ειμαι νέο μέλος του forum, το οποίο όμως παρακολουθώ, και θα ήθελα την συμβουλή σας. Θέλω να αγοράσω νέα μηχανή και μύλο. Εως τώρα είχα μια krups με ένα απλό μύλο delongi, η οποία έχει χαλάσει και δεν βρίσκω ανταλλακτικά. To budget μου δεν είναι μεγάλο-σκέφτομαι γύρο στα 700ε και για τα 2. Μια μηχανή που απ οτι κατάλαβα είναι αξιολογη ειναι η lelit pl42temd pid η οποία είναι μαζί με τον μύλο. Φυσικά αν αγοραστει η pl41tem pid και ο lelit μύλος ξεχωριστά πανω κατω στα ιδια χρήματα ερχεται. Μετά ειναι και η ascaso dream αυτη με το thermoblock που είναι πανεμορφη και δεν χρειάζεται καθόλου προσπάθεια να πειστεί το άλλο φύλο.
Εχετε να μου προτείνεται κατι αναμεσα στις 2 η κάποιοα άλλη?? Νομίζω πως το εαν το protafilter ειναι 57 η 58mm δεν με απασχολεί γιατι δεν προκειται να αλλάζω καλαθακια, θα χρησιμοποιοώ αυτά που θα έχει η μηχανή- εξάλου μέχρι τώρα σε krups εφτιαχνα τον καφέ μου. Επίσης ο χρόνος ζεστάματος δεν με απασχολεί καθόλου στην επιλογή της μηχανης. (ας κανει και μιση ώρα)
καθημερινά πίνουμε σιγουρα 2-3 εσπρεσσο και 1-2 cappuccinos μερικές φορές.
θα προτιμουσα ο εξοπλισμός να αγοραστεί από Ελλάδα για λόγους εγγύησης εκτός πια αν η διαφορά είναι μεγάλη (εαν ειναι δυνατόν και σε κάποιες δόσεις)
μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο συνδυασμό από ελληνικά η και ξένα καταστηματα?
ευχαριστώ πολυ
Γιώργος