Μόλις άνοιξα το Brazil Espresso Blend-Monte Alegre, στις 7 μέρες από RD. Και πολύ άντεξα by the way. Κοίταζα κάθε πρωί τα σακουλάκια και 'πάλευα' να μην ενδώσω στη φωνούλα που φώναζε με θέρμη "Άνοιξέ τα!"...
Δε θα πω πολλά, γιατί μόλις έκανα τη 1η μου δοκιμή και είμαι σχετικά πολύ κοντά στο ψήσιμο, αλλά κάποια πράγματα φωνάζουν με το "καλημέρα σας":
Όταν ένα φλιτζάνι ακόμα και στην πρώτη προσπάθεια εκχύλισης (όπου πας ολίγον τι στα τυφλά) είναι Ισορροπημένο (βασικότατο για μένα στο να δώσω θετικό πρόσημο σε έναν καφέ) και Γευστικό (και δη μάλιστα μετά από μόλις 7 ημέρες από roasting), τότε μάλλον προμηνύονται Καφεδάρες στο άμεσο μέλλον, γιατί προφανώς ο Ψήστης είναι Τεχνίτης!!
Προσπαθώ μετά βίας να μην παρασυρθώ από τον ενθουσιασμό μου (απήλαυσα πραγματικά το 1ο εσπρεσσάκι μου), και να περιμένω να περάσουν λιγάκι οι μέρες, να κάνω και αρκετές δοκιμές, για να προβώ τελικά στην παρουσίαση.
Αλλά όπως και να έχει, δε μπορούσα να μη δηλώσω τις πρώτες μου θετικότατες εντυπώσεις.
Για την "ιστορία" αυτό το 1ο espressaκι ήρθε στις εξής παραμέτρους:
18.3g καφέ//1.3 brew ratio// 103 pid ~ 93-94°C//40 sec.
Το μόνο που θέλω να αλλάξω στη συνέχεια είναι να ανεβάσω λίγο τα g του τελικού ροφήματος. Αισθάνομαι ότι έχει να μου δώσει και κάτι ακόμα ο καφές. Μετά θα δοκιμάσω και σε χρόνους κοντά στα 35''.
Όπως και να έχει, πρώτες εντυπώσεις: ++++++++++++++++