Σύνεργα για tamping

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Άβαταρ μέλους
After
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa

Re: Σύνεργα για tamping

Δημοσίευση από After » Δευ Απρ 20, 2015 1:38 pm

Τόσα ελληνικά καταστήματα, εταιρίες αλλά και eshops, μπορώ να μάθω ποιος ο λόγος να παραγγελθει από κάποιον στο Amazon και μάλιστα χωρίς να είναι φθηνότερο;

Συγγνώμη για το ύφος αλλά στη ελληνική αγορά υπάρχουν ήδη άπειρες επιλογές και σε πολύ καλές τιμές
Πρόσφατα αγόρασα σε τιμή γύρω στα 20€ tamper της motta με βάρος τέτοιο που σχεδόν κάνει μόνο του tamping
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

Άβαταρ μέλους
BiLLyS
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Ascaso i2 mini Abs
Οι καφέδες μου:: https://www.esperanzahellas.com

Δημοσίευση από BiLLyS » Δευ Απρ 20, 2015 8:07 pm

Δεν μιλαμε για ενα απλο tamper...αλλα δυναμομετρικο tamper και απ οσο βλεπω και στα ελληνικα καταστηματα τοσο εχουν πχ
η βαση εδω http://www.barista-shop.gr/Barista-Tool ... -base-58mm με 19€
και η λαβη εδω http://www.barista-shop.gr/Barista-Tool ... per-Silver 70€

Δεν ξερω αν υπαρχει καπου αλλου στην ελλαδα πιο φθηνα δυναμομετρικο θα ηθελα να μαθω

Άβαταρ μέλους
After
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa

Δημοσίευση από After » Δευ Απρ 20, 2015 8:14 pm

Μα αυτό εξηγώ
Αφού τόσο έχει και από ελληνικά καταστήματα, γιατί να δώσετε το χρήμα σε έναν άγνωστο ξένο αμφιβολου αξιοπιστίας;
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

Άβαταρ μέλους
BiLLyS
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Ascaso i2 mini Abs
Οι καφέδες μου:: https://www.esperanzahellas.com

Δημοσίευση από BiLLyS » Δευ Απρ 20, 2015 8:24 pm

οχι ενταξει ουτε εγω νομιζω πως θα επερνα απο εξω καποιο tamper! Απλα η συζητηση ειναι με την τιμη που ειπε ο φιλος ο ultimo οτι γιατι να δωσουμε τοσα λεφτα για ενα tamper, και απλα του εξηγω οτι δεν μιλαω για το απλο tamper αλλα δυναμομετρικο.

Αληθεια η eurogat γιατι δεν εχει τιμες στο site της; Μπήκα να δω για tamper και ελεγε να τους αφησω τα στοιχεια μου

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Δευ Απρ 20, 2015 10:51 pm

Artisti έγραψε:To espro πολύ καλό δεν λέω αλλά όσο κοστίζει αυτό αλλοι με τα ίδια λεφτά ψάχνουν μηχανή να αγοράσουν.
Γιώργο όχι απλά είναι καλό αλλά είναι εργαλείο με απίστευτο feeling. Και μην ξεχνάμε καλή η διάθεση και η γνώση αλλά τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα. Αν το συγκρινεις με αυτό της Eurogat, επειδή τα έχω δουλέψει και τα δύο, το ένα έχει feeling ραβδιού και το άλλο αίσθηση από επιλογέα ταχυτήτων ακριβού διθέσιου πισκοκίνητου αυτοκινήτου (espo). Και δεν είναι ακριβότερο . Τωρα αν έχει 10 ευρω παραπάνω σε αυτα τα χρηματα είναι αστείο ποσό για ένα εκπληκτικό τάμπερ. Εν πάσει περιπτώση τα πραγματα είναι απλά. Αν έχεις budget και θες το καλύτερο αυτό είναι το espro. Αν έχεις μικρότερο budget υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Αλλά στην exclusive premium class το espro είναι μονόδρομος. Μία κατηγορία μόνο του είναι.

gpardali
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: Anfim Best Black
2ος Μύλος:: Comandante
Οι καφέδες μου:: Freshly roasted coffees

Δημοσίευση από gpardali » Τρί Απρ 21, 2015 9:38 pm

Για τα REG BARBER tampers έχετε ακούσει?...

simi
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Nouva Sim Oscar
2η Μηχανή:: Francis X1, Y5,
Μύλος:: tAlΩs
2ος Μύλος:: Mazzer super jolly
Οι καφέδες μου:: Ακόμα τους ψάχνω.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από simi » Τρί Απρ 21, 2015 11:10 pm

Τα espro που μπορουμε να τα βρουμε εκτος απο αμερικη που βαραει ασχημα στα μεταφορικα ????

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Τρί Απρ 21, 2015 11:55 pm

Είτε Κίνα που είναι κλώνος με 30-60 ημέρες παράδοση και αμφίβολη ποιότητα είτε από Αγγλία. Αλλά μετά την πτώση του ευρώ δεν μας βοηθά καθόλου πλέον η ισοτιμία (λες και μας βοηθάει κάτι άλλο, αλλά λέμε τώρα... τεσπα). Εγώ το αγόρασα πριν από 1 χρόνο από εδώ http://www.hasbean.co.uk/products/espro ... ted-tamper και τότε ήταν η καλύτερη τιμή με μεταφορικά που μπορούσα να βρω. Από Καναδά και Αμερική δύσκολο να σου το στείλουν και αν το στείλουν παίζουν ακριβά μεταφορικά. Έκανα τη βλακεία και πλήρωσα ΦΠΑ. Δεν προσπάθησα καν να του πω να μην πληρώσω. Ίσως αν μου το πουλούσε χωρίς ΦΠΑ θα έκανα καλύτερο ντιλ.

@gpardall Τα REG BARBER θεωρούνται μάλλον από τα κορυφαία τάμπερς, διότι είναι επώνυμα, από εταιρία που έχει αφοσιωθεί σε αυτό, αλλά δεν υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, είναι και αυτά πολύ μακριά (επίσης Καναδάς) για να σου τα στείλουν, άρα επίσης ακριβά μεταφορικά και από όσο γνωρίζω όταν έψαχνα για calibrated δεν είχε σε παραγωγή callibrated... Τώρα μπορεί να έχει. (Αν σε ενδιαφέρει να αγοράσεις calibrated.. ) Περί ορέξεως....
Υ.Γ. Ένα ταμπεράκι κανένας Έλληνας θα παράξει?

simi
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Nouva Sim Oscar
2η Μηχανή:: Francis X1, Y5,
Μύλος:: tAlΩs
2ος Μύλος:: Mazzer super jolly
Οι καφέδες μου:: Ακόμα τους ψάχνω.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από simi » Τετ Απρ 22, 2015 11:04 am

Παυλο δυστυχως το site που μου εδωσες δεν εχει σε 58,35mm, ψαχνω σε 58.35 γιατι τα καλαθακια την oscar που εχω ειναι στα 58,7 και 58,9mm και μηπως αργοτερα παρω και VST καλαθακια.

Άβαταρ μέλους
Alex D.
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Gaggia Evolution
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Ascaso i1 mini
2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: Home roasted

Δημοσίευση από Alex D. » Τετ Απρ 22, 2015 11:40 am

Εγώ είχα πάρει 58,35 tamper από την madebyknock στην Αγγλία, γιατί είχε αρκετά καλή τιμή δεδομένου ότι είναι εξειδικευμένο, όσον αφορά τη διάμετρο, για vst καλαθάκια. Συνολικά με τα μεταφορικά είχε κοστίσει κάνα 40άρι ευρώ και είναι πάρα πολύ καλό, αυτό χρησιμοποιώ τα τέλευταία χρόνια με τα vst καλαθάκια που έχω. Τώρα στο site τους το βρίσκω μόνο αν βάλεις στην αναζήτηση του site τους vst και στα αποτελέσματα βάλεις buy old version, είναι το τελευταίο tamper κάτω κάτω, που το έχει 25 λίρες χωρίς τα μεταφορικά. Δεν ξέρω αν υπάρχει όντως ακόμη, αλλά αν σε ενδιαφέρει στείλτους κάνα mail. Εγώ πάντως έμεινα αρκετά ευχαριστημένος από την αγορά και έχω την εντύπωση ότι υπάρχει και κάποιο άλλο μέλος που είχε αγοράσει tamper από κει.
http://www.madebyknock.com/buy-old-version.html

Απάντηση