Lelit pl41 plust

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
buddy
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural

Re: Lelit pl41 plust

Δημοσίευση από buddy » Πέμ Νοέμ 03, 2016 9:01 am

Καλημερα.Παιδια εχει δοκιμασει κανεις την ims shower screen αυτη που ταιριαζει στην lelit απο το barista.gr?
Την πηρα την εβαλα την βιδωσα τερμα οπως την μαμα αλλα δεν δουλευει καλα χανει απο την περιφερεια νομιζω και δεν τρεχει σωστα το νερο πιτσιλαει γυρω γυρω καπως.
Νομιζω ο pagratios την εχει παρει.
Θελει καποιο κολπακι για να τοποθετηθει σωστα πχ λιγοτερο βιδωμα αλλα δεν ξερω ετσι αν θα ειναι σταθερη.
Επισης εχετε δοκιμασει καλαθακι vst?
Εχω ενα 15αρι και ενα 20αρι.
Εκανα δοκιμη μονο με το 20αρι και τα πραγματα ηταν τραγικα ετρεχε ο καφες σαν νερο, δοκιμασα με πολυ πιο ψιλο κοψιμο τα αποτελεσματα ηταν τα ιδια δεν αλλαξε τιποτα σαν να μην αλλαξα κοψιμο.
Ενω στο μαμα καλαθι η αποσταση του πατημενου καφε απο την ντουζιερα ειναι περιπου 2 χιλιοστα στο vst ειναι πολυ μεγαλη αποσταση.Με 20 gr πατημενου καφε το καλαθι ειναι γεματο μεχρι την μεση.
Μηπως φταιει η μεγαλη αποσταση απο την ντουζιερα?
Εχεις κανεις αναλογη εμπειρια με vst καλαθι?
Θα δοκιμασω καποια στιγμη με το 15αρι vst που σαν χωρητικοτητα ειναι ιδιο με το μαμα να δω τι θα γινει και με αυτο.

harryv
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: DIY Mod G Classic
Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: Newbie roaster

Δημοσίευση από harryv » Παρ Νοέμ 04, 2016 8:49 am

Χρήστο καλημέρα.
Έχεις αλλάξει και αυτό πάνω στο οποίο συγκρατείται η ντουζιέρα?
Συνήθως αυτά πάνε πακέτο, και η IMS δε ταιριάζει καλά σε οποιονδήποτε διανομέα, ακόμα και σε αυτόν που δίνουν πακέτο. Μου έτυχε πρόσφατα σε μια Gaggia που αφού άλλαξα 3 λάστιχα της κεφαλής, γύρισα πίσω στην αρχική ντουζιέρα και το πρόβλημα λύθηκε.

buddy

Δημοσίευση από buddy » Παρ Νοέμ 04, 2016 9:07 am

Καλημερα.Οχι δεν αλλαξα το shower holder μονο την σητα.
Η σητα ειναι κανονικα για αλλη μηχανη απλα ειναι συμβατη και με την lelit.
Διαβαζοντας παλαιοτερο ποστ του μελους pagratios που πηρε και αυτος την ιδια σητα, ελεγε οτι δεν πρεπει να την βιδωσεις μεχρι τερμα οπως την μαμα γιατι χαλαει η κυρτοτητα που εχει και γινεται ισια με αποτελεσμα να φευγει νερο απο τα πλαγια.
Θελει πιο ελαφρυ βιδωμα απο οτι ελεγε για να μην χαλασει η κυρτοτητα και να τρεχει σωστα.
Δεν το δοκιμασα ακομα, θα το δοκιμασω το σαββατοκυριακο.
Με τα καλαθακια vst εχεις καμια εμπειρια?
Οπως ανεφερα πιο πανω εβαλα το 20αρι και χαλια μαυρα...δεν ξερω αν φταιει η πολυ μεγαλη αποσταση του καφε απο την ντουζιερα η μηπως δεν κανουν για μηχανες σαν την δικια μου...δεν ξερω τι να πω...
Θα δοκιμασω το 15αρι το σαββατοκυριακο που θα εχει την σωστη αποσταση καφε - ντουζιερας να δω τι θα γινει.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Παρ Νοέμ 04, 2016 11:41 am

μαλλον δεν ειναι συμβατη με τη μηχανη σου. η δικια μου η ims η σιτα εννοείτε οτι φευγει η κυρτοτητα οταν τη βιδωνεις. αλλα δε χανει νερό.Η κυρτοτητα δημιουργήθηκε για να πατάει καλα πανω στο shower holder. οχι για να στεγανώνει νερό. τι να στεγανώσει ένα λαμάκι.
When life throws you curves, aim for the apex

buddy

Δημοσίευση από buddy » Παρ Νοέμ 04, 2016 11:59 am

Ειναι συμβατη με την lelit που εχω το γραφει στην σελιδα του barista.gr αλλιως δεν θα την επαιρνα.
Η κυρτοτητα βοηθαει το νερο να πηγαινει προς τα κατω και να φευγει απο τις τρυπες.
Επειδη γινεται ισια ζοριζεται και φευγει απο το πλαι.
Ισως ειναι διαφορετικη απο την δικη σου.
Αν την βιδωσεις πολυ οπως την μαμα σιτα χανει την κυρτοτητα που εχει και φευγει νερο απο το πλαι.Απο κυρτη που ειναι γινεται ισια αν το εβλεπες θα καταλαβαινες.
Θελει λιγοτερο βιδωμα, το καταλαβαινεις οτι οταν τη σφιγγεις πολυ αλλαζει το σχημα της τουλαχιστον ετσι φαινεται καθως το σφιγγεις.Ισως να μην τα εξηγω πολυ καλα ετσι ωστε να καταλαβεις τι εννοω αλλα αν το εβλεπες θα καταλαβαινες σιγουρα.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ » Παρ Νοέμ 04, 2016 1:08 pm

και μενα κυρτή είναι και οταν τη βιδώνεις είναι ίσια. και μεγαλωνει σε διαμετρο, και εφαπτεται και καλύπτει όλο το holder από ακρη σε ακρη. αν εσενα αφήνει κενα για διαρροες τοτε δεν ειναι συμβατη.
το να μην την βιδωσεις τερμα δεν ειναι λύση. τουλαχιστον οχι οταν ψαχνεις μια βελτίωση σε σχεση με τη μαμα σίτα

buddy

Δημοσίευση από buddy » Παρ Νοέμ 04, 2016 4:48 pm

Δεν πιστευω πως δεν ειναι συμβατη αλλιως στο barista.gr δεν θα το ελεγε.
Αμα την επαιρνα απο αλλου - απ' οπου να ναι θα σου ελεγα μπορει να μην ειναι συμβατη.
Ισως δεν την εβαλα εγω καλα - προσεκτικα.
Παντως ιδιο θεμα με την ims σητα ειχε και pagratios που εχουμε ιδια μηχανη και βιδωσε πιο χαλαρα την σητα και ηταν οκ.
Θα ξαναδοκιμασω το σκ.

buddy

Δημοσίευση από buddy » Σάβ Νοέμ 05, 2016 10:38 pm

Τελικα ατιμε ultimo μαλλον εχεις δικαιο...
Η σήτα δεν φαινεται να ειναι συμβατη...
Απο δω την πηρα λεει οτι ειναι συμβατη (κατω κατω με κοκκινα γραμματα) http://www.barista.gr/el/ims-competitio ... i-200-im-3
Ισως να θελει αλλο shower holder οπως ειπε και ο Χαρης αλλα δεν βρισκω κανενα στο site...για gaggia classic εχει για lelit δεν βρισκω...
Την βιδωσα πιο χαλαρα, βελτιωθηκαν αισθητα τα πραγματα αλλα παλι χανει λιγο δεν δουλευει τελειως καλα...
Ελπιζω οταν δει τα post ο pagratios να μας πει τι εκανε και αυτος...

Άβαταρ μέλους
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ » Κυρ Νοέμ 06, 2016 1:21 am

για καποιον σαν και σενα που ψαχνει το τέλειο και ειναι ψήρας με αυτό, μου φαίνεται χαζη λύση να μην την βιδώνεις τέρμα για να μπαλώσεις το πρόβλημα μη συμβατότητας.
δώστη πίσω απο εκει που την πήρες εφοσον ειναι δικό τους το λάθος και πες τους να σου βρουνε τη σωστή

Σπύρος
Όνομα: Σπύρος
Μηχανή:: Lelit plust pid
Μύλος:: Eureka Zenith e
Οι καφέδες μου:: Cup10, Taf, kudu

Δημοσίευση από Σπύρος » Τρί Νοέμ 08, 2016 2:55 pm

Καλησπέρα,

Χρησιμοποιώ για τη συγκεκριμένη μηχανή το παρακάτω tamper

http://www.barista.gr/el/paththri-58mm- ... edh-bash-4

αφήνει ένα μικρό κενό με το καλαθάκι της μηχανής.
Είναι φυσιολογικό να αφήνει αυτό το μικρό κενό ή έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο tamper.

Ευχαριστώ,
Σπύρος

Απάντηση