Εξηγήσου!UltiMo_ έγραψε:V60 θα αγόραζα. (σκεφτομαι ήδη να μπω στο χώρο) παρα να πίνω βραστό καφέ
Αγορά μηχανής espresso χαμηλού budget!
Re: Αγορά μηχανής espresso χαμηλού budget!
-
Gaggia BC
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Αν εισαι Αθηνα,πεταγεσαι Εμμανουηλ Μπενακη(γαμω τις μερες εχει) και πας Taf. Καθεσαι,παραγγελνεις εναν single estate(μονοποικιλιακο) σε v60 και κρινεις. Αν εισαι επαρχια μπορεις απλα να πας σε ενα coffee island
Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω! Αρα προτείνετε αντι μπρίκι κάτι σε V60.
Ο καφες απο V60 (να κάνω και τη χαζή ερώτηση) γίνεται κρύος μετά ? τυπου freddo εννοώ? ή τον σκοτώνεις?
Ο καφες απο V60 (να κάνω και τη χαζή ερώτηση) γίνεται κρύος μετά ? τυπου freddo εννοώ? ή τον σκοτώνεις?
-
Michalis_cy
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: QM Silvano Evo
- Μύλος:: Niche zero
Ο καφές από v60 μπορεί να εκχυλιστεί απευθείας σε ποτήρι με πάγο και είναι μια χαρά καφές.
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
δεν εχω τον κατάλληλο μύλο. ο artisti λεει οτι βγάζει flat γεύσεις
When life throws you curves, aim for the apex
χα! ε γι αυτό είπα εγω στην αρχή, μή με πάτε απο μπρικάκι σε άλλα!!!
Αρα επιστρεφουμε :
Αυτο https://www.liveyourhome.gr/mobile/prod ... ka_02CF036
και αυτο
https://www.eidi-spitiou.gr/ell/product ... 040.200602
ειναι και τα 2 ατσάλι? Πως σας φαίνονται?
ή καλύτερα σε κατι κλασικο http://coozina.gr/store/product.php?productid=1828
σαν μέταλο είναι η απορία μου, καλύτερα αλουμίνιο ή ατσάλι?
- Jazz
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
Μια χαρά κρύο καφέ κάνεις με V60! Εμένα να ρωτήσετε που λατρεύω τους συγκεκριμένους πειραματισμούς!
Iced Filter και φύγαμε για παραλία, χαχα.
Πέρα από την πλάκα, το αποτέλεσμα από V60 για κρύο καφέ, είναι ικανοποιητικότατο, αρκεί να τηρήσεις κάποιες παραμέτρους. Για μένα αυτές είναι:
(α) Συγκεκριμένη αναλογία πάγου στο server, για δεδομένα gr ροφήματος. Επειδή με τον πάγο, ο καφές "αραιώνει" αφενός (μπακαλίστικα speaking) και αφετέρου το εκχύλισμα σου είναι ποσοτικά μικρότερο από ότι στο ζεστό pour over (λόγω προσθήκης πάγου), προσωπικά επιλέγω λιγότερα gr αλεσμένου καφέ, ψιλότερη άλεση στον Ekk43, και πάντα 2-3 παλμούς σε τελικό όγκο 200ml. Και αλλάζω το χρόνο ανάλογα με τον καφέ και τη θερμοκρασία του νερού. Στο server βάζω 5-6 μεγάλα παγάκια, τα οποία τα αφαιρώ αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης, πριν το dripping. (όποτε τα έχω ξεχάσει μέσα, το αποτέλεσμα με απογοήτευσε...)
(β) Επειδή, ο φίλτρου είναι 'ιδιαίτερος' καφές, και με την προσθήκη πάγου συνήθως έχω την αίσθηση ότι το αποτέλεσμα είναι flat, χωρίς γευστικές "εκρήξεις" (
), έχω κατασταλλάξει για παγωμένο φίλτρου σε συγκεκριμένους καφέδες. Πάντα μονοποικιλιακούς, και πάντα με έντονες οξύτητες και φρουτένιους. Για κρύο φίλτρου δηλαδή, ψηφίζω Αιθιοπίες, Κένυες και Κόστα Ρίκες! 
Iced Filter και φύγαμε για παραλία, χαχα.
Πέρα από την πλάκα, το αποτέλεσμα από V60 για κρύο καφέ, είναι ικανοποιητικότατο, αρκεί να τηρήσεις κάποιες παραμέτρους. Για μένα αυτές είναι:
(α) Συγκεκριμένη αναλογία πάγου στο server, για δεδομένα gr ροφήματος. Επειδή με τον πάγο, ο καφές "αραιώνει" αφενός (μπακαλίστικα speaking) και αφετέρου το εκχύλισμα σου είναι ποσοτικά μικρότερο από ότι στο ζεστό pour over (λόγω προσθήκης πάγου), προσωπικά επιλέγω λιγότερα gr αλεσμένου καφέ, ψιλότερη άλεση στον Ekk43, και πάντα 2-3 παλμούς σε τελικό όγκο 200ml. Και αλλάζω το χρόνο ανάλογα με τον καφέ και τη θερμοκρασία του νερού. Στο server βάζω 5-6 μεγάλα παγάκια, τα οποία τα αφαιρώ αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης, πριν το dripping. (όποτε τα έχω ξεχάσει μέσα, το αποτέλεσμα με απογοήτευσε...)
(β) Επειδή, ο φίλτρου είναι 'ιδιαίτερος' καφές, και με την προσθήκη πάγου συνήθως έχω την αίσθηση ότι το αποτέλεσμα είναι flat, χωρίς γευστικές "εκρήξεις" (
Μη μου το γυρνάτε στο γαλικο! (πλάκα κάνω όλα αυτά είναι πληροφορίες χρήσιμες!)
Σε μπρικάκι ας περιοριστούμε προς το παρόν!
Σε μπρικάκι ας περιοριστούμε προς το παρόν!
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Άλλο freddo και άλλο ice coffee κλασσικό freddo με V60 δεν κάνεις δεν θα έχει ένταση.
Αν κόψεις και τον καφέ με την φλαταδούρα του UltiMo θα νομίζεις ότι πίνεις γκαζόζα
Αν κόψεις και τον καφέ με την φλαταδούρα του UltiMo θα νομίζεις ότι πίνεις γκαζόζα