Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, και τις απαντήσεις σας. Κατ' αρχήν χαίρομαι που είμαι στο σωστό χώρο, μπας και μάθω τίποτα. Σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει μόνο η εμφάνιση και σε καμία περίπτωση δεν καίγομαι να "ταιριάξω" τη μηχανή μου με κάποιο συγκεκριμένο μύλο. Απλά αν γινόταν θα το προτιμούσα. Γι αυτό άλλωστε και ρώτησα πρώτα. Αλλιώς θα τον αγόραζα και θα σας ρωτούσα μετά αν έκανα καλή αγορά.
Τον χειροκίνητο και κάθε χειροκίνητο τον αποκλείω, λόγω πρακτικότητας και ας βγάζει και νέκταρ!
Αυτός φίλε μου Χάρη, είναι πραγματικά "κούκλος"
https://www.coffeehit.co.uk/baratza-sette-270.html και μπαίνει στις σοβαρές επιλογές μου.
και μια και μάλλον θα χρειαστεί να περιμένω λίγο καθώς έκανα μεγάλο άνοιγμα με τη μηχανή και προς το παρόν θα βολευτώ με το χειροκίνητο Hario.
Λοιπόν τη μηχανή την παρέλαβα σήμερα και ξόδεψα και κανα 500 γρ καφέ σε δοκιμές. Αν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης, φαίνεται καταπληκτική.
Συμπέρασμα: πολύ δύσκολα να πάρεις σωστή εκχείλιση (60ml, 25 sec, 9 bar) με το Ηario Skerton. Με τον καφέ των Coffee Island, στη μια σκάλα μπουκώνει τη μηχανή και στην αμέσως επόμενη τρέχει νεροζούμι. Ευτυχώς με τον Microfarm project από το ίδιο μαγαζί πέτυχα το 60ml-25sec αλλά με 10 bar πίεση και για τα δικά μου δεδομένα φοβερή γεύση. Το κακό ρε παιδιά είναι ότι δεν έχω πιει ποτέ καλό καφέ και δεν ξέρω πως πρέπει να είναι. Εντάξει το ότι "ο καλύτερος καφές είναι αυτός που σ' αρέσει εσένα" δεν το συμμερίζομαι γιατί εμένα μ' άρεσε και ο καφές με το μπρικάκι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλύτερος.