Compak K3 Touch
- Jazz
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
Re: Compak K3 Touch
Γιώργο άκρη δε θα βγάλουμε...Εγώ τώρα συντάσσω ένα κείμενο για την compak αλλά κάτι μου λέει ότι άπατο θα πάει...
Έχω αρχίσει να συμβιβάζομαι. Απλά το μόνο που σκέφτομαι είναι η επόμενη αγορά μύλου να είναι από barista.gr. Να είμαι δηλαδή καλυμμένη από παντού!
Έχω αρχίσει να συμβιβάζομαι. Απλά το μόνο που σκέφτομαι είναι η επόμενη αγορά μύλου να είναι από barista.gr. Να είμαι δηλαδή καλυμμένη από παντού!
- gkavara
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- 2η Μηχανή:: SAECO 8323
- Μύλος:: Porlex Tall
- 2ος Μύλος:: K3 touch
Σταυριάννα κάνε μου μια χάρη...αφού αλέσεις κανονικά τον καφέ ρίξτον σε ένα πιάτο και βγάλε μια φωτογραφία από πολύ κοντά..αν έχεις φωτογραφική με μακρο υποστήριξη ακόμη καλύτερα...Αφού ευχαριστήσουμε και το Γιάννη για την επεξήγηση και το σχεδιάκι, να δούμε και τις αποκλείσεις αν υπάρχουν στο μέγεθος των κομμένων κόκκων..
Δεν πιστεύω κι εγώ πως θα βγει άκρη..απλά ελπίζω να είναι οκ το κόψιμο το δικό σου ώστε να ελπίζω πως με κάνα δίκιλο ακόμη χαμένου καφέ να το φτάσω..
Δεν πιστεύω κι εγώ πως θα βγει άκρη..απλά ελπίζω να είναι οκ το κόψιμο το δικό σου ώστε να ελπίζω πως με κάνα δίκιλο ακόμη χαμένου καφέ να το φτάσω..
- Jazz
Δύσκολα πολύ δύσκολα θα διακρίνουμε πράγματα από φωτογραφία... Αλλά εννοείται ότι αφού μου το ζήτησες, πάω τώρα να το κάνω.
Που θες να αλέσω? Δίπλα στα μαχαίρια φαντάζομαι έτσι?
Που θες να αλέσω? Δίπλα στα μαχαίρια φαντάζομαι έτσι?
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Εχει δικιο η Σταυριάνα! Δεν νομιζω ότι μπορει να φανει κατι από φωτογραφια ή με το ματι.
Θελει να βγει καμπύλη κοκκομετρησης σε εργαστήριο και να συγκριθει με την κοκκομετρηση ενος «υγιους» ίδιου μυλου για να αποδειξεις κάτι.
Γενικα πιασ' το αυγο και κουρεψτο!
Θελει να βγει καμπύλη κοκκομετρησης σε εργαστήριο και να συγκριθει με την κοκκομετρηση ενος «υγιους» ίδιου μυλου για να αποδειξεις κάτι.
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Γιώργο γιατί δεν κόβεις με τον porlex σου ένα δείγμα και να τα συγκρίνεις δίπλα δίπλα
- Jazz
Γενικά φίλτατε Γιάννη, έχω την εντύπωση ότι πρέπει να αρχίσω να κλαίω για τα καλά τα 270€ που έδωσα... Και όχι τίποτα άλλο, αυτά τα λεφτά για εμένα που είμαι φοιτήτρια και εργάζομαι part time, είναι όλος μου ο μηνιαίος μισθός και βάλε κάτι ακόμα... Δούλεψα 1.5 χρόνο για να καταφέρω να κάνω την αγορά του εξοπλισμού μου, θυσιάζοντας άλλα πράγματα/αγορές που φυσιολογικά κάνουν συνομήλικοι μου, επειδή λατρεύω αυτό που κάνω (εννοώ ενασχόληση με καφέ), και διαπιστώνω ότι αυτά τα λεφτά ουσιαστικά "μου τα κλέψανε"...Y.V έγραψε:Εχει δικιο η Σταυριάνα! Δεν νομιζω ότι μπορει να φανει κατι από φωτογραφια ή με το ματι.
Αν έβγαζα 1000€ το μήνα, δε θα με ένοιαζε τόσο. Θα τον πούλαγα σε μικρή τιμή, και θα έπαιρνα κάτι άλλο. Αλλά τώρα, με "πονάνε" αυτά τα πεταμένα λεφτά... Και ακόμα περισσότερο με πονά η κοροϊδία από τη eurogat...
- Gespresso
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Να προσθέσω ότι και οι άξονες συμμετρίας των 2 μαχαιριών πρέπει να είναι παράλληλοι μεταξύ τους.Y.V έγραψε:Eν μερει ναι! Πιθανο τετοιο ειδους προβλημα θα παρουσιάζεται καπως μικροτερο σαν αποτελεσμα άλεσης. Ομως στους κωνικους μπαινει και αλλη μια παραμετρος στην εξισωση της ακριβειας που τους κανει ακόμα πιο απαιτητικούς στην κατασκευή. Πρέπει τα μαχαιρια να είναι και τελειως ομόκεντρα μεταξύ τους γιατι αλλιώς δημιουργειται αντιστοιχο προβλημα. Ενω στους επίπεδους δεν έχει τοσο σημασια εκεί μια μικρη ανοχή.Luckees έγραψε:Γιάννη μπορεί να είναι αυτός ένας από τους λόγους που τα κωνικά φημολογείται ότι υπερτερούν; Δηλαδή το γεγονός ότι οι επιφάνειες κοπής (που στα επίπεδα μαχαίρια βρίσκονται στην περίμετρο του κύκλου) στα κωνικά δεν απέχουν τόσο πολύ από τον άξονα και έτσι ο πιθανός τζόγος/απόκλιση είναι περιορισμένος.Y.V έγραψε:Επισης μπορουμε να καταλάβουμε ότι όσο πιο μεγαλα μαχαιρια έχει ο μύλος, τόσο πιο μεγαλη ειναι η αποκλιση...
- gkavara
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- 2η Μηχανή:: SAECO 8323
- Μύλος:: Porlex Tall
- 2ος Μύλος:: K3 touch
Σταυριάννα μη σε βάζω σε κόπο..αν δεν το έκανες ήδη δλδ..μόλις προσπαθησα να το κάνω εγώ και όντως δεν βγάζεις άκρη με το μάτι...Όσον αφορά το κόψιμο των 2 μύλων στον porlex μπορώ να κόψω πολύ ψιλά..σχεδόν πούδρα αντίθετα στον K3 οι κομμένοι κοκκοι χωρίζονται κιόλας άμα θες
..και έχω κόψει πάνω από 3 κιλά μόνο για στρώσιμο..άντε να δούμε πότε και αν θα στρώσουν..
Αλήθεια αυτήν η χαμηλή τιμή που λες για να τον πουλήσεις ποια μπορεί να είναι και πραγματικά ποιος θα τον αγοράσει?? Εντάξει εννοείται πως δε θα κοροιδέψουμε κάποιον και θα ξέρει τι πραγματικά παίζει..
Αλήθεια αυτήν η χαμηλή τιμή που λες για να τον πουλήσεις ποια μπορεί να είναι και πραγματικά ποιος θα τον αγοράσει?? Εντάξει εννοείται πως δε θα κοροιδέψουμε κάποιον και θα ξέρει τι πραγματικά παίζει..
- Artisti
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Το χημείο κανονικά ξέρω ότι έχει συσκευή κοκκομέτρησης.
Εκεί μπορεί επιστημονικά να μετρηθεί σαν στοιχείο για το mail στη Compak πόσο ψιλά μπορεί να κόψει όπως και η ομοιομορφία.
Ξεκίνα από τώρα την χημεία τροφίμων
Εκεί μπορεί επιστημονικά να μετρηθεί σαν στοιχείο για το mail στη Compak πόσο ψιλά μπορεί να κόψει όπως και η ομοιομορφία.
Ξεκίνα από τώρα την χημεία τροφίμων
- Jazz
Σαφέστατα και δε θα μπορούσα να κοροϊδέψω ποτέ κάποιον. Όπως δε το έχω κάνει ποτέ. Αν αποφασίσω να τον βγάλω στο σφυρί, θα κάνω αναλυτική αναφορά σε όλα του τα θέματα και φυσικά, αν θέλει ο αγοραστής (και βρίσκεται εντός Αθηνών) θα τον δοκιμάσει κιόλας! Ο μύλος μου αν και όταν πουληθεί, θα έχει μαζί του όλα τα χαρτιά/πιστοποιητικά από την αγορά του και έπειτα (πχ από eurogat, από compak κλπ)
Δε ξέρω ποια θα μπορεί να είναι αυτή η τιμή αν τον πουλούσα σήμερα... Να είναι 100€ ? Δε ξέρω. Μπορεί να είναι λίγα, μπορεί και πολλά. Δεν έχω άποψη, γιατί δεν έχω δει ιδίοις όμασι πως δουλεύει ορθά ένας k3.
Δε ξέρω ποια θα μπορεί να είναι αυτή η τιμή αν τον πουλούσα σήμερα... Να είναι 100€ ? Δε ξέρω. Μπορεί να είναι λίγα, μπορεί και πολλά. Δεν έχω άποψη, γιατί δεν έχω δει ιδίοις όμασι πως δουλεύει ορθά ένας k3.