Gaggia Baby Extraction.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Gaggia Baby Dose Extraction!!
Είναι μαζί με την κρέμα. Πάντως όταν κάποιος έχει εξοικειωθεί με τα βασικά και πάιρνει κάτι αποδεκτό μετά δεν χρειάζεται να μείνει στα νούμερα ευλαβικά. Μπορεί για παράδειγμα γευστικά να του βγει το φλυτζάνι καλύτερο στα 40 ml σε 25 s. Δεν είναι λάθος.
Τα νούμερα είναι πιο πολύ χρήσιμα για να ξεκινήσει κάποιος αλλά και για τους άλλους στο forum που τους βοηθά να κατανοήσουν τις παραμέτρους εκχύλισης ώστε να μπορούν να διαγνώσουν πιθανά σφάλματα.
Update: Επίσης συμφωνώ με αυτό που σου έγραψε o Alex παραπάνω.
Τα νούμερα είναι πιο πολύ χρήσιμα για να ξεκινήσει κάποιος αλλά και για τους άλλους στο forum που τους βοηθά να κατανοήσουν τις παραμέτρους εκχύλισης ώστε να μπορούν να διαγνώσουν πιθανά σφάλματα.
Update: Επίσης συμφωνώ με αυτό που σου έγραψε o Alex παραπάνω.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
nikp81
Δε με απογοιτευεις ...το αντιθετο μαλιστα!!Χαιρομαι που ασχολειστε και μαθαινω ...Alex_Under έγραψε:60ml <<ΜΕ>> την κρέμα.
Αν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα (100ml) σου βγήκε σε 25" είναι πολύ γρήγορο. Εξ' ού και το καϊμάκι, το οποίο θα σε απογοητεύσω, είναι πολύ αφρώδες.
Δοκίμασε ψιλότερο κόψιμο. Το καϊμάκι πρέπει να είναι crema, όχι σαπουνάδα.
Το απογευμα θα κοψω πιο ψιλα , θα κανω δοκιμες και θα ποσταρω νεες φωτο ...
- geopapa
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia new Baby 06
- 2η Μηχανή:: Aeropress Go
- Μύλος:: Ascaso i2
- 2ος Μύλος:: Haanzhall χειρός
- Οι καφέδες μου:: Cup10 Monte Allegre
Οντως 100ml είναι πολλα. Δεν το ειχα δεί στην φωτο και θεωρουσα οτι ηταν τα τυπικά 60ml της διπλής δόσης. Και γω την διπλη δόση την εχω κατεβάσει περιπου στα 40-45ml/25-30 sec. Η πολλή κρέμα προφανώς οφείλεται και στην πολυ καλή ποιότητα του συγκεκριμένου καφε.
-
Dimitris_P
έχει το διπλό φίλτρο της baby κάποιο σημάδι για να ξέρεις μέχρι πού θα βάλεις καφέ για εμάς που δεν έχουμε ζυγαριά? δεν βλέπω να έχει κάτι και σε ένα καφέ που δοκιμάζω έχω ρίξει πολύ τη στάθμη, ανεβάζω κ το κόψιμο αλλά δε λέει να εκχυλιστεί
Φιλε nikp81 καλοταξιδη η μηχανη σου. Αν θελεις μια φιλικη συμβουλη κι απο μενα μιας κι εχουμε τον ιδιο δυσκολο μυλο αφου δεν διαθετει βαθμιδες κοψιματους. Θα σου πω τι εκανα εγω λοιπον με τον i2 και τη baby μου.
Παρε ενα καφε φθηνο για να κανεις τα πειραματα σου. Μια καλη λυση ειναι ο GRAN CREMA LAVAZZA. Θα τον βρεις στα carrefour στα 15€ το κιλο. Ο καφες ειναι γενικα πολυ καλος και πιστευω να σου αρεσει. Γυρισε το μυλο αρκετα προς το λεπτο κοψιμο (ενω αυτος κοβει!!) και γεμιζε 16γρ καφε στο διπλο καλαθακι για να πιασεις τα 25'' εκχυλισης με το αναλογο ταμπαρισμα.
Αυτα μου ειπαν τα παιδια εδω μεσα κι εμενα καποιο Σαββατο και μετα απο πολλες δοκιμες τα καταφερα.
Το σημαντικο ειναι να μην αλλαζεις καφε γιατι θα τρελαθεις. Καλη επιτυχια!!!
Να ρωτησω κατι; Αφου η μηχανη ειναι η dose γιατι εβγαλε 100ml καφε;
Παρε ενα καφε φθηνο για να κανεις τα πειραματα σου. Μια καλη λυση ειναι ο GRAN CREMA LAVAZZA. Θα τον βρεις στα carrefour στα 15€ το κιλο. Ο καφες ειναι γενικα πολυ καλος και πιστευω να σου αρεσει. Γυρισε το μυλο αρκετα προς το λεπτο κοψιμο (ενω αυτος κοβει!!) και γεμιζε 16γρ καφε στο διπλο καλαθακι για να πιασεις τα 25'' εκχυλισης με το αναλογο ταμπαρισμα.
Αυτα μου ειπαν τα παιδια εδω μεσα κι εμενα καποιο Σαββατο και μετα απο πολλες δοκιμες τα καταφερα.
Το σημαντικο ειναι να μην αλλαζεις καφε γιατι θα τρελαθεις. Καλη επιτυχια!!!
- Christos
- Συντονιστής

Όχι δεν έχει. Δοκίμασε να γεμίζεις όλο το διπλό φίλτρο λίγο παραπάνω απ΄ότι χωράει και με το δάκτυλο διώξε την περίσσεια.Dimitris_P έγραψε:έχει το διπλό φίλτρο της baby κάποιο σημάδι για να ξέρεις μέχρι πού θα βάλεις καφέ για εμάς που δεν έχουμε ζυγαριά? δεν βλέπω να έχει κάτι και σε ένα καφέ που δοκιμάζω έχω ρίξει πολύ τη στάθμη, ανεβάζω κ το κόψιμο αλλά δε λέει να εκχυλιστεί
Δες και παρακάτω (θέλει κάποιες μικρο-αλλαγές αλλά τα περισσότερα ισχύουν).
viewtopic.php?f=4&t=25&start=0#p42
@Φάνης
Έχω την εντύπωση ότι απλά η δόση καθορίζεται με τον χρόνο. Είναι ένας απλός χρονοδιακόπτης δηλαδή. Δεν νομίζω να έχει σύστημα που να μετράει ροές και όγκους.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
nikp81
Σε ευχαριστω πολυvounataka έγραψε:Φιλε nikp81 καλοταξιδη η μηχανη σου. Αν θελεις μια φιλικη συμβουλη κι απο μενα μιας κι εχουμε τον ιδιο δυσκολο μυλο αφου δεν διαθετει βαθμιδες κοψιματους. Θα σου πω τι εκανα εγω λοιπον με τον i2 και τη baby μου.
Το σημαντικο ειναι να μην αλλαζεις καφε γιατι θα τρελαθεις. Καλη επιτυχια!!!![]()
Dose ειναι αλλα εχει και Manual start-stop !!!
Οντως θα παω για τον Lavazza!Χαλασα 4 καφεσες απο Taf για δοκιμες...κριμα!!!!
-
nikp81
Έχω την εντύπωση ότι απλά η δόση καθορίζεται με τον χρόνο. Είναι ένας απλός χρονοδιακόπτης δηλαδή. Δεν νομίζω να έχει σύστημα που να μετράει ροές και όγκους.
Εχει συστημα που μετραει ογκο και μαλιστα εχει δυο ρυθμισεις που τις καθοριζεις εσυ ποσο θες να ειναι!!Μου εκανε πολυ θετικη εντυπωση!!Οταν την δουλεψω αρκετα θελω να γραψω ενα Review!!Η Baby Dose είναι εξοπλισμένη με ένα πρωτοποριακό σύστημα δοσολογίας, που σας επιτρέπει να προγραμματίσετε ακριβώς την επιθυμητή δοσολογία καφέ και εκείνη θα θυμάται τη δοσολογία που σας αρέσει.
- Christos
- Συντονιστής

Re: Gaggia Baby Extraction.
Αυτό που παραθέτεις δεν αποδεικνύει τίποτα. Δεν ξέρεις άμα είναι σύστημα μέτρησης όγκου ή απλά χρόνου. Στο manual απλά λέει ότι αποθηκεύει 2 ρυθμίσεις που εσύ χειροκίνητα θέτεις (σταματώντας την εκχύλιση χειροκίνητα). Μπορείς να κάνεις ένα απλό πείραμα. Προγραμμάτισε την δόση για ένα καφέ 30 ml στα 25 s. Μετά δοκίμασε να κάνεις υποθετικά καφέ (το καλαθάκι να είναι άδειο) και δες θα πάρεις πάλι 30 ml; Θα έχει ενδιαφέρον.
-
nikp81
Re: Gaggia Baby Extraction.
Το εκανα απο την αρχη αυτο αν και καταλαθος ...Εβαλα το καλαθακι αδειο και μετραγα δευτερολεπτα και το σταματησα στα 25 και ειχε τρεξει 100ml (πχ) ..και μετα το εβαλα με γεματο καλαθακι και ετρεξε 100ml σε πολυ παραπανω χρονο ...