Δημοσίευση
από NavalArchitect » Τετ Φεβ 24, 2016 11:03 am
Μάλιστα. Ευχαριστώ και πάλι, είναι σημαντικά να τα γνωρίζω αυτά.
Ήμουν ένα πρωινό Πέμπτης στο Taf δίπλα στο Τιτάνια πριν 2 εβδομάδες αλλά δεν θα έλεγα πως ο cappuccino που ήπια ήταν καλός αλλά όχι τόσο ξεχωριστός.
Όμως ήταν η πρώτη ή δεύτερη φορά που έκατσα στο εν λόγω μαγαζί, δεν ξέρω ούτε τί χαρμάνι ήταν ούτε πώς τον έφτιαξαν.
Με δεδομένο λοιπόν πως τώρα κι όσο περνά ο καιρός εκπαιδεύω ταυτόχρονα τη γευσιγνωσία μου στον καφέ, δεν μπήκα καν στη διαδικασία να το ψάξω και (κυρίως) να κρίνω για το ένα εκείνο μόνο ποτήρι στο Taf.
Θα συνεχίσω όμως τις δοκιμές σε μέρη που φτιάχουν καλό καφέ, είναι κομμάτι της εκπαίδευσης. Κάπου πάλι σε ένα παλαιότερο post διάβασα κάτι που είχε γράψει ο Χρήστος ο μοδεράτορας, προσωπική άποψή του βέβαια αλλά συμφωνώ και ουσιαστικά αυτό κάνω τώρα, ότι θέλει κανένα δίμηνο εντατικό διάβασμα και ενασχόληση για να βρεις αυτά που ρεαλιστικά σε ικανοποιούν.
Το επίπεδο στα €2.2k παραμένει λοιπόν [Alex / 58 / Profitec 700] + μύλος, χθες βράδυ έβλεπα ότι η Rocket 60V έχει σχετικά πιό περίπλοκο boiler system και σωληνώσεις εσωτερικά, οπότε αν είναι έτσι η άλλη επιλογή είναι να πάμε στη [La Marzocco Linea Mini + μύλο] που ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι πιό εγγυημένα.
Κάπου είχα δει ένα βιντεάκι (από μία Βορειοαμερικάνικη έκθεση καφέ) και μιλούσε ένας τζιτζιφιόγκος μαρκετίστας της La Marzocco δείχνοντάς μας την Linea Mini. Σε κάποια φάση πέταξε κάτι για την αφαλάτωση, και μάλιστα (αν θυμάμαι καλά) είπε κάτι βαρύ - ότι "...μία μηχανή όταν περάσει αφαλάτωση ουσιαστικά χαλά και ποτέ δεν επανέρχεται στο αρχικό στάδιο, γι'αυτό και οι LM είναι ξεχωριστές..."
Δεν έδωσα σημασία, πήγα αλλού και συνέχισα το ψάξιμό μου με τις Rocket. Τώρα όμως θα επανέλθω, να δω λίγο πιό προσεκτικά και τις La Marzocco (όπως και να ξαναδώ το βιντεάκι του τζιτζιφιόγκου). Όλους αυτούς εμείς τους πληρώνουμε βέβαια, τα μοδάτα γυαλιά που φοράνε, τα καστόρινα παπούτσια και τις ζώνες Hermes τους, κλπ. Αλλά μ'αυτές τις μάρκες έτσι είναι (τουλάχιστον έχω εμπειρία...)