Αγορα μηχανης εσπρεσσο

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
alsamoud

Re: Αγορα μηχανης εσπρεσσο

Δημοσίευση από alsamoud » Παρ Νοέμ 19, 2010 1:33 pm

χαιρετω την παρεα

ειμαι και εγω αλλος ενα ανησυχος και μπερδεμενος αγοραστης μιας και την rowenta es320 την τακτοποιησα με το σφυρι..εχω καταληξει στην αγορα μιας gaggia αλλα εχω μπερδευτει με τα μοντελα
καταρχην δεν εχω καταλαβει τι μποιλερ εχει η καθεμια,πανω που ειχα καταληξει στην baby διαβαζω για αλουμινενιο μποιλερ και μου κοβεται η ορεξη και σκεφτομαι για την pure που λεγεται οτι εχει ανοξειδωτο ατσαλι, γιατι αν ειναι μετα απο κανα χρονο να πινω αλουμινιο καλυτερα να πινω χειροτερο καφε

αν καποιος ξερει σιγουρα ποιο ειναι το καλυτερο μποιλερ απο θεμα υγειας και τι εχει το καθε μοντελο evolution, pure, baby θα ηθελα πολυ να με διαφωτισει γιατι ειναι πολυ περιεργο ενω η baby θεωρειται πολυ καλυτεορ μοντελο να εχει χειροτερο μποιλερ

Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Δημοσίευση από boltsis » Παρ Νοέμ 19, 2010 1:54 pm

Εδώ viewtopic.php?f=5&t=355 υπάρχει ένα θέμα για διαφορές μεταξύ των Gaggia.Ίσως πάρεις κάποια ιδέα..
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

alsamoud

Δημοσίευση από alsamoud » Παρ Νοέμ 19, 2010 2:14 pm

ναι το εχω διαβασει αλλα μου φαινεται πολυ περιεργο το ακριβοτερο μοντελο να εχει αλουμινιο και το φθηνοτερο ανοξειδωτο ατσαλι και σκεφτομαι μηπως παιζει κατι αλλο οπως να ειναι καποιο κραμα

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Παρ Νοέμ 19, 2010 4:51 pm

alsamoud έγραψε:...
αν καποιος ξερει σιγουρα ποιο ειναι το καλυτερο μποιλερ απο θεμα υγειας και τι εχει το καθε μοντελο evolution, pure, baby θα ηθελα πολυ να με διαφωτισει γιατι ειναι πολυ περιεργο ενω η baby θεωρειται πολυ καλυτεορ μοντελο να εχει χειροτερο μποιλερ
Καλωσόρισες στο forum. Η απάντηση είναι ότι KANEIΣ δεν ξέρει εκτός από τις ανά την κάθε χώρα αρμόδιες αρχές που επιτρέπουν εδώ και δεκαετίες να υπάρχουν αλουμινένια boilers και thermoblocks. Να σημειώσω επίσης ότι αυτό το συγκεκριμένο αλουμινένιο boiler κυκλοφόρησε και κυκλοφορεί σχεδόν σε όλο το κόσμο.
Για το άλλο που ρωτάς γιατί τα τα φτηνότερα μοντέλα έχουν ατσαλένιο boiler η δικιά μου εκδοχή είναι ότι μάλλον έχει να κάνει με θέματα ενοποίησης της παραγωγής με τα υπάρχοντα μοντέλα της Saeco (H Saeco έχει αγοράσει την Gaggia).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Τετ Νοέμ 24, 2010 7:10 pm

μου μπαίνουν πονηρές ιδέες να επενδύσω το δώρο χριστουγέννων σε μια καλύτερη εσπρεσσιέρα 8-)

Άβαταρ μέλους
boltsis

Δημοσίευση από boltsis » Δευ Δεκ 06, 2010 5:54 pm

Μιας και ετοιμάζομαι και εγώ με το καινούργιο έτος να πάρω μια καλή μηχανή, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια μηχανή ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε τη θερμοκρασία πριν πραγματοποιήσουμε το shot?Μιλάω για ποσό μέχρι 500 ευρώ το πολύ.Θα μου πείτε τώρα αυτό σου λείπει?Απλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάτι ώστε να δω αν αξίζει να διαθέσω κάποιο ποσό παραπάνω μιας και και έχω τη δυνατότητα να κόψω τιμολόγιο.

Άβαταρ μέλους
dgn
Όνομα: Δημήτριος
Μηχανή:: Silvia heavy mod
2η Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Mazzer Major
2ος Μύλος:: Macap M4 Stepless

Δημοσίευση από dgn » Δευ Δεκ 06, 2010 6:34 pm

Silvia με PID mod... :D

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Δευ Δεκ 06, 2010 7:59 pm

dgn έγραψε:Silvia με PID mod... :D
:offtopic: Που χαθηκες φιλε? :clap: :clap: Πως παει το pid?Γραψτο στο σωστο τοπικ. :oneup:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Δεκ 06, 2010 9:07 pm

Πάντως μιας και το έφερε η κουβέντα, ποιά να είναι η φτηνότερη μηχανή με μανίσιο PID; Σαν πρώτη μηχανή και για να δούμε άμα βρούμε φτηνότερη ξεκινάω με την Bezzera BZ07 PID στα 1100€
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
boltsis

Δημοσίευση από boltsis » Δευ Δεκ 06, 2010 9:51 pm

Στις Gaggia έχει βάλει κάποιος PID?Μπορεί να μπεί?
Επίσης στις Silvia κάπου διάβασα αν δε κάνω λάθος ότι δεν είναι 100% αξιόπιστο, είναι?

Απάντηση