Αναζητηση σκευών/εξαρτηματων

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
efthymis

Re: Αναζητηση σκευών/εξαρτηματων

Δημοσίευση από efthymis » Τετ Δεκ 15, 2010 9:29 pm

Το μονο ειναι???!!! :a134: :a134: Το 2πλο παρηγγειλα... :? Χρηστο εισαι σιγουρος??? Το δικο σου ειναι διαφορετικο απο της φωτογραφιας???

Ρωταω γιατι ειδα που ανεφερες κι εσυ για χωρητικοτητα 14 γραμμαριων κ σκεφτηκα μηπως ηταν ετσι το φιλτρο... :(

EDIT Η συσκευασια γραφει καπου filter/2T σημαινει κατι αυτο???

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Δεκ 15, 2010 9:57 pm

Τι θυσίες κάνω για τα μέλη αυτού του forum. :lol:

Λοιπόν έχω τα καλαθάκια στα χέρια μου. Μπορεί να έχεις και το διπλό τελικά. Η φωτογραφία σου δεν είναι η κατάλληλη. Ανέβασε μία πλαϊνή για να φαίνεται η κλιση των τοιχωμάτων. Η διαφορά στην βάση είναι πολύ μικρή 31mm για το μονό, 36 mm για το διπλό. Θα ανεβάσω σε λίγο και εγώ μία φωτογραφία με τα δύο καλαθάκια δίπλα-δίπλα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τετ Δεκ 15, 2010 10:38 pm

Και οι σχετικές φωτογραφίες. Το μονό είναι το αριστερό καλαθάκι.
DSC_1076_side.jpg
DSC_1075_top.jpg
DSC_1078_bottom.jpg
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

efthymis

Δημοσίευση από efthymis » Τετ Δεκ 15, 2010 10:47 pm

Σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου και συγγνωμη που σε ταλαιπωρω :)

Το 2πλο ειναι τελικα -παλι καλα!!- το μονο εχει πολυ μεγαλη κλιση, δε μοιαζει καθολου. Θα ανεβασω και καλυτερη φωτο μολις φορτισει η μηχανη!!

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Τετ Δεκ 15, 2010 11:03 pm

Βρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση, έτσι από περιέργεια.
Μπορείς Χρήστο να προσέξεις αν το μέγεθος στις τρυπούλες είναι διαφορετικό ή ιδιο και στα δύο φίλτρα;
Oι περισσότερες τρύπες στα διπλά φίλτρα είναι για να βγαίνει πάλι στον ίδιο χρόνο ο καφες.
Την μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι στο διπλό οι τρυπούλες να είναι λιγο πιό μεγαλες ώστε να διπλασιαστει η επιφάνεια ροής (το ίδιο συμβάνει και στα τριπλά φίλτρα επειδη έχουν αναγκαστικα ίδιο αριθμο σε τρύπες με τα διπλά)

EDIT: Εκτος αν το διπλό έχει διπλασιο αριθμο από τρύπες και δεν μπορώ να το δω στις φωτογραφίες

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τετ Δεκ 15, 2010 11:40 pm

Γιάννη αυτό που λες είναι το σωστό.
Οι τρυπούλες μακροσκοπικά δείχνουν ίδιες. Άρα δεν έχουμε να κάνουμε σχεδιαστικά με πραγματικά διπλό φίλτρο. Έχει σίγουρα μεγαλύτερη επιφάνεια ροής αλλά όχι σύμφωνα με τα μάτια μου, την διπλάσια από το μονό.
Επίσης άμα θα δεις και κάποια παιγνίδια που έκανα με την Vivo οι χρόνοι εκχύλισης καταστρατηγήθηκαν βάναυσα, το τελικό αποτέλεσμα όμως πίνονταν ευχάριστα. Έχουμε να κάνουμε με espresso free style δηλαδή. :lol:
Τέλος, εάν με βάλετε να μετρήσω και τις τρυπούλες θα το εκλάβω σαν καψόνι. :f010:

@Ευθύμης
Το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε άμα το pf σου κουμπώνει σωστά και χωρίς διαρροές. Αλλά για καλό (μάλλον ικανοποιητικό θα ήταν το σωστό) espresso έχουμε και άλλα πράγματα να επιλύσουμε. Εάν σε ενδιαφέρει και είσαι έτοιμος να πάρεις κάποιο μικρό ρίσκο και να ξοδέψεις κατά μέγιστο άλλα 40 ευρώ το συζητάμε.

Άβαταρ μέλους
Y.V

Δημοσίευση από Y.V » Τετ Δεκ 15, 2010 11:45 pm

Βλέπω χρειάστηκε τελικά το εικονίδιο με το πιστόλι! :a048:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Δεκ 16, 2010 12:16 am

Πάντως κοιτώντας τα φίλτρα ξανά και ξανά μου φαίνεται ότι η διάταξη των οπών είναι πιο πυκνή στο διπλό. Δηλαδή πέρα από την ελαφρά μεγαλύτερη επιφάνεια πρέπει να έχει και πιο πολλές τρύπες ανά μονάδα επιφάνειας.

Άβαταρ μέλους
Y.V

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Δεκ 16, 2010 12:24 am

Ετσι εξηγείται... είπα κι εγώ...
Βεβαια το γιατί αποφασισαν να το κάνουν έτσι να στενεύει ώστε να μην διευκολύνει την εκχύλιση παραμένει άξιον απορίας.
Μαλλον τα είχε πιεί για τα καλά ο σχεδιαστής...

efthymis

Δημοσίευση από efthymis » Πέμ Δεκ 16, 2010 12:35 am

Christos έγραψε:Γιάννη αυτό που λες είναι το σωστό.
Οι τρυπούλες μακροσκοπικά δείχνουν ίδιες. Άρα δεν έχουμε να κάνουμε σχεδιαστικά με πραγματικά διπλό φίλτρο.
Γι'αυτο ειπα στην αρχη πως δε μου φανηκε και πολυ ελευθερο... Τα κανονικα φιλτρα ετσι ειναι, με στενωση στο κατω μερος???

Christos έγραψε: @Ευθύμης
Το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε άμα το pf σου κουμπώνει σωστά και χωρίς διαρροές. Αλλά για καλό (μάλλον ικανοποιητικό θα ήταν το σωστό) espresso έχουμε και άλλα πράγματα να επιλύσουμε. Εάν σε ενδιαφέρει και είσαι έτοιμος να πάρεις κάποιο μικρό ρίσκο και να ξοδέψεις κατά μέγιστο άλλα 40 ευρώ το συζητάμε.
8-) νομιζω μες στο μυαλο μου εισαι αλλα ενα βημα μπροστα :P Για επομενο βημα σκεφτομουν αυτο γιατι ειχα κι ενα θεματακι που πρεπει να οφειλοταν στο tamping, παω τωρα να γραψω την εμπειρια μου στο σωστο τοπικ!

Απάντηση