Lelit pl41 plust
- Jazz
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
Re: Lelit pl41 plust
Τίποτα τίποτα. Έχεις δίκιο. Αφού το έχω και εύκολο. Θα τσιμπήσω ένα σακούλι coffee island από το μαγαζί (15 € θα το πάρω) και θα κάνω τη δουλειά μου με τους επισκέπτες . Αλλιώς δεν βγαίνει. Μισό+ σακούλι έφαγα. Εκτός και αν βάλω ''τιμή" στα ροφήματα μου. Χαχα. Γιατί ξέχασα να πω, έφτιαξα και ζεστές σοκολάτες στο ακροφύσιο και χτες κάποιοι ήθελαν και τσάι, οπότε εκχύλισα και από αυτό! Τελικά στους επισκέπτες είναι να μη δίνεις επιλογή. Άμα δώσεις, δε βγαίνεις από τη κουζίνα... Άλλος θέλει ελληνικό, άλλος espresso/cappuccino, άλλος freddo, άλλος φίλτρου (πρέπει αργά ή γρήγορα να πάρω V60 στο σπίτι. Ή Chemex. Δεν έχω αποφασίσει), άλλος σοκολάτα κοκ... Και ρε παιδιά, ένα περίεργο πράγμα! Κανείς δε θέλει nes/frappe ! χαχα Εγώ φταίω που τους δίνω την επιλογή. Μόνο κατάλογο που δε τους βγάζω... 
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Εσύ θέλεις να τους καλό μάθεις με 15€/kg
εγώ μάλιστα τους άνοιξα επιδεικτικά το κιλό μπροστά τους λέγοντας τους άντε για πάρτη σας ανοίγω και καινούργιο καφέ.
Πώς λέμε ανοίγω βαρέλι γιοματάρι
Οι τυχεροί ήταν όσοι ζήτησαν Decaf γιατί μόνο Taresso είχα τέτοιο.
Σοβαρά μιλάς για V60 & Chemex για να μετράς μετά στη κουζίνα στάλα στάλα τον καϊμό σου ;
Airopress και καθάρισες σε χρόνο dt άσε που θα σου πουν μετά ότι ήταν ο καλύτερος Γαλλικός που έχουν πιεί...
Πώς λέμε ανοίγω βαρέλι γιοματάρι
Οι τυχεροί ήταν όσοι ζήτησαν Decaf γιατί μόνο Taresso είχα τέτοιο.
Σοβαρά μιλάς για V60 & Chemex για να μετράς μετά στη κουζίνα στάλα στάλα τον καϊμό σου ;
Airopress και καθάρισες σε χρόνο dt άσε που θα σου πουν μετά ότι ήταν ο καλύτερος Γαλλικός που έχουν πιεί...
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
μπορεί να είχες πολλές επιλογές σε ροφήματα.. αλλα.. μόνο με καφέ την βγάλανε οι καλεσμένοι;
χάθηκε ο κόσμος να κάνεις και ένα γλυκό νερατζάκι, ή κανα κυδώνι να τους φιλέψεις;
χάθηκε ο κόσμος να κάνεις και ένα γλυκό νερατζάκι, ή κανα κυδώνι να τους φιλέψεις;
When life throws you curves, aim for the apex
- Jazz
Α, με προσβάλλεις UltiMo!UltiMo_ έγραψε:μπορεί να είχες πολλές επιλογές σε ροφήματα.. αλλα.. μόνο με καφέ την βγάλανε οι καλεσμένοι;
Αρχικά έβγαλα μελομακάρονα από τα χεράκια μου και μετά σοκολατόπιτα (από τα χεράκια μου επίσης). Ακόμα έβγαλα και κέικ με επικάλυψη (αυτό ήταν αγορασμένο δε το έφτιαξα μόνη μου). Μετά είχαμε και αρμυρά (από τα χεράκια της μαμάς και του μπαμπά). Όλα και όλα. Ή είμεθα οικοδέσποινες/οικοδεσπότες ή δεν είμεθα!
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
περιζήτητη νύφη δηλαδή. χρυσοχέρα. ελπίζω ο "μαγνήτης" και η γκαντεμιά που σε ακολουθάει στη δουλειά και στις αγορές σου, να μη σε ακολουθάει και στα προσωπικά σου 
When life throws you curves, aim for the apex
- Artisti
Ε αυτά είναι σπάνια προσόντα εγώ δεν ξέρω καμία γεννημένη μετά το 1980 που να έχει φτιάξει ποτέ μελομακάρονα !
Καφέ μπορεί να φτιάξουν καμία τούρτα ίσως αλλά μελομακάρονα δύσκολα.
Δεν έχουμε και την Eva στο φόρουμ τώρα που και εκείνη είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με τον Espresso να την ρωτήσουμε αν ξέρει να φτιάχνει μελομακάρονα.
Εγώ προσωπικά θαυμάζω όσους δεν είναι Γκαστόνε για το θάρρος τους να παλεύουν against all odds.
Αλλά κρατάω και απόσταση ασφαλείας για να μην με πάρει καμιά αδέσποτη...
Καφέ μπορεί να φτιάξουν καμία τούρτα ίσως αλλά μελομακάρονα δύσκολα.
Δεν έχουμε και την Eva στο φόρουμ τώρα που και εκείνη είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με τον Espresso να την ρωτήσουμε αν ξέρει να φτιάχνει μελομακάρονα.
Εγώ προσωπικά θαυμάζω όσους δεν είναι Γκαστόνε για το θάρρος τους να παλεύουν against all odds.
Αλλά κρατάω και απόσταση ασφαλείας για να μην με πάρει καμιά αδέσποτη...
- Jazz
Υπερβάλλετε και οι δύο! Τα μελομακάρονα δεν είναι δύσκολα, και μπορούν να βγουν και τρομερά πετυχημένα αρκεί να 'σέβεσαι' τη ζυγαριά σου. Αν η συνταγή λέει πχ 150 gr από αυτό, βάζουμε 150. Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο (σπόντα προς τη μαμά μου, που κάθε χρόνο μου λέει όταν με βλέπει επί το έργον "καλά, και να σου πέσει παραπάνω δε τρέχει τίποτα, θα βγουν πιο έντονα..." Αν ήταν έτσι θα φτιάχναμε όλοι πετυχημένα γλυκά με "το μάτι")
Εγώ, έτσι όπως το βλέπω, το θέμα με τη ζαχαροπλαστική (όπως και με τον espresso) είναι η ακρίβεια. Και μετέπειτα να είσαι "από πάνω" από το ψήσιμο. (όχι να έχεις στο φούρνο τα μελομακάρονα και εσύ να βλέπεις το μπρούσκο στην τηλεόραση... πάλι σπόντα για την λατρεμένη μανούλα μου,χαχα)
Στη μαγειρική, είμεθα πιο large. Δε πειράζει. Στα γλυκά όμως, αν θες να βγουν σωστά, πρέπει να 'αγαπάς' πρώτα και κύρια τη ζυγαριά σου. Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ. Και αποδεδειγμένα 'πιάνει', γιατί από προχτές από 2 ταψιά μελομακάρονα έμειναν 6 κομμάτια...
Είπαμε, με τους επισκέπτες ταιριάζει το "μη δίνεις θάρρος στον εργάτη...". Στο τέλος φοβηθήκαμε με τους γονείς μου ότι θα ξεμείνουμε από 'φιλέματα', χαχα. (εγώ για να είμαι ειλικρινής φοβήθηκα περισσότερο μη μου τελειώσει ο tigrato...)
Επίσης, φίλτατε Artisti μου, εγώ ξέρω τουλάχιστον 2 γεννημένες μετά το '80 που είναι νοικοκυρές.
(τις φίλες μου)
Οπότε παλικάρια, μάλλον δε ψάχνετε καλά.
Και να μην συγχυστώ τώρα, είναι αδιανόητο (για μένα) να μη ξέρουμε (τουλάχιστον εμείς οι κοπέλες) να φτιάχνουμε τα βασικά γλυκά των γιορτών. Καλά για το φαγητό το θεωρώ de facto. Δε γίνεται να τρως μια ζωή delivery...
Εγώ, έτσι όπως το βλέπω, το θέμα με τη ζαχαροπλαστική (όπως και με τον espresso) είναι η ακρίβεια. Και μετέπειτα να είσαι "από πάνω" από το ψήσιμο. (όχι να έχεις στο φούρνο τα μελομακάρονα και εσύ να βλέπεις το μπρούσκο στην τηλεόραση... πάλι σπόντα για την λατρεμένη μανούλα μου,χαχα)
Στη μαγειρική, είμεθα πιο large. Δε πειράζει. Στα γλυκά όμως, αν θες να βγουν σωστά, πρέπει να 'αγαπάς' πρώτα και κύρια τη ζυγαριά σου. Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ. Και αποδεδειγμένα 'πιάνει', γιατί από προχτές από 2 ταψιά μελομακάρονα έμειναν 6 κομμάτια...
Επίσης, φίλτατε Artisti μου, εγώ ξέρω τουλάχιστον 2 γεννημένες μετά το '80 που είναι νοικοκυρές.
Οπότε παλικάρια, μάλλον δε ψάχνετε καλά.
Και να μην συγχυστώ τώρα, είναι αδιανόητο (για μένα) να μη ξέρουμε (τουλάχιστον εμείς οι κοπέλες) να φτιάχνουμε τα βασικά γλυκά των γιορτών. Καλά για το φαγητό το θεωρώ de facto. Δε γίνεται να τρως μια ζωή delivery...
γεια σας και απο εμενα και χρονια πολλα και καλη χρονια σας ευχομαι.νεος κατοχος λελιτ plust pid εδω και δυο μερες.εχω καποιες απορειες.η μηχανη πολυ καλη και αξιζει τα λεφτα της νομιζω.θελω να ρωτησω αξιζει να βαλω μπαρομετρο?στο κουτι ειδα εγραφε normal pressure 8.5 bar οποτε λογικα δεν θελει πειραγμα φανταζομαι και αν ναι αξιζει δηλαδη αν ειναι 1 bar παραπανω θα δω διαφορα?θα βαλω ενα μπαρομετρο να την μετρησω αλλα λεω μηπως ξερει καποιος.δοκιμασα με buondi premium και στα 96 εως 101 πικρος.τελικα καταλαβα οτι στους 106 με οφσετ 0 παντα ειναι τελειος.το οφσετ μην το πειραζετε δεν χρειαζετε και πρεπει να μαθεις τιμη του μποιλερ να παιζεις.μετρησα με θερμομετρο στην κουπα περιπου 92 με την ρυθμιση αυτη δηλαδη 106 στο pid.θα δοκιμασω και παραπανω,δοκιμαστε το και εσεις να μου πειτε.το μποιλερ ειναι μεγαλο και δεν χρειαζεται τρελες ρυθμισεις μην το ψαχνετε πολυ.το νερο μεχρι τα 60μλ πεφτει περιπου 3 βαθμους μεχρι 4 το πολυ.τωρα εμενα δεν με νοιαζει αν αργησει παραπανω να πιασει θερμοκρασια η αν ανεβει 1 βαθμο παραπανω,λεπτομερειες και σκεφτομαι οτι με το pid ανοιξε κλεισε την αντισταση τοσο γρηγορα θα την παρεις στα χερια καποια στιγμη.εχο βαλει p0.4 i 0.2 d 9 και παιζει τελεια.πηρα ενα καλαθι απο wega που χωραει 14g μαλλον 12 ειναι και ειμαι μια χαρα.οποτε αποψη μου μην ρωτατε τους αλλους τι κανουν.μαθε μονος σου την μηχανη,ασε τα offset και μην μπερδευεσαι με τα νουμερα.δοκιμασε θερμοκρασιες διαφορες και βλεπεις τι σου δινει καλυτερη γευση,μην ρωτας σε μπερδευουν παιξε με γραμμαρια χρονο ml,ειναι καλο μηχανακι.πριν το παρω αρχιζα να σκεφτομαι μπαρομετρα και αλλα τελικα θελει λιγο κοπο αλλα ειναι μια χαρα μηχανη.ευχαριστω και καλα καφεδακια.
- Artisti
Για ποιό μύλο μιλάμε με την lelit δεν μας είπες το σημαντικότερο.
καλη χρονια παιδια με υγεια.αν λες για εμενα εχω ascaso i και στο μελλον θα παρω ενα καλυτερο.η προηγουμενη μηχανη μου ηταν η ascaso basic την ειχα 5 χρονια καθαρισμα σπανια μεχρι που ειπα την αλαζω.ειμαι πολυ ευχαριστημενος δεν φτιαχνω speciality καφεδες απλους δηλαδη εχω δοκιμασει byondi kai jacobs και λεω για ylli.τελικα οποιος εχει αλλαξει την πιεση στην μηχανη ειδε τρελη διαφορα?αλλα επιτρεπετε αυτη που φτιαχνουν και πουλαν την μηχανη να μην γνωριζουν την διαφορα θερμοκρασιας μποιλερ και εξοδου?να στο πουν να γνωριζεις?το μπαρομετρο βοηθαει πολυ?εγω το παω με την εκχυλιση και ρυθμιζω το πατημα και το μυλο.