Ήρθε το μωρό μου. Gaggia New Baby 06
- After
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Re: Ήρθε το μωρό μου. Gaggia New Baby 06
Ενας λογος που διαλεξα την baby, ειναι οτι το ρουμπινετο του ακροφυσιου ερχεται σε πληρες ανοιγμα μολις μετα απο μια περιστροφη του
Πολυ πρακτικο αυτο
Πολυ πρακτικο αυτο
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
-
Dimitris_P
παρατήρησα όταν φτιάχνω αφρόγαλα το πράσινο λαμπάκι της ένδειξης ετοιμότητας του ατμού παραμένει σβηστό κατά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αφρόγαλου. μήπως έχει να κάνει αυτό με το ότι δε μου βγαίνει καλό? λόγω δλδ του μικρού μπόιλερ που δε μπορεί να δώσει συνεχόμενα τόσο νερό για ατμό? πάντως χρησιμοποιώ θερμόμετρο για το αφρόγαλα και ακολουθώ τα βήματα και μου πετυχαίνει 2 στις 10
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Δεν πιστεύω πως παίζει ρόλο το παραπάνω.Εμένα μου έφτανε να κάνω αφρόγαλο σε κανάτα των 300ml άνετα και ας άναβε το λαμπάκι.
Δεν ξέρω πως το δουλεύεις,πάντως εγώ μόλις άναβε το λαμπάκι,άνοιγα τον ατμό για λίγο και περίμενα μέχρι να σβήσει το λαμπάκι ξανά και να ανάψει πάλι για να πάρει τα πάνω του κατά κάποιο τρόπο.Νομίζω πως είχα μεγαλύτερη διάρκεια σε ατμό.Αν και πάλι πιστεύω πως ήταν αρκετός ο ατμός.
Δεν ξέρω πως το δουλεύεις,πάντως εγώ μόλις άναβε το λαμπάκι,άνοιγα τον ατμό για λίγο και περίμενα μέχρι να σβήσει το λαμπάκι ξανά και να ανάψει πάλι για να πάρει τα πάνω του κατά κάποιο τρόπο.Νομίζω πως είχα μεγαλύτερη διάρκεια σε ατμό.Αν και πάλι πιστεύω πως ήταν αρκετός ο ατμός.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Μα αυτό δεν είναι το σωστό; Στις Gaggia, αντίθετα με τις Silvia, όταν ανάβει το λαμπάκι σημαίνει ότι η μηχανη είναι έτοιμη (το θερμοστοιχείο είναι off).Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Δεν πιστεύω πως παίζει ρόλο το παραπάνω.Εμένα μου έφτανε να κάνω αφρόγαλο σε κανάτα των 300ml άνετα και ας άναβε το λαμπάκι.
...
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
woodsman43
Ειναι οπως το λεει ο χρηστος.Ενα μικρο κολπακι για συνεχη και καλυτερο ατμο ειναι να αρχισουμε το αφρογαλα λιγο πριν αναψει το λαμπακι.Οταν λεω λιγο ,εννοω λιγα δευτερολεπτα πριν ,ξεγελωντας κατα καποιο τροπο τη μηχανη και αναγκαζωντας την να εχει την αντισταση συνεχεια ανοιχτη για οση ωρα κανουμε αφρογαλο.Ετσι δεν μειωνεται σημαντικα η ενταση του ατμου μιας και η μηχανη παραγει συνεχεια ατμο μεχρι να τελειωσει το νερο μεσα στο μποιλερ.Ειναι αρκετο και για 750αρα κανατα οπως ειναι και η δικια μου.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Έχεις δίκιο Χρήστο!Το αντίθετο ήθελα να γράψω.''..και ας έσβηνε το λαμπάκι''Christos έγραψε:Μα αυτό δεν είναι το σωστό; Στις Gaggia, αντίθετα με τις Silvia, όταν ανάβει το λαμπάκι σημαίνει ότι η μηχανη είναι έτοιμη (το θερμοστοιχείο είναι off).Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Δεν πιστεύω πως παίζει ρόλο το παραπάνω.Εμένα μου έφτανε να κάνω αφρόγαλο σε κανάτα των 300ml άνετα και ας άναβε το λαμπάκι.
...
Αυτό το κόλπο Δημήτρη το έκανα και για την εκχύλιση καφέ.woodsman43 έγραψε:Ενα μικρο κολπακι για συνεχη και καλυτερο ατμο ειναι να αρχισουμε το αφρογαλα λιγο πριν αναψει το λαμπακι.Οταν λεω λιγο ,εννοω λιγα δευτερολεπτα πριν ,ξεγελωντας κατα καποιο τροπο τη μηχανη και αναγκαζωντας την να εχει την αντισταση συνεχεια ανοιχτη για οση ωρα κανουμε αφρογαλο..
- After
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Aφηστε την μηχανη να ζεσταθει καλα πριν απο την χρηση, και θα δειτε οτι δεν χρειαζεται κανενα κολπο
Μιλαω για 15-20 λεπτα ζεσταμα τουλαχιστον

Μιλαω για 15-20 λεπτα ζεσταμα τουλαχιστον
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........