Stathis75 έγραψε:Δλδ;
Αν κατάλαβα σωστά, ο Ultimo, το είπε ... '
σαρκαστικά'. Και αυτό γιατί, όσες 'διαφορές' και αν έχουν οι δύο μηχανές που αναφέρεις, δεν έχουν σε καμία περίπτωση τη δυνατότητα να φτιάξουν σωστό espresso, αλλά κάποιο ρόφημα τύπου εσπρέσσο. Κοινώς, υπάρχει μία 'αφετηρία' στο οικονομικό ποσό που πρέπει να διαθέσει κάποιος αν θέλει να δει αποτέλεσμα και να πιει καφέ, και όχι νερόπλυμα. Και δυστυχώς, με 100 €, το ποιο ποιοτικό που κοιτάς είναι κάποια καψουλομηχανή...
Σε αυτό το φόρουμ, εδώ, λίγο πολύ, όλοι βλέπουν τον espresso λιγάκι πιο σοβαρά από ότι συνηθίζεται. Και αυτό, από ότι έχω καταλάβει από τη μικρή παρουσία μου εδώ (είμαι και εγώ νέο μέλος) το κάνουν, όχι επειδή είναι 'στρυφνοί' ή 'αλλοπρόσαλλοι', αλλά γιατί πολύ απλά ξέρουν
τι απαιτείται για τη παρασκευή ενός ποιοτικού ροφήματος που λέγεται espresso και θέλουν να είναι και ειλικρινείς με τον νέο χρήστη που ψάχνεται για αγορά/αναβάθμιση εξοπλισμού κλπ. Δεν έχει νόημα να σου πω εγώ ή κάποιος άλλος, "ν
αι, η μηχανή που λες είναι καλύτερη/χειρότερη κλπ κλπ", γιατί θα σου πω/πούμε ψέματα. Ο Espresso απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις που δυστυχώς δεν μας παρέχονται με εκατό ή διακόσια ευρώ.
Για να καταλάβεις, και εγώ απέκτησα πρόσφατα τον εξοπλισμό μου (μηχανή, μύλος και τα συναφή) και έκανα ΤΗΝ οικονομική υπέρβαση για να τα κυβικά μου...