Αγορα μηχανης εσπρεσσο
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Re: Αγορα μηχανης εσπρεσσο
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
-
Loizos
Ψήνομαι και γω τελευταία για την αγορά καινούριας μηχανής. Το καλό είναι ότι κατάφερα και έψησα και το υπουργείο οικονομικών. Βέβαια λύση του τύπου Ε61 η οποία θέλει τουλάχιστον μισή ώρα να ζεσταθεί σωστά δεν παίζει. Όρος του υπουργείου. Το ξέρω ότι και η Silvia τον θέλει το χρόνο της αλλά μπορείς να την ζεστάνεις και νωρίτερα. Άρα μάλλον πάω προς τα κει. Ακόμα δεν έχω κατασταλάξει απο που θα την πάρω. Έχω βρει και μια ωραία στο προσφορα στο ebay. Μηχανή, naked pf, πατητηρι concept art, φιλτρο νερού brita, βουρτσάκι καθαρισμού και έξτρα μονο καλαθάκι marzocco στα 509 ευρώ με μεταφορικα από Γαλλιά.
http://viewitem.eim.ebay.gr/Neuf_RANCIL ... 33468/item
Απ' την άλλη προτιμώ να υποστηρίζω τα ντόπια μαγαζιά (αν δεν έιναι μεγάλη η διαφορά βέβαια) αλλά όλα αυτά τα καλούδια (ειδικά το naked) δεν με αφήνουν αδιάφορο. Θα δω. Μάλλον στο πρώτο δεκαήμερο του χρόνου το κόβω. Προτάσεις, γνώμες, απόψεις εννοείται ευπρόσδεκτες.
http://viewitem.eim.ebay.gr/Neuf_RANCIL ... 33468/item
Απ' την άλλη προτιμώ να υποστηρίζω τα ντόπια μαγαζιά (αν δεν έιναι μεγάλη η διαφορά βέβαια) αλλά όλα αυτά τα καλούδια (ειδικά το naked) δεν με αφήνουν αδιάφορο. Θα δω. Μάλλον στο πρώτο δεκαήμερο του χρόνου το κόβω. Προτάσεις, γνώμες, απόψεις εννοείται ευπρόσδεκτες.
- boltsis
Συγνώμη φίλε το παραπάνω link που έδωσες δε βλέπω να έχει κάποια δώρα μέσα, η κάνω λάθος?
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Vous recevrez le nouveau kit Barista
Exclusif d'une valeur de 125€:
un Tamper PRO Concept Art, un porte filtre Bottomless, le filtre 1 tasse Marzocco, une brosse PRO et
un filtre anti calcaire BRITA
un filtre anti calcaire
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- boltsis
Nαι τώρα το είδα και εγώ,Σόρρυ δε τρο έιδα
.
Παρεπιπτόντως μου ήρτθε και το email απο http://www.aboutespresso.com/rancilio_s ... ge_code=en για το πόσο θα μου κοστίσει το naked portfilter με τριπλό φίλτρο για rancilio καθώς και πόσες τρύπες έχει το steam wand που δίνουνε
"Dear Mr. Boltsis,
we have the original Rancilio bottomless portafilter but we are
temporarily out of stock.Rancilio should supply them before Christmas Holidays
The cost of the bottomless portafilter + basket is Euro 35.00 including VAT.
The Silvia new model in the beginning was equipped with a 3 holes tip
but it has replaced with a 1 hole tip as the Rancilio engineers realized that
a small machine like Silvia gives better performance results with 1 hole tip."
Aλλά κάτσε να δω και το παραπάνω απο ebay αν και είδα μόνο για ένα χρόνο εγγύηση?
Παρεπιπτόντως μου ήρτθε και το email απο http://www.aboutespresso.com/rancilio_s ... ge_code=en για το πόσο θα μου κοστίσει το naked portfilter με τριπλό φίλτρο για rancilio καθώς και πόσες τρύπες έχει το steam wand που δίνουνε
"Dear Mr. Boltsis,
we have the original Rancilio bottomless portafilter but we are
temporarily out of stock.Rancilio should supply them before Christmas Holidays
The cost of the bottomless portafilter + basket is Euro 35.00 including VAT.
The Silvia new model in the beginning was equipped with a 3 holes tip
Aλλά κάτσε να δω και το παραπάνω απο ebay αν και είδα μόνο για ένα χρόνο εγγύηση?
- dalas
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
Ακριβώς αυτό είχα διαβάσει κάπου κι εγώ, όταν έψαχνα γιατί η δικιά μου έχει μία αντί τριών τρυπών (boltsis έγραψε:The Silvia new model in the beginning was equipped with a 3 holes tip
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.
- boltsis
Καλημέρα απο Λάρισα έχοντας 20 πόντους χιόνι!!Ήθελα να σας πω πως σε λίγες μέρες παντρεύω το LaSanMarco (Μύλος) με τη κύρία Rancilio Silvia.H παραγγελία έγινε προχθές, έφυγε εχθές και σήμερα η κυρία το πρωί βρισκόταν στη Μπολώνια με ημέρα άφιξης 21/12/2010!!
Αγοράστηκε απο http://www.aboutespresso.com/rancilio_s ... ge_code=en 415.83 ευρώ + blind filter + Group Head Cleaning Brush 424 ευρώ όλα μαζί περίπου.Τα μεταφορικά πάνω απο 300 ευρώ είναι δωρεάν.Όπως έχω πει αυτή η τιμή είναι χωρίς Φπα, αρχικό κόστος της μηχανής είναι 499 ευρώ!Βάζωντας το διεθνές επαγγελματικό ΑΦΜ αυτομάτως σου αφαιρούνε το ΦΠΑ!Οπότε αν κάποιος απο εσάς έχει κάποιον γνωστό με μαγαζί (επαγγελματικό ΑΦΜ) και αφου το καταθέσει στην αφορία για ενδοκοινοτικές συναλλαγές (πολύ απλή διαδικασία) μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να γλυτώσετε το ΦΠΑ.Είναι διαφορετικό το να μου ρθει κάποιος (επειδή έχω επαγγελματικό ΑΦΜ) να του γράψω την αγορά του στο ΑΦΜ μου και μετά απο την επιστροφή του ΦΠΑ μου να του επιστρέψω τα λεφτά του, χτυπάει αλλιώς.
Το παραπάνω site φαίνεται πολύ καλό, έχεις καλή συννενόηση με μια αναμονή απάντησης 2-3 ώρες απάντησης στα email αλλά σου απαντάνε!Επίσης έχει καλές τιμές σε διάφορα αξεσουάρ.Περιμένω να φέρουνε και το naked portafilter της rancilio επίσης σε πολύ καλή τιμή.
Όλα αυτά θα σας τα επαληθεύσω στις 21/12/2010 που είναι προγραμματισμένη η παράδοση με UPS.Σου δίνουνε και number ID για να παρακολουθείς που βρίσκεται..
Αγοράστηκε απο http://www.aboutespresso.com/rancilio_s ... ge_code=en 415.83 ευρώ + blind filter + Group Head Cleaning Brush 424 ευρώ όλα μαζί περίπου.Τα μεταφορικά πάνω απο 300 ευρώ είναι δωρεάν.Όπως έχω πει αυτή η τιμή είναι χωρίς Φπα, αρχικό κόστος της μηχανής είναι 499 ευρώ!Βάζωντας το διεθνές επαγγελματικό ΑΦΜ αυτομάτως σου αφαιρούνε το ΦΠΑ!Οπότε αν κάποιος απο εσάς έχει κάποιον γνωστό με μαγαζί (επαγγελματικό ΑΦΜ) και αφου το καταθέσει στην αφορία για ενδοκοινοτικές συναλλαγές (πολύ απλή διαδικασία) μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να γλυτώσετε το ΦΠΑ.Είναι διαφορετικό το να μου ρθει κάποιος (επειδή έχω επαγγελματικό ΑΦΜ) να του γράψω την αγορά του στο ΑΦΜ μου και μετά απο την επιστροφή του ΦΠΑ μου να του επιστρέψω τα λεφτά του, χτυπάει αλλιώς.
Το παραπάνω site φαίνεται πολύ καλό, έχεις καλή συννενόηση με μια αναμονή απάντησης 2-3 ώρες απάντησης στα email αλλά σου απαντάνε!Επίσης έχει καλές τιμές σε διάφορα αξεσουάρ.Περιμένω να φέρουνε και το naked portafilter της rancilio επίσης σε πολύ καλή τιμή.
Όλα αυτά θα σας τα επαληθεύσω στις 21/12/2010 που είναι προγραμματισμένη η παράδοση με UPS.Σου δίνουνε και number ID για να παρακολουθείς που βρίσκεται..
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Καλώς να το δεχτείς το κορίτσι Ηλία. Εύχομαι βίον γλυκόπιοτον στο ζευγάρι. 
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Καλορίζικη!Με το καλό να την δεχτείς και καλά καφεδάκια! 
- boltsis
Ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές σας!Σκέφτηκα μια δόση να πάρω τη Isomac Zaffiro http://www.aboutespresso.com/isomac_zaf ... chine.html , μου έβγαινε χωρίς το ΦΠΑ 645 ευρώ αλλά είπα ότι έιναι ήδη too much η Silvia για μενα.Του χρόνου να είμαστε καλα
!!