Ωραία η κίνηση, σε καλογουστο πακετάκι συνοδευόμενα από μία καρτέλα για να βαθμολογίσεις τους καφέδες καθώς τους δοκιμάζεις. Κρίμα που δεν τράβηξα καμία φωτογραφία κατά το unboxing.
Σε ένα ποστ είχα διαβάσει ότι καλό είναι να κόψω κανένα κιλό πριν τη χρησιμοποιήσω και πήρα από το metro τον πιο φτηνό(11 και κάτι) και από το πρωί κόβω λίγο λίγο.
Έχει μυρίσει καφέ όλο το τετράγωνο και η γυναίκα μου παραπονιέται ότι μόνο τον μυρίζει και δεν της έχω φτιάξει ακόμα κανένα καφεδάκι.
Μέχρι στιγμής όλα καλά, η μηχανή είναι αρκετά βαριά και σταθερή, όμορφη και γυαλίζει το νικελ του, ωραίο το καντραν με το διακριτικό μπλε και το μετρητή καφεδων που έχει φτιάξει και ότι έχω κόψει μέχρι στιγμής βγαίνει ομοιόμορφο και καλοκομμένο.
Αντε άυριο θα έχει ρύθμιση στον καφέ του maxi και μετά καλά καφεδάκια!
Με τρομοκρατεί ακόμα η ιδέα ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το λύσω για καθάρισμα, ελπίζω να είναι πιο εύκολο από ότι φαντάζομαι.
Μια ερώτηση έχω: ποτε ρυθμίζω τον δίσκο για το κόψιμο;
- με ανοικτή μηχανή χωρίς να δουλεύει;
- με κλειστή μηχανή;
- με ανοικτή και ενώ λειρουργεί;
Διάβασα στο manual αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι εννοεί να στρίψω τον δίσκο ενώ δουλεύει.
Παραθέτω το απόσπασμα στα αγγλικά για όποιον μπορεί να καταλάβει καλύτερα από εμενα:
In order to achieve finer or coarser grinding and therefore vary the granulometry, use the adjustment disk located under the hopper. To increase the coarseness of the ground coffee, the adjustment disk must be rotated clockwise, pressing the adjustment disk lock downwards, to decrease turn the disk anticlockwise. The adjustment must be performed with the motor on, and possibly without coffee between the grinding blades.
Αυτό σημαίνει ότι την ώρα που θα είναι σε λειτουργία τα μαχαίρια εγώ θα το ρυθμίζω; Επίσεις γιατί λεει pressing the adjustment disk lock downwards? δεν βρήκα κάτι τέτοιο