jimkopa έγραψε:Y.V έγραψε:jimkopa έγραψε:παιδια η συμβιωση μου με τον μυλο σχεδον μια βδομαδα μου δειξε οτι ειναι αρκετα καλος φυσικα δεν μπορω να τον συγκρινω με αλλον αλλα ειμαι πολυ ικανοποιημενος
αξιοπρεπεστατος ..πολυ καλος οικιακος μυλος ..νομιζω οτι καλυτερο 'η ακριβοτερο παρει κανεις ειναι υπερβολη για τον καθημερινο του καφε
To υπογραμμισμένο από που το συμπεραίνεις;
Εχεις δοκιμασει καφε από καλύτερο μύλο; (και αφηνω στην άκρη θεματα εργονομιας ή ευκολίας για σταθερές εκχυλίσεις και μιλάω μόνο για γευστική διαφορα!)
Ισως θα ήταν σωστότερη η έκφραση «για τον εξοπλισμό, μου αλλά και σε συνδιασμό με τις γευστικές απαιτήσεις μου, θεωρώ ότι δεν χρειαζεται κάτι ακριβότερο».
μιλαω για τον μεσο ανθρωπο για την πλειοψηφια το 90 % που θελει κατι καθημερινο αξειοπρεπες ...δεν μιλαω ουτε για τον πολυ απαιτητικό ουτε για τον πολυ ψαγμενο ουτε τον γευσιγνωστη
μιλαω για τον μεσο Ελληνα που εχει μερακι στον καφε του και θελει να εχει εναν μυλο στο σπιτι ...μιλαω για αυτον που δεν παιρνει 2000-3000 τον μηνα μισθο
τωρα για το 90% των Ελληνων κατα την γνωμη μου θα ηταν υπερβολη ενας Μυλος που κοστιζει 1000 ευρω
τωρα για σενα που το αγαπας, εισαι ψαγμενος , ή εχεις οικονομικη ανεση και μυλος των 2000 δεν θα ηταν υπερβολη
Ειμαστε όμως σε ένα φορουμ για εσπρεσσο!
Οφειλουμε λοιπον να λεμε τα πραγματα οπως είναι και όχι οπως θα ήθελε κάποιος που για τον α΄ή β΄λόγο, δεν ενδιαφερεται για την γευση ή τον εξοπλισμό.
O μύλος, κατα την γνωμη μου, πρεπει τουλάχιστον να αγγίζει και αν είναι δυνατον να υπερβαινει τις δυνατότητες της μηχανής!
Ομως ακομα κι έτσι όπως τα λες, (παρ ότι δεν ισχυουν ακριβως, διότι είναι σαν να αγορασεις αυτοκινητο χωρις ρόδες και να του βάλεις ροδες ποδηλάτου! Ενώ υπάρχουν και άριστοι μεταχειρισμένοι.),για τον ascaso i2, παλι ισχύει η διατυπωση που πρότεινα: «για τον εξοπλισμό, μου αλλά και σε συνδιασμό με τις γευστικές απαιτήσεις μου, θεωρώ ότι δεν χρειαζεται κάτι ακριβότερο» και όχι το: «νομιζω οτι καλυτερο 'η ακριβοτερο παρει κανεις ειναι υπερβολη»