Graef CM 800 NEW
-
Giovanni
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: ECM Classika II pid
- Μύλος:: Graef CM 800
- Οι καφέδες μου:: BEAN HAUS Πάφος.
Re: Graef CM 800 NEW
Πολλά τα θέματα Χρήστος.Γεράματα

-
Tkin73
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
Άνοιξα τον μύλο μετακίνησα την βίδα δυο θέσεις προς το ξιλοτερο έβαλα τον μύλο στο 5 . Σχεδόν τα ίδια . Το πήγα τέρμα ψιλό βελτιώθηκε λίγο η κατάσταση αλλά είμαι κάπου στα 15 sec τα 60ml δλδ πολύ μακριά....δεν ξέρω τι να πω με τον μύλο των 20 ευρώ δεκαετίας των σταρμπακς έπαιρνα σταθερά 23-28 sec τώρα ούτε για πλάκα.
Σε προηγούμενες σελίδες νομίζω διάβασα ότι η βίδα ειναι ως 2 θέσεις μετακίνηση. Αν ισχύει τι κάνω ? θα αρχίσω τις αλχημείες με περισσότερο πάτημα και τα λοιπά? υποτίθεται πήρα μύλο για να βελτιώσω το αποτέλεσμα....
Πάντως στο αγγλικό μανιουαλ που κατέβασα λέει για την ρύθμιση με την βίδα μετακινήστε μια θέση προς ψιλό-χοντρό ανάλογα . Αν θέλεις επαναλαμβάνεις την διαδικασία . Τώρα αυτό δεν ξέρω αν σημαίνει ότι έχεις σύνολο 2 θέσεις για γύρισμα ή λέει γενικά το γυρίζεις μέχρι να φτάσεις εκεί που θες.
Αντιγράφω απο το μανιουαλ:
Remove the two small screws with a screw driver.
• Turn the burr one step to the left (coarser) or to the right ( finer).
• Turn back the screws.
• Replace the burr.
• Repeat the adjustment if it is not ne or coarse enough.
Το άλλο περίεργο ειναι ότι λέει ότι το πηγαίνεις προς τα αριστερά για χοντυτερο και δεξιά για ψηλότερο. Όμως στις ενδείξεις στο πλαστικό δείχνει αριστερή κατεύθυνση για ψιλό και δεξιά για χοντρό το οποιο και έκανα....
Σε προηγούμενες σελίδες νομίζω διάβασα ότι η βίδα ειναι ως 2 θέσεις μετακίνηση. Αν ισχύει τι κάνω ? θα αρχίσω τις αλχημείες με περισσότερο πάτημα και τα λοιπά? υποτίθεται πήρα μύλο για να βελτιώσω το αποτέλεσμα....
Πάντως στο αγγλικό μανιουαλ που κατέβασα λέει για την ρύθμιση με την βίδα μετακινήστε μια θέση προς ψιλό-χοντρό ανάλογα . Αν θέλεις επαναλαμβάνεις την διαδικασία . Τώρα αυτό δεν ξέρω αν σημαίνει ότι έχεις σύνολο 2 θέσεις για γύρισμα ή λέει γενικά το γυρίζεις μέχρι να φτάσεις εκεί που θες.
Αντιγράφω απο το μανιουαλ:
Remove the two small screws with a screw driver.
• Turn the burr one step to the left (coarser) or to the right ( finer).
• Turn back the screws.
• Replace the burr.
• Repeat the adjustment if it is not ne or coarse enough.
Το άλλο περίεργο ειναι ότι λέει ότι το πηγαίνεις προς τα αριστερά για χοντυτερο και δεξιά για ψηλότερο. Όμως στις ενδείξεις στο πλαστικό δείχνει αριστερή κατεύθυνση για ψιλό και δεξιά για χοντρό το οποιο και έκανα....
-
Tkin73
Τελικά έκανα την περιστροφή όπως έλεγε το μανιουαλ και οχι όπως το καταλάβαινα απο τις ενδείξεις στον μύλο και είδα αποτέλεσμα! Το άλλαξα 2 βίδες και έπιασα επιτέλους τον επιθυμητό χρόνο εκχύλισης. Φαντάζομαι αν το κάνω μια περιστροφή θα ανέβω προς το 10-11. Τώρα το πήρα στο 3 με 5. Και όλα αυτα στον φθηνό καφέ του μακρο που πήρα για δοκιμές. Τώρα χρειάζεται να πάρω φρέσκο καφέ! Αλληλούια!!
Το συρματακι απο το καλάθι κουμπώνει όπως ναναι...στην πρώτη προσπάθεια που έκανα να τσεκάρω αν κούμπωσε σωστά μου έμεινε στο χέρι....
Το συρματακι απο το καλάθι κουμπώνει όπως ναναι...στην πρώτη προσπάθεια που έκανα να τσεκάρω αν κούμπωσε σωστά μου έμεινε στο χέρι....
-
Tkin73
Πάντως τα καφεδάκια και μετά απο καμια 15 άρια καφέδες στον νεροχύτη στρωσαν πολύ. Πλούσια κρέμα πιο παχύρευστο σώμα πιο γευστικό αποτέλεσμα ακόμα και με τον φτηνό καφέ που είχα για δοκιμή. Και το βασικό σταθερό αποτέλεσμα απο φλυτζάνι σε φλυτζάνι.
-
Giovanni
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: ECM Classika II pid
- Μύλος:: Graef CM 800
- Οι καφέδες μου:: BEAN HAUS Πάφος.
Οταν βγάζεις το καλαθάκι για να κάνεις την περιστοφή δυο θέσεις πρέπει να ξαναβάλεις το καλαθάκι
σωστά.Δηλαδή οπως βγήκε με την ιδια φορά να ξαναμπεί.Αυτο ειναι το ολο θέμα στον μύλο.Αν σημαδευτεί
με μαρκαδόρο το καλαθάκι και ο κορμός του μύλου πριν βγει για να γίνει η περιστροφή θα εχετε αριστο
αποτέλεσμα και το ιδιο ισχύει οταν τον ανοίξουμε για να τον καθαρίσουμε.Προσοχή για να μην χαθούν οι
ρυθμίσεις.
σωστά.Δηλαδή οπως βγήκε με την ιδια φορά να ξαναμπεί.Αυτο ειναι το ολο θέμα στον μύλο.Αν σημαδευτεί
με μαρκαδόρο το καλαθάκι και ο κορμός του μύλου πριν βγει για να γίνει η περιστροφή θα εχετε αριστο
αποτέλεσμα και το ιδιο ισχύει οταν τον ανοίξουμε για να τον καθαρίσουμε.Προσοχή για να μην χαθούν οι
ρυθμίσεις.
- Gespresso
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Καλησπέρα και από εμένα.
Θα ήθελα να παραθέσω κάποιες πληροφορίες για τη συμβίωσή μου με τον μύλο.
1. Βασικά
Στιβαρός.
Μικρός και βολικός σε διαστάσεις.
Βολική θέση για το κλείστρο.
Ωραίος διακόπτης με θέση On (λειτουργεί μόνιμα) off και auto (λειτουργεί με την τοποθέτηση του κλείστρου στην "ειδική" θέση.
Σταθερός στον πάγκο της κουζίνας όταν αλέθει. Για ψιλά κοψίματα θέλει να πιέζεις λίγο το χόπερ προς τα κάτω, γιατί σταματάει.
Λίγο ασαφής στις οδηγίες και στην εργονομία (γερμανικός γαρ) για την τοποθέτηση - αφαίρεση του αφαιρούμενου μαχαιριού.
Οδηγίες χρήσης στη συσκευασία και βιντεάκια στο utube μόνο στα γερμανικά.
2. Κόψιμο
Είναι σταθερό και αποδίδει ομοιόμορφους κόκκους.
Οι γερμανικές οδηγίες λένε ότι, για λεπτότερα κοψίματα, μπορείτε να περιστρέψετε δεξιόστροφα και μέχρι 2 θέσεις το ρυθμιζόμενο μαχαίρι. Σε αγγλική μετάφραση είδα να συστείνουν και μέχρι 3 θέσεις.
Προσωπικά το μετακίνησα 3 θέσεις προς το ψιλότερο, και κόβω στο 2 με 3. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αν και δεν έχω πετύχει τον χρόνο εκχύλισης που θέλω. Ο καφές βγαίνει (στη ρύθμιση που χρησιμοποιώ) πολύ ψιλός (όχι όμως πούδρα) αλλά βγαίνουν και συσσωματώματα. Στη ρύθμιση που έκανα δεν ακουμπούν τα μαχαίρια μεταξύ τους ούτε και στο 0 (τέρμα fine). Πιθανόν να παίρνει και άλλη μία θέση -δεν το έχω δοκιμάσει-.
Δεν κάνει ιδιαίτερο θόρυβο κατά το κόψιμο.
3. Καθαριότητα
Εύκολος στη λύση και το καθάρισμα.
Κατακρατά μια μικρή ποσότητα από την προηγούμενη άλεση.
Δεν λερώνει καθόλου κατά το κόψιμο. Όλος ο καφές πέφτει στο κλείστρο.
4. Τιμή
Υποκειμενικό: Προσιτή.
Αυτά.
Θα ήθελα να παραθέσω κάποιες πληροφορίες για τη συμβίωσή μου με τον μύλο.
1. Βασικά
Στιβαρός.
Μικρός και βολικός σε διαστάσεις.
Βολική θέση για το κλείστρο.
Ωραίος διακόπτης με θέση On (λειτουργεί μόνιμα) off και auto (λειτουργεί με την τοποθέτηση του κλείστρου στην "ειδική" θέση.
Σταθερός στον πάγκο της κουζίνας όταν αλέθει. Για ψιλά κοψίματα θέλει να πιέζεις λίγο το χόπερ προς τα κάτω, γιατί σταματάει.
Λίγο ασαφής στις οδηγίες και στην εργονομία (γερμανικός γαρ) για την τοποθέτηση - αφαίρεση του αφαιρούμενου μαχαιριού.
Οδηγίες χρήσης στη συσκευασία και βιντεάκια στο utube μόνο στα γερμανικά.
2. Κόψιμο
Είναι σταθερό και αποδίδει ομοιόμορφους κόκκους.
Οι γερμανικές οδηγίες λένε ότι, για λεπτότερα κοψίματα, μπορείτε να περιστρέψετε δεξιόστροφα και μέχρι 2 θέσεις το ρυθμιζόμενο μαχαίρι. Σε αγγλική μετάφραση είδα να συστείνουν και μέχρι 3 θέσεις.
Προσωπικά το μετακίνησα 3 θέσεις προς το ψιλότερο, και κόβω στο 2 με 3. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αν και δεν έχω πετύχει τον χρόνο εκχύλισης που θέλω. Ο καφές βγαίνει (στη ρύθμιση που χρησιμοποιώ) πολύ ψιλός (όχι όμως πούδρα) αλλά βγαίνουν και συσσωματώματα. Στη ρύθμιση που έκανα δεν ακουμπούν τα μαχαίρια μεταξύ τους ούτε και στο 0 (τέρμα fine). Πιθανόν να παίρνει και άλλη μία θέση -δεν το έχω δοκιμάσει-.
Δεν κάνει ιδιαίτερο θόρυβο κατά το κόψιμο.
3. Καθαριότητα
Εύκολος στη λύση και το καθάρισμα.
Κατακρατά μια μικρή ποσότητα από την προηγούμενη άλεση.
Δεν λερώνει καθόλου κατά το κόψιμο. Όλος ο καφές πέφτει στο κλείστρο.
4. Τιμή
Υποκειμενικό: Προσιτή.
Αυτά.
-
Tolis162
Πιθανόν να χρειάζεται να πας να σου βάλουν καποιες ροδελες μέσα...έτσι ελυσα Κ εγώ το πρόβλημα μου...
- Gespresso
Αν βάλεις ροδέλες, υπάρχει περίπτωση να ακουμπήσουν υα μαχαίρια μεταξύ τους; δοκιμασες;
- Gespresso
Σήμερα εβαλα το μαχαίρι στην θέση 4 (προς το ψιλοτερο κόψιμο) απο τη θεση 3 που ήταν. Δουλευει μια χαρά, το κόψιμο είναι ακόμα ψιλοτερο και τα μαχαίρια δεν ακουμπούν μεταξυ τους ούτε στο τέρμα fine.
-
Marios9895
Διαφορα στο κοψιμο αναμεσα σε cm800 cm802 και cm702 υπαρχει; Η ειναι μονο στο περιβλημα;