Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
stefanos4

Re: Anfim Caimano Best στα 276.68 ευρώ.

Δημοσίευση από stefanos4 » Κυρ Φεβ 21, 2010 3:15 am

nai kai pallo gia group kefali alla kai to new apo tin mia malako pinello kai apo ti alli skliro vourtzaki alla egw tha protina na paris ena pinello zografikis...pantos exoume polla tools shot kai oles tis vourtses apo scaa....ta maxeria fisika den zestenonte einai poli afou kovis 3 wave proton dioti kovis oso xriazese kai 2 kathe mina anige ta maxeria gia katharismo to lamaki sto hoper einai akrivos gia na apomonosis ta bean apo ta maxeria otan allazis kafe opos eipe o filos pio panw athos kai otan katharizis kai episis o milos theli sinexia rithmisi oxi mono otan alazis kafe h Variety alla kai me tin ora ou to paraskevazis kathos kai kathe mera pou pernah isos na xriazese kai alla gr gia na ftasi to geustiko aotelesma opote theli pio xontro kopsimo!!!oste na exeis to idio xrono !!!an kai afto theli psaximo dioti kathe ml alazi geusi opote to flitzaniiiiiiiii!!!!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Φεβ 22, 2010 7:28 pm

NaGR έγραψε:...
γ.φωτό του καφέ-μέλι!!!!!
Για "μελωμένες" φωτογραφίες εδώ :lol: :lol: :lol:
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Δευ Μάιος 24, 2010 9:59 am

Δεν θα τις έλεγα επιστημονικές μετρήσεις, αλλά παίζοντας με τον μύλο, βρήκα ότι κάθε κλικ αντιστοιχεί σε περίπου 12 s χρόνου εκχύλισης για διπλό espresso. Σίγουρα δεν θα εντυπωσίαζαν κάποιον που απαιτεί μεγάλο έλεγχο στο κόψιμο και θα έλεγα ότι γι αυτόν μια stepless επιλογή είναι μονόδρομος.

Χρησιμοποίησα φρέσκο καφέ, Taf Fazenda Cachoeira, 16+ g, και έκανα πάρα πολύ ελαφρύ tamping. Πιθανές αιτίες σφάλματος ίσως να είναι ότι ποτέ δεν έχω αρκετά γεμάτο το hopper ώστε να υπάρχει σταθερό βάρος στους κόκκους που βρίσκονται στην περιοχή των burrs (κάπου διάβασα ότι πρέπει να είναι γεμάτο κατά το 1/3 τουλάχιστον και γι αυτό κάποιοι το αντικαταστούν με διάφορες "πατέντες" όπως κουτάκια σόδας κά) και ότι το κόψιμο δεν είναι συνεχόμενο για λόγους οικονομίας.

Πάντως η ποιότητα του κοψίματος του συγκεκριμένου μύλου όσον αφορά την ομοιογένεια και την μειωμένη παρουσία συσσωμάτων καφέ, είναι top class.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Παρ Σεπ 24, 2010 12:09 am

Πραγματικά μετανοιώνω που δεν έκανα όπως θα έπρεπε τον καθαρισμό του μύλου πιο τακτικά. Σήμερα αποφάσισα για πρώτη φορά να τον καθαρίσω και απ΄ότι αποδείχτηκε ήταν μια πάρα πολύ εύκολη διαδικασία. Ούτε εργαλεία χρειάζονται. Με πατημένο το pin που ρυθμίζουμε το κόψιμο περιστρέφουμε τον δίσκο με τα νούμερα αριστερόστροφα και αυτό είναι. Βγαίνει έτσι ο φορέας του πάνω burr
DSC_1009_copy.JPG
και αποκτάμε πρόσβαση στο κάτω burr. Αποδείχτηκε ότι είχε κατακρατηθεί πολύς καφές εκεί, που σε σημεία ήταν συνεκτικός σαν πλαστελίνη. Με ένα βουρτσάκι και την ηλεκτρική σκούπα καθαρίοτηκε σχεδόν όλος (όσο επέτρεπε η πρεσβυωπία δηλαδή) ο παλιός καφές. Τα Burrs δεν χρειάζεται να βγουν για να γίνει ο καθαρισμός. Μια σημείωση σημαντική εδώ. Ποτέ μα ποτέ δεν καθαρίζουμε τα burrs με νερό.
DSC_1006_copy.JPG
DSC_1007_copy.JPG
Βίδωμα ξανά του πάνω φορέα και σταμάτημα εκεί που βρίσκουμε αντίσταση. Η περιστροφή σταμάτησε ακριβώς στην ένδειξη "0", οπότε με λίγο ξεβίδωμα η αρχική ρύθμιση κοπής βρέθηκε πολύ εύκολα.

Το μόνο που εξακολουθώ να έχω πρόβλημα είναι ο καθαρισμός του καφέ, ανάμεσα στο σώμα του μύλου και το πλαστική επιφάνεια του doser (περιοχή κυκλωμένη με κόκκινο).
DSC_1008_copy2.jpg

spyros
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από spyros » Παρ Σεπ 24, 2010 12:28 pm

Πράγματι ο καθαρισμός είναι πολύ εύκολος.Ειδικά άμα καθιερώσεις και σε κάθε shot βάζεις όσο ακριβώς χρειάζεσαι (ζυγίζεις από πριν τον κόκκο) παρατήρησα πως η ποσότητα που κρατάει είναι ελάχιστη, 1.5 με 2.5gr τα οποία αφαιρούνται χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις τα burrs.Ο καφές μένει κυρίως στο "σωμα του μύλου(όπως φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία) και στο δοσομετρητή.Κάθε 250gr καλό είναι να ανοίγουμε τα burrs όπως περιέγραψες.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Παρ Σεπ 24, 2010 1:07 pm

Τώρα που το ξέρω Σπύρο θα το κάνω πολύ συχνά και εγώ. Είμαι γενικά φοβιτσιάρης να βάζω χέρι στον εξοπλισμό και περίμενα να βρω κανέναν οδηγό στο Internet. Σκεφτόμουνα ακόμα και την λύση του Gridz. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν θέλεις εργαλεία. Εγώ για να καταλάβεις, νόμιζα ότι υπήρχαν βίδες εκεί στις δύο διαμετρικά τοποθετημένες τρύπες στον πάνω φορέα.
Πολύ χάρηκα πάντως από την διαπίστωση του πόσο εύκολο είναι. Επίσης, άμα βρεις καμιά λύση για το θέμα του καφέ που αναφέρω παραπάνω ειδοποίησε.
Τέλος όποτε μπορέσεις διάβασε όλο το topic για πιθανόν διορθώσεις ή προσθήκες που χρειάζεται να γίνουν. Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast

Δημοσίευση από Alex_Under » Παρ Σεπ 24, 2010 1:15 pm

Christos έγραψε: Είμαι γενικά φοβιτσιάρης να βάζω χέρι στον εξοπλισμό
Off topic:
Ιf you don't know it, you don't own it...
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

spyros
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από spyros » Παρ Σεπ 24, 2010 1:57 pm

Christos έγραψε:Πιθανές αιτίες σφάλματος ίσως να είναι ότι ποτέ δεν έχω αρκετά γεμάτο το hopper ώστε να υπάρχει σταθερό βάρος στους κόκκους που βρίσκονται στην περιοχή των burrs (κάπου διάβασα ότι πρέπει να είναι γεμάτο κατά το 1/3 τουλάχιστον και γι αυτό κάποιοι το αντικαταστούν με διάφορες "πατέντες" όπως κουτάκια σόδας κά) και ότι το κόψιμο δεν είναι συνεχόμενο για λόγους οικονομίας.

Ενδιαφέρον δεν το είχα δει καθόλου, με λίγο γκουγκλάρισμα έπεσα πάνω σε αυτό: http://www.home-barista.com/grinders/ba ... 15011.html , μέσα από το λινκ γίνονται παραπομπές σε 1-2 τοποθεσίες.

Και μια υλοποίηση: http://www.youtube.com/watch?v=TmTIG1bWk50 χρησιμοποιεί compak kai κάνει wdt :?

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Παρ Σεπ 24, 2010 2:38 pm

Δες πόσο καθαρά παίρνει ο δικός μας τον καφέ στον doser και πως του Κ10. Εκατό κλικς χρειάστηκε.

ΥΓ Πάντως μύλο που να παίρνει θεραπευτική αγωγή πρώτη φορά βλέπω :lol:

Loizos

Re: Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Δημοσίευση από Loizos » Σάβ Οκτ 30, 2010 3:41 pm

Μετά απο μπόλικη σκέψη (για το πως θα πείσω τη γυναίκα) πάω και γω τώρα στο TAF να πάρω τον Anfim Best. Η τιμή λόγω αύξησης ΦΠΑ είναι στα 285,9. Εντυπώσεις από δευτέρα. Όποια πληροφορία θεωρείτε ότι θα μου είναι χρήσιμη μην διστάσετε να μου την δώσετε.

Απάντηση