Αγορα νεας καφετιερας

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
laios23

Αγορα νεας καφετιερας

Δημοσίευση από laios23 » Παρ Φεβ 06, 2015 10:11 pm

Καλησπερα σας,
ψαχνω για αγορα νεας καφετιερας με μυλο χωρις καψουλες.εννοειται κ για αφρογαλο σοκολατες κτλ.
τι μου προτεινετε μεχρι τα 500ε;;
παρατηρησα οτι αρκετοι προτεινουν τις GAGGIA baby twin..ειναι καλες;;;σε σχεση με illy? Ακουω προτασεις
ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Αγορα νεας καφετιερας

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Φεβ 07, 2015 8:24 am

Μέσα στα 500 ευρώ είναι και η αγορά του μύλου ή μόνο για την μηχανή;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
tristanos
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Baby
Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: Taf και ότι φρέσκο πέσει στα χέρια μου!

Δημοσίευση από tristanos » Σάβ Φεβ 07, 2015 9:52 am

Ο φίλος παραπάνω λέει για αγορά μύλου και καφετιέρας αν δεν κάνω λάθος.Σε αυτό το baget νομίζω η αγορά μίας Classic μαζί με έναν μύλο Κ3 είναι μέσα στο buget του. Εκτός και εάν βρει κανένα mazzer και απογειωθεί σε τιμή 200-250 ευρώ μεταχειρισμένο :worthy:

laios23

Δημοσίευση από laios23 » Σάβ Φεβ 07, 2015 10:32 am

Για την FRANCIS FRANCIS X1 ILLY τι εχετε να πειτε;;;

Άβαταρ μέλους
gsisr
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Eureka Atom 75
2ος Μύλος:: Compak K10

Δημοσίευση από gsisr » Σάβ Φεβ 07, 2015 10:46 am

Τι να πούμε; Πηγές από την μια ακρη στην άλλη. Το ερώτημα ειναι τι θέλεις εσυ; Σωστό καφέ με οτι αυτο συνεπάγεται; Κοινώς μύλο, καλη μηχανή ταμπερ και όλα τα συμπεριλογα με πάνω απ όλα υπομονή και μεράκι, η να γίνει δέσμιος της illy και να πίνεις κάψουλα πιασοκωλαδικη;
Edit: βλέπω οτι βγαίνει και σε έκδοση για αλεσμένο καφέ αλλα και πάλι οχι.

Άβαταρ μέλους
tristanos
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Baby
Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: Taf και ότι φρέσκο πέσει στα χέρια μου!

Δημοσίευση από tristanos » Σάβ Φεβ 07, 2015 12:54 pm

Φίλε laios ΜΗΝ ξοδέψεις τα χρήματα σου επ' ουδενί σε καψουλομηχανές που το αποτέλεσμά τους είναι επιεικώς απαράδεκτο όπως σου αναφέρει πολύ σωστά ο Βασίλης! Το βασικό στην παρασκευή του espresso είναι ο μύλος και μετά η μηχανή. Με το buget σου μπορείς πραγματικά να φτιάξεις ένα πολύ καλό set και να απολαύσεις αξιοπρεπέστατα καφεδάκια,οπότε φιλική συμβουλή ξέχνα τις καψουλοπατάτες :a038:
Ένα ενδιαφέρον set κατά την ταπεινή μου άποψη είναι αυτό:
http://www.barista-shop.gr/gaggia-class ... so-machine
http://www.barista-shop.gr/espresso-equ ... r-K3-Touch

Άβαταρ μέλους
re4male
Όνομα: κωστας
Μηχανή:: bezzera unica pid
Μύλος:: Eureka Zenith E 65

Δημοσίευση από re4male » Κυρ Φεβ 08, 2015 9:25 am

Κοιτα ρε φιλε και καμια αγγελια. Χτες εδωσα πληρης πακετο με 250 ευρω . Εως και καθαριστηκα για 6 μηνες.. Μεγαλη ευκαιρια..

Stathis75

Δημοσίευση από Stathis75 » Τετ Μαρ 25, 2015 12:53 am

re4male έγραψε:Κοιτα ρε φιλε και καμια αγγελια. Χτες εδωσα πληρης πακετο με 250 ευρω . Εως και καθαριστηκα για 6 μηνες.. Μεγαλη ευκαιρια..
Καλημερα!
Λεγομαι Σταθης απο Βεροια,Ειμαι καινουριος γραφω το 1 σχολιο μου μολις τωρα..
Διαβαζω ομως και εσενα και τους αλλους φιλους πανω απο 1 μηνα.
Ο λογος?Ποιος αλλος?
Θελω να παρω και εγω μια μηχανη εσπρεσο και θελω την βοηθεια σας.Δεν ξερω πως να ζητησω την βοηθεια του greekespresso.gr (εννοω να διαβασουν την επιθυμια μου για βοηθεια)γι αυτο ειπα να σου γραψω.Ελπιζω να με βοηθησεις-τε!
Εδω και 2 χρονια που εκοψα τους φραπεδες πινω ΜΟΝΟ εσπρεσσο ή καπουτσινο 2 φορες την ημερα.Καταλαβαινεις τι λεφτα εχω πεταξει κυριολεκτικα στον δρομο (take it away)...
Ειμαι desperate :f010:
Eχω την δυνατοτητα να δαπανησω ενα ποσο μικρο γυρω στα 200-250 ευρω για μυλο και μηχανη...ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ!!!!

click

Δημοσίευση από click » Παρ Μαρ 27, 2015 9:59 am

Αν και δεν είμαι και ο πιο ειδικός επί του καφέ, θα προσπαθήσω να συμβάλλω με βάση την εμπειρία μου.

Στο budget των 500 ευρώ, για κάποιον που θέλει ποιότητα και ευκολία μαζί εγώ θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια εδώ:

http://www.gastroback.de/en/products/de ... pro-g.html

Είναι μηχανή εσπρέσο με μύλο μαζί και το χρησιμοποιώ καθημερινώς στην δουλειά και αυτό που έχω να πω είναι πως ο καφές που κάνει δεν παίζεται!

Τώρα στο budget των 200-250 ευρώ, εγώ έχω επιλέξει αυτόν τον συνδυασμό για το σπίτι:

Μηχανή:
http://www.kenwoodworld.com/el-gr/all-p ... 0wes021002

Μύλος:
http://haushalt.graef.de/programm/kaffe ... hle-CM-702

από τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κάνει εσπρέσο με καιμάκι, φτιάχνει πολύ καλό αφρόγαλα και ο μύλος τρίβει εύκολα τον καφέ ενώ και οι 2 συσκευές μαζί δεν πιάνουν πολύ χώρο στην κουζίνα. Βέβαια στο άρωμα το αποτέλεσμα της πρώτης επιλογής με την gastroback δεν το φτάνει, αλλά ακόμα έχω πιστεύω περιθώρια να το βελτιώσω. Δεν έχω πειραματιστεί ακόμα αρκετά με το τρίψιμο του καφέ, με τις ποικιλίες των κόκκων και με την πίεση του στο καλαθάκι. Ελπίζω να βοήθησα.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Παρ Μαρ 27, 2015 11:30 am

For good espresso follow the Italians not the Germans
Θα έλεγα εγώ και αρκεί να δεί κανείς ότι ο καφές φίλτρου που εφηύραν οι Γερμανοί δεν ήταν η γεύση του καφέ το κίνητρό τους αλλά ότι δεν ανέχονταν το παραμικρό κατακάθι του καφέ στο φλυτζάνι τους και τον σούρωναν με στυπόχαρτο !
Την μανία των Γερμανών με τα θερμομπλόκ που έχουν και οι δύο παραπάνω μηχανές προτιμώ να μην την σχολιάσω.
Και όποιος θέλει καλή καφετιέρα με μύλο μαζί να μην προτιμήσει την παραπάνω μαϊμού Breville αλλά την Ιταλική Lelit
viewtopic.php?nomobile=1&f=5&t=3709

Απάντηση