Βελτιωση στον καφε που πινω
-
kaskas13
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Aeg ea 150
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Με τετοια μηχανη...ολοι
Βελτιωση στον καφε που πινω
Καλησπερα στην παρεα.
Εχω μια AEG EA150 απο την οποια παιρνω καφε που με ικανοποιει σε γενικες γραμμες. Θα ηθελα αν γινεται να βελτιωσω αυτο που πινω με την αγορα ενος μυλου και καποιου mod (αν παιρνει) σε αυτη την καφετιερα. Αν παλι αλλαζοντας και καφετιερα (με την προυποθεση οτι δεν ξεπερναμε τα 250 ευρω για μυλο και καφετιερα) αλλαζει αισθητα και η γευση του καφε τοτε προτεινετε μου εναν συνδυασμο μυλου και καφετιερας αν μπορειτε.
Ευχαριστω
Γιαννης
Εχω μια AEG EA150 απο την οποια παιρνω καφε που με ικανοποιει σε γενικες γραμμες. Θα ηθελα αν γινεται να βελτιωσω αυτο που πινω με την αγορα ενος μυλου και καποιου mod (αν παιρνει) σε αυτη την καφετιερα. Αν παλι αλλαζοντας και καφετιερα (με την προυποθεση οτι δεν ξεπερναμε τα 250 ευρω για μυλο και καφετιερα) αλλαζει αισθητα και η γευση του καφε τοτε προτεινετε μου εναν συνδυασμο μυλου και καφετιερας αν μπορειτε.
Ευχαριστω
Γιαννης
-
kspyr
- Όνομα: Ντίνος
- Μηχανή:: Gaggia Pure
- 2η Μηχανή:: AEG EA150 Crema
- Μύλος:: Eureka Mignon
Re: Βελτιωση στον καφε που πινω
Το πρώτο και πιο απλό που μπορείς να κάνεις, είναι να ψάξεις για φίλτρο (ή καλαθάκι αν προτιμάς) unpressurized, με μονό πάτο δηλαδή. Για τη μηχανή αυτή, αν δεν σκέφτεσαι αλλαγή βέβαια ένας μύλος είτε χειροκίνητος, είτε ένας φθηνός ηλεκτρικός (π.χ. GRAEF 700) φθάνει και περισσεύει.
Αν βέβαια σου έχει μπει το μικρόβιο για αλλαγή πάρε από τώρα τον καλύτερο μύλο που μπορείς στα χρήματα που διαθέτεις και όταν μπορείς αγοράζεις και μηχανή. Με 250€ σε καινούργια (μηχανή+μύλο) δε νομίζω ότι θα βρεις τίποτα. Μόνο σε κανένα μεταχειρισμένο πακέτο με αρκετή υπομονή και λίγη τύχη.
Καθώς όμως την είχα παλιότερα ως κύρια μηχανή και την έχω ακόμα για περιστασιακή χρήση στο χωριό, δε νομίζω ότι θα έχεις ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα στον καφέ σε οποιαδήποτε περίπτωση. Εξαίρεση αποτελεί η πιθανότητα να πίνεις καπουτσίνο, καθώς το θερμομπλόκ που διαθέτει και η μερικώς αυτοματοποιημένη λειτουργία ατμού φτιάχνουν -τηρουμένων των αναλογιών- αποδεκτό αφρόγαλα.
Αν βέβαια σου έχει μπει το μικρόβιο για αλλαγή πάρε από τώρα τον καλύτερο μύλο που μπορείς στα χρήματα που διαθέτεις και όταν μπορείς αγοράζεις και μηχανή. Με 250€ σε καινούργια (μηχανή+μύλο) δε νομίζω ότι θα βρεις τίποτα. Μόνο σε κανένα μεταχειρισμένο πακέτο με αρκετή υπομονή και λίγη τύχη.
Καθώς όμως την είχα παλιότερα ως κύρια μηχανή και την έχω ακόμα για περιστασιακή χρήση στο χωριό, δε νομίζω ότι θα έχεις ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα στον καφέ σε οποιαδήποτε περίπτωση. Εξαίρεση αποτελεί η πιθανότητα να πίνεις καπουτσίνο, καθώς το θερμομπλόκ που διαθέτει και η μερικώς αυτοματοποιημένη λειτουργία ατμού φτιάχνουν -τηρουμένων των αναλογιών- αποδεκτό αφρόγαλα.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Κανένα καλαθάκι δεν σώζει την κατάσταση με την κινεζούρα.
Αφού του άρεσει ο καφές της ας μείνει όπως είναι.
Αφού του άρεσει ο καφές της ας μείνει όπως είναι.
-
harryv
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
gaggia μεταχειρισμένη από ebay 180-200€, μοντέλο 2013 και πριν
porlex ή kinu χειροκίνητος 60-70€
Αλλιώς μένεις ως έχεις.
porlex ή kinu χειροκίνητος 60-70€
Αλλιώς μένεις ως έχεις.
-
kaskas13
Ηλπιζα οτι με εναν graef και εναν taresso θα επαιρνα καπως καλυτερο αποτελεσμα απο τον αλεσμενο lavazza oro του s/m. Μαλλον με βλεπω οπως ειμαι (οπως ειπατε) και αν κατσει κανα λοττο σε μεταχ/νο βλεπουμε. Ευχαριστω για τις απαντησεις.
- sphinxgr
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
- Μύλος:: Ascaso imini i2
- Οι καφέδες μου:: Taresso Tigrato
Όπως και να έχει, ξεκίνα αγοράζοντας ένα μύλο και έχε σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, στόχο να μαζέψεις κάποια χρήματα να πάρεις μια καλύτερη μηχανή.
Κοίτα και για μεταχειρισμένο μύλο μήπως πετύχεις τίποτα καλό.
Δες και εδ'ω http://www.maxicoffee.com/bonnes-affaires--c-150.html γιατί κατά καιρούς βγάζει αρκετά καλά κομμάτια που ίσως συμφέρει να ασχοληθείς.
Κοίτα και για μεταχειρισμένο μύλο μήπως πετύχεις τίποτα καλό.
Δες και εδ'ω http://www.maxicoffee.com/bonnes-affaires--c-150.html γιατί κατά καιρούς βγάζει αρκετά καλά κομμάτια που ίσως συμφέρει να ασχοληθείς.
-
kaskas13
Ευχαριστω sphinx