Lelit pl41 plust
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Lelit pl41 plust
Φυσικά και να την πετάξεις στην διεύθυνση που θα σου στείλω ... την δική μου

Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
buddy
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
Παντως για να βγαλει καποιος και μια ακρη για την πιεση της μηχανης διαβαζοντας εδω θα πω, πως την κολλα την βαζουν για να μην χανει τη ρυθμιση η opv με τις μεταφορικες (λακουβες στο δρομο, κραδασμοι κ.τ.λ.).Οτι και να προσπαθησετε να κανετε ειναι χασιμο χρονου η κολλα δεν βγαινει με τιποτα και στο τελος θα χαλασετε τα πασα μπορει και ολοκληρη την opv.
Αυτο που εκανα εγω ηταν απλα να παρω μια καινουργια opv το κοστος ηταν ελαχιστο, νομιζω ειχα πληρωσει λιγοτερο απο δυο πακετα τσιγαρα οποτε μιλαμε για αστειο ποσο.Ετσι εχεις μια ρυθμιζομενη opv χωρις κολλα και μπορεις να κανεις τις δοκιμες σου και να δεις που θα την βαλεις.Παιζουν πολλα πραγματα ρολο στο στα ποσα bar τελικα θα την αφησεις, οπως ο καφες, το ψησιμο του καφε και αλλα και σαφως ειναι και θεμα προσωπικου γουστου - γευσης.
Αυτο που εκανα εγω ηταν απλα να παρω μια καινουργια opv το κοστος ηταν ελαχιστο, νομιζω ειχα πληρωσει λιγοτερο απο δυο πακετα τσιγαρα οποτε μιλαμε για αστειο ποσο.Ετσι εχεις μια ρυθμιζομενη opv χωρις κολλα και μπορεις να κανεις τις δοκιμες σου και να δεις που θα την βαλεις.Παιζουν πολλα πραγματα ρολο στο στα ποσα bar τελικα θα την αφησεις, οπως ο καφες, το ψησιμο του καφε και αλλα και σαφως ειναι και θεμα προσωπικου γουστου - γευσης.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Α έχω κάτι μακρινούς συγγενείς με χρωματοπωλειο κοντά στο ΚΤΕΛ εκεί να πας να την πετάξεις που να τρέχεις στα μέρη του Χρήστου εκεί να πας να την πετάξεις να μου την στείλουν μετάChristos έγραψε:Φυσικά και να την πετάξεις στην διεύθυνση που θα σου στείλω ... την δική μου :
Να πάρω και μια ρυθμιζόμενη opv από τον Δοΐκα με 20€ να την ξανά πουλήσω ρυθμιζόμενη
Δεν ξέρω αν ποτέ γίνει η ρύθμιση του χρέους αλλά την δικιά σου θα την κάνω ρυθμιζόμενη σίγουρα
-
buddy
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
Κριμα να την παρεις απο τον Δοϊκα με 20 ευρω, στο barista.gr τωρα που το ειδα 7 ευρω εχει, καλα θυμομουν ουτε 2 πακετα τσιγαρα.
- sakis1988
- Όνομα: Σάκης
- Μηχανή:: Βezzera Unica pid
- Μύλος:: Ascaso i1
- 2ος Μύλος:: PORLEX mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka
Artisti έγραψε:Οι τύποι μπορεί παλιά να έφτιαχναν μόνο σιδερόστρες αλλά το θέμα καφέ το αντιμετωπίζουν σοβαρά ακριβώς όπως και οι μεγάλοι του κλάδου στη χώρα τους.
Στη Γαλλία που οι Lelit είναι στη κατηγορία τους πρώτες σε πωλήσεις δηλαδή όχι στις ψευτοεσπρεσιέρες αλλά στις 300+ ευρώ έγινε παρόμοια συζήτηση.
Με λίγα λόγια λένε ότι και ο Luca Bezzera για την δυνατότητα μεταφοράς νερού που έχει η αντλία συν την πτώση πίεσης που δημιουργείται όταν ανοίγει η τρίοδη.
Γενικό συμπέρασμα είναι ότι η ρύθμιση δεν είναι κακή αναγκαστικά.
http://expresso.cultureforum.net/t11080 ... neumatique
BTW ξέρει κανένας στα πόσα bar έχουν ρυθμίσει την unica.
Η UNICA ειναι ρυθμισμενη στα 12 αλλα το αλλαζεις αν θελεις ευκολα
only espresso
- Artisti
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Συνεπώς και η Lelit ακολουθεί το δρόμο των μεγάλων.
Τώρα βέβαια Θα βγει κάποιος να μας πει ότι και η Bezzera την ρυθμίσε στα 12bar γιατί και αυτή έχει το μυαλό της στα... Pod
Τώρα βέβαια Θα βγει κάποιος να μας πει ότι και η Bezzera την ρυθμίσε στα 12bar γιατί και αυτή έχει το μυαλό της στα... Pod
-
waterpolo
- Όνομα: ΔΗΜΗΤΡHΣ
- Μηχανή:: La spaziale S1 Dream
- Μύλος:: Fiorenzato F64E
- 2ος Μύλος:: graef cm800
- Οι καφέδες μου:: tigrato
καλα με πεισατε θα την κρατησω , ειδικα τωρα με τον fiorenzato, "πεταει φωτιες" ........
Waterpolo ειναι αντρικο αθλημα.
Water+coffee ειναι για ολους
Water+coffee ειναι για ολους
- Gespresso
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Διαβάζοντας τα περί πιέσεων και ειδικά τα διαγράμματα ροής - πίεσης που δημοσίευσε ο Χρήστος, μου ξυπνήσατε τον μηχανολόγο μέσα μου.
Λοιπόν, ανατρέχοντας στο παρελθόν, θυμήθηκα τα παρακάτω:
Για να βρούμε το σημείο λειτουργίας της αντλίας, πρέπει να υπολογιστούν οι αντιστάσεις που συναντά το νερό στη διαδρομή του. Αυτές είναι οι σωληνώσεις, βαλβίδες κλπ αλλά και το μπισκότο του καφέ, που όμως αλλάζει την αντίστασή του όσο διαποτίζεται με το νερό. Επίσης, άλλος ένας παράγοντας που δυσκολεύει τους υπολογισμούς είναι ότι το νερό αλλάζει θερμοκρασία, άρα και πίεση. Αν προσθέσουμε και την άγνωστη θερμοκρασιακή διακύμανσή του (εξαιρουμένων, χοντρικά, των μηχανών με pid) τότε κλάφτα χαράλαμπε.....
Συμπέρασμα: τα 9 μπαρ μόνο ως ένα χοντρικό "κανονικό" μέγεθος μπορούμε να το δούμε.
Απόψεις;
Ερώτηση προς όσους έχουν μπαρόμετρο: Η ένδειξή του είναι σταθερή καθόλη τη διάρκεια της εκχύλισης; Και σε ποιο σημείο της ροής το νερού κάνει μέτρηση; πχ. μετά την αντλία;
Λοιπόν, ανατρέχοντας στο παρελθόν, θυμήθηκα τα παρακάτω:
Για να βρούμε το σημείο λειτουργίας της αντλίας, πρέπει να υπολογιστούν οι αντιστάσεις που συναντά το νερό στη διαδρομή του. Αυτές είναι οι σωληνώσεις, βαλβίδες κλπ αλλά και το μπισκότο του καφέ, που όμως αλλάζει την αντίστασή του όσο διαποτίζεται με το νερό. Επίσης, άλλος ένας παράγοντας που δυσκολεύει τους υπολογισμούς είναι ότι το νερό αλλάζει θερμοκρασία, άρα και πίεση. Αν προσθέσουμε και την άγνωστη θερμοκρασιακή διακύμανσή του (εξαιρουμένων, χοντρικά, των μηχανών με pid) τότε κλάφτα χαράλαμπε.....
Συμπέρασμα: τα 9 μπαρ μόνο ως ένα χοντρικό "κανονικό" μέγεθος μπορούμε να το δούμε.
Απόψεις;
Ερώτηση προς όσους έχουν μπαρόμετρο: Η ένδειξή του είναι σταθερή καθόλη τη διάρκεια της εκχύλισης; Και σε ποιο σημείο της ροής το νερού κάνει μέτρηση; πχ. μετά την αντλία;
- sakis1988
- Όνομα: Σάκης
- Μηχανή:: Βezzera Unica pid
- Μύλος:: Ascaso i1
- 2ος Μύλος:: PORLEX mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka
Εμενα ξεκιναει να κανει μετρηση αποβτηννστιγμη που βρισκει το νερο αντισταση στον καφεGespresso έγραψε:Ερώτηση προς όσους έχουν μπαρόμετρο: Η ένδειξή του είναι σταθερή καθόλη τη διάρκεια της εκχύλισης; Και σε ποιο σημείο της ροής το νερού κάνει μέτρηση; πχ. μετά την αντλία;
μετα τα 6-8 δευτερολεπτα κ παραμενει μετα σταθερη η πιεςη μεχρι το τελος
only espresso
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
εμενα ανεβαινει αποτομα μετα απο 3 δευτερολεπτα, φτανει στα 9 ή 9+ και μενει εκει σταθερη.
το μπαρομετρο ειναι αναμεσα στην αντλία και την opv. μετα την opv παντα 9 θα έδειχνε.
ενω τώρα στο backflush πχ, τερματίζει
το μπαρομετρο ειναι αναμεσα στην αντλία και την opv. μετα την opv παντα 9 θα έδειχνε.
ενω τώρα στο backflush πχ, τερματίζει
When life throws you curves, aim for the apex