mahlkoenig vario -προβλημα
-
Apsos
Re: mahlkoenig vario -προβλημα
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ειλικρινά.
Τους πήρα πάλι τηλέφωνο, μου είπαν δεν το κατάλαβαν ότι έπεφταν κάτω τα ρυθμιστικά(;)
Και ότι τον δοκίμασαν πριν τον στείλουν. Ή πλάκα είναι ότι στον πρώτο καφέ που μου έπεσαν κάτω. Τυχαίο; Μπορεί. Μπορεί και όχι.
Μου είπαν να το ξαναστειλω, και θα το φτιάξουν χωρίς χρέωση. Τιμία απάντηση δεν λέω.
Με ξενερωσε ο μύλος και επειδή λίγο παράξενος οροτιμαω να τον σκοτώσω έστω και κοψοχρονια, για κάποιον που ξέρει να τον χαρεί τουλάχιστον αυτός.
Σωστο-λαθος εμένα με χάλασε .
Το βίντεο που μου εστειλες αγαπητέ φίλε δεν ανοίγει μέσω κινητού, couldnt load pligin γράφει, μόνο μέσω λάπτοπ θα το δω όμως σε ευχαριστώ πολύ .
Τιμία βοήθεια σας, και αποτι βλέπω γνωρίζετε περισσότερα από τεχνικούς πιστοποιημένους.
Να είστε καλα
Τους πήρα πάλι τηλέφωνο, μου είπαν δεν το κατάλαβαν ότι έπεφταν κάτω τα ρυθμιστικά(;)
Και ότι τον δοκίμασαν πριν τον στείλουν. Ή πλάκα είναι ότι στον πρώτο καφέ που μου έπεσαν κάτω. Τυχαίο; Μπορεί. Μπορεί και όχι.
Μου είπαν να το ξαναστειλω, και θα το φτιάξουν χωρίς χρέωση. Τιμία απάντηση δεν λέω.
Με ξενερωσε ο μύλος και επειδή λίγο παράξενος οροτιμαω να τον σκοτώσω έστω και κοψοχρονια, για κάποιον που ξέρει να τον χαρεί τουλάχιστον αυτός.
Σωστο-λαθος εμένα με χάλασε .
Το βίντεο που μου εστειλες αγαπητέ φίλε δεν ανοίγει μέσω κινητού, couldnt load pligin γράφει, μόνο μέσω λάπτοπ θα το δω όμως σε ευχαριστώ πολύ .
Τιμία βοήθεια σας, και αποτι βλέπω γνωρίζετε περισσότερα από τεχνικούς πιστοποιημένους.
Να είστε καλα
- Hillmaster
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2013
- 2η Μηχανή:: Illy Iperespresso
- Μύλος:: Ποτέ ξανά Mahlkoenig
- Οι καφέδες μου:: Σκέτοι, και διπλοί
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα.
Μετά από 3 χρόνια και κάτι ψιλά (αγορά 28/08/2013) ο δικός μου Vario 2ης γενιάς, σταμάτησε χθες να αλέθει. Τον πήγα την ίδια ημέρα στην Eurogat.
Σήμερα με πήραν για το "κουστούμι": Αλλαγή μοτέρ και ιμάντα + εργατικά + ΦΠΑ = 165€.
Να τους πω να το ράψουν ή να βρω κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα;
O vario ήταν παντρεμένος με μια Gaggia Classic της τελευταίας καλής γενιάς.
---edit-----
Να προσθέσω ακόμα ότι σε αυτά τα 3 γεμάτα χρόνια, υπολογίζω ότι θα πρέπει να είχε αλέσει γύρω στα 55-60 κιλά καφέ.
Είμαι ο μόνος που πίνω καφέ στο σπίτι.
Μετά από 3 χρόνια και κάτι ψιλά (αγορά 28/08/2013) ο δικός μου Vario 2ης γενιάς, σταμάτησε χθες να αλέθει. Τον πήγα την ίδια ημέρα στην Eurogat.
Σήμερα με πήραν για το "κουστούμι": Αλλαγή μοτέρ και ιμάντα + εργατικά + ΦΠΑ = 165€.
Να τους πω να το ράψουν ή να βρω κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα;
O vario ήταν παντρεμένος με μια Gaggia Classic της τελευταίας καλής γενιάς.
---edit-----
Να προσθέσω ακόμα ότι σε αυτά τα 3 γεμάτα χρόνια, υπολογίζω ότι θα πρέπει να είχε αλέσει γύρω στα 55-60 κιλά καφέ.
- Βασιλης Α.
- Μηχανή:: LM GS3 MP 2017
- 2η Μηχανή:: LP Prof. 83
- Μύλος:: Monolith Flat
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Taf, Gardelli, The Barn,Coff. Collective
Θα σου πρότεινα να τους ρωτήσεις με την αλλαγή μοτέρ και ιμάντα, τί εγγύηση καλής λειτουργίας σου δίνουν. Αν είναι κανένα χρόνο, τότε κράτησε τον, γιατί με τα 165€ δεν αγοράζεις κάτι καλύτερο.
Αν σου πουν κανένα 3μηνο, δεν αξίζει το ρίσκο κατά τη γνώμη μου.
Αν σου πουν κανένα 3μηνο, δεν αξίζει το ρίσκο κατά τη γνώμη μου.
- sakis1988
- Όνομα: Σάκης
- Μηχανή:: Βezzera Unica pid
- Μύλος:: Ascaso i1
- 2ος Μύλος:: PORLEX mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka
60 κιλα καφε πολλα δν ειναι για ενα ατομο στα 3 χρονια;;
only espresso
- Jazz
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
Καλησπέρα Ηλία!
Γνωστό το θέμα με τον Vario... Τον έχουμε στο μαγαζί για τον decaf (
). Μετά από 1 χρόνο λειτουργίας, έσπασε ο ιμάντας. Τον πήγαμε για service. Στους επόμενους 6 μήνες, παρουσίασε πρόβλημα η μικρορύθμιση της άλεσης, η οποία δεν 'διορθώνεται' με αποτέλεσμα να συγκρατούμε τον βαθμό άλεσης με ... μονωτική ταινία(!) Λίγο καιρό μετά (maximum στον μήνα και συγκεκριμένα τη προηγούμενη εβδομάδα) 'πέθανε' και το μοτέρ... Πέντε μέρες τώρα μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα (ή να πάρουν την απόφαση θείος και συνέταιρος να αλλάξουν μύλο), κόβουμε κάθε μία ώρα μικρή ποσότητα στον twin-ΕΚ43...
Να τονίσω εδώ, πως σαν μαγαζί δίνουμε τεράστια σημασία στη συντήρηση και καθαριότητα του εξοπλισμού. Το Vario, όπως και τους Κ10, τον προσέχαμε καλύτερα και από τα μάτια μας. Κάθε βράδυ καθάρισμα, puly grind, σκούπα κοκ... Η ίδια η εταιρεία μας είπε ότι δεν ήταν δικό μας λάθος, αλλά μια σχετικά 'αναμενόμενη' συμπεριφορά του mahlkoenig... Εφόσον ήταν αναμενόμενη βέβαια, δε μπορώ να καταλάβω βέβαια, γιατί μας πρότεινε να τον αγοράσουμε...
Συμπερασματικά, Ηλία, κατ' εμέ, αν αντέχει η τσέπη σου, πήγαινε σε κάποιον άλλο μύλο. Αν όχι, αναγκαστικά "επιδιορθώνεις" τον vario, και προσεύχεσαι να αντέξει.
Γνωστό το θέμα με τον Vario... Τον έχουμε στο μαγαζί για τον decaf (
Να τονίσω εδώ, πως σαν μαγαζί δίνουμε τεράστια σημασία στη συντήρηση και καθαριότητα του εξοπλισμού. Το Vario, όπως και τους Κ10, τον προσέχαμε καλύτερα και από τα μάτια μας. Κάθε βράδυ καθάρισμα, puly grind, σκούπα κοκ... Η ίδια η εταιρεία μας είπε ότι δεν ήταν δικό μας λάθος, αλλά μια σχετικά 'αναμενόμενη' συμπεριφορά του mahlkoenig... Εφόσον ήταν αναμενόμενη βέβαια, δε μπορώ να καταλάβω βέβαια, γιατί μας πρότεινε να τον αγοράσουμε...
Συμπερασματικά, Ηλία, κατ' εμέ, αν αντέχει η τσέπη σου, πήγαινε σε κάποιον άλλο μύλο. Αν όχι, αναγκαστικά "επιδιορθώνεις" τον vario, και προσεύχεσαι να αντέξει.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Θα σου έλεγα να στείλεις mail διαμαρτυρίας στη γερμανική εταιρεία κατευθείαν γιατί δεν είσαι ο μόνος. Με μια απλή έρευνα στο Google θα δεις ότι συμβαίνει και σε άλλους πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κακή χρήση αλλά κακή ποιότητα κατασκευής.
Με το ίδιο επιχείρημα κάνε καταγγελία στο συνηγορο του καταναλωτή διότι σίγουρα δεν είναι κακή χρήση να καίγεται τόσο συχνά το μοτέρ σε αυτό τον μύλο ειδικά.
Με 165€ αγοράζεις μεταχειρισμένο ascaso που δεν θα σου κάψει σίγουρα μοτέρ εδώ δεν έχει κάψει ο φτήνιας κινέζικος Graef και καίει για πλάκα ο πανάκριβος Vario.
Στη Αμερική όχι μόνο θα στον επισκευαζαν χωρίς κόστος αλλά θα στον άλλαζαν με καινούργιο μύλο γιατί εκεί αναγνωρίζουν το πρόβλημα αντίθετα με ότι γίνεται εδώ....
ΥΓ. τα βλέπεις UltiMo που μου θέλεις και Sette....
Με το ίδιο επιχείρημα κάνε καταγγελία στο συνηγορο του καταναλωτή διότι σίγουρα δεν είναι κακή χρήση να καίγεται τόσο συχνά το μοτέρ σε αυτό τον μύλο ειδικά.
Με 165€ αγοράζεις μεταχειρισμένο ascaso που δεν θα σου κάψει σίγουρα μοτέρ εδώ δεν έχει κάψει ο φτήνιας κινέζικος Graef και καίει για πλάκα ο πανάκριβος Vario.
Στη Αμερική όχι μόνο θα στον επισκευαζαν χωρίς κόστος αλλά θα στον άλλαζαν με καινούργιο μύλο γιατί εκεί αναγνωρίζουν το πρόβλημα αντίθετα με ότι γίνεται εδώ....
ΥΓ. τα βλέπεις UltiMo που μου θέλεις και Sette....
- Hillmaster
Δυστυχώς είναι μία ζημιά απαράδεκτη για το κόστος αυτού του μύλου.
Μάλιστα πριν 1,5 χρόνο, είχε χαλάσει το πλαστικό "αυτάκι" του hopper που ασφαλίζει και δίνει εντολή να κινείται ο μύλος.
Έφυγε ένα 25άρικο για καινούριο hopper και πάλι το συγκεκριμένο σημείο του hopper άρχισε να δείχνει σημάδια φθοράς.
Όταν το είχα πρωτοαναφέρει αυτό στην Eurogat, επειδή ο μύλος ήταν ακόμα εντός εγγύησης, μου είχαν πει ότι είναι μια φυσιολογική φθορά, δεν καλύπτεται από την εγγύηση και τα μαχαίρια θα έπρεπε να τα καθαρίζω μόνο με το Grindz και όχι να βγάζω κάθε λίγο και λιγάκι το hopper και να τα καθαρίζω με τη βούρτσα.
Οπότε με τη νοοτροπία που έχει η εταιρεία αυτή, προσανατολίζομαι να κρατήσω τα λεφτά μου για κάποιον μεταχειρισμένο μύλο.
Αγαπητέ Artisti, εάν είχα κάποιον εφεδρικό μύλο τώρα να κάνω την δουλειά μου, μπορεί και να το κυνήγηγα έτσι όπως πολύ σωστά έγραψες. Αυτό δεν αποκλείει να το κάνω μόλις βγάλω κάποια άκρη για τον αντικαταστάτη του.
Για τον φίλο τον sakis1988 που αναρωτιέται ότι είναι πολλά 20 κιλά καφέ τον χρόνο για ένα άτομο, το υπολόγισα με βάση την ημερήσια κατανάλωση που έκανα: 4 καφέδες περίπου την ημέρα επί 17 γρ. περίπου επί 300 ημέρες.
Είμαι του καφέ.. Τι να κάνουμε;
Μάλιστα πριν 1,5 χρόνο, είχε χαλάσει το πλαστικό "αυτάκι" του hopper που ασφαλίζει και δίνει εντολή να κινείται ο μύλος.
Έφυγε ένα 25άρικο για καινούριο hopper και πάλι το συγκεκριμένο σημείο του hopper άρχισε να δείχνει σημάδια φθοράς.
Όταν το είχα πρωτοαναφέρει αυτό στην Eurogat, επειδή ο μύλος ήταν ακόμα εντός εγγύησης, μου είχαν πει ότι είναι μια φυσιολογική φθορά, δεν καλύπτεται από την εγγύηση και τα μαχαίρια θα έπρεπε να τα καθαρίζω μόνο με το Grindz και όχι να βγάζω κάθε λίγο και λιγάκι το hopper και να τα καθαρίζω με τη βούρτσα.
Οπότε με τη νοοτροπία που έχει η εταιρεία αυτή, προσανατολίζομαι να κρατήσω τα λεφτά μου για κάποιον μεταχειρισμένο μύλο.
Αγαπητέ Artisti, εάν είχα κάποιον εφεδρικό μύλο τώρα να κάνω την δουλειά μου, μπορεί και να το κυνήγηγα έτσι όπως πολύ σωστά έγραψες. Αυτό δεν αποκλείει να το κάνω μόλις βγάλω κάποια άκρη για τον αντικαταστάτη του.
Για τον φίλο τον sakis1988 που αναρωτιέται ότι είναι πολλά 20 κιλά καφέ τον χρόνο για ένα άτομο, το υπολόγισα με βάση την ημερήσια κατανάλωση που έκανα: 4 καφέδες περίπου την ημέρα επί 17 γρ. περίπου επί 300 ημέρες.
Είμαι του καφέ.. Τι να κάνουμε;
- Hillmaster
Προς ενημέρωσή σας, πήγα σήμερα και πήρα το μύλο από την Eurogat, χωρίς να προχωρήσω στην επισκευή του.
18,60€ ήταν το κόστος της διάγνωσης.
Σε ερωτήσή μου, τι εγγύηση θα έδιναν σε περίπτωση επισκευής του, μου απάντησαν: ΚΑΜΙΑ, και αυτή είναι πολιτική της εταιρείας.
Σου αντικαθιστούν δηλαδή το μοτέρ και τον ιμάντα με καινούρια, γνήσια ανταλλακτικά (υποθέτω) και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ εγγύηση.
Οκ, τους λέω. Δώστε μου τη διάγνωση γραπτώς για να στείλω μια επιστολή διαμαρτυρίας στην Mahlkoenig.
Απάντηση: Δεν δίνουμε εγγράφως τις διαγνώσεις.
Μα, πλήρωσα όμως για αυτή τη διάγνωση. Δεν πρέπει να πάρω ένα χαρτί;
Απάντηση: Δώστε μας το email σας, και θα σας την στείλουμε.
Οπότε, όποιου πιάνουν τα χέρια και έχει μηχάνημα εκτός εγγύησης, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται τρέχοντας μέχρι την Λ. Βουλιαγμένης.
Ας το φτιάξει μόνος του. Έτσι κι αλλιώς εγγύηση καλής λειτουργίας δεν πρόκειται να έχει ούτε από τον επίσημο αντιπρόσωπο.
Περιμένω να πάρω τώρα το email με την διάγνωση της ζημιάς και μαζί με την απόδειξη αγοράς που δείχνει ότι ο μύλος χρειάστηκε καινούριο μοτέρ μετά από 3,5 χρόνια οικιακής χρήσης, η αντικατάσταση του οποίου δεν καλύπτεται από καμία εγγύηση, και να τους δηλώσω ότι μόλις έκαναν έναν φανατικό εχθρό των προϊόντων τους.
Παιδιά, δυστυχώς, αρμενίζουμε, όχι απλώς στραβά, αλλά πολύ στραβά, ως καταναλωτές και ως επίσημες αντιπροσωπείες εδώ στην Ελλάδα.
Ορισμένοι, μας κοροϊδεύουν μπροστά στη μούρη μας.
Δεν ξέρω βρε παιδιά, έχω κάπου άδικο; Μήπως είμαι πολύ ρομαντικός και τελικά ισχύουν άλλα;
18,60€ ήταν το κόστος της διάγνωσης.
Σε ερωτήσή μου, τι εγγύηση θα έδιναν σε περίπτωση επισκευής του, μου απάντησαν: ΚΑΜΙΑ, και αυτή είναι πολιτική της εταιρείας.
Σου αντικαθιστούν δηλαδή το μοτέρ και τον ιμάντα με καινούρια, γνήσια ανταλλακτικά (υποθέτω) και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ εγγύηση.
Οκ, τους λέω. Δώστε μου τη διάγνωση γραπτώς για να στείλω μια επιστολή διαμαρτυρίας στην Mahlkoenig.
Απάντηση: Δεν δίνουμε εγγράφως τις διαγνώσεις.
Μα, πλήρωσα όμως για αυτή τη διάγνωση. Δεν πρέπει να πάρω ένα χαρτί;
Απάντηση: Δώστε μας το email σας, και θα σας την στείλουμε.
Οπότε, όποιου πιάνουν τα χέρια και έχει μηχάνημα εκτός εγγύησης, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται τρέχοντας μέχρι την Λ. Βουλιαγμένης.
Ας το φτιάξει μόνος του. Έτσι κι αλλιώς εγγύηση καλής λειτουργίας δεν πρόκειται να έχει ούτε από τον επίσημο αντιπρόσωπο.
Περιμένω να πάρω τώρα το email με την διάγνωση της ζημιάς και μαζί με την απόδειξη αγοράς που δείχνει ότι ο μύλος χρειάστηκε καινούριο μοτέρ μετά από 3,5 χρόνια οικιακής χρήσης, η αντικατάσταση του οποίου δεν καλύπτεται από καμία εγγύηση, και να τους δηλώσω ότι μόλις έκαναν έναν φανατικό εχθρό των προϊόντων τους.
Παιδιά, δυστυχώς, αρμενίζουμε, όχι απλώς στραβά, αλλά πολύ στραβά, ως καταναλωτές και ως επίσημες αντιπροσωπείες εδώ στην Ελλάδα.
Ορισμένοι, μας κοροϊδεύουν μπροστά στη μούρη μας.
Δεν ξέρω βρε παιδιά, έχω κάπου άδικο; Μήπως είμαι πολύ ρομαντικός και τελικά ισχύουν άλλα;
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Κοίτα και πάλι αν κάνεις ερώτηση στο συνήγορο του καταναλωτή θα σου πουν ότι οι επισκευές έχουν εξάμηνη εγγύηση.
Βέβαια σπάνια συναντάς πλέον τόσο προβληματικό μύλο....
BTW όχι για αυτόν αλλά για άλλο μύλο που ήταν αρχαίος το καμμένο μοτέρ το επιακευασε με καινούργια περιέλιξη ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων στο Πειραιά.
Βέβαια σπάνια συναντάς πλέον τόσο προβληματικό μύλο....
BTW όχι για αυτόν αλλά για άλλο μύλο που ήταν αρχαίος το καμμένο μοτέρ το επιακευασε με καινούργια περιέλιξη ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων στο Πειραιά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Artisti την Τετ Φεβ 01, 2017 3:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Jazz
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
Δεν έχεις ΠΟΥΘΕΝΑ άδικο Ηλία!! Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Και αυτά είναι αλληλένδετα: Και η καταναλωτική συνείδηση του Έλληνα, αλλά και η νοοτροπία των Αντιπροσωπειών. Καλά, για τη Eurogat δε περίμενα ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο! Τα ξέρω, τα έχω περάσει. Οι άνθρωποι είναι ανεκδιήγητοι! Σε κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια σου και έχουν και υφάκι!! Με ταλαιπώρησαν αρκετούς μήνες, και ο "επαγγελματισμός" τους με έκανε να κλάψω...
Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα σου στείλουν το email...
Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα σου στείλουν το email...