Δημοσίευση
από NavalArchitect » Δευ Απρ 04, 2016 12:55 pm
Δεν έχω δώσει update, αλλά ούτε το θέμα το έχω αφήσει/ξεχάσει ούτε είμαι σε δίλημμα.
Είμαι σε διαδικασία, από τις αρχές του έτους, για να φύγω στο εξωτερικό.
Έκανα το λάθος και επέστρεψα στην Ελλάδα πέρυσι το καλοκαίρι, μετά από 9 χρόνια εργασίας στο εξωτερικό.
Όμως η συνεργασία που διαπραγματεύθηκα κι έκλεισα και για την οποία ήρθα εδώ δεν πήγε καθόλου καλά, οπότε στα τέλη του '15 ο δρόμος αυτός έφτασε στο τέλος του.
Ως συνέπεια, το θέμα "μηχανή καφέ" έχει πάει στο πλάι και περιμένει έως ότου δούμε τί θα γίνει με τη βασική υπόθεση που τρέχει (και η οποία λέγεται δουλειά, νέο συμβόλαιο, μετακόμιση, κ.ο.κ.) Δεν έχει κανένα νόημα να αγοράσω οτιδήποτε, τη στιγμή που η περίοδος τούτη είναι ιδιαίτερα μεταβατική.
Οι μύλοι στους οποίους εδώ και καιρό έχω ήδη καταλήξει είναι οι εξής:
- Mazzer Mini electronic Τype A, με αγορά έξτρα δοντιών
- Mahlkönig Κ30
Οι μηχανές στις οποίες εδώ και καιρό έχω ήδη καταλήξει είναι οι εξής:
- Alex Duetto
- R58 ή R60V
- Linea Mini
- GS3
Οι Mazzer και Duetto είναι (όπως έχουμε ήδη πει) σταθερή και αμετακίνητη πρόταση του φίλου Γιάννη (y.v.) τον οποίο εμπιστεύομαι πάρα πολύ.
Αν παρέμενα εδώ στην Ελλάδα, η Duetto είχε πιθανότητες μιας και από βοήθεια για την παροχή του νερού μέσω τοποθέτησης αφαλατικού φίλτρου ως τα operational χούγια της μηχανής, θα είχα το Γιάννη όποτε κι όταν χρειαστώ με ένα τηλεφώνημα. Η βοήθεια αυτή μετρά για μένα πολύ καθ'ότι είναι άμεση, χωρίς βέβαια να ξεχνώ ή να υποτιμώ τη βοήθεια που μπορεί κανείς να πάρει καθημερινά από το φόρουμ.
Η όποια Rocket είναι στο ίδιο στυλ με την Alex, κι αυτό που με τράβηξε είναι το πάθος τους για αυτά που δημιουργούν, η χειροποίηη συναρμολόγηση, κλπ. Στο τέλος όμως, μεταξύ των οπτικά παρόμοιων Alex και Rocket, θα πήγαινα για Alex λόγω αυτών που έγραψα στην προηγούμενη παράγραφο (και παρ'όλο που πιό πολύ μου αρέσει η R58 II).
Όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο - έτσι λοιπόν αν αναλογιστούμε πως δεν θα είμαι για πολύ ακόμη single στο σπίτι και πως θα ήθελα κάτι που να είναι μεν ποιοτικό αλλά ταυτόχρονα να δείχνει πιό φιλικό προς το χρήστη, ερχόμαστε στις La Marzocco. Για δύο άτομα μιλάμε για 4-5 περίπου καφέδες την ημέρα. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ως ποσότητα, άνετα καλύπτεται από μία φθηνότερη μηχανή και μύλο, αλλά όταν έχεις τη δυνατότητα θα το κάνεις και θα το ευχαριστηθείς, δεν θα πας σε μεσοβέζικες λύσεις. Έτσι το έκανα πάντα, κι έτσι θα το κάνω κι εδώ.
Η επιλογή λοιπόν θα είναι πιθανόν η Linea M, με την GS3 να είναι το outsider. Τον μύλο δεν τον πολυσκέπτομαι, Κ30 ή Mazzer Mini τώρα δεν ξέρω, μάλλον Κ30 αλλά θα δούμε και τη διαθεσιμότητα αναλόγως με το πού θα με φέρει η συνέχιση του ταξιδιού.
Όλα είναι συνάρτηση του πού θα βρίσκομαι σε 2, 4, 6 μήνες από τώρα. Αν φύγω για Ασία, τα πράγματα θα αποκτηθούν εδώ (Ευρώπη, όχι απαραίτητα Ελλάδα) πριν φύγω και θα μπουν στο container. Οι μηχανές και ό,τι έχει να κάνει με καφέ είναι πανάκριβο στην Ν.Α. Ασία και στο Far East. Αν πάω Βόρειο Αμερική, θα αγοραστούν όλα εκεί, κ.ο.κ. Άρα λοιπόν όλα είναι συνάρτηση του τί μέλλει γενέσθαι.
Προτιμώ να πίνω για λίγους μήνες ακόμη καφέ από κάψουλα (με μία από τις δύο Francis Francis που έχω) παρά να προβώ σε αχρείαστες αγορές προ της ώρας των - κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο.
Μόνη ίσως (μέχρι τώρα) χαμένη ευκαιρία, το ότι δεν έχω φροντίσει σιγά-σιγά να εξασκήσω τη γευσιγνωσία μου στον καφέ (πίνοντας καλό καφέ έξω σε προτεινόμενα μαγαζιά). Είναι κάτι που θα μπορούσα να έχω ξεκινήσει, αλλά με τούτα και με 'κείνα περνά ο καιρός κι όλο το αναβάλλω...