Εδώ και δυο βδομάδες είμαι κάτοχος της Delonghi EC155...
Ξεκινάω απο το πιο σημαντικό που με τρώει και με έχει αγώσει δύο βδομάδες τώρα που έχω τη μηχανή....
1ον: Πιο εύκολα θα κατασκευάσω μόνη μου ένα αμάξι να πετάει παρά να φτάξω ζεστό αφρόγαλα. Τελείωσα τσάμπα κουτιά γάλα μακράς διαρκείας, τι 1,5 τι 3,5 λιπαρά, τι barista κάτι ειδικά έχω αγοράσει, δεν πετυχαίνει με τίποτα. Έχω διαβάσει όλες τις σελίδες με οδηγίες για παρασκευή ζεστού αφρόγαλα. Κάθομαι όλη μέρα και βλέπω βιντεάκια πως γίνεται, ακόμη δεν κατάφερα... Μια φορά μου βγήκε ΤΕΛΕΙΟ αλλα δεν κατάλαβα τι έκανα και βγήκε έτσι, όσο και αν ξανα προσπάθησα γίνεται σαν σαπουνάδα, άλλες φορές καίγεται, άλλες δεν φουσκώνει. Η εσπρεσιέρα η συγκεκριμένη έχει τέλειο ατμό πάντως, οφείλω να ομολογήσω οπότε δεν φταίει αυτό. Κάτι κάνω λάθος.
Ανοίγω τον ατμό σιγά σιγά το γάλα κοχλάζει, το ανοίγω τέρμα στην αρχή και το κλείνω σιγά σιγά στο τέλος πάλι τίποτα! Τελικά πως πρέπει να ανοίγω τη ροδέλα. Τέρμα; Το δοκίμασα με όλους τους τρόπους, επιφάνεια, μισό εκατοστό κάτω απο το γάλα, 1 εκατοστό, 2,3,4,5, στον πάτο. Τίποτα. Τι κατάρα με κυνηγάει; Το κρύο αφρόγαλα να σημειώσω το κάνω σαν παγωτό, δεν έχω θέμα εχω βρει κόλπο. Το ζεστό δεν φανταζόμουν ότι ήταν τόσο δύσκολο.
2ον. Θέμα με άοσμο ζεστό καφέ. Στην αρχή στους πρώτους καφέδες ακόμη αφου έπλυνα καλαθάκια κλπ ο καφές έβγαινε με μια γεύση μετάλλου, αηδιαστική, ήθελα να την πετάξω και έκλαιγα τα 80€. Με τις μέρες, αφού πετούσα το πρώτο νερό να φύγει απο τα σωληνάκια, έφυγε η μυρωδιά πλέον αλλά δε βγαίνει καθόλου μα καθόλου αρωματικός ο καφές. Ενώ βγάζει καιμάκι βάζω τη μύτη μου απο πάνω και είναι σαν ναν κάτι άοσμο. Πηρα jacobs και τώρα έχω douwe egberts με δυνατό άρωμα. Δεν το περίμενα έτσι. Ενώ στη γεύση είναι εντάξει δεν έχει άρωμα καθόλου. Έτσι πρέπει να είναι ο καφές στην εσπρεσιέρα ενώ στο κουτί του μοσχοβολάει; Σίγουρα θα ήταν καλό να είχα φρεσκοκομμένο καφέ και μύλο αλλα δυστυχώς αυτόν το καιρό δεν είμαι για άλλα έξοδα. Αργότερα ίσως.
Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα.
Υ.Γ Εχω εμπειρία με εσπρεσιέρα της κακιάς ώρας United 2 χρόνια, απο το ακροφύσιο έβγαζε πάντα νερό, αφρόγαλα ζεστό δεν είδα ποτέ μου ακόμη και όταν τη πήγα για φτιάξιμο εντός εγγύησης.