Εσπρεσιερα για ψαροταβερνα

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Marios axis

Εσπρεσιερα για ψαροταβερνα

Δημοσίευση από Marios axis » Τετ Φεβ 24, 2016 9:49 pm

Καλησπέρα και από μένα.Εχω ταβέρνα με 20 τραπεζάκια και οι πελάτες μου είναι και Έλληνες και ξένοι .Εφετος λόγο οικονομικών δυσκολιών και επειδή δεν ήξερα πως θα πάει η δουλειά την έβγαλα με μια dolce gusto χρησειμοποιωντας boundi εσπρέσο.Εφετος θα ήθελα να πάρω μια καφετιέρα χωρίς κάψουλες για καλύτερη ποιότητα καφέ και για latte και kapoutsino.Δεν έχω μεγάλη κατανάλωση περίπου 10 εσπρέσο την μέρα και δεν θα ήθελα μια επαγγελματική μηχανή που πρέπει να είναι συνέχεια στο ρεύμα γιατί έχουν μεγάλη κατανάλωση.Μπορειτε να με βοηθήσετε ? Σας ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
re4male
Όνομα: κωστας
Μηχανή:: bezzera unica pid
Μύλος:: Eureka Zenith E 65

Re: Εσπρεσιερα για ψαροταβερνα

Δημοσίευση από re4male » Πέμ Φεβ 25, 2016 8:24 am

αυτο που λες δεν γινεται βρε φιλε. θες πολους καφεδες ανα πασα στιγμη υποθετω ( αφου δεν ξερεις ποτε ο πελατης θα σου ζητησει καφε) και η μηχανη δεν θα ειναι στο ρευμα ? πως θα ειναι ετοιμη ? λοιπον η συμβουλη μου για σενα ειναι να παρεις εαν εχεις την ανεση καινουργια αλιως μια μεταχειρισμενη ιμηεπαγγελματικη μηχανη ( να εχει και ποιοτητα οπως θελεις)να κανεις την δουλεια σου. ο χρονος προθερμανσης παντως να ξερεις ,επειδη εχω και γω τετοια ειναι 30 λεπτα,επομενως αμα μεσολαβουν μεγαλα διαστηματα για καφε μπορεις να την κλεινεις ενδιαμεσα.

Michalis_cy
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: QM Silvano Evo
Μύλος:: Niche zero

Δημοσίευση από Michalis_cy » Πέμ Φεβ 25, 2016 9:13 am

Βεβαία για παρασκευή 10-15 καφέδων την ημέρα μία οποιαδήποτε ΗΧ, ακόμα και η Nuova Simonelli Oscar (η φθηνότερη της αγοράς) θα βολέψει μια χαρά, έχοντας και μικρότερη κατανάλωση ρεύματος από τις επαγγελματικές λόγω μικρότερου μποιλερ. Εναλλακτικά μια μεταχειρισμένη επαγγελματική μονού γκρουπ θα ήταν επόμενη επιλογή.

Άβαταρ μέλους
re4male

Δημοσίευση από re4male » Πέμ Φεβ 25, 2016 9:59 am

Michalis_cy έγραψε:Βεβαία για παρασκευή 10-15 καφέδων την ημέρα μία οποιαδήποτε ΗΧ, ακόμα και η Nuova Simonelli Oscar (η φθηνότερη της αγοράς) θα βολέψει μια χαρά, έχοντας και μικρότερη κατανάλωση ρεύματος από τις επαγγελματικές λόγω μικρότερου μποιλερ. Εναλλακτικά μια μεταχειρισμένη επαγγελματική μονού γκρουπ θα ήταν επόμενη επιλογή.

παιδια η oscar ειναι μια μηχανη που μεν κανει ταυτοχρονα πολους καφεδες,αλλα δεν παυει να ειναι μια μηχανη κυριως για χρηση σπιτιου. δεν κανει για τον φιλο που την θελει στο μαγαζι. δεν ειναι τυχαιο που η πιο φθηνη ημιεπαγγελματικη αρχιζει η τιμη της απο 1300 ευρω και πανω. αλλη ειναι η επαγγελαμτικη ποιοτητα κατασκευης με αυτην του σπιτιου.

και να προσθεσω στον φιλο οτι πρεπει στον προυπολογισμο να βαλει ενα καλο μυλο οπως τον mazzer. χωρις μυλο,δουλεια δεν γινεται.

coolmind
Όνομα: Νάσος
Μηχανή:: Unic Stella Mini
Μύλος:: Custom Made By Me
2ος Μύλος:: Mazzer Mini Manual
Οι καφέδες μου:: Natural Coffees

Δημοσίευση από coolmind » Πέμ Φεβ 25, 2016 10:59 am

re4male έγραψε:
Michalis_cy έγραψε: παιδια η oscar ειναι μια μηχανη που μεν κανει ταυτοχρονα πολους καφεδες,αλλα δεν παυει να ειναι μια μηχανη κυριως για χρηση σπιτιου. δεν κανει για τον φιλο που την θελει στο μαγαζι. δεν ειναι τυχαιο που η πιο φθηνη ημιεπαγγελματικη αρχιζει η τιμη της απο 1300 ευρω και πανω. αλλη ειναι η επαγγελαμτικη ποιοτητα κατασκευης με αυτην του σπιτιου.

και να προσθεσω στον φιλο οτι πρεπει στον προυπολογισμο να βαλει ενα καλο μυλο οπως τον mazzer. χωρις μυλο,δουλεια δεν γινεται.
+1000000 σε αυτο που γραφεις

Δυστηχως τα βασικα προβληματα που εχει ενας επαγγελματιας της εστίασης(δεν μιλαω συγκεκριμενα για τον φιλο εδω)ειναι οτι δεν ασχολειται,ουτε με την σχολαστικη καθαριοτητα της μηχανης του και του μυλου του αλλα ουτε με την σωστη ρυθμιση του μυλου,και γενικότερα την σωστη παρασκευη του καφε.Οποτε εκει παει περιπατο το παιχνιδι,και μπαινουν στην μεση οι "ευκολες" καψουλες και τα pods.
Αν καποιος εχει την ορεξη να το κανει και το κανει καλα,ξαφνικα απο 10 καφεδες θα βρεθει σε λιγο χρονο να δινει 100.

Marios axis

Δημοσίευση από Marios axis » Πέμ Φεβ 25, 2016 1:32 pm

Είχα κάτι στο νου μου σαν την gaggia Classic η baby class αλλά τώρα με βάζετε σε σκέψεις .Για την magnifica της delonghi με κόκκους τι γνώμη έχετε?Επισης μαρεσει και η lelit

Michalis_cy
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: QM Silvano Evo
Μύλος:: Niche zero

Δημοσίευση από Michalis_cy » Πέμ Φεβ 25, 2016 5:35 pm

Οχι, αυτές είναι ακατάλληλες για την χρήση που θες. Νομίζω γύρω στα 500 ευρώ μπορείς να βρεις μεταχειρισμένη επαγγελματική μονού γκρουπ που θα σε καλύψει απόλυτα, σε συνδυασμό βέβαια με καλό μύλο.

Άβαταρ μέλους
re4male

Δημοσίευση από re4male » Πέμ Φεβ 25, 2016 5:39 pm

Michalis_cy έγραψε:Οχι, αυτές είναι ακατάλληλες για την χρήση που θες. Νομίζω γύρω στα 500 ευρώ μπορείς να βρεις μεταχειρισμένη επαγγελματική μονού γκρουπ που θα σε καλύψει απόλυτα, σε συνδυασμό βέβαια με καλό μύλο.

ναι σε αυτην την τιμη :a014: θα βρεις καλη μεταχειρισμενη επαγγελματικη και καλο μυλο και μετα......θα βρεις και ενα καλο γαμπρο !!
υπολογισε απο 700 - 800 για ενα σετακι αξιοπρεπη καφετιερα και μυλο μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση ,χωρις να δωσεις μετα διπλα λεφτα :oneup:

αν και δεν σε βλεπω εσενα να εχεις διαθεση να δωσεις τοσα λεφτα :OOPS: επομενως μεινε καλυτερα στην καψουλα

Άβαταρ μέλους
sakis1988
Όνομα: Σάκης
Μηχανή:: Βezzera Unica pid
Μύλος:: Ascaso i1
2ος Μύλος:: PORLEX mini
Οι καφέδες μου:: Mokka

Δημοσίευση από sakis1988 » Πέμ Φεβ 25, 2016 10:20 pm

εγω γιατι νομιζω οτι μια lelit τ η μια nuova simmonelli θα βγαζει ανετα 10-15 καφεδες ? :a014:
only espresso

Marios axis

Δημοσίευση από Marios axis » Πέμ Φεβ 25, 2016 10:55 pm

Ρε φίλε εσύ που μου λες ότι δεν θέλω να δόσω λεφτά η delonghiπου λέω κάνει 500 ευρώ .Εγω απλώς ψάχνω κάτι να μην είναι συνέχεια στο ρεύμα για να μην καταναλώνει πολύ .στο παλιό μαγαζί που εργαζόμουν είχαμε μια San Marco με δυο γκρουπ με ξεχωριστό νερό και ατμό και δούλευε από το πρωί στις 8μεχρι τις 1 το βράδυ για 10-15καφεδες γιαυτό ψάχνω κάτι άλλο.Αν ήθελα κάψουλες θα έφερνα μια illy x7 και θα ξεμπερδεύαμε αλλά είπαμε θέλω κάτι καλύτερο.

Απάντηση