εγώ θα έλεγα 3 τρύπες για ποικιλία
Αγορα μηχανης εσπρεσσο
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Αγορα μηχανης εσπρεσσο
Ηλία πρόσθεσα κάποια σχόλια στο αρχικό μήνυμα μου σχετικά με το steam wand. Μπορείς να μου επιβεβαιώσεις ότι τα διάβασες;
Επίσης η άποψη μου είναι ότι δεν χρειάζεται να πληρώσεις για την επέκταση της εγγύησης. Κατά 99% είναι δικιά τους και όχι του κατασκευαστή και πρακτικά θα είναι ασύμφορο να στείλεις την μηχανή στο εξωτερικό για επιδιόρθωση.
Επίσης η άποψη μου είναι ότι δεν χρειάζεται να πληρώσεις για την επέκταση της εγγύησης. Κατά 99% είναι δικιά τους και όχι του κατασκευαστή και πρακτικά θα είναι ασύμφορο να στείλεις την μηχανή στο εξωτερικό για επιδιόρθωση.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Alex_Under
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
Off topic:Dimitris_P έγραψε:Off topic:
εγώ θα έλεγα 3 τρύπες για ποικιλία
Τι να το κάνεις αν και οι τρεις είναι του ίδιου διαμετρήματος.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Ναι το διάβασα Χρήστο!Ξαναέστειλα email στο γερμανικό site για το τι γίνετια με το Φπα και αναμένω.Αν γίνει και η επιστροφή αυτή είτε απο αυτούς είτε απο δω με κατάθεση στο λογιστή μου θα ναι ότι καλύτερο για μένα.Στο άλλο site αναφέρει καθαρά ότι αφαιρείται το Φπα.Έστειλα ήδη email και σε αυτούς.415 ευρώ δεν είναι και άσχημα?( θα μου λείπει το γυμνό κλείστρο μόνο).Το δεύτερο site το βλέπω πιο τακτοποιημένο.Περιμένω.
Ρε παιδιά τρύπες είναι και βούλώνονται
, το θέμα είναι κάποια μεγάλη διαφορά δε βλέπω να έχουνε.,.
Ρε παιδιά τρύπες είναι και βούλώνονται
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
- boltsis
Στην ερώτησή μου στο γερμανικό site όσον αφορά το φπα
"I'm a VAT registered customer in Greece and I would like to ask you a few questions about the VAT of this product.
1. Can I use my registered Greek VAT so that:
a. I can buy this product without a VAT or
b. I can buy this product with a VAT and get afterwards a refund from you or
c. I can buy this product with a VAT and you your invoice in my country to get a VAT refund here, in Greece?
2. What is the German VAT for this product?
Thanks in advance,
Boltsis Elias"
έλαβα αυτό "Dear Sir, I’m sorry but the price advertised on the German market is dedicated just for German customers.".Η πλάκα είναι πριν το σαββατοκύριακο είχα στείλει email πόσο θα μου κοστίσει να μου στείλει 2 μηχανές με τη προσφορά αυτή και μου είπε 441 ευρώ για τη κάθε μία.Η με δουλέυουν η δε ξέρω και εγω τι.Τους πείραξε που τους είπα για το Φπα?
Το άλλο site μου απάντησε αμέσως πως αφαιρείται το Φπα κανονικά και θα πληρώσω 415.83 ευρώ για τη rancilio.Κοιτάω για το naked portafilter πόσο στοιχίζει στο ebay και βλέπω πάει κανα 70 άρι ευρώ μαζί μετα μεταφορικά.Το έχετε δει κάπου πιο φτηνά?
"I'm a VAT registered customer in Greece and I would like to ask you a few questions about the VAT of this product.
1. Can I use my registered Greek VAT so that:
a. I can buy this product without a VAT or
b. I can buy this product with a VAT and get afterwards a refund from you or
c. I can buy this product with a VAT and you your invoice in my country to get a VAT refund here, in Greece?
2. What is the German VAT for this product?
Thanks in advance,
Boltsis Elias"
έλαβα αυτό "Dear Sir, I’m sorry but the price advertised on the German market is dedicated just for German customers.".Η πλάκα είναι πριν το σαββατοκύριακο είχα στείλει email πόσο θα μου κοστίσει να μου στείλει 2 μηχανές με τη προσφορά αυτή και μου είπε 441 ευρώ για τη κάθε μία.Η με δουλέυουν η δε ξέρω και εγω τι.Τους πείραξε που τους είπα για το Φπα?
Το άλλο site μου απάντησε αμέσως πως αφαιρείται το Φπα κανονικά και θα πληρώσω 415.83 ευρώ για τη rancilio.Κοιτάω για το naked portafilter πόσο στοιχίζει στο ebay και βλέπω πάει κανα 70 άρι ευρώ μαζί μετα μεταφορικά.Το έχετε δει κάπου πιο φτηνά?
-
efthymis
Μηπως δε εχουν ιδεα κι ειπαν να ξεπερδεψουν??? "ετσι ειναι αν θες την παιρνεις"!!boltsis έγραψε:Τους πείραξε που τους είπα για το Φπα?
Ο φπα ομως γιατι να αφαιρεθει??? οταν αγοραζεις κατι στο ονομα της επιχειρησης ετσι συμβαινει συνηθως??? Γιατι απ'οσο ξερω πληρωνεις κανονικα το ποσο, απλα με το τιμολογιο, αυτος εκπιπτει απο τα εξοδα ετσι δν ειναι???
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Εγώ υποψιάζομαι ότι δεν θα έκοβαν αποδείξεις.
Κρατουσαν και τον ΦΠΑ και δεν τον απέδιδαν.
Κρατουσαν και τον ΦΠΑ και δεν τον απέδιδαν.
- boltsis
Δε ζήτησα να αφαιρεθεί αλλά τον ρωτάω για τρία σενάρια για το τι μπορεί να γίνει.Το ένα είναι να το πληρώσω χωρίς ΦΠΑ κατευθείαν, το δεύτερο να πληρώσω όλο το ποσό και μετά να μου επιστραφεί το φπα απο αυτούς (έτσι γίνεται με το amazon) και τρίτον να μου κόψει τιμολόγιο και να πάω να το καταθέσω εδώ στη Ελλάδα όπως κάνω και με τα υπόλοιπα.Εδώ σε αυτο το site http://www.aboutespresso.com/rancilio_s ... ge_code=en αναφέρει καθαρά ότι μου αφιρείται το Φπα και όπως με επιβεβαιώσανε και με email.(φαίνονται πολύ καλοί παρεπτόντως)
Δε ξέρω αν πρόκειται για απάτη αλλά για αντιεπαγγελματισμό σίγουρα.Μου έκανε εnτύπωση που στην αγορά ενός μέλους εδω μέσα απο το γερμανικό site δε του είχανε στείλει απόδειξη και του τη στείλανε με email.Aς μου έλεγε στην τελική δε μπορώ να σου κόψω τιμολόγιο παρά μόνο μια απόδειξη να την έχω για εγγύηση!Μου κάνει εντύπωση που είναι γερμανοί, πολύ εντύπωση.Τους απάντησα ότι γνωρίζω άτομα εδω στην Ελλάδα που αγοράσανε απο κει καθώς ότι προηγουμένως μου απαντήσανε καταφατικά για την αγορά 2 μηχανών που ρώτησα( εκτός και αν δεν είδανε όρτι είμαι απο Ελλάδα?)
Περιμένω email για το αν έχουν κάποιο γυμνό portafilter και αν είμαι με μια τρύπα η με τρείς το steam wand της μηχανής.
Σόρρυ που γίνομαι σπαστικός η ψείρας!ΤΣιγγούνμης δεν είμαι αλλά εφόσον δικαιούμαι κάποια πράγματα γιατί να μην τα έχω.Στο δεύτερο site γλυτώνω 85 ευρώ με το επαγγελματικό ΑΦΜ μου, γιατί να το χαρίσω?
Δε ξέρω αν πρόκειται για απάτη αλλά για αντιεπαγγελματισμό σίγουρα.Μου έκανε εnτύπωση που στην αγορά ενός μέλους εδω μέσα απο το γερμανικό site δε του είχανε στείλει απόδειξη και του τη στείλανε με email.Aς μου έλεγε στην τελική δε μπορώ να σου κόψω τιμολόγιο παρά μόνο μια απόδειξη να την έχω για εγγύηση!Μου κάνει εντύπωση που είναι γερμανοί, πολύ εντύπωση.Τους απάντησα ότι γνωρίζω άτομα εδω στην Ελλάδα που αγοράσανε απο κει καθώς ότι προηγουμένως μου απαντήσανε καταφατικά για την αγορά 2 μηχανών που ρώτησα( εκτός και αν δεν είδανε όρτι είμαι απο Ελλάδα?)
Περιμένω email για το αν έχουν κάποιο γυμνό portafilter και αν είμαι με μια τρύπα η με τρείς το steam wand της μηχανής.
Σόρρυ που γίνομαι σπαστικός η ψείρας!ΤΣιγγούνμης δεν είμαι αλλά εφόσον δικαιούμαι κάποια πράγματα γιατί να μην τα έχω.Στο δεύτερο site γλυτώνω 85 ευρώ με το επαγγελματικό ΑΦΜ μου, γιατί να το χαρίσω?