Graef CM 800 NEW
- mitsos1311
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Bezzera BZ99s
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Αscaso i-steel Ι-1
- Οι καφέδες μου:: Στο Ψάξιμο...
Re: Graef CM 800 NEW
Τίποτα να είσαι καλά , ελπίζω να σε βολέψει , καλά καφεδακια να έχεις.
ΥΓ. Αν σε βοηθάει στο δίλημμα , οι παιδικοί ηρωες είναι η Rapunzel και ο spiderman . Αλλά μπορείς να βγάλεις το αυτοκόλλητο και να είναι unisex!
ΥΓ. Αν σε βοηθάει στο δίλημμα , οι παιδικοί ηρωες είναι η Rapunzel και ο spiderman . Αλλά μπορείς να βγάλεις το αυτοκόλλητο και να είναι unisex!
-
Ρούσα
Θα το δοκιμασω να σου πω. Στο μεταξυ, αν βρεις δοχειο ψηλοτερο,πες μου να βρω αυτοκολλητο ¨τουίτι" που μ εμπνεει περισσοτερο..
Καλα καφεδακια και σε σενα.
Καλα καφεδακια και σε σενα.
-
delpiero10
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: expobar brewtus 4 pi
- Μύλος:: fiorenzato f 6
- 2ος Μύλος:: mazzer SUPER JOLIE
- Οι καφέδες μου:: tigrato samba moka
σε τι τιμη τον αγορασατε παιδες?
-
lamprost
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: GRAEF CM800
καλησπέρα και από εμένα...thepeterp έγραψε:Καλημέρα και πάλι φίλοι μου!
Σήμερα έβγαλα το ελασματάκι που λέγαμε και έκανα δοκιμές... αποτέλεσμα; Κατα την διάρκεια του αλέσματος πετάγεται αλεσμένος καφές από την έξοδο παντού! Γύρω γύρω από τον μύλο, πάνω στο pf, στο χέρι μου που κρατάω το pf, παντού!
Θα το ξαναβάλω, θα το αφήσω έτσι και κάθε φορά θα θυσιάζω λίγο καφέ.
Σας επισυνάπτω και μερικές φωτό από μια μικρή ποσότητα καφέ που άλεσα πριν βγάλω το έλασμα ώστε να δείτε πόσο καφέ κρατάει.
Μόλις θα αποκτήσω και λίγη εμπειρία θα σας κάνω πλήρη αναφορά!
@y.v έβγαλα μια φωτογραφία και το πάνω κοπτικό. Αν θέλετε και κάποια άλλη πείτε μου να βγάλω.
Ως νεος κάτοχος του μυλου με "ετρωγε" το γεγονος ότι κραταγε αυτά τα 3 γραμμάρια...
Είπα λοιπόν να βγάλω κι εγώ το έλασμα... Να κάνω ένα mod κι εγω δηλαδή!!!!
Έβγαλα το έλασμα από το πλαστικό καπάκι, έκλεισα με λιγη μονωτική ταινία τις δυο μικρες τρυπες από το καπάκι που αφηναν οι συνδέσεις του ελάσματος και στη συνέχεια κούμπωσα ξανα το πλαστικό καπάκι του ελάσματος...
Αλέθω κανονικά χωρίς όμως να βάλω από κάτω το portafilter της gaggia , αλλα έβαλα το πλαστικό δοχειάκι που έχει μέσα ο μύλος.
Και η δουλειά έγινε!
Ούτε ένας κόκκος καφέ έξω από το δοχείο... ούτε μισό γραμμάριο καφέ μέσα στο μύλο... μαλιστα ρίχνοντας μια "φαπα" στο μύλο μόλις τελειώσει η άλεση πέφτουν και οι τελευταίοι εναπομείναντες κόκκοι!!!
Επίσης ούτε ένας σβόλος στον καφέ!!!
(Αν περίμενα με το portafilter να πέσουν οι κόκκοι προφανώς και θα είχα απώλειες...)
Ουσιαστικά ο ρόλος του ελάσματος είναι να φρενάρει λίγο τους κόκκους για να πέφτουν ομαλότερα στο portafilter...
Θα ανεβάσω και καμια φωτογραφία μόλις βρω χρόνο να ξαναανοίξω το μύλο!!!!
-
djangel79
ναι περιμενουμε να δουμε φωτογραφιες μιας και εγω εχω την ιδια...μολις την αγορασα....!θενκς
-
tommas
- Όνομα: tom
- Μηχανή:: BZ10
- 2η Μηχανή:: Lelit PL041PLUSPID
- Μύλος:: Eurogat K5
- Οι καφέδες μου:: Filicori Grande Crema Delicato,Club Cave
και εγω ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο τον μυλο...για ανεβασε καμια φωτο να δουμε το mod!!!
-
ihuman
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω τον συγκεκριμένο μύλο. Πίνω κυρίως εσπρέσο αλλά θα ήθελα να μπορώ να κόψω και για φίλτρου. Αυτό που ήθελα να μάθω είναι αν τα βήματα που έχει ο μύλος, στο εύρος του εσπρέσο, είναι αρκετά (πχ τα 10 από τα 40) ή είναι 2-3. Θα ήθελα να μπορώ να κάνω κάποια μικροαλλαγή για διαφορετικούς καφέδες, αλλιώς να πάω για ascaso..
-
lamprost
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: GRAEF CM800
Δεν έχω δοκιμάσει με ίδιο καφέ σε τέτοιο ευρος που λες, αλλά για να έχω σωστή εκχύλιση (60ml σε 30sec) χρησιμοποιώντας διαφορετικούς καφεδες έχω φτάσει και σε απόσταση 5 κλικ..Ο ένας ήθελε στο 10 δηλαδή και ο άλλος στο 15...παιζουν ρόλο και άλλα βέβαια όπως τα γραμμαρια του καφε και το tamping που αλλάζουν πάρα πολύ το χρόνο και την ποιότητα της εκχύλισης με σταθερό το κόψιμο.
-
rider6182
- Όνομα: Timos
- Μηχανή:: Lelit Mara x
- 2η Μηχανή:: Gaggia clasic
- Μύλος:: Macap
- 2ος Μύλος:: Porlex
- Οι καφέδες μου:: Round cup FAZENDA DA LAGOA, DAILY ROUND
Καλησπέρα σε όλους
Σήμερα μεσημέρι παρέλαβα τον cm 800 Μετά από μία περιπέτεια με ατέλειωτους πεταμένους εσπρέσσο επειδή το θεωρούσα φυσιολογικό να αλέσω γύρω στο 9 κατέλειξα να αλέθω στο 4 Θεωρώ ότι θα πρέπει να πειράξω το καλαθάκι που είναι πάνω από τα μαχαίρια. Το έχει κάνει κανείς κάτοχος του μύλου; Κατά τα άλλα ο μύλος δουλεύει κανονικά και ο καφές είναι πολύ καλός στο 4 αλλά είμαι όπως καταλαβαίνετε στο τέλος των αριθμών οπότε δεν μου δίνεται το περιθώριο να παίξω
Σήμερα μεσημέρι παρέλαβα τον cm 800 Μετά από μία περιπέτεια με ατέλειωτους πεταμένους εσπρέσσο επειδή το θεωρούσα φυσιολογικό να αλέσω γύρω στο 9 κατέλειξα να αλέθω στο 4 Θεωρώ ότι θα πρέπει να πειράξω το καλαθάκι που είναι πάνω από τα μαχαίρια. Το έχει κάνει κανείς κάτοχος του μύλου; Κατά τα άλλα ο μύλος δουλεύει κανονικά και ο καφές είναι πολύ καλός στο 4 αλλά είμαι όπως καταλαβαίνετε στο τέλος των αριθμών οπότε δεν μου δίνεται το περιθώριο να παίξω