gaggia baby '06 αναβαθμιση καλαθακι IMS ή VST

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
Σιδηρούς
Μηχανή:: Silvercrest
Μύλος:: Hario Skerton
Οι καφέδες μου:: Στο ψαξιμο...
Επικοινωνία:

Re: gaggia baby '06 αναβαθμιση καλαθακι IMS ή VST

Δημοσίευση από Σιδηρούς » Παρ Ιουν 10, 2016 12:55 pm

geocha έγραψε:Τι να στρωσει ρε παιδια? Μυλος ειναι δεν ειναι πλανισμα καπακι στον τορνο :waf:
Οτιδηποτε καινουργιο θελει στρωσιμο,μην ακους πχ μερικοι που λενε ειναι καινουργιο το μοτερ στο ααμξι αρα και στρωμενο απο το εργοστασιο και αμεσως το χρησιμοποιεις οπως θες,αυτα ειναι αστειοτητες.Εχεις δει ποτε αμαξι σε δυναμομετρο με 80 χλμ μονο στο κοντερ να το πανε ως ψηλα τερμα τις στροφες ή απατητο μοτερ να μπαινει σε αμαξι για αγωνα;
Οποιοδηποτε μεταλλο ειναι να χρησιμοποιηθει για κοψιμο θελει στρωσιμο,ακομα και ενα απλο ξυραφακι ξυρισματος ενα βιντι τορνου,τρυπανι κλπ.Για ρωτα εναν παλιο μαστορα τορναδορο θα αφηνε ποτε στην μεση μια διεργασια να την συνεχισει αλλη ωρα-μερα με αλλαγη σε νεο κοπτικο; Θα σου πει οχι γιατι το νεο "σφαζει" οπως λεγεται στην λαϊκη γλωσσα δηλαδη κοβει αποτομα και οχι επακριβως οπως το προηγουμενο γιαυτο θελει λιγο στρωσιμο πριν πιασει δουλεια.Να σπασει δηλαδη η ακμη του,να πατησει καλα στην υποδοση και να αρχισει να κοβει προβλεψιμα και ηπια.
leon68 έγραψε:Πρεπει να "στρωσουν" τα μαχαιρια του μυλου.Να φυγει ο "αιθερας" που εχουν απο την κατασκευη τους και να κοβουν ομοιομορφα
"Αθερας" λεγεται,ναι σωστα τα λες φιλτατε.Οταν πας να χρησιμοποιησεις π.χ κολαουζο με το χερι ιδιως μεγαλο νουμερο οι παλιοι μας ελεγαν "ριξτου απαλα και μια αναποδη να σπασει ο αθερας" δηλαδη μια αριστεροστροφη και ξανα δεξιοστροφα.Δεν ειμαι ουτε θα γινω ειδικος σε θεματα μυλου του καφε αλλα απο την στιγμη που μιλαμε για κοψιμο μεταλλου τοτε ναι το σωστο ειναι πως θελει στρωσιμο.

Άβαταρ μέλους
Edesso
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka

Δημοσίευση από Edesso » Παρ Ιουν 10, 2016 1:50 pm

:respekt: :oneup:
espresso junkie...

Άβαταρ μέλους
geocha
Μηχανή:: Gaggia New Baby
2η Μηχανή:: Bialetti Tazzona
Μύλος:: Acaso i1-mini
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από geocha » Σάβ Ιουν 11, 2016 12:08 pm

Τελικά η λεπτομέρεια κάνει την διαφορα! "Εσφιξα" λιγο την άλεση και καθυστερησα λιγο το channeling αν ειναι οντως channeling. Απο γευση αψογη και απο χρωμα απαιχτο! Tigrato οπως τον λεει ο Βασιλης! Το βασικο ομως ηταν οτι καθε φορα που εφτιαχνα ενα καφεδακι, επρεπε να στεγνωνω το καλαθακι! Με βρεγμενο καλαθακι απλα εφραζε και δεν ετρεχε ο καφες καθολου! Θα παω να αγορασω ενα naked PF γιατι μονο ετσι βγαινει σωστη διαγνωση.

Άβαταρ μέλους
geocha
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από geocha » Κυρ Ιουν 12, 2016 8:37 pm

Η αυτοψια ενος puck .... Tι δεν σας αρέσει στις παρακατω φωτογραφιες?

http://imgur.com/a/QeCAx

tyxodioktis
Όνομα: Ανδρέας
Μηχανή:: Gaggia Classic PID
2η Μηχανή:: Nes Gusto
Μύλος:: Ascasio i1 Steel
2ος Μύλος:: Porlex Tall
Οι καφέδες μου:: Ακόμα στο ψάξιμο...

Δημοσίευση από tyxodioktis » Κυρ Ιουν 12, 2016 11:05 pm

Το μονο περιεργο που βλέπω είναι η διχρωμία στο puck. σαν να καιγεται ο καφες στο εξωτερικο που ειναι σε επαφη με το portafilter...
σωστος ειμαι? κερδισα κατι?
η να γυρισω και γω στις κάψουλες για τιμωρία..?

Άβαταρ μέλους
Edesso
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka

Δημοσίευση από Edesso » Κυρ Ιουν 12, 2016 11:53 pm

Γι αυτο βαζεις vst για να μην υπερκχειλιζεται στη περιφερεια, χαρακτηριστικη η φωτο με το καψιμο, καθετα τοιχωματα ιδια διατομη στην αρχη ιδια στη εξοδο, μονο τα vst και το convex ims εχουν.
espresso junkie...

Άβαταρ μέλους
geocha
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από geocha » Δευ Ιουν 13, 2016 12:49 am

μόνο με ridgeless καλαθακι τελικά θα πάρω σωστή εκχυλιση. Η διαφορά χρώματος δεν ξέρω αν οφείλεται στο κάψιμο του καφέ στο εξωτερικό ή στο under extraction της περιφέρειας.

Άβαταρ μέλους
geocha
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από geocha » Τρί Ιουν 14, 2016 12:23 pm

Ήρθε και το bottomless σήμερα! Οι πρώτες δοκιμές λοιπόν με αρκετό channeling στην αρχή και γυρω απο τη μηχανή όλα πιτσιλισμένα με καφέ.Μια μικρή ρύθμιση στο μύλο προς το λεπτότερο και είναι ήδη καλύτερα. Βέβαια πάσχει αρκετά το καλαθάκι της gaggia και το IMS δεν το γλιτώνω. Παραθέτω ένα βιντεάκι αν και η λήψη είναι λίγο μακρυνή, θα ήθελα τη γνώμη σας.

https://youtu.be/65k3NrNpHME

Άβαταρ μέλους
geocha
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από geocha » Δευ Ιουν 27, 2016 8:01 pm

Αναβάθμιση με IMS λοιπόν...Έχω να πώ οτι οι εκχυλίσεις είναι σαφώς καλύτερες όπως και η γεύση του καφέ. 'Εχω παρατηρήσει όμως δύο θεματάκια. Το πρωτο είναι ότι υπάρχει στο Puck "καμμένο" περιφεριακό όριο όπως και στο απλό καλαθάκι της Gaggia το οποίο δέν ξέρω αν είναι φυσιολογικό. Το δεύτερο είναι οτι το Puck δεν είναι τελείως στεγνό όπως με το Gaggia. Τι γίνεται? Να δοκιμάσω VST? Οι ρυθμίσεις του μύλου φαίνονται καλες για την εκχύλιση που παίρνω. Αυριο θα ανεβάσω και ένα βιντεάκι να μου πείτε την άποψη σας.

https://s31.postimg.org/82mbnt6wr/IMG_2 ... 195111.jpg

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Τρί Ιουν 28, 2016 2:00 am

και εγω αυτα τα δυο εχω παρατηρήσει. υγρο σημαδι στο πορταφιλτερ οταν το αδειαζεις. καμμενο κυκλάκι και υγρό.
When life throws you curves, aim for the apex

Απάντηση