Διαρροή σε Gaggia Baby

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Re: Διαρροή σε Gaggia Baby

Δημοσίευση από UltiMo_ » Κυρ Δεκ 04, 2016 3:56 pm

μετα την παραπανω φωτο, αποφασισα να αλλαξω και εγω τη φλατζα. γιατι εχω ακόμα την μανίσια και δεν μου εχει βγαλει πρόβλημα. και την εβγαλα και ήταν μια χαρα μαλακιά και ελαστική. δεν ξερω πως εγινε και μου βγαλε 3 χρόνια. μου βγαλε όμως δυστυχώς άλλο πρόβλημα. αλλα θα το γράψω στο σωστό τόπικ :(
When life throws you curves, aim for the apex

buddy
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural

Δημοσίευση από buddy » Κυρ Δεκ 04, 2016 4:23 pm

Aλλοι εχουν βγαλει σχεδον 8 χρονια με την ιδια φλατζα (εργοστασιακη) χωρις να την αλλαξουν.Αποριας αξιο.
Νομιζω παιζει ρολο ποση ωρα την ημερα ειναι ανοιχτη η μηχανη (εννοειται οσο λιγοτερο τοσο πιο πολυ κραταει).
Και επισης να μην ειναι κουμπομενο το pf, οταν η μηχανη δεν χρησημοποιειται.
Αλλοι γουσταρουν να το βλεπουν μονιμως κουμπωμενο, σε φαση που λειπουν απο το σπιτι για μερες π.χ. διακοπες, και εκει...το αφηνουν κουμπωμενο με αποτελεσμα να αλλαζουν φλατζες συχνα.

Gaggia BC
Όνομα: Μάκης
Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
Μύλος:: Mazzer Kony
2ος Μύλος:: Γουδί

Δημοσίευση από Gaggia BC » Κυρ Δεκ 04, 2016 5:10 pm

Νομιζω παιζει ρολο το οτι χρησιμοποιω 2-3 φορες τη μερα τον ατμο για τη γυναικα μου και καπακι κανω καφεδακι για μενα. Με τον ατμο γενικα η θερμοκρασια που ανεβαζει ειναι κατα πολυ υψηλοτερη αρα εγω το αποδιδω εκει. Βεβαια μιλαμε για μια εργασια που δεν παιρνει κυριολεκτικα πανω απο 5 λεπτα(3 βιδες βγαινουν μονο) και μηδαμινο κοστος αρα δεν τρεχει και τιποτα

buddy
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural

Δημοσίευση από buddy » Κυρ Δεκ 04, 2016 5:15 pm

Ναι. Λογικοτατη φθορα ειναι, στην ουσια ενα λαστιχακι ειναι αλλα αναλογως την χρηση, την καθαριοτητα κλπ μπορει να αντεξει πολλα χρονια.
Πολλοι μια φορα τον χρονο την αλλαζουν προληπτικα.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ » Σάβ Δεκ 24, 2016 12:43 pm

UltiMo_ έγραψε:μετα την παραπανω φωτο, αποφασισα να αλλαξω και εγω τη φλατζα. γιατι εχω ακόμα την μανίσια και δεν μου εχει βγαλει πρόβλημα. και την εβγαλα και ήταν μια χαρα μαλακιά και ελαστική. δεν ξερω πως εγινε και μου βγαλε 3 χρόνια
καταστροφή!
η νέα φλάτζα μου κάνει νερά. τόσο καιρό απλά ακούμπαγα το κλείστρο, δεν το έσφιγκα καθόλου. γιαυτό και μου κράτησε τόσο καιρό η φλάτζα. πλέον γίνεται πλυμμήρα. λέω θα στρώσει, που θα πάει. αλλα και με αρκετό σφίξιμο, πάλι έχει διαρροές. εντωμεταξύ είχα συνηθίσει τόσο καιρό να την κουμπώνω με ενα συγκεκριμένο τρόπο, και πλέον το χέρι πάει απο μόνο του, και όλο το ξεχνάω οτι θέλει τέρμα σφίξιμο, και πρωί πρωι, βλέπω να γίνεται χαμός.

δηλαδή: ανεβάζει η μηχανή πίεση, και όταν φτάσει κοντά στο 6-7, αρχίζει να βγάζει εξω απο το κλείστρο άσπρο αφρίζμένο νερό υπο πίεση. πέφτει μεσα στο φλυτζάνι, μου χαλάει τον καφε, και άντε ξανα πεταμα και η διαδικασία απ την αρχή να πετάω τον ανεκτίμητης αξίας λαβατζα μέλι μου πρωί πρωι.

αν το σφίξω (αν το θυμηθώ) με όλη μου τη δύναμη, κάπου τερμα δεξιά, έχει στοπ. και εκει δεν υπάρχει διαρροή. αλλα εκει αρχίζω και την λυπάμαι τη φλάτζα.

τελικά τι γίνεται; είναι ελλατωματική; θέλει στρώσιμο; είναι ιμιτασιόν;

τι ήθελα και την αλλαξα. καλα λέγανε οι παλιοί. αν κάτι δεν χαλάσει μην το πειράζεις...

DioNiSis
Μηχανή:: Gaggia Baby pid opv
Μύλος:: Graef cm 702
2ος Μύλος:: Porlex Tall
Οι καφέδες μου:: δοκιμάζω συνεχώς

Δημοσίευση από DioNiSis » Σάβ Δεκ 24, 2016 6:00 pm

δοκίμασε να βγάλεις τη φλάντζα και να καθαρίσεις την κεφαλή εκεί που πατάει η φλάντζα. μπορεί να είναι απο εκεί η διαρροή, και οχι απο την επαφή της με το καλαθάκι.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ » Σάβ Δεκ 24, 2016 11:15 pm

ναι, εχει μια λογική αυτό. δεν το σκέφτηκα. ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ » Πέμ Ιαν 19, 2017 1:18 am

UltiMo_ έγραψε:καταστροφή!
η νέα φλάτζα μου κάνει νερά.
η εν λόγω φλάτζα ήταν η φλάτζα της παλιάς gaggia classic αγορασμένη απο το λουμίδη.

παρήγγειλα τη φλάτζα της παλιάς gaggia classic απο το barista-shop και το πρόβλημα λύθηκε αμέσως.
εμφανισιακά έχουν διαφορές οι φλάτζες. η καινούργια έχει την μια της πλευρά πιο στρογγυλεμένη. του λουμίδη ήταν flat και στις δυο πλευρές.

τέλος καλό όλα καλά

Απάντηση