να μπορέσουμε να σου προτείνουμε κάποιες βελτιώσεις. Έχεις πολύ καλή μηχανή, με λίγη υπομονή θα πιεις καφέ πολύ ανώτερο της jura.
-
billos666
- Όνομα: Βασιλης
- Μηχανή:: Gaggia Magenta Plus
Μπορεις να μετρήσεις την θερμοκρασία του νερου απο το γκρουπ να μας πεις τι λεει; Εγω απο οτι καταλαβαινω με αυτα που λες οτι ειναι πικρος και στιφος, μου φαινεται οτι εχει πολυ υψηλή θερμοκρασια και στον " καιει" που λεμε τον καφε. Εξου και η πολυ κρεμα που σου βγαζει. Για κανε μια μετρηση και δες. Το νερο πρεπει να σου ειναι 84-88 βαθμούς οταν βγανει στο φλυτζάνι
-
takisspanos
Φιλέ Βασίλη το μυστικό μαλλον ηταν η θερμοκρασία και πιθανόν βρήκα και το σωστό κόψιμο.
Δεν άφησα την μηχανή μισή ωρα να ζεσταθεί οποτε δεν έβραζε πολύ το νερό του έκανα ένα καλο Flush ενάμιση ποτήρι νερού και ο καφές βγήκε σωστός, στις επόμενες μέρες πιστεύω να είναι τέλειος. Ευχαριστώ όλους πολύ.
Δεν άφησα την μηχανή μισή ωρα να ζεσταθεί οποτε δεν έβραζε πολύ το νερό του έκανα ένα καλο Flush ενάμιση ποτήρι νερού και ο καφές βγήκε σωστός, στις επόμενες μέρες πιστεύω να είναι τέλειος. Ευχαριστώ όλους πολύ.
- cosini
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Επικοινωνία:
Φίλε Τάκη καλησπέρα και καλώς ήρθες ,
όπως βλέπεις υπάρχει ανταπόκριση για βοήθεια στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και μια αναλυτική περιγραφή σου έκανε ο LUCKEES .
Αυτό που βλέπω στις δικες σου παρατηρήσεις είναι ότι βάζεις λες πολύ καφέ , να ρωτήσω ζυγαριά έχεις ?????? γιατί εάν έχεις βάζεις 18γρ και βγάζεις περίπου τα διπλά , εάν δεν έχεις πας και αγοράζεις άμεσα γιατί με το μάτι δεν γίνεται .
Επίσης εάν ο καφές είναι πικρός τότε η μηχανή τον ζεσταίνει παραπάνω από ότι πρέπει δλδ τον καίει τον καφέ σου .
Δες τα παραπάνω κάνε τις δόκιμες σου κ πες μας αποτελέσματα .
QUICK MILL έχω και εγώ και πίνω σουπερ καφέδες οπότε μην έχεις καμία αμφιβολία για την μηχανή και τις αποδόσεις που έχει .
όπως βλέπεις υπάρχει ανταπόκριση για βοήθεια στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και μια αναλυτική περιγραφή σου έκανε ο LUCKEES .
Αυτό που βλέπω στις δικες σου παρατηρήσεις είναι ότι βάζεις λες πολύ καφέ , να ρωτήσω ζυγαριά έχεις ?????? γιατί εάν έχεις βάζεις 18γρ και βγάζεις περίπου τα διπλά , εάν δεν έχεις πας και αγοράζεις άμεσα γιατί με το μάτι δεν γίνεται .
Επίσης εάν ο καφές είναι πικρός τότε η μηχανή τον ζεσταίνει παραπάνω από ότι πρέπει δλδ τον καίει τον καφέ σου .
Δες τα παραπάνω κάνε τις δόκιμες σου κ πες μας αποτελέσματα .
QUICK MILL έχω και εγώ και πίνω σουπερ καφέδες οπότε μην έχεις καμία αμφιβολία για την μηχανή και τις αποδόσεις που έχει .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
takisspanos
Καλημέρα Δημήτρη
Τελικά το κατάφερα από ένα YouTube που ειδα, το μυστικό ηταν ένα Flush περίπου ένα ποτήρι του νερού αυτό μου έφτειαξε τον καφέ, πράγμα που σημαίνει πως ηταν πολύ ζεστό το νερό. Αυτό μου το ειπε πιο πανω ο Βασίλης και ειχε απολυτό δίκαιο και το ειδα και εγω, το πως κάνουμε καφέ με τις μηχανές heat exchanger όπως ειχε προτείνει και ο Αποστόλης. Η ποσότητα του καφέ δεν μου έδωσε μεγάλη διαφορά όσο η θερμοκρασία του νερού. Δεν εχω θερμόμετρο αλλα πως να αλλάξει άμεσος η θερμοκρασία του θερμομέτρου. Τα θερμόμετρα αλλάζουν πολύ αργά την θερμοκρασία τους, οπόταν μαλλον εμπειρικά θα βρω την θερμοκρασία που θέλω.
Τωρα διαβάζοντας για καφέδες ειδα μερικούς από αυτούς που προτείνονται στο site. Βέβαια αυτό θα συμβεί μετα από την κατανάλωση των 5 κιλών Kimbo που εχω ακόμη.
Θα ήθελα την γνώμη σας.
Miscela d’oro Grand Aroma
Distreto, εχει τέσσερεις καφέδες
Taresso Ritual
Taf
Τελικά το κατάφερα από ένα YouTube που ειδα, το μυστικό ηταν ένα Flush περίπου ένα ποτήρι του νερού αυτό μου έφτειαξε τον καφέ, πράγμα που σημαίνει πως ηταν πολύ ζεστό το νερό. Αυτό μου το ειπε πιο πανω ο Βασίλης και ειχε απολυτό δίκαιο και το ειδα και εγω, το πως κάνουμε καφέ με τις μηχανές heat exchanger όπως ειχε προτείνει και ο Αποστόλης. Η ποσότητα του καφέ δεν μου έδωσε μεγάλη διαφορά όσο η θερμοκρασία του νερού. Δεν εχω θερμόμετρο αλλα πως να αλλάξει άμεσος η θερμοκρασία του θερμομέτρου. Τα θερμόμετρα αλλάζουν πολύ αργά την θερμοκρασία τους, οπόταν μαλλον εμπειρικά θα βρω την θερμοκρασία που θέλω.
Τωρα διαβάζοντας για καφέδες ειδα μερικούς από αυτούς που προτείνονται στο site. Βέβαια αυτό θα συμβεί μετα από την κατανάλωση των 5 κιλών Kimbo που εχω ακόμη.
Θα ήθελα την γνώμη σας.
Miscela d’oro Grand Aroma
Distreto, εχει τέσσερεις καφέδες
Taresso Ritual
Taf
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος takisspanos την Παρ Μαρ 01, 2019 10:13 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
takisspanos
Επιτέλους πίνω τον δεύτερο καφέ μου μετα από 20 λεπτα από τον πρώτο και σε καμμιά ωρίτσα θα πιώ και τον τρίτο.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Δεν έχεις την εμπειρία να πας σε δύσκολους καφέδες όπως πχ ο ΤAF.
Δοκίμασε πρώτα ένα εύκολο commercial όπως είναι ο Lavazza pienaroma για να βρεις την ρουτίνα του σωστού espresso.
https://www.coffees.gr/espresso-lavazza ... gKgqvD_BwE
Δοκίμασε πρώτα ένα εύκολο commercial όπως είναι ο Lavazza pienaroma για να βρεις την ρουτίνα του σωστού espresso.
https://www.coffees.gr/espresso-lavazza ... gKgqvD_BwE
-
takisspanos
Αυτή την στιγμή εχω 5 κιλά από αυτόν https://www.coffees.gr/espresso-kimbo-superior-1000g/ μαλλον και αυτός λιγο πολύ το ιδιο είναι με τον Lavazza.
Ο Οδυσσέας μου πρότεινε να πάρω φρέσκους καφέδες γι’ αυτό άρχισα να ρωτάω.
Ο Οδυσσέας μου πρότεινε να πάρω φρέσκους καφέδες γι’ αυτό άρχισα να ρωτάω.