μυλος ascaso συμφερει?
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Re: μυλος ascaso συμφερει?
Σημαντική διαφορά στη τιμή και ταχύτατη παράδοση.
Όσο κρατά η γαλλική προσφορά είναι απάντηση στη απαράδεκτη τελευταία τιμολόγιση.
http://www.skroutz.gr/s/1708099/Ascaso-i-Mini-i2.html
Όσο κρατά η γαλλική προσφορά είναι απάντηση στη απαράδεκτη τελευταία τιμολόγιση.
http://www.skroutz.gr/s/1708099/Ascaso-i-Mini-i2.html
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
ναι. για gaggia classic: 24 στροφες δεξια. μετα 12 στροφες αριστερα. μετα 6 στροφες δεξια. μετα 14 στροφες αριστερα. και ανοιξε!gold έγραψε:καμιά γρήγορη ρύθμιση υπάρχει για gaggia classic ?
χαχα πλακα κανω. ειναι λιγο στην τυχη τα βηματα στην αρχη φιλε μου δυστυχως.
κρατας σταθερα τα γραμμαρια και το πατημα, και δοκιμαζεις.
αν μπουκωσει η μηχανη, ή αν τρεχει νεροζουμι, κανεις μεγαλες αλλαγες προς το χοντροτερο ή προς το ψιλότερο αντίστοιχα.
αν βγει καφες αλλα ειναι λιγο εξω στο χρονο, κανες μικρες αλλαγες. και καπου εκει θα το βρεις.
αν αλλαξεις μετα γραμμάρια, μετα θα πρέπει να κανεις παλι μικρορυθμίσεις. για να το ξαναβρεις.
καλη τυχη!
When life throws you curves, aim for the apex
-
pasxal
- Όνομα: savas
- Μηχανή:: saeco hd 8423
- 2η Μηχανή:: delonghi ec155
- Μύλος:: ascaso i mini i2
- Οι καφέδες μου:: ειμαι στο ψαξιμο ακομη
φιλε και εγω σημερα εκανα πρωτη φορα χρηση μυλου, τον ανοιξα και ειδα οτι εχει ενα τερματικο που λογικα ειναι το σημειο μηδεν (προσεχε μην το ζορισεις πολυ γιατι μπορει να σπασει, μολις δεις οτι ζοριζει λιγο σταματα).gold έγραψε:Τελικά γρήγορα ήρθε το πακέτο μύλος + δώρο καφές! σήμερα παρέλαβα και εγώ ACS και μάλιστα Ρόδο .
καμιά γρήγορη ρύθμιση υπάρχει για gaggia classic ?( να ρυθμίσουμε με μια και να πέσουμε κοντά στον σωστό κόψιμο, και μετά να παίξουμε με μικρο ρύθμιση ?)
πρώτη φορά θα κάνω χρήση μύλου,πριν έπαιρνα καφέ από σούπερ και coffee island.
Από εκει μετρα 41 στροφες προς τα αριστερα και παιξε καπου εκει μεσα.
εγω σημερα με την συγκεκριμενη ρυθμιση πηρα 60 ml σε 30 δευτερα.
Ωραία θα κάνω της δοκιμές μου την Κυριακή που θα έχουμε χρόνο να παίξουμε με το καινούργιο παιχνίδι μας.pasxal έγραψε:φιλε και εγω σημερα εκανα πρωτη φορα χρηση μυλου, τον ανοιξα και ειδα οτι εχει ενα τερματικο που λογικα ειναι το σημειο μηδεν (προσεχε μην το ζορισεις πολυ γιατι μπορει να σπασει, μολις δεις οτι ζοριζει λιγο σταματα).gold έγραψε:Τελικά γρήγορα ήρθε το πακέτο μύλος + δώρο καφές! σήμερα παρέλαβα και εγώ ACS και μάλιστα Ρόδο .
καμιά γρήγορη ρύθμιση υπάρχει για gaggia classic ?( να ρυθμίσουμε με μια και να πέσουμε κοντά στον σωστό κόψιμο, και μετά να παίξουμε με μικρο ρύθμιση ?)
πρώτη φορά θα κάνω χρήση μύλου,πριν έπαιρνα καφέ από σούπερ και coffee island.
Από εκει μετρα 41 στροφες προς τα αριστερα και παιξε καπου εκει μεσα.
εγω σημερα με την συγκεκριμενη ρυθμιση πηρα 60 ml σε 30 δευτερα.
Κάπως έτσι θα γίνει πάνω κάτω ! που θα πάει θα πετύχουμε το σωστό κόψιμο ,εγώ περιμένω να δω αν θα βγει όντος το καλύτερο αποτέλεσμα γεύσης ,σε σχέση με τον έτοιμο αλεσμένο πού έπαιρνα τόσα χρόνια .UltiMo_ έγραψε:ναι. για gaggia classic: 24 στροφες δεξια. μετα 12 στροφες αριστερα. μετα 6 στροφες δεξια. μετα 14 στροφες αριστερα. και ανοιξε!gold έγραψε:καμιά γρήγορη ρύθμιση υπάρχει για gaggia classic ?
χαχα πλακα κανω. ειναι λιγο στην τυχη τα βηματα στην αρχη φιλε μου δυστυχως.
κρατας σταθερα τα γραμμαρια και το πατημα, και δοκιμαζεις.
αν μπουκωσει η μηχανη, ή αν τρεχει νεροζουμι, κανεις μεγαλες αλλαγες προς το χοντροτερο ή προς το ψιλότερο αντίστοιχα.
αν βγει καφες αλλα ειναι λιγο εξω στο χρονο, κανες μικρες αλλαγες. και καπου εκει θα το βρεις.
αν αλλαξεις μετα γραμμάρια, μετα θα πρέπει να κανεις παλι μικρορυθμίσεις. για να το ξαναβρεις.
καλη τυχη!
- sphinxgr
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
- Μύλος:: Ascaso imini i2
- Οι καφέδες μου:: Taresso Tigrato
Μια χαρά ο ascaso i mini 2, αλλά μου τη σπάει αρκετά ένα μόνο θέμα. Έχει μεγάλη κατακράτηση καφέ. Αν είναι καθαρός και φτιάξω έναν espresso 18 γραμμαρίων, παίζει να κρατήσει άλλα 7 γραμμάρια μέσα του και να μην τα ρίξει ποτέ, εκτός αν τον καθαρίσω.
Υπάρχει καμία πατέντα που να μην επιτρέπει την κατακράτηση?
Αν θέλω να πάω σε καλύτερο μύλο που να μην δημιουργεί το ίδιο θέμα, έχετε κάποια πρόταση?
Υπάρχει καμία πατέντα που να μην επιτρέπει την κατακράτηση?
Αν θέλω να πάω σε καλύτερο μύλο που να μην δημιουργεί το ίδιο θέμα, έχετε κάποια πρόταση?
-
kspyr
- Όνομα: Ντίνος
- Μηχανή:: Gaggia Pure
- 2η Μηχανή:: AEG EA150 Crema
- Μύλος:: Eureka Mignon
Όταν λες "καθαρός", εννοείς από λύσιμο και καθάρισμα εσωτερικά;
Αν ναι, λογικό είναι να κρατάει την ποσότητα που λες.
Από το 2ο καφέ και μετά κρατάει πάλι 7 γρ. σε κάθε άλεση;
Δεν υπάρχει πάντως μύλος χωρίς παρακράτηση.
- sphinxgr
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
- Μύλος:: Ascaso imini i2
- Οι καφέδες μου:: Taresso Tigrato
Λέγοντας καθαρός εννοώ ότι μόλις τον καθαρίσω με τη βούρτσα κλπ όπου έχω πρόσβαση, μαζεύω μια μεγάλη σχετικά ποσότητα καφέ. Αν έφτιαχνα καφέ θα έπεφτε στον καφέ και θα έμενε πάλι μια ίδια ποσότητα σκόνης για τον επόμενο καφέ.kspyr έγραψε:Όταν λες "καθαρός", εννοείς από λύσιμο και καθάρισμα εσωτερικά;
Αυτή η ποσότητα λοιπόν πέφτει στον επόμενο καφέ και δεν υπάρχει πρόβλημα αν φτιάχνεις πολλούς καφέδες στο καπάκι. Αν όμως φτιάχνω πχ 1 καφέ την ημέρα, τότε τα πρώτα γραμμάρια είναι ο χθεσινός καφές αν δεν τον έχω καθαρίσει. Αν τον έχω καθαρίσει, τότε μια σεβαστή ποσότητα καφέ πάει για πέταμα.
Αν όλοι οι μύλοι έχουν αυτή την κατακράτηση να ζήσω με αυτό, δεν θα πάθω τίποτα! Απλά η ιδέα με χαλάει του ότι πετάω φρεσκοκομμένο καφέ.
-
georgio
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Καλησπερα σε ολους! Εχω γυρω στον 1,5 μηνα τον ascaso και εκτος απ την μεγαλη παρακρατηση που εχει πολλες φορες βγαζει καφε σαν μικρους σβολους. Έχει αλέσει γυρω στο 1,5 kg. Επισης για 15-15,5g έχω 60ml σε 33-37".
Όσες φορες εχω προσπαθησει να βαλω παραπάνω g γυρω στα 17-18g με πιο λεπτο κοψιμο δεν τα χωραει και έχω κακη εκχύλιση. 35-40 ml στα 35-38". Τι να φταιει;;
Όσες φορες εχω προσπαθησει να βαλω παραπάνω g γυρω στα 17-18g με πιο λεπτο κοψιμο δεν τα χωραει και έχω κακη εκχύλιση. 35-40 ml στα 35-38". Τι να φταιει;;
- Artisti
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Με ελαφρύ κοπάνημα κατακράτηση αξία λόγου δεν έχει.
Σβώλιασμα έχουν όλοι οι μύλοι και περισσότερο οι καινούργιοι και αστρωτοι.
Πρόβλημα στο ψιλό κόψιμο δεν είχε ποτέ αυτός ο μύλος κάποιο λάθος στη ρύθμιση του έχεις κάνει.
Σβώλιασμα έχουν όλοι οι μύλοι και περισσότερο οι καινούργιοι και αστρωτοι.
Πρόβλημα στο ψιλό κόψιμο δεν είχε ποτέ αυτός ο μύλος κάποιο λάθος στη ρύθμιση του έχεις κάνει.