Nuova Simonelli Oscar από electros.it
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Re: Nuova Simonelli Oscar από electros.it
O δυνατος ατμος δεν είναι μειονεκτημα.
Απλως θελει στην αρχη προσπαθεια να συνηθίσεις γιατι όλα γινονται πολύ γρηγορα.
Η ποιότητα της κρεμας όμως (οταν μαθεις να τον χειρίζεσαι) εναι άριστη και σαφως ανώτερη από μια μηχανή μονου μπόιλερ.
Την δυνατοτητα της συνδεσης με το δικτυο του νερου την θεωρω επίσης πολύ σημαντική.
Όταν πήρα την μηχανή μου το ειχα πολύ χαμηλα σαν προσόν στην αξιολόγηση που είχα κανει, αλλά τωρα το θεωρώ πολύ πολύ σημαντικό. (το εξοδο για μια φυσιγγα φιλτρου είναι γυρω στα 60 ευρω το χρονο και η ποιοτητα νερου που δινει είναι αριστη για τον εσπρεσσο και για την υγεια της μηχανης)
Απλως θελει στην αρχη προσπαθεια να συνηθίσεις γιατι όλα γινονται πολύ γρηγορα.
Η ποιότητα της κρεμας όμως (οταν μαθεις να τον χειρίζεσαι) εναι άριστη και σαφως ανώτερη από μια μηχανή μονου μπόιλερ.
Την δυνατοτητα της συνδεσης με το δικτυο του νερου την θεωρω επίσης πολύ σημαντική.
Όταν πήρα την μηχανή μου το ειχα πολύ χαμηλα σαν προσόν στην αξιολόγηση που είχα κανει, αλλά τωρα το θεωρώ πολύ πολύ σημαντικό. (το εξοδο για μια φυσιγγα φιλτρου είναι γυρω στα 60 ευρω το χρονο και η ποιοτητα νερου που δινει είναι αριστη για τον εσπρεσσο και για την υγεια της μηχανης)
- gsisr
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Compak K10
Δε το θεσα σωστά..ο δυνατος ατμός δεν είναι μειονέκτημα, το steam tip είναι λίγο περίεργο αλλά πιστεύω πως είναι θέμα συνήθειας...
- gsisr
Για να μην ανοίγω καινούργιο θεμα ας κάνω εδω μια ερώτηση..αφού ζεσταίνω καλα τη μηχανή μισή ώρα με σαράντα λεπτά κάνω ένα cooling flush βγάζω το pf κόβω καφε, πατάω και μετα απο ένα λεπτό περίπου παρατηρώ πως αν τραβήξω λιγο νερό απο το group(purge) βγαίνει αρχικά ατμός και μετα κανονική ροή νερού. Ειναι φυσιολογικό αυτό ενώ πριν απο ένα λεπτό προηγήθηκε cooling flush?αν υπάρχει αντίστοιχο νήμα ας μεταφερθεί για να συνεχίσουμε εκει αν χρειαστεί...
- Y.V
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Οι ΗΧ μηχανές έχουν κάθε μία δική της ρουτίνα.
Θελουν δοκιμες για το τι τους ταιριάζει...
Δοκίμασε πχ να κάνεις το cooling flush, ακριβώς πριν κουμπώσεις το πορταφίλτερ για την εκχύλιση.
Θελουν δοκιμες για το τι τους ταιριάζει...
Δοκίμασε πχ να κάνεις το cooling flush, ακριβώς πριν κουμπώσεις το πορταφίλτερ για την εκχύλιση.
- manolo
- Μηχανή:: N. Simonelli Oscar
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: Taf, Has Bean
- Επικοινωνία:
Στη δική μου Oscar κάνω πάντα cooling flush ακριβώς πριν κουμπώσω το portafilter και κάνω το καφέ.gsisr έγραψε:Για να μην ανοίγω καινούργιο θεμα ας κάνω εδω μια ερώτηση..αφού ζεσταίνω καλα τη μηχανή μισή ώρα με σαράντα λεπτά κάνω ένα cooling flush βγάζω το pf κόβω καφε, πατάω και μετα απο ένα λεπτό περίπου παρατηρώ πως αν τραβήξω λιγο νερό απο το group(purge) βγαίνει αρχικά ατμός και μετα κανονική ροή νερού. Ειναι φυσιολογικό αυτό ενώ πριν απο ένα λεπτό προηγήθηκε cooling flush?αν υπάρχει αντίστοιχο νήμα ας μεταφερθεί για να συνεχίσουμε εκει αν χρειαστεί...
- Angeldust
- Όνομα: Kostas
- Μηχανή:: Gaggia Classic gold
- 2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
- Μύλος:: Saeco M2002
- 2ος Μύλος:: Hand mill
- Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
- Επικοινωνία:
Μπορεί το μηχάνημα να είναι ποιο ζεστό από ότι πρέπει.Με λίγο χαμήλωμα τις θερμοkpασιας θα είναι ποιο σταθερή η μηχανή.
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Τελικά όπως είχα προαναγγείλει, προχώρησα και εγώ σε αναβάθμιση στην συγκέκριμενη. Καθώς βλέπω την... ανάπτυξη να αργεί ακόμα, είπα να κάνω το ένα βήμα παραπάνω γιατί μηχανές με κόστος τετραψήφιο μάλλον είναι εκτός προυπολογισμού μέχρι να μεταναστεύσω.
Εντυπώσεις αργότερα, αρχικά θα ήθελα να πω ένα μπράβο στον Gianni στο elektros.it ο οποίος είναι πραγματικά υπόδειγμα επαγγελματία. Αρχικά είχα παραγγείλει την μαύρη Oscar (επειδή είναι πιο φτηνή για κάποιο λόγο), η οποία όμως δεν υπήρχε σε στοκ, οπότε με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου πρόσφερε την ασημένια στα ίδια λεφτά, ώστε να την παραλάβω πριν τα Χριστούγεννα. Η μηχανή μαζί με εγκατάσταση OPV (όχι anti vacuum αφού δεν με ενδιαφέρει) κόστισε 500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Μαζί αγόρασα ένα naked pf, μόλις 22 ευρώ ΜΕ καλαθάκι 21gr το οποίο φωνάζει VST, ενώ τα μεταφορικά ήταν στα 24 ευρώ, με χρόνο παράδοσης 5 εργάσιμες στην Κω. Να σημειώσω πως μαζί δίνει και διάφορα δώρα (900gr Puly cleaner, αντίστοιχο του Cafiza, 2 ανταλλακτικές φλάντζες και τυφλό καλαθάκι).
Η δε συσκευασία ήταν για.. Αφγανιστάν. Το εξωτερικό κουτί ήταν τόσο μεγάλο που λέω βρε μπας έκανε κανένα λάθος και μου έστειλε διπλού group;
YΓ. Χρήστο αν μπορείς ανέβασε το όριο χαρακτήρων για το πεδίο "Μηχανή" καθώς το "Nuova Simonelli Oscar" δεν χωράει.
Εντυπώσεις αργότερα, αρχικά θα ήθελα να πω ένα μπράβο στον Gianni στο elektros.it ο οποίος είναι πραγματικά υπόδειγμα επαγγελματία. Αρχικά είχα παραγγείλει την μαύρη Oscar (επειδή είναι πιο φτηνή για κάποιο λόγο), η οποία όμως δεν υπήρχε σε στοκ, οπότε με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου πρόσφερε την ασημένια στα ίδια λεφτά, ώστε να την παραλάβω πριν τα Χριστούγεννα. Η μηχανή μαζί με εγκατάσταση OPV (όχι anti vacuum αφού δεν με ενδιαφέρει) κόστισε 500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Μαζί αγόρασα ένα naked pf, μόλις 22 ευρώ ΜΕ καλαθάκι 21gr το οποίο φωνάζει VST, ενώ τα μεταφορικά ήταν στα 24 ευρώ, με χρόνο παράδοσης 5 εργάσιμες στην Κω. Να σημειώσω πως μαζί δίνει και διάφορα δώρα (900gr Puly cleaner, αντίστοιχο του Cafiza, 2 ανταλλακτικές φλάντζες και τυφλό καλαθάκι).
Η δε συσκευασία ήταν για.. Αφγανιστάν. Το εξωτερικό κουτί ήταν τόσο μεγάλο που λέω βρε μπας έκανε κανένα λάθος και μου έστειλε διπλού group;
YΓ. Χρήστο αν μπορείς ανέβασε το όριο χαρακτήρων για το πεδίο "Μηχανή" καθώς το "Nuova Simonelli Oscar" δεν χωράει.

-
Arcadas
- Όνομα: Θανασης
- Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
- 2η Μηχανή:: Silvercrest
- Μύλος:: Ascaso i-mini2 Alu
- 2ος Μύλος:: Hario mini
- Οι καφέδες μου:: ----------
Ιωσηφ καλοριζικη!!!!!!
καμια μερα ισωε καταφερω κι εγω μια αλλα μεχρι τιτε τι ειναι το adi vacumm λαθος το γραψα αλλα καταλαβαινεις
καμια μερα ισωε καταφερω κι εγω μια αλλα μεχρι τιτε τι ειναι το adi vacumm λαθος το γραψα αλλα καταλαβαινεις
- gsisr
Ιωσήφ μεγειά και καλοδούλευτη να είναι! ο Αη Βασίλης ήρθε πιο νωρίς
Είναι ότι πιο τίμιο υπάρχει σε αυτά τα χρήματα η συγκεκριμένη και το μόνο που της υπολείπεται από αντίστοιχες μηχανές του 1000αρικου είναι το inox πλαίσιο,κάποιες χαζοπινελιές(εξοδος ζεστού νερού) ρυθμιζόμενη opv και βαλβίδα αναπνοής(να ναι καλά ο Gianni). Πολύ καλή αναβάθμιση και μιας που είσαι και "διαβασμένος" θα μάθεις γρήγορα τα τερτίπια της!
Περιμένω και τις εντυπώσεις σου από το ακροφύσιο ατμού μιας και το στόμιο ίσως να ήθελε λίγο περισσότερη μελέτη. Εμένα με δυσκόλεψε στην αρχή!
εν τω μεταξύ οι Oscar αρχίζουν αν γίνονται αρκετά διαδεδομένες! να τη χαρείς σου εύχομαι! οι καφεδάρες είναι δεδομένες!
Περιμένω και τις εντυπώσεις σου από το ακροφύσιο ατμού μιας και το στόμιο ίσως να ήθελε λίγο περισσότερη μελέτη. Εμένα με δυσκόλεψε στην αρχή!
εν τω μεταξύ οι Oscar αρχίζουν αν γίνονται αρκετά διαδεδομένες! να τη χαρείς σου εύχομαι! οι καφεδάρες είναι δεδομένες!
- john21
- Μηχανή:: Ns Oscar
- Μύλος:: Sette 270
- 2ος Μύλος:: Pharos 2
- Οι καφέδες μου:: Taf,Taresso,Kudu,Cup10
Καλορίζικο το εργαλείο Ιωσήφ!!!