Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
-
sphinxgr
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
- Μύλος:: Ascaso imini i2
- Οι καφέδες μου:: Taresso Tigrato
Δημοσίευση
από sphinxgr » Παρ Αύγ 12, 2016 3:26 pm
Δεν έδωσες καμία απάντηση στα ερωτήματα μου.
Το μόνο που λες και ξαναλες, είναι: Συναναστρέφομαι μόνο με ανθρώπους που έχουν τα χρήματα να αγοράσουν καφετιέρα συγκεκριμένων προδιαγραφών. Για τους υπολοίπους δεν υπάρχει χώρος στο forum.
ΟΚ. Απόψεις είναι αυτές.

-
sphinxgr
Δημοσίευση
από sphinxgr » Παρ Αύγ 12, 2016 3:31 pm
Artisti έγραψε:Εξακολουθεί να περιφέρει την τρικυμία στο κρανίο του και να μην θέλει να καταλάβει ότι δεν είναι θέμα χρημάτων καταρχήν ο εσπρέσο αλλά προδιαγραφών.
Δεν μπορείς να αντιληφθείς πως για να φτάσει τις προδιαγραφές κάποιος χρειάζονται τα χρήματα. Τα χρήματα λοιπόν τα έχει άνθρωπος.
Αυτός ο άνθρωπος θέλει κάτι σύμφωνα με τα χρήματα του. Οχι με τις προδιαγραφές που θες να ορίσεις ως παγκόσμια σταθερά σε κάθε ιδιοκτήτη καφετιέρας.
Πόσο πιο απλά? Πόσο?

-
Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Δημοσίευση
από Artisti » Παρ Αύγ 12, 2016 3:45 pm
Πόσο.θέλεις να καταλάβεις ότι αυτός που δεν μπορεί να τηρήσει τις βασικές προδιαγραφές του εσπρέσο.δεν πίνει εσπρέσο.
Και αν νομίζει ότι πίνει εσπρέσο κοροιδεύει τον εαυτό του.
Την λογική τοσα εχω και με τοσα θελω να φτιάξω εσπρέσο μόνο εσύ την καταλαβαίνεις και μοιάζει με τον γνωστό ανέκδοτο που έχει σχέση με το βάψιμο των αυγών...
-
sphinxgr
Δημοσίευση
από sphinxgr » Παρ Αύγ 12, 2016 4:15 pm
Αντιλαμβάνεσαι (κάτι που δεν σε απασχολεί μάλλον) ότι με τη συμπεριφορά και τις απόψεις σου διώχνεις να μέλη από το φόρουμ και παράλληλα αποθαρρυνεις τον κόσμο με το να ασχοληθεί με την τέχνη του καφέ?
Μάλλον όχι.
Το οτι μπορεί να γνωρίζεις κάποια πράγματα σχετικά με τον καφέ δεν σημαίνει πως στο τέλος της ημέρας έχεις βοηθήσει όσους θα μπορούσες.
Και να σου φέρω ένα παράδειγμα μήπως το καταλάβεις καλύτερα.
Είμαι υποθετικό νέο μέλλος και κάνω την ακόλουθη ερώτηση και παρακαλώ να μου την απαντήσεις και να με βοηθήσεις:
Είμαι ο Γιάννης και μένω σε ένα ορεινό χωριό της Άρτας. Βγάζω 400ε το μήνα όπου ζω με αυτά και θα ήθελα να παρω μια μηχανή espresso μέχρι 200€ όπου τα μάζεψα με αρκετό κόπο και να πίνω ένα καφεδάκι κάθε πρωι. Τι μου προτείνετε?
-
Artisti
Δημοσίευση
από Artisti » Παρ Αύγ 12, 2016 4:26 pm
Να μην μεγαλοπιάνεσαι και ο Ελληνικός ωραίος καφές είναι.
Εδώ δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα οπως αυτοί που διαφημίζουν εσπρέσο απο κάψουλες στη τηλεόραση και λέμε ότι δυτυχως ο πραγματικός εσπρέσο έχει απαίτησει για εξοπλισμό που έχει ένα σημαντικό κόστος.
Οποιος δεν μπορεί να διαθέσει αυτό το κόστος ας αγοράζει καφέ έτοιμο απο έξω να ζήσουν και τα καφέ του χωριού του.
Εσυ δηλαδή τί προτείνεις να παραμυθιάζουμε τον κόσμο και να του λέμε ότι θέλει να ακούσει και οχι οτι ισχύει ;
-
Gespresso
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Δημοσίευση
από Gespresso » Παρ Αύγ 12, 2016 4:29 pm
Οι ορισμοί και οι εγκυκλοπαίδειες προσπαθούν να δώσουν έναν μπούσουλα. Για παράδειγμα, είναι κοινός τόπος ότι οι σπεσιαλιτυ θέλουν μεγαλύτερη δόση, αλλά αυτό δεν το γράφει στον ορισμό που παρεθεσες Γιώργο.
Νομίζω μεγαλύτερη αξία έχει η ανθρώπινη αντίληψη και η υποκειμενικοτητα.
Στο δια ταύτα, η μηχανή του κατοσταρικου φτιάχνει εσπρεσσο αντάξιο του κατοσταρικου που κάνει. Η μηχανή του χιλιαρικου φτιάχνει εσπρεσσο ανταξιο του χιλιαρικου που κάνει. Αρκεί και ο κάτοχος να είναι ανταξιος της μηχανής που έχει. Και φυσικά ισχύει και το περί ορέξεως κολοκυθόπιτα τόσο ως προς τη γεύση όσο και ως προς την ποιότητα του καφε. Πχ κάποιοι δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τον φραπέ και τον θεωρούν καφεδαρα.
-
sphinxgr
Δημοσίευση
από sphinxgr » Παρ Αύγ 12, 2016 4:32 pm
Artisti έγραψε:Να μην μεγαλοπιάνεσαι και ο Ελληνικός ωραίος καφές είναι.
Εδώ δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα οπως αυτοί που διαφημίζουν εσπρέσο απο κάψουλες στη τηλεόραση και λέμε ότι δυτυχως ο πραγματικός εσπρέσο έχει απαίτησει για εξοπλισμό που έχει ένα σημαντικό κόστος.
Οποιος δεν μπορεί να διαθέσει αυτό το κόστος ας αγοράζει καφέ έτοιμο απο έξω να ζήσουν και τα καφέ του χωριού του.
Εσυ δηλαδή τί προτείνεις να παραμυθιάζουμε τον κόσμο και να του λέμε ότι θέλει να ακούσει και οχι οτι ισχύει ;
Οπότε ουσιαστικά απλά δεν βοηθάς και στο τέλος της ημέρας μόνο κακό κάνεις στο φόρουμ.
Έχω την απορία να ακούσω την άποψή και κάποιου admin περί του θέματος
-
buddy
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
Δημοσίευση
από buddy » Παρ Αύγ 12, 2016 4:35 pm
Δυστυχως ο espresso ειναι ακριβο γουστο....(δηλαδη ο εξοπλισμος).
Με 200 καλυτερα να πας σε καψουλες και θα σου μεινουν και λεφτα...
Δεν θα εχεις και τον καλυτερο espresso αλλα πρεπει να κανεις ενα συμβιβασμο...γιατι τα λεφτα ειναι πολυ λιγα...
Για να πιεις πολυ καλο espresso στο σπιτι ισαξιο μια καφετέριας ή και καλυτερο τα 1500 δυστυχως πρεπει να το δωσεις...(μηχανη και μυλο)
Εκτος αν εισαι τυχερος και βρεις μεταχειρισμενο εξοπλισμο σε πολυ καλη κατασταση αλλα και παλι θα δωσεις πολλα....
Αυτα απο μενα...
-
Artisti
Δημοσίευση
από Artisti » Παρ Αύγ 12, 2016 4:39 pm
Λάθος του κατοστάρικου δεν μπορεί να φτιάξει πραγματικό εσπρέσο σε καμιά περίπτωση για αυτο και χωρίς το πρεσαριστό καλαθάκι της χειρότερο καφέ βγάζει.
Στη ουσία πεταμένα λεφτά είναι και για αυτό αποτρέπουμε την αγορά της γιατί πετάς τα λεφτά σου δεν μπορούν να βγάλουν κάτι αλλο απο καμμένο πικρό καφέ αυτές.
Βασικα δεν μπορουν να καταλάβουν ορισμενοι οτι το φθηνό το πληρωνεις ακριβά στο τέλος.
Τους μονοποικιλιακούς αστους στην άκρη δεν έχουν καμιά σχέση με βασικό εξοπλισμό.
-
Artisti
Δημοσίευση
από Artisti » Παρ Αύγ 12, 2016 4:43 pm
sphinxgr έγραψε:Artisti έγραψε:Να μην μεγαλοπιάνεσαι και ο Ελληνικός ωραίος καφές είναι.
Οπότε ουσιαστικά απλά δεν βοηθάς και στο τέλος της ημέρας μόνο κακό κάνεις στο φόρουμ.
Έχω την απορία να ακούσω την άποψή και κάποιου admin περί του θέματος
Είμαι σίγουρος ότι δεν θέλεις να ακούσεις την άποψη του διαχειριστή για αυτα που λες.
Και αν νομιζεις οτι ειμαστε μαγαζακι που ψαχνει για πελατεία λάθος πόρτα κτυπησες...