Πρόβλημα με Gaggia baby dose
Re: Πρόβλημα με Gaggia baby dose
Παρακάτω είναι μία φωτογραφία από άλλο μοντέλο μηχανής, που έχει " καθαριστεί " πιθανών με ξύδι. Όλα τα στίγματα είναι διαβρώσεις από το ξύδι που πιθανών με την μορφή ατμού μπήκε και έκατσε επάνω στο boiler. Φυσικά και οι θερμοστάτες και το ασφαλιστικό είναι άχρηστα. Η μηχανή έφτασε στο service με την αιτία διαρροή νερού και καφέ από το λάστιχο. Η φωτογραφία δεν είναι καλή αλλά η διάβρωση υπάρχει παντού.
- tristanos
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia Baby
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: Taf και ότι φρέσκο πέσει στα χέρια μου!
Από ότι κατάλαβα δεν έχεις κάνει ποτέ συντήρηση μόνος σου στην μηχανή σου.vivecuervo έγραψε:Σε ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρον.
Την πρώτη φορά που την πήγα είχε καεί η ηλεκτροβάνα την αλλάξαμε
Τη δεύτερη φορά έτρεχαν νερά και άλλαξαν τη φλάτζα
Τώρα πάλι τρέχουν νερά (μάλλον φλάτζα), κάνει κανονικό θόρυβο αλλά δεν βγάζει πολύ νερό δοκίμασα να την καθαρίσω με ξύδι αλλά δεν εφτιαξε τιποτα (βρήκα ένα βίντεο και θα την καθαρίσω). Τέλος όταν πατάω το κουμπί για να βγάλει καφέ μου στρίβει αρκετές φορές το μπράτσο (δεν ξέρω αν λεγεται έτσι) και τρέχει νερό ζεστό με καφές πιθανόν να θέλει αλλαγή το Filter Holder Gasket.
Αυτά μου συμβαίνουν, απλά χαζεύοντας στο forum μάλλον θα κάνω την συντήρηση μόνος βαρέθηκα να δίνω 40 euro κάθε φορά.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι χρόνο να διαβάσεις ΠΟΛΥ προσεκτικά αυτά:
1) https://www.youtube.com/watch?v=QO7ttCm ... ZPdUeoOZpN_
2) viewforum.php?f=15
-
vivecuervo
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφερον σας. Ανεβάζω καποιες φωτογραφίες που μου ζητήσατε.
-
vivecuervo
Και με τι θα κάνω καθαρισμό από τα άλατα?veba έγραψε:Παρακάτω είναι μία φωτογραφία από άλλο μοντέλο μηχανής, που έχει " καθαριστεί " πιθανών με ξύδι. Όλα τα στίγματα είναι διαβρώσεις από το ξύδι που πιθανών με την μορφή ατμού μπήκε και έκατσε επάνω στο boiler. Φυσικά και οι θερμοστάτες και το ασφαλιστικό είναι άχρηστα. Η μηχανή έφτασε στο service με την αιτία διαρροή νερού και καφέ από το λάστιχο. Η φωτογραφία δεν είναι καλή αλλά η διάβρωση υπάρχει παντού.
ok με τις φωτογραφίες, θέλω αν υπάρχει το ταμπελάκι που γράφει τα στοιχεία τις μηχανής να μου γράψεις κωδικό και μοντέλο όπως τα γράφει. Μετά θα σου δώσουμε οδηγίες να την ανοίξεις για να δούμε και οπτικά την κατάσταση μέσα. Υποθετικά από την εικόνα που βλέπω , καταλαβαίνω ότι το ξύδι το έχεις χρησιμοποίηση σκέτο, και έχει φτάσει και στην θερμοκρασία του ατμού, υποθετικά το λέω γιατί ο ατμός είναι μέσω μεταφοράς του στα διάφορα εξωτερικά σημεία. Εκτός αν τα καφέ στίγματα που βλέπω δεν είναι διάβρωση. Το ξύδι όπου έχει κάτσει εσωτερικά της μηχανής θα έχει κάνει ζημιά. Αν η εικόνα εσωτερικά είναι περίπου στην κατάσταση των φωτογραφιών , η μηχανή επισκευάζετε, με μικρό κόστος.
Το ξύδι είναι υλικό που κανονικά "απαγορεύεται" για τον καθαρισμό από τα άλατα για την μηχανή σου. Εκτός των άλλων είναι και δύσκολο να ξεπλυθεί από παντού σωστά χωρίς την βοήθεια κάποιου χημικού που θα το εξουδετερώσει.
Εκτός από τα υλικά που υπάρχουν ειδικά για την αφαλάτωση μηχανών καφέ saeco gaggia κλπ. Θα μπορούσες να χρησιμοποίησης κιτρικό που υπάρχει στα super market. Θα σου προτείνω λίγη υπομονή να την δούμε την μηχανή σου μέσω του forum πριν την πας για service. Το λάστιχο είναι το λιγότερο που μπορείς να αλλάξεις και να πεις ότι λειτουργεί. Επίσης πες μας αν εκτός από ξύδι έχει χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο υλικό για τα άλατα. Είναι σημαντικό τι έχει περάσει μέσα από την μηχανή.
Το ξύδι είναι υλικό που κανονικά "απαγορεύεται" για τον καθαρισμό από τα άλατα για την μηχανή σου. Εκτός των άλλων είναι και δύσκολο να ξεπλυθεί από παντού σωστά χωρίς την βοήθεια κάποιου χημικού που θα το εξουδετερώσει.
Εκτός από τα υλικά που υπάρχουν ειδικά για την αφαλάτωση μηχανών καφέ saeco gaggia κλπ. Θα μπορούσες να χρησιμοποίησης κιτρικό που υπάρχει στα super market. Θα σου προτείνω λίγη υπομονή να την δούμε την μηχανή σου μέσω του forum πριν την πας για service. Το λάστιχο είναι το λιγότερο που μπορείς να αλλάξεις και να πεις ότι λειτουργεί. Επίσης πες μας αν εκτός από ξύδι έχει χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο υλικό για τα άλατα. Είναι σημαντικό τι έχει περάσει μέσα από την μηχανή.
-
vivecuervo
veba εκτός από ξύδι δεν έχω βάλει τ'ιποτυα άλλο για καθάρισμα.Πάλι καλά μετά από αυτά που εγραψες. Την φωτο με τους κωδικούς θα στη βγάλω σε μερικές μέρες γιατι λείπω εκτός. Και πάλι σε ευχαριστώ. Είχα σκοπό να παω να παρω gasket αλλά δεν θα πάω μ'ηπως χρειαστεί να πάρω και τιποτις άλλο. Ξέρεις αν υπάρχει κανένα μαγαζί κέντρο που μπορω να πάρω ότι χρειαστεί ?
καλημέρα vivecuervo
Για να μην υπάρξει παρεξήγηση ότι γράφω φυσικά είναι η δική μου γνώμη και μπορεί να είναι λανθασμένη. Μην βιαστής να αγοράσεις ανταλλακτικά , πριν δούμε διάφορα σημεία της μηχανής , γιατί υπάρχει κίνδυνος το τελικό κόστος να μην είναι καλό. Από τους αριθμούς της μηχανής , θα δούμε τους κωδικούς των ανταλλακτικών που αφορούν την μηχανή σου, και από το τεχνικό φυλλάδιο θα δούμε κάποια πράγματα που πιθανών θα χρειάζονται αλλαγή γιατί είναι λίγο ταλαιπωρημένη η μηχανή όχι τόσο μόνο από την χρήση αλλά από τα υπόλοιπα.
Ανταλλακτικά δεν ξέρω από που μπορείς να αγοράσεις. Ελπίζω ότι κάποιος θα μας πει που υπάρχουν ανταλλακτικά και την δική του γνώμη για το θέμα.
Για να μην υπάρξει παρεξήγηση ότι γράφω φυσικά είναι η δική μου γνώμη και μπορεί να είναι λανθασμένη. Μην βιαστής να αγοράσεις ανταλλακτικά , πριν δούμε διάφορα σημεία της μηχανής , γιατί υπάρχει κίνδυνος το τελικό κόστος να μην είναι καλό. Από τους αριθμούς της μηχανής , θα δούμε τους κωδικούς των ανταλλακτικών που αφορούν την μηχανή σου, και από το τεχνικό φυλλάδιο θα δούμε κάποια πράγματα που πιθανών θα χρειάζονται αλλαγή γιατί είναι λίγο ταλαιπωρημένη η μηχανή όχι τόσο μόνο από την χρήση αλλά από τα υπόλοιπα.
Ανταλλακτικά δεν ξέρω από που μπορείς να αγοράσεις. Ελπίζω ότι κάποιος θα μας πει που υπάρχουν ανταλλακτικά και την δική του γνώμη για το θέμα.
-
vivecuervo
Στέλνω ακόμα 2 φωτογραφίες από το εσωτερικό τοης μηχανής μου και μια με το serial number
Καλησπέρα vivecuervo
Η μηχανή σου εσωτερικά δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Έχει κάποια σημάδια χωρίς ιδιαίτερη σημασία , αν δεν έχεις πουθενά διαρροή νερού η ατμού κατά την λειτουργία θα σου πρότεινα να αλλάξεις το λάστιχο και την σχάρα μια και στην φωτογραφία που ανέβασες φαίνονται σημάδια οξείδωσης , αν δεν είναι κάτι άλλο. Σε αυτό το μοντέλο η συνηθισμένη "βλάβη' που παρουσιάζετε είναι βούλωμα από άλατα συνήθως στην τριοδική βαλβίδα. Επειδή έχει περάσει από την αντιπροσωπία πιθανολογώ ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι άλλο. Αλλάζουμε προληπτικά στο service και το λάστιχο στην βάση της μηχανής που στεγανοποιεί το δοχείο του νερού. Ο λόγος είναι ότι επειδή το δοχείο βρίσκετε συνεχώς κουμπωμένο στην μηχανή , το λάστιχο χάνει την ελαστικότητα του.
Αν με γεμάτο το δοχείο μέχρι πάνω νερό, δεν υπάρχει ίχνος διαρροής στην βάση της μηχανής , μην το πειράξεις. Έχω 4 αρχεία pdf που αφορούν την μηχανή σου. Θα σου γράψω σε λίγο μια διεύθυνση να τα κατεβάσεις ή μπορώ να στα στείλω με email και να δεις αν είναι και τα σωστά. Το ένα από αυτά έχει όλα τα εξαρτήματα με τους αντίστοιχους κωδικούς. Η διαδικασία για να αλλάξεις το λάστιχο στην μηχανή σου είναι αυτή που περιέγραψε ο tristanos . Το λάστιχο έχει κωδικό NG01/001 GUARNIZIONE SOTTOCOPPA (8,5) FILTER HOLDER GASKET και ο αντίστοιχος κωδικός σε philips είναι 996530059219 Η σχάρα έχει κωδικό DM0704 DOCCETTA SHOWER και αντίστοιχα 996530054322 (Dm0704) Rose αυτά είναι με βάσει τα αρχεία που θα σου στείλω και πάντα με επιφύλαξη.
Η μηχανή σου εσωτερικά δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Έχει κάποια σημάδια χωρίς ιδιαίτερη σημασία , αν δεν έχεις πουθενά διαρροή νερού η ατμού κατά την λειτουργία θα σου πρότεινα να αλλάξεις το λάστιχο και την σχάρα μια και στην φωτογραφία που ανέβασες φαίνονται σημάδια οξείδωσης , αν δεν είναι κάτι άλλο. Σε αυτό το μοντέλο η συνηθισμένη "βλάβη' που παρουσιάζετε είναι βούλωμα από άλατα συνήθως στην τριοδική βαλβίδα. Επειδή έχει περάσει από την αντιπροσωπία πιθανολογώ ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι άλλο. Αλλάζουμε προληπτικά στο service και το λάστιχο στην βάση της μηχανής που στεγανοποιεί το δοχείο του νερού. Ο λόγος είναι ότι επειδή το δοχείο βρίσκετε συνεχώς κουμπωμένο στην μηχανή , το λάστιχο χάνει την ελαστικότητα του.
Αν με γεμάτο το δοχείο μέχρι πάνω νερό, δεν υπάρχει ίχνος διαρροής στην βάση της μηχανής , μην το πειράξεις. Έχω 4 αρχεία pdf που αφορούν την μηχανή σου. Θα σου γράψω σε λίγο μια διεύθυνση να τα κατεβάσεις ή μπορώ να στα στείλω με email και να δεις αν είναι και τα σωστά. Το ένα από αυτά έχει όλα τα εξαρτήματα με τους αντίστοιχους κωδικούς. Η διαδικασία για να αλλάξεις το λάστιχο στην μηχανή σου είναι αυτή που περιέγραψε ο tristanos . Το λάστιχο έχει κωδικό NG01/001 GUARNIZIONE SOTTOCOPPA (8,5) FILTER HOLDER GASKET και ο αντίστοιχος κωδικός σε philips είναι 996530059219 Η σχάρα έχει κωδικό DM0704 DOCCETTA SHOWER και αντίστοιχα 996530054322 (Dm0704) Rose αυτά είναι με βάσει τα αρχεία που θα σου στείλω και πάντα με επιφύλαξη.
-
vivecuervo
veba καλημέρα,
Προσπάθησα να σου στείλω pm αλλά επειδή είμαι νέος το forum δε με αφήνει ουτε καν να σου απαντήσω. Αν θέλεις στείλε σε pm το email να σου στείλω το δικό μου, Ευχαριστώ
Προσπάθησα να σου στείλω pm αλλά επειδή είμαι νέος το forum δε με αφήνει ουτε καν να σου απαντήσω. Αν θέλεις στείλε σε pm το email να σου στείλω το δικό μου, Ευχαριστώ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Christos την Κυρ Νοέμ 23, 2014 10:57 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Δεν απαντάμε με αυτούσια παράθεση στην προηγούμενη δημοσίευση.
Λόγος: Δεν απαντάμε με αυτούσια παράθεση στην προηγούμενη δημοσίευση.