Πρόβλημα με μόνιμο channeling!

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Άβαταρ μέλους
Μακις
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Vibiemme domobar DD
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Taresso tigrato

Πρόβλημα με μόνιμο channeling!

Δημοσίευση από Μακις » Παρ Οκτ 02, 2015 10:46 pm

Σας παραθέτω ένα βίντεο τραβηγμένο σήμερα που φαίνεται, απο ότι καταλαβαίνω , channeling απο τον τοίχο του φίλτρου, χρησιμοποιώ IMS μετρημένο με παχύμέτρο 58,9 και tamper απο barista 58,3. Στο φίλτρο βάζω 20 gram. Έχω δοκιμάσει όλες τις τεχνικές και συνήθως παρατηρείται απο το ίδιο σημείο.. Shower έχω της IMS, μονο ευχέλαιο δεν έχω κανει! :worthy:
https://youtu.be/0votwcr0e0s

Άβαταρ μέλους
Edesso
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka

Re: Πρόβλημα με μόνιμο channeling!

Δημοσίευση από Edesso » Παρ Οκτ 02, 2015 11:41 pm

Και γιατι δε φορας τη μαμα σιτα και καλαθακι??? Οταν κουμπωνεις το πακ σου βρισκει σιτα ή οχι?
Τι καφε εχεις?
espresso junkie...

Άβαταρ μέλους
Μακις

Δημοσίευση από Μακις » Σάβ Οκτ 03, 2015 12:25 am

Έτσι τη πήρα κατευθείαν απο barista. Όχι με τα γραμμάρια που βάζω μετα απο δοκιμές (με τα λεπτά του ευρώ..) δεν φαίνεται όταν κουμπώνω το portafilter να βρίσκει το πακ αλλα μετα την εκχύλιση υπάρχουν αρκετά υπολείμματα στο shower. Το τριπλό καλαθάκι που ερχόταν μαζί με το bottomless χωρούσε 28 γραμμάρια για να ειναι νορμαλ γεμάτο για αυτό προτίμησα το 16-20 gram της IMS

Άβαταρ μέλους
Edesso

Δημοσίευση από Edesso » Σάβ Οκτ 03, 2015 12:58 am

Δοκιμασες να κοψεις πιο ψιλα, με 19γρ?? ή να μεινεις στα ιδια γρ. Δε μας ειπες με τι καφε, ψησιμο, rd??
Θα σου λεγα να βελτιωσεις και την κατανομη σου αλλα φανταζομαι θα χεις κανει πολλες προσπαθειες
espresso junkie...

Άβαταρ μέλους
Μακις

Δημοσίευση από Μακις » Σάβ Οκτ 03, 2015 1:29 am

Ο tigrato ΕΙναι στο video, 25 Αυγούστου roast date βέβαια και πιο φρέσκος τα ίδια μου έκανε. Όπως και ο yukro aithiopia, έχω δοκιμάσει και μέχρι 18 γραμμάρια σε λεπτότερο κόψιμο και πιο χοντρό αλλα είτε έχω παρά πολυ αργή εκχύλιση ,που βέβαια όταν καμία φορά δε κανει channelling βγαίνει φανταστικός καφές (ακόμα έχω στο στόμα μου τη γεύση απο σοκολάτα του yukro με εκχύλιση του 1'15"), είσαι τρέχει ο καφές σαν νερό. Να σημειώσω ότι 2 μήνες έχω την μηχανή αρχάριος δηλαδή αλλα. Έχω καταναλώσει πάνω απο 5 κιλά καφέ.

Άβαταρ μέλους
Edesso

Δημοσίευση από Edesso » Σάβ Οκτ 03, 2015 1:56 am

Οταν κοβεις πιο ψιλα και εχεις σφιχτη ροη κανε πιο ελαφρυ πατημα.
Τι πατημα κανεις?
Ο γιουκρο παντως δεν ενδεικνυται για ασφαλη συμπερασματα απο τις πρωτες μερες κυκλοφοριας του (ιουνιος) εδινε μονο μαπα εκχυλισεις.
Ο τιγκρατο τωρα, 40 ημερων στο βιντεο και αρκετες μερες ισως ανοικτο σακουλι?? Αλλα λες και πιο φρεσκος τα ιδια σου εκανε. Ξερω οτι σαν blend δινει καλες εκχυλισεις αλλα εχω πολυ καιρο να τον δοκιμασω.
Αν θες θα βοηθουσε ενα βιντεο με ολη τη ρουτινα σου απο τη αρχη.
5 κιλα καφε με καινουργια μαχαιρια στο μυλο?? Αν ναι θελουν στρωσιμο.
Το τελευταιο που μπορω να σου ξαναπω ειναι να φορεσεις μαμα σιτα και καλαθακι αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια...
espresso junkie...

Άβαταρ μέλους
gsisr
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Eureka Atom 75

Δημοσίευση από gsisr » Σάβ Οκτ 03, 2015 8:10 am

ο μύλος σου είναι με doser ή χωρίς;

Άβαταρ μέλους
Μακις

Δημοσίευση από Μακις » Σάβ Οκτ 03, 2015 9:30 am

Ίσως φταίει το πάτημα, αλλα όταν κόβω ψιλά πατάω πιο ελαφριά θα ανεβάσω Έλενα βιντεάκι με όλη την ρουτίνα και φρέσκο ταφ. Ο μύλος ναι, έιχε καινούργια μαχαίρια, με doser ειναι και όταν αγόρασα την μηχανή ο εξυπηρετικοτατος Βασίλης απο taresso μου έδωσε 2 κιλά παλιό tigrato για στρώσιμο των μαχαιριών όπως και απο το Γαλατσι που πηρα τον μύλο μου έδωσε άλλο ένα κιλό. Δεν νομίζω όμως να ειναι τα αυθεντικά..

Άβαταρ μέλους
gsisr
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Eureka Atom 75

Δημοσίευση από gsisr » Σάβ Οκτ 03, 2015 3:14 pm

ο συγκεκριμένος μύλος ειδικά χωρις doser, θέλει οπωσδήποτε να κάνεις wdt. Αν δεν το εφαρμόζεις κάντο άμεσα και πες μας αποτελέσματα. τσέκαρε https://www.youtube.com/watch?v=II8v2eEJlRY. Χρησιμοποίησε μια βελόνα για να κάνεις το ανακάτεμα. Προσωπικά θεωρώ πως είναι ότι καλυτερο. Να επιμείνεις λίγο στα ανακάτεμα. Αν δεις ότι αυτή είναι η λύση στο πρόβλημά σου, πάρε κάτι τέτοιο http://www.orphanespresso.com/OE-Stainl ... _5707.html για να είσαι νοικοκυρεμένος και ωραίος.

Άβαταρ μέλους
Μακις

Δημοσίευση από Μακις » Κυρ Οκτ 04, 2015 10:52 am

Θέλω να διορθώσω κάτι που κατάλαβα σήμερα ,επειδή έχω αγοράσει το μεταλλικό βάζο με το φιλτρακι για τον καφέ μέσα δεν είχα tigrato αλλα τον aithiopia όποτε το βιντεάκι ειναι με αυτόν τον καφέ.. Όσον αφορά το ανακάτεμα θα το δοκιμάσω και θα σηκώσω βιντεάκι με όλη τη διαδικασία, γιατί μπορεί να φταίει και η vbm. :lick:
Θα αγόραζα και φρέσκο καφεδάκι απο taf η tailor made (αν έχετε κάποια πρόταση καλοδεχούμενη!) αλλα ειμαι Αεροπορια και ο Παρμενίωνας μας έχει γονατίσει όλη τη βδομάδα μέσα θα τη περάσουμε! :a058:

Απάντηση