Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Οκτ 30, 2010 4:00 pm

Πιστεύω ότι είναι μια από τις καλύτερες επιλογές μαζί με τον Μacap MC4 (αν και πιο ακριβός - 354 ευρώ από το εξωτερικό) σε αυτά τα λεφτά για αγορά μύλου μια φορά και δια παντός.*
Επίσης τον Anfim Best δεν τον έχω βρει πουθενά φτηνότερα από Ελλάδα. Εάν κάποιου έχει πάρει το μάτι του καλύτερη τιμή ας ποστάρει το σχετικό link.

@ Loizos
Δεν ξέρω εάν βγαίνει νόημα με αυτό που γράφω για την αφαίρεση μιας μικρής λάμας στον αστερία που ουσιαστικά "καταστρέφει" την ικανότητα δοσομέτρησης του μύλου.
download/file.php?id=102&mode=view
Το λεγόμενο "καράφλιασμα" του. Ζήτα από τα παιδιά να σου το εξηγήσουν (Ο Στέφανος το ξέρει σίγουρα). Με αυτή την αναστρέψιμη μεταβολή γεμίζεις με καφέ το καλαθάκι του pf με πολλαπλές κινήσεις της μανιβέλας του doser.

*@Alex που θα κάνει bookmark αυτήν την δημοσίευση.
Με την διατήρηση του προσωπικού μου δικαιώματος για αγορά ακόμα καλύτερου μύλου. :lol: :lol:
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Σάβ Οκτ 30, 2010 6:38 pm

Προσπάθησα να το βγάλω αλλά η λάμα είναι ανάμεσα στα 2 αστέρια. Πως τα ξεχωρίζω? Νίωθω ότι αν τα πιέσω θα σπάσουν.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Οκτ 30, 2010 7:16 pm

Πρώτα ξεβιδώνεις την κεντρική βίδα του αστερία και τον βγάζεις από το δοχείο τελείως (σαν να αυξάνεις την δόση του καφέ σύμφωνα με τις οδηγίες).
Προσοχή από κάτω από τον αστερία έχει ελατήριο.
Οπότε θα έχεις τα δύο μαύρα κομμάτια με το λαμάκι στα χέρια σου. Τώρα με το ένα χέρι κρατάς το κάτω κομμάτι ενώ με το άλλο τραβάς με δύναμη το πάνω. Με το που βγει το πάνω, ελευθερώνεται το λαμάκι, το βγάζεις και επανασυναρμολογείς.
Άμα κάτι δεν καταλαβαίνεις βγάλε τον αστερία και πήγαινε στην Taf. Μην κάνεις και καμιά ζημιά.

Update: Βρέθηκαν δύο πρόθυμα καλλιτεχνικά χέρια που περιγράφουν τα παραπάνω. :lol:
DSC_1023_edited.jpg
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Σάβ Οκτ 30, 2010 7:53 pm

Οκ. Το βγαλα. Είχα μείνει με τον αστερία στο χέρι αλλά δεν το πίεζα πολύ γιατί το φοβόμουνα. Τελικά το κατάφερα πριν απαντήσεις. Παρεπιμπτόντως, σήμερα ήπια τον καλύτερο σπιτικό καφέ που έχω πιει ποτέ μου. :worthy: Ήταν και καλός ο καφές (La Margarita :respekt: ) οπότε με το χρόνο που θα 'χω αύριο θα τον κάνω ακόμα καλύτερο. Δεν περίμενα από την gaggia τέτοιο καφέ. :oneup:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Οκτ 30, 2010 8:18 pm

Πραγματικά άμα δεν το βιώσεις δεν μπορείς να πιστέψεις πόσο καλύτερο καφέ μπορείς να έχεις. Καλοδούλευτος. :oneup:

ΥΓ Δεν το έφτιαχνες λίγο νωρίτερα πριν κάνω όλη την φωτογραφική επιχείρηση παραπάνω ; :lol: και χρωστάω τώρα 10 ευρώ στην κόρη μου για την βοήθεια :lol:

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Σάβ Οκτ 30, 2010 8:31 pm

Χρήστο γιατί να το κανείς όλο αυτό; Κερδίζεις κάτι στην απόδοση του μύλου ή την ευχρηστια του; Επίσης διόρθωσε τον τίτλο :P

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Οκτ 30, 2010 9:02 pm

Ο μύλος πετάει με πολύ δύναμη τον καφέ (μην δοκιμάσεις να κόψεις χωρίς το καπάκι στον doser) οπότε σημαντικό μέρος από τον καφέ μπορεί να μένει πάνω από το λαμάκι, πράγμα που δεν θέλουμε γιατί εμείς γεμίζουμε το basket ταυτόχρονα με το κόψιμο.
Αυτό ήταν συμβουλή από τον Στέφανο μόλις πρωτοπήρα τον μύλο και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν τον δούλεψα με το λαμάκι πάνω οπότε άμα θέλεις αρχικά μην το βγάζεις και πες μας τα συμπεράσματα σου.

ΥΓ Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις ποιός είναι ο Στέφανος διάβασε το παρακάτω link:
viewtopic.php?f=14&t=323#p3308

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Δευ Νοέμ 01, 2010 8:19 pm

ξεπακέταρα τον Anfim και ξεκίνησα να τον στήνω.
Το παλληκάρι από το Ταφ μου είπε να σφίξω τη ροδέλα των μαχαιριών και μετά να το κλείσω κανα δυο κλικ πιο μετά και τώρα είναι στο 1.5. τι σημαίνει αυτό? ότι η κλίμακα θα ξεκινάει απ'το 1.5? όταν βλέπω δλδ κάπου ότι κόβουν στο 5 εγώ θα έχω τη ροδέλα στο 5+1.5=6.5 ?

επίσης, το δοχείο πάνω έχει ένα λαμάκι, αλλά δεν έχει κάποιο σχεδιάγραμμα το manual για να μου δείξει περί τίνος πρόκειται. αναφέρομαι σ'αυτό το λαμάκι εικόνα (αμάν Χρήστο με τα [img] :lol: ). το κόψιμο πώς το αλλάζω? κατεβάζοντας το πλαστικό που απελευθερώνει τη ροδέλα και γυρνάει? άρα κάθε φορά θα πρέπει να θυμάμαι ότι ξεκινάω απ'το 1.5.

μπέρδεμαααα :shock:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Δευ Νοέμ 01, 2010 8:42 pm

Για το λαμάκι που δείχνεις υπάρχει αναφορά ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτό το topic.

Το κόψιμο το αλλάζεις πατώντας το πλαστικό με το pin κάτω και ταυτόχρονα γυρνάς τον δίσκο με τις ενδείξεις. Επίσης καλό είναι να αλλάζεις κόψιμο με τον μύλο σε λειτουργία.

Δεν κατάλαβα τι σου είπε, μάλλον θα ήθελε να σου υποδείξει που ακουμπάν οι δίσκοι και να ορίσεις το κατώτερο ασφαλές κόψιμο (το 1.5 στην περίπτωση σου) αλλά φύγε από το 1.5 (τα burrs είναι πολύ κοντά) και πήγαινε στο 3.5. Δεν χρειάζεται να θυμάσαι τίποτα. Σου βγαίνει η εκχύλιση γρήγορη πας ένα κλικ κάτω, δηλαδή στο 3. Βγαίνει αργή πας στο 4. Τα νούμερα δεν έχουν σημασία και ιδιαίτερα μεταξύ διαφορετικών μύλων. Πάντως επειδή έχουμε τον ίδιο μύλο μπορείς να χρησιμοποιείς τις δικές μου ρυθμίσεις, σαν αρχικό σημείο, που θα βλέπεις στο section με τους καφέδες.

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Δευ Νοέμ 01, 2010 8:48 pm

Christos έγραψε:Για το λαμάκι που δείχνεις υπάρχει αναφορά ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτό το topic.
έχεις δίκιο, χάθηκα :oops:

Απάντηση