KRUPS XP4020 vs GAGGIA PURE?

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Legna

Re: KRUPS XP4020 vs GAGGIA PURE?

Δημοσίευση από Legna » Τετ Σεπ 22, 2010 3:31 pm

Προς το παρόν λέω για κάτι οικονομικό κοντά στα 60 ευρώ όπως:
http://www.espresso-club.com/wp-content ... 00x500.jpg
Έχοντας να διαθέσω λίγα λεφτά για μύλο πιστεύω είναι καλός.Αργότερα παίρνω κάτι καλύτερο.
Αυτό που με καίει είναι μια μηχανή Gaggia για το portafilter και το boiler.

GiannisK

Δημοσίευση από GiannisK » Πέμ Οκτ 14, 2010 10:01 pm

Legna έγραψε:Έχω μια KRUPS XP4020 περίπου 4 χρόνια με μέσο όρο παραγωγής καφέ στους 5 την ημέρα. Τους τελευταίους μήνες "ακούγεται" λίγο περίεργα και έχω το διπλό portafilter βουλωμένο (& δεν λέει να ξεβουλώσει με τίποτα :evil: )
Το φίλτρο βάλτο στο πλυντήριο πιάτων για καθάρισμα. Αν δεν πιάσει το κόλπο αυτό , απευθύνσου εδώ για αγορά άλλου φίλτρου http://niklas.gr/. Είναι εξουσιοδοτημένος KRUPS. Από τον ίδιο μπορείς να πάρεις το standard φίλτρο (no pf) από Krups Vivo F880 (4 euro), όπου ταιριάζει κούκλα στην μηχανή σου.

Με κόψιμο 3.1 απο Taf ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Οκτ 14, 2010 11:15 pm

GiannisK έγραψε:... Από τον ίδιο μπορείς να πάρεις το standard φίλτρο (no pf) από Krups Vivo F880 (4 euro), όπου ταιριάζει κούκλα στην μηχανή σου.
...
Γιάννη υπάρχει περίπτωση να περάσεις από εκεί για να διαλευκάνεις κάτι που έχω μεγάλη περιέργεια εδώ και πολύ καιρό και αφορά το εάν το basket της Vivo ή ακόμα και όλο το pf της μπορεί να ταιριάξει και στην XP 5280;
viewtopic.php?f=15&t=314&start=50#p4184
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

GiannisK

Δημοσίευση από GiannisK » Παρ Οκτ 15, 2010 7:14 am

Christos έγραψε:
GiannisK έγραψε:... Από τον ίδιο μπορείς να πάρεις το standard φίλτρο (no pf) από Krups Vivo F880 (4 euro), όπου ταιριάζει κούκλα στην μηχανή σου.
...
Γιάννη υπάρχει περίπτωση να περάσεις από εκεί για να διαλευκάνεις κάτι που έχω μεγάλη περιέργεια εδώ και πολύ καιρό και αφορά το εάν το basket της Vivo ή ακόμα και όλο το pf της μπορεί να ταιριάξει και στην XP 5280;
viewtopic.php?f=15&t=314&start=50#p4184
καλημέρα ,

μου είναι πολύ εύκολο να περάσω αλλά τι να ρωτήσω; Όταν τους είχα ρωτήσει για το φιλτράκι της Vivo μου είχαν πει ότι δεν ξέρουν αν ταιριάξει. Κατα τ' άλλα είναι άψογοι στο service και εξυπηρετικότατοι!
Εγώ πάντως στην KRUPS 4020 μου έχω το διπλό standard της vivo και παίρνω πάντα , όχι θεϊκά, αλλά αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα με το μυλαράκι που διαθέτω.

Άβαταρ μέλους
Georgesod
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Silvia v3
Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Οι καφέδες μου:: Fazenda do Sertao

Δημοσίευση από Georgesod » Τετ Απρ 20, 2011 1:07 pm

Καλησπέρα παίδες. Για το καλαθάκι της vivo υπάρχει δυνατότητα αγοράς από κάπου αλλού; Κανα λινκ από έξω; Έχω προς το παρόν την krups 4000 και πρωτού αναβαθμίσω λέω να δοκιμάσω μ' αυτήν μπας και πιω κανα καφέ της προκοπής.
Thanks Γιώργος

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Τετ Απρ 20, 2011 1:13 pm

Η αλήθεια ειναι οτι εχεις high expectations απο ενα καλαθάκι .
Κανεις φιλο εναν μυλο ,παιρνεις και κανενα καφέ πιο "ανεβασμένο" και πορευεσε , τωρα αν το καλάθι σου δωσει κατι παραπάνω μην περιμένεις και θαυματα απο την φτωχή πλην τίμια Krups.

Άβαταρ μέλους
Georgesod

Δημοσίευση από Georgesod » Τετ Απρ 20, 2011 1:56 pm

smoothbore έγραψε:Η αλήθεια ειναι οτι εχεις high expectations απο ενα καλαθάκι .
Κανεις φιλο εναν μυλο ,παιρνεις και κανενα καφέ πιο "ανεβασμένο" και πορευεσε , τωρα αν το καλάθι σου δωσει κατι παραπάνω μην περιμένεις και θαυματα απο την φτωχή πλην τίμια Krups.
Μα το καλαθάκι είναι ακριβώς για τον λόγο για να δοκιμάσω κανα καλύτερο καφέ. Μέχρι τώρα απ' αυτούς που δοκίμασα οι επιλογές μου ήταν lavaza κόκκινος και μαύρος

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τετ Απρ 20, 2011 2:10 pm

Καλωσόρισες Γιώργο,
γιατί δεν αγοράζεις το διπλό καλαθάκι από Ελλάδα;
Για φτηνή και καλή βελτίωση καλό θα ήταν να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για κανέναν μεταχειρισμένο χειροκίνητο μύλο ή φτηνό ηλεκτρικό ώστε να μπορείς να αγοράζεις καλό καφέ σε κόκκο.
Πάντως η Vivo με κλασικό διπλό καλαθάκι και καφέ φρεσκοκομμένο έδωσε καλά αποτελέσματα και δεν κάθησα να βελτιστοποιήσω και τις διάφορες παραμέτρους (κατάλληλο κόψιμο κτλ).
viewtopic.php?f=5&t=167&start=0#p1480
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Georgesod

Δημοσίευση από Georgesod » Τετ Απρ 20, 2011 2:18 pm

Thanks για το καλωσόρισμα. Λοιπόν είναι στα άμεσα σχέδιά μου να αγοράσω την baby + ascaso mini. Απλά για το σπίτι στο χωριό λέω να αξιοποιήσω όσο καλύτερα μπορώ αυτήν που έχω :a014:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τετ Απρ 20, 2011 2:23 pm

Περιμένεις τότε για καμία αγγελία για χειροκίνητο μύλο και για τώρα ψάχνεις απλά για καφέδες που να ταιριάζουν καλύτερα στην μηχανή. Η αλλαγή του καλαθιού αξίζει μόνο εάν πρόκειται να αλέθεις τον καφέ σου εσύ.

Απάντηση