Graef CM 800 NEW

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
an19gi75
Όνομα: Τάσος
Μηχανή:: lelit pl41em
2η Μηχανή:: Delonghi ECO 310.R
Μύλος:: graef cm800
Οι καφέδες μου:: σε αναζήτηση

Re: Graef CM 800 NEW

Δημοσίευση από an19gi75 » Τρί Φεβ 23, 2016 9:48 pm

Είσαι θεός. Επικοινωνώ μαζί τους αύριο. Ευχαριστώ...

waterpolo
Όνομα: ΔΗΜΗΤΡHΣ
Μηχανή:: La spaziale S1 Dream
Μύλος:: Fiorenzato F64E
2ος Μύλος:: graef cm800
Οι καφέδες μου:: tigrato

Δημοσίευση από waterpolo » Τρί Φεβ 23, 2016 10:38 pm

Τιποτα Τασο, ειναι ευκολο να τις βαλεις. Οτι θεμα εχεις εδω ειμαστε.
Waterpolo ειναι αντρικο αθλημα.
Water+coffee ειναι για ολους

kopromax

Δημοσίευση από kopromax » Πέμ Μαρ 10, 2016 10:55 am

προσπαθω να βρω αυτες τις ροδελες να τις βαλω στην CM 800 που εχω. πηρα την solino αλλα μου παν δεν εχουν και να παρω ξανα μετα απο 4 βδομαδες που θα κανουν εισαγωγη. μηπως μπορω να τις βρω αλλου? μπορει καποιος να μου μετρησεις τις διαστασεις απο αυτες τις ροδελες( διαμετρο εξωτερικη - εσωτερικη και παχος) μηπως βρω απο αγορα?

Giovanni
Όνομα: Ιωάννης
Μηχανή:: ECM Classika II pid
Μύλος:: Graef CM 800
Οι καφέδες μου:: BEAN HAUS Πάφος.

Δημοσίευση από Giovanni » Πέμ Μαρ 10, 2016 12:49 pm

Δεν θέλει ροδέλες ο CM 800 νομίζω ή κάνω λάθος.

kopromax

Δημοσίευση από kopromax » Πέμ Μαρ 10, 2016 12:55 pm

ενα παιδι στην σελιδα 7 κατω κατω εδωσε οδηγιες για τις ροδελες και πηρα και την solino που μου το παν και αυτοι απλα δεν εχουν και μου παν κανα μηνα για να φερουν.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Πέμ Μαρ 10, 2016 12:57 pm

απο οτι καταλαβα αυτες οι ροδελες απλα αποστάτες ειναι. που σηκώνουν το μαχαίρι να κάτσει πιο πάνω.
άρα δε σε ενδιαφέρει η εξωτερική διάμετρος. όσο για την εσωτερική, μπορείς να την μετρήσεις μόνος σου. να ειναι μεγαλύτερη απο τον άξονα στον οποίο θα τις τοποθετήσεις.
και το πάχος δεν παίζει μεγάλο ρόλο γιατι άλλοι βάζουν μια ροδέλα, άλλοι τέσσερις, άλλοι καμμία.
When life throws you curves, aim for the apex

kopromax

Δημοσίευση από kopromax » Πέμ Μαρ 10, 2016 1:02 pm

αυτο θα κανω θα μετρησω εσωτερικη και θα δοκιμασω.

Tkin73
Όνομα: Θανάσης
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Graef 80
Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!

Δημοσίευση από Tkin73 » Κυρ Μάιος 08, 2016 12:31 am

Περιμένω την Δευτέρα τον μύλο ! Επειδή ειναι ο πρώτος μου απλοϊκές ερωτήσεις.

Τον μύλο τον ρυθμίζουμε παντα εν στάση? σωστά? και εννοείται δεν τον πειράζουμε να αλλάξουμε βαθμίδα ενώ ειναι σε λειτουργία.

Ο μύλος έρχεται έτοιμος μονταρισμένος ή κάνουμε κάποια συναρμολόγηση εμείς?

Θελει κάποιου είδους καθάρισμα πριν την χρήση?

Αρχική προτεινόμενη ρύθμιση γύρω στο 20 και βλέπουμε? άλλος βλέπω κόβει στο 20 άλλος στο 5 άλλος στο 28 ! Που οφείλονται αυτές οι τόσο μεγάλες αποκλίσεις? έχουν να κάνουν με το αν ανοίξεις τον μύλο για καθάρισμα και πως τον κουμπωνεις μετά? αν ναι , υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να εξασφαλιστεί ότι αφού τον καθαρίσεις θα ξανά κόβεις στην βαθμίδα που έκοβες?

Επίσης τελικά ο cm800 έρχεται με ροδέλες ή οχι? αν τις έχει παρελκομενες και οχι φορεμένες τις βάζουμε?

Σορυ για τις πολλές ερωτήσεις .

Tkin73
Όνομα: Θανάσης
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Graef 80
Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!

Δημοσίευση από Tkin73 » Κυρ Μάιος 08, 2016 11:54 am

Κάποια βοήθεια?

harryv
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: DIY Mod G Classic
Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: Newbie roaster

Δημοσίευση από harryv » Κυρ Μάιος 08, 2016 12:28 pm

Tkin73 έγραψε:Περιμένω την Δευτέρα τον μύλο ! Επειδή ειναι ο πρώτος μου απλοϊκές ερωτήσεις.

Τον μύλο τον ρυθμίζουμε παντα εν στάση? σωστά? και εννοείται δεν τον πειράζουμε να αλλάξουμε βαθμίδα ενώ ειναι σε λειτουργία.
Αντιθέτως, εγώ τον αλλάζω πάντα εν λειτουργία, γιατί θέλω να ακούω αν φτάνω κοντά εκεί που ακούγονται τα μαχαίρια. Σε κάθε περίπτωση όταν του αλλάξεις ρύθμιση, πέτα τα πρώτα 5 γρ άλεσης μιας και θα είναι μια μίξη παλιάς και νέας άλεσης.
Tkin73 έγραψε: Ο μύλος έρχεται έτοιμος μονταρισμένος ή κάνουμε κάποια συναρμολόγηση εμείς?
Το σώμα είναι μονταρισμένο, του βάζεις το δοχείο και το δίσκο για τη συλλογή του καφέ, ρεύμα και είσαι έτοιμος.
Tkin73 έγραψε: Θελει κάποιου είδους καθάρισμα πριν την χρήση?
Όχι. Μη παραξενευτείς αν ο μύλος σου δεν είναι απολύτως καθαρός. Συνήθως τους τεστάρουν πριν τους πακετάρουν.
Tkin73 έγραψε: Αρχική προτεινόμενη ρύθμιση γύρω στο 20 και βλέπουμε? άλλος βλέπω κόβει στο 20 άλλος στο 5 άλλος στο 28 ! Που οφείλονται αυτές οι τόσο μεγάλες αποκλίσεις? έχουν να κάνουν με το αν ανοίξεις τον μύλο για καθάρισμα και πως τον κουμπωνεις μετά? αν ναι , υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να εξασφαλιστεί ότι αφού τον καθαρίσεις θα ξανά κόβεις στην βαθμίδα που έκοβες?
Αρχικά βάλτον στο 5-6. Το που κόβει ο καθένας δεν είναι μόνο θέμα του πόσες ροδέλες έχει βάλει ο καθένας στο μύλο του, αλλά και σε ποια μηχανή τον χρησιμοποιεί. Μέχρι να στρώσουν τα μαχαίρια, εγώ είδα απόκλιση στο που έκοβα πριν και που μετά το καθάρισμα.
Tkin73 έγραψε: Επίσης τελικά ο cm800 έρχεται με ροδέλες ή οχι? αν τις έχει παρελκομενες και οχι φορεμένες τις βάζουμε?
Έρχεται με κάποιες ροδέλες φορεμένες και κάποιες έξτρα. Νομίζω ότι η ρύθμιση του εργοστασίου είναι έτσι ώστε, τα μαχαίρια να μην ακουμπούν ποτέ, στο ψιλότερο να είναι περίπου για espresso και στο χοντρότερο περίπου για pour. Φυσικά επειδή θα θες να έχεις περισσότερες ρυθμίσεις για espresso, ίσως να χρειαστεί να βάλεις 1-2 ροδέλες παραπάνω.
Tkin73 έγραψε: Σορυ για τις πολλές ερωτήσεις .
No prob. Εύχομαι καλά κοψίματα και καφεδάκια.

Απάντηση