Ενα μεγάλο ευχαριστω!!
-
vinok
- Όνομα: Stelios
- Μηχανή:: Lelit PL41 tem pid
- Μύλος:: Graef 702
Ενα μεγάλο ευχαριστω!!
Θα ήθελα αν ειναι επιτρεπτό να γράψω ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστω σε αυτο το φορουμ που πραγματικα μου ανοιξε τα μάτια σχετικα με τον εσπρεσσο καφε.Μπορει να διαβαζεις διαφορα εδω μεσα,σαν πρωτη φορα να μας φαινονται κουφα καποια πραγματα, να ερχομαστε σε αντιπαραθεση με μερικους αλλα... Αν πραγματικα καπου καπως καποτε έχεις καταφερει να πιεις εναν ωραιο εσπρεσσο που να σου εκανε κλικ κ απο τοτε εγινε αυτος ο καφες το παθος σου κ οχι απλα ένας ακομη καφες , αν ψαχνοντα ποτε δεν σε εχει ικανοποιησει μια εσπρεσιερα κομερσιαλ με καψουλες , ειτε λεγεται dolce gusto, nespresso, illy francis κλπ ΚΑΤΣΕ Κ ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.αν λοιπον εισαι αποφασισμενος να φτιαξεις επιτελους σωστα τον σωστο εσπρεσσο που καποτε ηπιες, βαζεις το χερι στη τσεπη, μελετας τα παντα εδω μεσα κ το αποτελεσμα απλα θα σε εκπληξει!
Καταφερα κ πηρα τη lelit 41 με pid και με εναν μυλο graef 702 .Δυστυχως δε ειχα τη δυνατοτητα για παραπανω.
Καταφερα κνπετυχα μετα απο αρκετες ωρες τη σωστη ρυθμιση pid , το σωστο αλεσμα για ενα αππτελεσμα εκχυλισης 60 ml με 14 gr καφε κ χρονο εκχυλισης τα 27-29"
Δεν σοκαριστηκα απλα....
Νιωθεις οτι μεχρι πριν επινες νερακια με μια επιγευση καφε..
Χωρις υπερβολη!
Ημουν απο αυτους που ειψα κ γωωτις διαφωνιες μου λ σαν αρχικο στοχο ηθελα να παρω μια πολυ απλη μηχανη τυπου ,saeco αλλα οταν ψαχτεις πολυ πολυ κ κανεις μια παραπανω χφηματικη θυσια οσο αντεχει το πορτοφολι σου τοτε σιγουρα δικαιωνεσαι!
Μπραβο παιδια , κανετε τρομερη δουλεια!!
Καταφερα κ πηρα τη lelit 41 με pid και με εναν μυλο graef 702 .Δυστυχως δε ειχα τη δυνατοτητα για παραπανω.
Καταφερα κνπετυχα μετα απο αρκετες ωρες τη σωστη ρυθμιση pid , το σωστο αλεσμα για ενα αππτελεσμα εκχυλισης 60 ml με 14 gr καφε κ χρονο εκχυλισης τα 27-29"
Δεν σοκαριστηκα απλα....
Νιωθεις οτι μεχρι πριν επινες νερακια με μια επιγευση καφε..
Χωρις υπερβολη!
Ημουν απο αυτους που ειψα κ γωωτις διαφωνιες μου λ σαν αρχικο στοχο ηθελα να παρω μια πολυ απλη μηχανη τυπου ,saeco αλλα οταν ψαχτεις πολυ πολυ κ κανεις μια παραπανω χφηματικη θυσια οσο αντεχει το πορτοφολι σου τοτε σιγουρα δικαιωνεσαι!
Μπραβο παιδια , κανετε τρομερη δουλεια!!
-
Gaggia BC
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Re: Ενα μεγάλο ευχαριστω!!
14gr καφε?? 60ml???? Αδιαβαστος! Αυριο με τον κηφεμονα σου!
Πλακα κανω... Και που εισαι ακομα! Εχεις πολλα να μαθεις και πολλα να γευτεις,συμπεριλαμβανομενης της πικρας(μεσα στο προγραμμα κι αυτη)!Το κοινο του φορουμ εξελισσεται μερα με τη μερα, καταρριπτονται μυθοι εν μια νυκτι και καινουργια μυστικα ξεπεταγονται. Απλα ετοιμασου να γινεις ο μιζερος της παρεας σου οσον αφορα τον καφε..
Πλακα κανω... Και που εισαι ακομα! Εχεις πολλα να μαθεις και πολλα να γευτεις,συμπεριλαμβανομενης της πικρας(μεσα στο προγραμμα κι αυτη)!Το κοινο του φορουμ εξελισσεται μερα με τη μερα, καταρριπτονται μυθοι εν μια νυκτι και καινουργια μυστικα ξεπεταγονται. Απλα ετοιμασου να γινεις ο μιζερος της παρεας σου οσον αφορα τον καφε..
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
το μόνο κακό τώρα είναι ότι θα πρέπει να διαγράψεις μια σειρά από καφετέριες και να γίνεις επιλεκτικός + ότι σε χωριό δουλειά κλπ θα είναι δύσκολο να πιεις καφέ στο σπίτι πλέον...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Δεν είναι η πρώτη αναφορά αυτή υπάρχει κάπου θαμμένη μια άλλη και ίσως ο Χρήστος μπορεί να την βρει που έλεγε ότι άκουγα για μύλο και έφευγα.
- Jazz
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
Βασικά Στέλιο, μην έχεις αυταπάτες. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!
(πλάκα κάνω... ή όχι και τόσο?)
Και να σου τα "πειράματα", και να σου οι αγορές φρέσκου specialty, και ξανά δοκιμές, και μετά μετρήσεις, και ξανά καφές, και αγανάκτηση, και χαρά, και νεύρα και ενθουσιασμός, και τρελές επιθυμίες για 'αναβάθμιση', και "να πάρω και αυτό, καλό φαίνεται", και "να δοκιμάσω και το άλλο"... ΧΑχα, Καλά Κουράγια!!!
WELCOME στον μαγικό κόσμο του espresso!
(και στην παρέα μας του greekespresso φυσικά!
)
Και να σου τα "πειράματα", και να σου οι αγορές φρέσκου specialty, και ξανά δοκιμές, και μετά μετρήσεις, και ξανά καφές, και αγανάκτηση, και χαρά, και νεύρα και ενθουσιασμός, και τρελές επιθυμίες για 'αναβάθμιση', και "να πάρω και αυτό, καλό φαίνεται", και "να δοκιμάσω και το άλλο"... ΧΑχα, Καλά Κουράγια!!!
WELCOME στον μαγικό κόσμο του espresso!
(και στην παρέα μας του greekespresso φυσικά!
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Μεγειά ο εξοπλισμός! Θα δεις οτι με τον καιρό και τα πειράματα θα βελτιώνεσαι όλο και πιο πολύ. Ανέβασε τα γραμμάρια στο καλάθι και ξεκίνα με εύκολα φρέσκα blendακια (πχ tigrato, mokka blend). Μην κολλάς στα 60ml (θα έλεγα άσε τα ml και μέτρα γραμμάρια) χρησιμοποίησε τα σαν μπούσουλα κ πειραματίσου!
Και για να σε τσιγκλίσω λίγο, μετά από κανα 3μηνο που θα έχεις βρει τα βήματά σου, δοκίμασε καφέ από brikka και πες μου εντυπώσεις

Και για να σε τσιγκλίσω λίγο, μετά από κανα 3μηνο που θα έχεις βρει τα βήματά σου, δοκίμασε καφέ από brikka και πες μου εντυπώσεις
-
vinok
- Όνομα: Stelios
- Μηχανή:: Lelit PL41 tem pid
- Μύλος:: Graef 702
Dont worry !
Δεν τρεχει κατι Luckee κουβεντα να κανουμε
Ειπαμε ο καθενας εχει τις δικες του προσωπικες εμπειριες στον καφε κ αυτο τον καθοδηγει μετεπειτα
Εγω οπως εγραψα, καπου,καπως,καποτε καταφερα κ ηπια εναν καλο εσπρεσσο σε σχεση με αλλες βλακειες που επινα εδω κ εκει κ οιστεψε με αυτο εγιβε αυτοσκοπος να το πετυχω επιτελους κ στο σπιτι μου κ να εχω την ευχερεια να το δοκιμαζω οποτε θελω.
Νιωθω επιτελους οτι κατι καταφερα
Καποτε πιστευα οτι απο ολα αυτα που εχω δοκιμασει ενας καφες νεσπρεσσο μου βγαζει ενα πολυ καλο αποτελεσμα για οικιακη καφετιερα...παραπλησιο με καλο εσπρεσσο!
Που να ξερα ομως...τωρα γελαω κ μονο στη σκεψη !
Οσο κ να μην το παραδεχομαστε , αν δεν αγορασεις το σωστο εξοπλισμο πραγματικα ειναι καλυτερα να πιεις αλλο καφε.
Συγχαρητηρια κ παλι, το φορουμ εχει τα παντα αλλα θελει ψαξιμο κ αρχικα καποια ειδικη καθοδηγηση κ υ π ο μ ο ν η ! Διαβαζα 2 μηνες σχεδον και ειδα απειρα βιντεο για να καταληξω .
Θα συνεχιζουμε να τα λεμε..

Δεν τρεχει κατι Luckee κουβεντα να κανουμε
Ειπαμε ο καθενας εχει τις δικες του προσωπικες εμπειριες στον καφε κ αυτο τον καθοδηγει μετεπειτα
Εγω οπως εγραψα, καπου,καπως,καποτε καταφερα κ ηπια εναν καλο εσπρεσσο σε σχεση με αλλες βλακειες που επινα εδω κ εκει κ οιστεψε με αυτο εγιβε αυτοσκοπος να το πετυχω επιτελους κ στο σπιτι μου κ να εχω την ευχερεια να το δοκιμαζω οποτε θελω.
Νιωθω επιτελους οτι κατι καταφερα
Καποτε πιστευα οτι απο ολα αυτα που εχω δοκιμασει ενας καφες νεσπρεσσο μου βγαζει ενα πολυ καλο αποτελεσμα για οικιακη καφετιερα...παραπλησιο με καλο εσπρεσσο!
Που να ξερα ομως...τωρα γελαω κ μονο στη σκεψη !
Οσο κ να μην το παραδεχομαστε , αν δεν αγορασεις το σωστο εξοπλισμο πραγματικα ειναι καλυτερα να πιεις αλλο καφε.
Συγχαρητηρια κ παλι, το φορουμ εχει τα παντα αλλα θελει ψαξιμο κ αρχικα καποια ειδικη καθοδηγηση κ υ π ο μ ο ν η ! Διαβαζα 2 μηνες σχεδον και ειδα απειρα βιντεο για να καταληξω .
Θα συνεχιζουμε να τα λεμε..