Αγορα GRAEF es85

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
waterpolo
Όνομα: ΔΗΜΗΤΡHΣ
Μηχανή:: La spaziale S1 Dream
Μύλος:: Fiorenzato F64E
2ος Μύλος:: graef cm800
Οι καφέδες μου:: tigrato

Re: Αγορα GRAEF es85

Δημοσίευση από waterpolo » Δευ Φεβ 23, 2015 8:58 pm

Εγω σαν πρωταρης εχω μαθει αρκετα. Εχω διαβασει αρκετα ποστ που εχετε κοντρα κ δε μπορω να καταλαβω την αιτια. Τεσπα, εμενα με ενδιαφερει οτι κ οι 2 ξερετε αρκετα κ μαθαινουν κ οι υπολοιποι. Εγω.προσωπικα αποφασισα να περιμενω λιγο κ κυριως να δω πως θα κυμανθουν οι τιμες κυριως της gaggia τωρα που εβγαλε καινουργιο μοντελο. Συνηθως οι τιμες πεφτουν για τα παλια μοντελα ή τα βγαζουν προσφορα. Αν δε συμβει κατο τετοιο θα παω στην Lelit, εκτος κ αν καποια αλλη μηχανη βγει σε καλη προσφορα.
Κραταω αρχειο με τιμες το οποιο τσεκαρω σχεδον σε καθημερινη βαση.

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Δευ Φεβ 23, 2015 9:32 pm

Παύλο εγώ πιστεύω πως η κατάσταση ξέφυγε κυρίως εξαιτίας σου. Φιλικά σου λέω πως έχεις μια τάση να μιλάς απόλυτα και με λόγο ο οποίος δεν πιστεύω πως συνάδει στον χαρακτήρα του φόρουμ, αλλά κυρίως τον συναντάμε σε διάφορα blog που ο παντογνώστης συγγραφέας προσπαθεί με πομπώδη λόγια και υπερβολές να περάσει την άποψη του, η οποία όλως τυχαίως "ανατρέπει" κάποιο κατεστημένο. Αναγνωρίζω πως στην συνέχεια αποφάσισες να το διορθώσεις, αλλά σου θυμίζω:

Ξεκίνησες την πορεία σου στο φόρουμ με το post για την Lelit. Αντί να αρκεστείς στην μηχανή σου όμως, από την πρώτο σου post "θάβεις" την Ranchillio Silvia. Επίσης αν και όλοι παραδεχθήκαμε πως είναι πολύ καλή μηχανή και σε καλή τιμή, αντέκρουσες τα επιχειρήματα που θέσαμε εναντίον της για να τα επιβεβαιώσεις αμέσως μετα! Συγκεκριμένα:
- Σου αναφέραμε πως είναι ΛΑΘΟΣ η αγορά μηχανής με ενσωματωμένο μύλο, και μάλιστα τέτοιας ποιότητας. Μόνος σου, μας επιβεβαίωσες αγοράζοντας τον Macap ένα μήνα μετα
- Σχετικά με τα 57mm του group, και αυτό αναφέρθηκε, και πάλι, μας επιβεβαίωσες καθώς έκοψες σε μηχανουργείο το 110 ευρώ αυτόματο tamper σου, καταστρέφοντας το για οποιαδήποτε 58mm πάρεις στο μέλλον.
- Αναφέρθηκε και θέμα για την πτώση θερμοκρασίας, αλλά δεν μπορώ να το σχολιάσω χωρίς να έχω την μηχανή στα χέρια μου.

Μετα το περιβόητο θέμα με την Gaggia Classic. Μια μηχανή που είναι αναγνωρισμένη σε όλα τα fora και blogs ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ως η καλύτερη entry level μηχανή. Και πάλι, ενώ γίνεται προσπάθεια από τον Γιάννη, να σου εξηγήσει πως δουλεύει το boiler της Classic και γιατί έχει θερμοκρασιακή σταθερότητα ακριβότερων μηχανών, πάλι τα απορρίπτεις, ενώ απορρίπτεις και τους δεκάδες ευχαριστημένους χρήστες σε αυτό το φόρουμ, ενώ συνεχίζεις την παράκρουση αναφέροντας πως πιθανών εμείς έχουμε κάποιο συμφέρον (τα "παίρνουμε" από την Gaggia δηλαδή), και ευτυχώς βρέθηκες εσύ ο ανέκτακτος και ανατρεπτικός για να "σώσεις" τον κόσμο από μια απαίσια αγορά. Ταυτόχρονα χλευάζεις όταν σου επισημαίνεται και η ύπαρξη δεκάδων after market αξεσουάρ για την Classic. Βέβαια άλλη μηχανή δεν έχεις να προτείνεις σε αυτά τα λεφτά, αλλά λεπτομέρεια.

Στην συνέχεια, ενώ ανεβάζεις φωτογραφίες από μια Black & Decker μηχανή του 50ευρου, με εμφανή σημάδια παλαιότητας και διαρροής, ΠΑΛΙ την χρησιμοποιείς να να εφεύρεις ΤΑΧΑ επικινδυνότητα των αλουμινένιων boiler, και της Gaggia, και να διασπείρεις ψευδείς πληροφορίες και πανικό, πάνω σε θέματα του υπέρτατου αγαθού, της υγείας.

Και ότι περιγράφω στις παραπάνω παραγράφους, χωρίς να είχες ποτέ, ούτε για μια μέρα μια τέτοια μηχανή στα χέρια σου.

Και θυμίζω και το θέμα με το PID και την περιγραφή της λειτουργίας του ατμού, όπου είχες 100% λάθος και πάλι επιτέθηκες στον Γιάννη που σε διόρθωσε.

Για εμένα, τα παραπάνω είναι σημάδια κάποιου ο οποίος είναι απίστευτα ισχυρογνώμων, δεν δέχεται την απέναντι άποψη και προσπαθεί να την καταρρίψει εφευρίσκοντας συνεχώς από το πουθενά θέματα, και μιλώντας με πατερναλιστικό ύφος "σωτήρα", με υπερβολές και διάφορες αστήρικτες απόψεις, βασισμένες κυρίως σε προσωπική εμπειρία (ή απειρία;).

Τα παραπάνω είναι και η άποψη μου περί των θεμάτων στα οποία υπάρχει η ένταση, και χωρίς να έχω σκοπό να σε προκαλέσω προσωπικά, καθώς και εσένα όπως και τους περισσότερους δεν τους γνωρίζω προσωπικά, δεν πρόκεται να συνεχίσω να απαντώ σε αντίστοιχα post και θα απέχω γενικότερα από το συζητήσεις όπως αγορά νέας μηχανής, και τεχνικά θέματα. Ο καθένας ας διαβάσει και ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Δευ Φεβ 23, 2015 10:10 pm

Ιωσήφ να επαναλάβω ακόμα μία φορά ότι εκτιμώ το ήθος. Σε πολλά που γράφεις συμφωνώ, σε άλλα διαφωνώ. Αδύνατον να συμφωνήσουμε όλοι με όλα! Αλλά ρε φίλε είαι άνθρωπος. Έχεις ήθος .
Μπράβο σου και πάντα να υγιαίνετε οικογενιακώς!
:oneup:

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Δευ Φεβ 23, 2015 10:47 pm

Είμαστε μία παρέα εδώ μέσα και είναι ότι καλύτερο να έχουμε διαφορετική γνώμη. Μέσα από τον πλουραλισμό έρχεται η γνώση, η τέχνη, η τεχνική. Η ζωή μας θα ήταν βαρετή αν βλέπαμε όλοι τα πράγματα από την ίδια οπτική. Πάνω από όλα σεβασμός στη διαφορετικότητα και στην ανατρεπτικότητα, αλλά και σεβασμός στις σταθερές αξίες. Αν δε τα ποστ έχουν και το απαραίτητο χιούμορ, τότε είναι ακόμα γλυκύτερα. Αν μη τι άλλο είμαστε ένα πολύ ζωντανό φόρουμ, με τα καλά μας με τα άσχημα μας και κάθε μέρα γινόμαστε όλο και καλύτερο. Έχω δώσει και το λόγο μου στον Admin να προσπαθώ για το καλό του φόρουμ και όχι για το κακό του. Κρατάω τόνους χαμηλούς και αγκαλιάζω τα νεότερα μέλη χωρίς ειρωνεία χωρίς έπαρση.
Άλλοι σκοτώνουν τον χρόνο τους στο Facebook εμείς σκοτώνουμε το χρόνο μας στο greeksepresso.gr και γουστάρουμε γι'αυτό. Απλά να κρατάμε ένα επίπεδο στις αντιπαραθέσεις και να μην μειώνουμε τον άλλον.
Αν κάποιος μειώθηκε τόσο πολύ του ζητάω συγνώμη... αλλά του λέω ότι σίγουρα πρόκειται να ζήσει και με και χωρίς τη συγνώμη μου. Όποιος συγχωρεί δείχνει ανωτερότητα και η συγχώρεση είναι λύτρωση για έναν άνθρωπο. Η μνησικακία είναι ο Σίσυφος της ψυχής.

Mike_20

Δημοσίευση από Mike_20 » Δευ Φεβ 23, 2015 11:48 pm

Θα ήταν κρίμα να μη βλέπουμε τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα και τις απόψεις τόσο του Γιάννη, όσο και του Ιωσήφ.

Για παράδειγμα, όταν πρωτοαγόρασα τη μηχανή θυμάμαι ότι ο Ιωσήφ μου απαντούσε γρήγορα και με σωστή καθοδήγηση και με βοήθησε πολύ στα πρώτα μου βήματα στην παρασκευή του καφέ.

Όσο για τον Γιάννη, αν και δεν έχω εμπειρία να κρίνω, νομίζω ότι οι τεχνικές του, και όχι μόνο γνώσεις, έχουν βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο για να τα παρατήσει επειδή ένα αρχάριος νομίζει ότι έγινε ο βασιλιάς του εσπρέσσο.

Οπότε ελπίζω τόσο ο Ιωσήφ να συνεχίζει να μας διαφωτίζει στις προτάσεις για αγορά - και όχι μόνο - όσο και ο Γιάννης να συνεχίσει να κοσμεί το φόρουμ με την εν γένει παρουσία του.

Υ.Γ. Επειδή διάβασα μερικές αμπελοφιλοσοφίες στο συγκεκριμένο νήμα, ας προσθέσω και εγώ μερικές:

1. Ο πλουραλισμός είναι χρήσιμος μεταξύ ομότιμων. Π.χ. εγώ με τον Ιωσήφ δε μπορούμε να έχουμε πλουραλισμό απόψεων, γιατί, πολύ απλά, οι δικές του γνώσεις ξεπερνούν τις δικές μου. Στην περίπτωση αυτή χρήσιμος είναι ο σεβασμός της υπάρχουσας γνώσης

2. Ο σεβασμός στη διαφορετικοτητα λειτουργεί ευεργετικά για τον διαφορετικό, όχι για τον άνευ γνώσης και λογικής, αιρετικό

3. Σκότωμα του χρόνου δε σημαίνει, απαραίτητα, σκότωμα της λογικής

4. Η συγνώμη είναι καλό να έπεται της κατανόησης, αλλιώς είναι άνευ σημασίας καθώς θα επαναληφθεί η συμπεριφορά που την προκάλεσε

5. Την πέτρα της δικής μας μνησικακίας καλό θα ήταν να μην την κουβαλάνε άλλοι

Υ.Γ.2 Συγνώμη από τον διαχειριστή για το off-topic αλλά ήθελα να εκφράσω τη γνώμη μου

Φιλικά
Μιχάλης

waterpolo

Δημοσίευση από waterpolo » Τρί Φεβ 24, 2015 11:41 am

waterpolo έγραψε:επειδη το ψαχνω -διαβαζω βρηκα τις παρακατω μηχανες

Gaggia Baby Black 202 ευρω ( amazon.it)
Gaggia Classic 279 ευρω ( skroutz.gr)
Rancilio Silvia V4 2015 479 ευρω ( coffeeitalia.de)
Lelit PL41TEM+PID 419 ευρω (maxicoffee.com)
για την GRAEF γραφω πιο πανω τιμη. Διπλα στην τιμη γραφω κ το site , εννοειται πως εχω ψαξει σε ebay -amazon
Θα το κρατησω σαν δεδομενο αυτο κ θα αρχισω να παρακολουθω τιμες ετσι ωστε να βρω την καταλληλη ευκαιρια να αγορασω κατι πολυ καλο .
Οποιος εχει καποια καλυτερη προσφορα ας γραψει
αλλαγη στην gaggia baby

Άβαταρ μέλους
tristanos
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Baby
Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: Taf και ότι φρέσκο πέσει στα χέρια μου!

Δημοσίευση από tristanos » Τρί Φεβ 24, 2015 12:51 pm

Y.V έγραψε:Θα γραψω ένα ποστ για να βαλω τα πραγματα στη θεση τους ώς προς τον λόγο που αποφάσισα να απόσχω το φόρουμ. (Δεν εγραψα ουτε προτειθεμαι να γραψω κάπου αλλου! Ειναι ψευδέστατο, αλλα δεν περιμενα και τίποτα άλλο από το ήθος του ανδρός...)
Σε αυτό το θεμα: viewtopic.php?f=29&t=3820&p=56480#p56478 και μετα την απάντησή μου, ο theoprofil με ειρωνευτηκε ως παντογνωστη κλπ κλπ επειδη εγραψα οτι πιστευω ότι φταίει η κατανομή.
Απάντησα ως εξής «Κι όμως φταιει η κατανομή!», για να ανταπαντησει αμεσως μετα με τους γνωστους του χαρακτηρισμους και ότι μπραβο μου που καταφερα από μια φωτογραφια τοσων επί τοσων πίξελς να καταλαβω ότι φταιει η κατανομή.
Ο δυστυχής, που κατα τα άλλα ενοχλειται όταν του λεει καποιος ότι δεν ξερει τι του γίνεται αλλα καταθετει απόψεις ώς αξιωματα, δεν καταλαβε ότι ούτε καν κοιταξα την φωτογραφία του πορταφιλτερ με τον καφέ, αλλα το συμπερασμα το εβγαλα από το βιντεο της εκχύλισης. (όπως θα έκανε ό οιοσδήποτε έχει μια βασική εμπειρία στις εκχυλίσεις και δεν είναι τελείως αρχάριος)
Αυτα τα πόστ που τον εξεθεταν και τον κατετασαν αυτοματως στους αρχαριους (αλλά με βαρυνουσα αποψη :lol:) , σβηστηκαν ταχιστα από την διαχειριση.
Καλλιστα ο διαχειριστης θα μπορούσε να σβυσει μόνο τους χαρακτηρισμούς του και να αφηνε το υπόλοιπο κειμενο ωστε να φανει η γύμνια του
Αντ αυτού επέλεξε να τα εξαφανισει όλα, προτατευοντας τον από την γελοιοποίηση!
Ενοχληθηκα επίσης διότι δεν ειδα την ιδια αντιμετωπιση όταν με εβριζε χυδαια μονίμως.

Αφήνω λοιπόν τον «ανατρεπτικό», να διαπρέψει εδω.
Εύχομαι να πάρεις τον χρόνο σου και να επιστρέψεις εδώ(με τα posts σου) ώστε να δίνεις τις συμβουλές και να παραθέτεις τις απόψεις σου που έχουν βοηθήσει πολλούς εδώ και συγκαταλέγομαι και εγώ σε αυτή την κατηγορία! Η γνώσεις σου στο αντικείμενο του forum αδιαμφισβήτητες το ύφος σου ιδιαίτερο,χωρίς προσωπικά να με προσβάλει,και οι συμβουλές σου πολύτιμες. Και να μην επιστρέψεις ενεργά θα σου αλλάξω τα φώτα σε PM εαν έχω κάποιο θέμα :a080:

waterpolo

Δημοσίευση από waterpolo » Τρί Φεβ 24, 2015 2:51 pm

waterpolo έγραψε:
waterpolo έγραψε:επειδη το ψαχνω -διαβαζω βρηκα τις παρακατω μηχανες

Gaggia Baby Black 202 ευρω ( amazon.it) επισης gaggia baby 06 192 ( ebay.it)
Gaggia Classic 279 ευρω ( skroutz.gr)
Rancilio Silvia V4 2015 479 ευρω ( coffeeitalia.de)
Lelit PL41TEM+PID 419 ευρω (maxicoffee.com)
για την GRAEF γραφω πιο πανω τιμη. Διπλα στην τιμη γραφω κ το site , εννοειται πως εχω ψαξει σε ebay -amazon
Θα το κρατησω σαν δεδομενο αυτο κ θα αρχισω να παρακολουθω τιμες ετσι ωστε να βρω την καταλληλη ευκαιρια να αγορασω κατι πολυ καλο .
Οποιος εχει καποια καλυτερη προσφορα ας γραψει
αλλαγη στην gaggia baby

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Τρί Φεβ 24, 2015 5:45 pm

Στα bonnes affaires του maxicoffe.com θα βρεις φθήνοτερα κάποιες lelit.

http://www.maxicoffee.com/bonnes-affaires-c-3_150.html

waterpolo

Δημοσίευση από waterpolo » Τρί Φεβ 24, 2015 7:36 pm

γιωργο ευχαριστω. Εγω πονταρω κυριως στο γεγονος οτι κ η Gaggia αλλα κ η Rancilio εχουν βγαλει καινουργια μοντελα. Οποτε περιμενω....

Απάντηση