Βοήθεια για μετατροπές σε Gaggia Baby Twin

PID, μετρητές πίεσης, και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε το "φιατάκι" σας να γίνει Mitsubishi Evo.
Άβαταρ μέλους
Makron
Όνομα: Ντίνος
Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
Μύλος:: Graef CM702
Οι καφέδες μου:: Finest Coffee Berlin, TAF, Hausbrandt

Re: Βοήθεια για μετατροπές σε Gaggia Baby Twin

Δημοσίευση από Makron » Παρ Νοέμ 22, 2013 10:01 am

Κατανόηση υπάρχει άφθονη. Έτσι και αλλιώς πιστεύω ότι οι λάτρεις του καφέ διαθέτουν χρόνο και υπομονή γιατί έχουν παρέα τα καφεδάκια τους.
Το δευτερο παρ οτι δεν ειναι αχρηστο (διοτι δειχνει τυχουσες διαρροες και την υπαρξη ατμου, εξακολουθω να το θεωρω μη απαραιτητο διοτι (εκτος απ τις διαρροες φυσικα, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα!), ολα τα στοιχεια τα εχεις απο την θερμοκρασια που δειχνει ο ελεγκτης!
Γιάννη εννοείς ότι αντί να παρακολουθώ την πίεση στο μανόμετρο ατμού, να το κάνω παρακολουθώντας την θερμοκρασία στον ελεγκτή, ώστε όταν αυξάνεται να ξέρω ότι αυξήθηκε και η πίεση;

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Παρ Νοέμ 22, 2013 5:10 pm

Ναι αυτό εννοώ, θεωρώντας φυσικά ότι υπάρχει κανονική τροφοδοσία με νερό της μηχανής.
Eίναι λιγο μπερδεμενα τα πραγματα με το θερμομπλόκ, διότι στην πραγματικότητα εδώ δεν μετρας θερμοκρασία νερού ή ατμου, αλλά την θερμοκρασία του μεταλλου.
Επομένως αν υπαρχει δυσλειτουργία (πχ να μην μπαίνει νερό στον σωλήνα του), θα έχεις υψηλή θερμοκρασία μεν, αλλα μειωμένο ή ανύπαρκτο ατμο! (όποτε εκει έχει μια χρησιμότητα)
Παρ όλα αυτα όμως, αυτό είναι κατι που έτσι κι αλλιώς το βλέπεις αλλα και το ακούς, όπως και καταλαβαινεις (εφ όσον έχεις σωστη θερμοκρασία) αν ο ατμος είναι λιγοτερος η όχι, από αυτόν που εβγαζε όταν λειτουργουσε κανονικά!
Θελω να διευκρινίσω ότι απλως το θεωρώ μη αναγκαίο, δεδομένου και του όγκου της μηχανής, ώστε να διατηρηθούν οι προσθήκες των μετατροπών, όσο πιό συμπυκνωμένες γίνεται.

Άβαταρ μέλους
Makron

Δημοσίευση από Makron » Κυρ Νοέμ 24, 2013 1:40 pm

Γιάννη εννοείς ότι αντί να παρακολουθώ την πίεση στο μανόμετρο ατμού, να το κάνω παρακολουθώντας την θερμοκρασία στον ελεγκτή, ώστε όταν αυξάνεται να ξέρω ότι αυξήθηκε και η πίεση;
Είναι θεωρητικό αυτό Γιάννη και η εμπειρία που απέκτησα από τις δοκιμές με κάνει να μη συμφωνήσω μαζί σου τουλάχιστον σε αυτό. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι έτσι αφού δείχνει λογικό. Η πράξη όμως δείχνει άλλα δυστυχώς, διότι θα το θέλαμε όλοι μας να είναι έτσι. Αν το κάνεις κάποια στιγμή στην Twin σου θα το δεις και εσύ πρακτικά. Για να το αιτιολογήσω διάβασε αυτό που είχα γράψει…
Makron έγραψε:
Έφτασα σταδιακά μέσα από δοκιμές την θερμοκρασία στο thermoblock στους 260C !!!, μήπως πάρω δυνατό ατμό, μέχρι που άρχισε να μυρίζει σαν υπερθερμασμένος βακελίτης (;) και κάηκε η θερμική ασφάλειά του. Λοιπόν, επάνω από τους 170C που είναι ρυθμισμένος ο θερμοστάτης της Gaggia, δεν υπήρχε καμία διαφορά στην πίεση. Υπάρχει όμως διαφορά στον χρόνο που απαιτείται για να ζεσταθεί το γάλα. Μια βελτίωση θεμιτή βέβαια, η οποία όμως δεν έχει σχέση με την πίεση του ατμού. Δυστυχώς!

Μην πιστεύεις ότι αν αυξηθεί η θερμοκρασία αυξάνεται η πίεση. Αυτός είναι ο πρώτος μύθος που ανέφερα. Αυτό που είχα πει λοιπόν είναι ότι ακόμη και αν η θερμοκρασία του thermoblock πάει στους 260 C η πίεση δεν αυξάνεται ανάλογα όπως νόμιζα και εγώ ότι θα έπρεπε να συμβαίνει. Μπορεί να είσαι στους 210 C και να βγαίνει λίγος ζεστός αέρας χωρίς καθόλου πίεση. Συνεπώς είναι ξεκάθαρο ότι όσο και να αυξήσουμε την θερμοκρασία η πίεση δεν είναι πάντοτε ανάλογη. Να πω επίσης ότι στις δοκιμές έχω ελέγξει όλο το κύκλωμα για το αν παρέχει σωστά νερό και μήπως υπάρχουν άλατα στο boiler ή στο thermoblock. Όλα είναι καθαρά και δουλεύουν μια χαρά. Με λίγα η Twin δουλεύει μια χαρά και όταν δεν βγάζει ατμό και δεν είναι θέμα δυσλειτουργίας, αλλά έτσι συμπεριφέρεται το thermoblock της.

Μάλιστα χαίρομαι επειδή με έβαλε σε σκέψεις ο συλλογισμός σου και συνέχισα τις δοκιμές ανακαλύπτοντας νέα πράγματα. Πράγματι όπως είπες -και θα συμφωνήσω ότι έχεις δίκιο διότι το επαλήθευσα-, το πρώτο μανόμετρο δεν μπορεί να μετρήσει πίεση ατμού αλλά μόνο την προσπάθεια της αντλίας. Έτσι καταλήγω να αναιρέσω αυτό που είχα αναφέρει ότι το δεύτερο μανόμετρο είναι προαιρετικό για να βλέπετε την πίεση αφού μπορείτε να το κάνετε και από το πρώτο. Είναι απαραίτητο τελικά, αν θέλει κάποιος να βλέπει την πίεση ατμού σε μηχανή με thermoblock όπως η Gaggia.

Συνοψίζοντας, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι το μανόμετρο ατμού χρησιμεύει σε τρία πράγματα στην Twin:

- Μας δείχνει αν υπάρχει κάποια απώλεια νερού πριν, μέσα και μετά το thermoblock ίσως διότι τρύπησε ή επειδή κάποια σύνδεση του χάνει.
- Μας δείχνει την καλύτερη πίεση για να ξεκινήσουμε την δημιουργία καλού microfoam ώστε να στροβιλιστεί γρήγορα –δυνατά- και με πίεση το γάλα. Αν ανοίξουμε νωρίτερα τον ατμό, μπορεί να παραμείνει μέχρι το τέλος της διαδικασίας, σε χαμηλή πίεση στην συγκεκριμένη μηχανή. Το αποτέλεσμα θα είναι φτωχό ή ανεπιτυχές microfoam.
- Συνδυάζοντας το μανόμετρο με την ένδειξη θερμοκρασίας στον κοντρόλερ μπορούμε να βρούμε και την κατάλληλη χρονική στιγμή που εκτός από την μεγάλη πίεση , το γάλα θα ζεσταθεί και γρηγορότερα.

Μπορώ να πω με σχετική σιγουριά πλέον, ότι αν θέλετε να δείτε την πίεση του ατμού σε παρόμοια μηχανή με την Twin που διαθέτει thermoblock μεσαίας απόδοσης, το μανόμετρο είναι η λύση και θα τολμήσω να πω πως για μια τέτοια επιθυμία, είναι απαραίτητο. Και ο λόγος; Διότι η υψηλή θερμοκρασία δεν είναι απόδειξη της υψηλής πίεσης του ατμού σε μηχανή με thermoblock όπως η Twin.

Άβαταρ μέλους
Makron

Δημοσίευση από Makron » Κυρ Νοέμ 24, 2013 2:17 pm

.
.

Περισσότερες κουραστικές τεχνικές πληροφορίες:

Το πώς δουλεύει ακριβώς το thermoblock παραμένει κάπως σκοτεινό. Για του λόγου το αληθές, κάνετε μια σχετική αναζήτηση και αν βρείτε κάτι αρκετά αναλυτικό θα ήθελα με χαρά να το διαβάσω. Η απλή λογική είναι ότι το νερό από το boiler σπρώχνεται από την αντλία παλμικά και μπαίνει σταγόνα-σταγόνα στο thermoblock. Η υψηλή θερμοκρασία των μετάλλων εκεί είναι απαραίτητη, διότι ανταλλάσσεται με την χαμηλότερη του νερού. Έτσι τα μέταλλα δεν κρυώνουν υπερβολικά και δημιουργείται άμεσα ατμός που διαφεύγει από το ακροφύσιο το οποίο ελέγχει και την πίεση. Αυτή είναι η θεωρία…

Αν ήταν πάντοτε έτσι τα πράγματα θα είχαμε σταθερό ατμό με μέση σταθερή θερμοκρασία. Η πραγματικότητα όμως απέχει παρασάγγας. Ο ατμός δεν είναι σταθερός σε ποσότητα, σε πίεση, σε διάρκεια και σε θερμοκρασία. Τουλάχιστον όσον αφορά στο thermoblock της Gaggia που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή. Γιατί συμβαίνει αυτό και δεν υπάρχει σταθερότητα; Δεν γνωρίζω τι γίνεται με άλλες εταιρίες, αλλά ξέρω ότι τα τελευταία 8 χρόνια στο θέμα thermoblock που ήταν πολύ χειρότερα, έχει βελτιωθεί κατά πολύ σε αυτό το σημείο, αλλά έχει ακόμη δρόμο.

Εφόσον λοιπόν ο ατμός δεν βγαίνει σταθερός, θα παρατηρήσετε ότι κάποιες στιγμές δεν βγαίνει και καθόλου. Μπορεί για 20-30" να βγαίνει ζεστός αέρας ιδιαίτερα χαμηλής πίεσης τόσο ώστε να μη μπορεί να στροβιλίσει το γάλα με δύναμη, και η θερμοκρασία να είναι 140 ή 170 ή 200 βαθμούς. Σε εκείνο το σημείο (Προσοχή! έως τους 170 όχι παραπάνω) χρειάζεται η τεχνική που περιέγραψα νωρίτερα, ώστε να αυξήσετε την πίεση του ατμού βεβιασμένα, παρέχοντας λίγο νερό στο thermoblock. Είναι θέμα φυσικής. Η δικιά μου κατανόηση είναι ότι δημιουργούμε ένα περιβάλλον ώστε να λειτουργήσει σαν την κούπα του Πυθαγόρα. Το νερό ρέει στο κύκλωμα όπως στο σιφόνι. Το ένα μόριο του νερού τραβάει το άλλο και η ατμοσφαιρική πίεση σπρώχνει τον ατμό που δημιουργείται πλέον, στην έξοδο του ακροφυσίου. Αυτός είναι και ο λόγος που μετά την διαδικασία που περιέγραψα, ο ατμός βγαίνει για ώρα σταθερά με μεγάλη πίεση 1-2,5 bar.

Η λειτουργία της κούπας του Πυθαγόρα
http://www.instructables.com/files/deri ... .LARGE.gif

Άβαταρ μέλους
Angeldust
Όνομα: Kostas
Μηχανή:: Gaggia Classic gold
2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
Μύλος:: Saeco M2002
2ος Μύλος:: Hand mill
Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Angeldust » Κυρ Νοέμ 24, 2013 5:39 pm

Έχεις αναβαθμίσει την διαχείριση θερμότητας αλλα η τροφοδοσία νερού μπορεί να έχει τις ατέλειες τις.Στην San Marco SZ-01 η παραγωγή ατμού γίνεται μέσο thermoblock και είναι dual pid εργοστασιακό με την θερμοκρασία ρυθμισμένη στα 140 αρχικά(dld η τεχνική συνιστούν 140).Στην SZ πατάς το πλήκτρο του ατμού και το led anavosvinei μέχρι να φτάσει το thermoblock τα 140 c,πατάμε πάλι όταν το led μένει αναμμένο και βγαίνει ο ατμός μετά από 2-3 δευτερόλεπτα σταθερά(με την αντλία να δώσει νερό παλμικά). download/file.php?nomobile=1&id=3924&mode=view

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Δευ Νοέμ 25, 2013 11:26 am

y.v έγραψε: Λογω της λειτουργίας του θερμομπλόκ, δεν έχουμε κλειστό κύκλωμα ώστε να αντιστοιχούμε πίεση με θερμοκρασία.
Εμας λοιπόν μας ενδιαφέρει μόνο η θερμοκρασία που θα έχουμε απρόσκοπτη, ταχεία και πλήρη ατμοποίηση του διαδοχικά εισερχόμενου νερού στο καναλι του θερμομπλόκ.
y.v έγραψε:Επομένως αν υπαρχει δυσλειτουργία (πχ να μην μπαίνει νερό στον σωλήνα του), θα έχεις υψηλή θερμοκρασία μεν, αλλα μειωμένο ή ανύπαρκτο ατμο!
Makron έγραψε:Είναι θεωρητικό αυτό Γιάννη και η εμπειρία που απέκτησα από τις δοκιμές με κάνει να μη συμφωνήσω μαζί σου τουλάχιστον σε αυτό. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι έτσι αφού δείχνει λογικό. Η πράξη όμως δείχνει άλλα δυστυχώς, διότι θα το θέλαμε όλοι μας να είναι έτσι. Αν το κάνεις κάποια στιγμή στην Twin σου θα το δεις και εσύ πρακτικά. Για να το αιτιολογήσω διάβασε αυτό που είχα γράψει…

Μην πιστεύεις ότι αν αυξηθεί η θερμοκρασία αυξάνεται η πίεση. Αυτός είναι ο πρώτος μύθος που ανέφερα.
....

Και ο λόγος; Διότι η υψηλή θερμοκρασία δεν είναι απόδειξη της υψηλής πίεσης του ατμού σε μηχανή με thermoblock όπως η Twin.
Μαλλον δεν καταλαβαινόμαστε ή δεν διαβάζεις προσεκτικά αυτά που γράφω! Που ανέφερα ότι σε ένα θερμομπλόκ, η υψηλη θερμοκρασία είναι σιγουρα απόδειξη και υψηλότερης πιεσης;
Αφου όταν ατμοποιηθεί το νερό μεσα στον σωλήνα, δεν υπάρχει άλλο για ατμοποίηση, μεχρι να ξαναστείλει η αντλία καινουριο για ατμοποίηση, έχουμε δε ανοικτο κύκλωμα από την μεριά της εξόδου του και επομένως ό προηγούμενος ατμός έχει βγεί κατα το μεγαλύτερο μερος του. Πως θα αυξηθει λοιπόν η πίεση;
Η υψηλότερη θερμοκρασία λοιπόν, το μόνο που κανει, είναι να ατμοποιεί πλήρως (ωστε να μην έχουμε υγρό ατμό) και πιο γρήγορα το νερό.
Αντιθέτως είπα, ότι εφόσον δεν υπαρχει δυσλειτουργία τοτε γνωρίζοντας την θερμοκρασία με τον ελεγκτη, γνωριζουμε ότι υπάρχει και πλήρης ατμός και δεν χρειαζόμαστε μανόμετρο για απόδειξη. Οταν δε έχει προβλημα ο ατμός ,αυτό είναι εμφανες και δεν χρειαζόμαστε μανόμετρο για να το διαπιστώσουμε! (Θεωρώντας φυσικά ότι υπάρχει σωστη παραμετροποίηση των στοιχείων που αφορούν τον ατμό)
Την Τwin την έχω δουλεψει (με τον θερμοστατη στον ατμό) αρκετα χρόνια.
Απο την στιγμη που ξεκινουσε να βγαζει ατμό, δουλευε χωρις πρόβλημα.
Ποτε δεν είχα προβλημα πχ στο μεσο της παραγωγής ατμου να σταματήσει και να βγαζει αέρα ή ότι άλλο αναφέρεις!
Σου εξηγησα λοιπόν ότι πιθανότατα προκειται για προβλημα τροφοδοσίας με νερό που συμβαινει στην δικιά σου, οπως σου ανέφερε και ο Angeldust
Υποθετω ότι ο συνδιασμός, επιλεγμένης θερμοκρασίας, μεγεθους της διατομής στο ακροφύσιο του ατμού και ρυθμού που στελνει το νερό η αντλία, αφήνει μερικές φορες πρόωρα το θερμομπλόκ σου χωρις ατμό, με τα αποτελέσματα που αναφέρεις αλλά όμως γενικοποιείς.
Οσο δε για την χρησιμότητα του μανομέτρου κατα την χρήση, είπα την γνωμη μου και δεν πρόκειται να ξεκινήσω αντιδικία!

Άβαταρ μέλους
Makron

Δημοσίευση από Makron » Τετ Νοέμ 27, 2013 11:26 pm

Έλυσα και πάλι την μηχανή και δοκίμασα ξανά μετά τα όσα διάβασα στο τελευταίο ποστ σου Γιάννη, για το ότι πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία του νερού στο thermoblock. Τελικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όπως είχα τσεκάρει και πρωτύτερα, άρα τσάμπα ο κόπος. Η μηχανή δουλεύει μια χαρά.
Να πω εδώ ότι την Twin την χρησιμοποιώ πάνω από 3 χρόνια. Ποτέ ο τμός της δεν ήταν τόσο δυνατός για να κάνει εξαιρετικό microfoam όπως αυτό που πετυχαίνω τώρα με τις μετατροπές. Όμως και στο Ίντερνετ βλέπω ότι το θέμα υπάρχει μόνιμα σαν ερώτηση για το πώς θα πετύχουν δυνατότερο ατμό στην Twin τόσο στο τέως Gaggia group όσο και στα διάφορα forum. Μάλιστα έχει βγει και τρόπος χειρισμού από μέλος ξένου φόρουμ ώστε να πετύχει κάποιος δυνατότερο ατμό. Άρα το θέμα ατμού υπάρχει γενικότερα. To συμπέρασμα που βγάζω Γιάννη είναι ότι έχεις πέσει σε κάποια καλή Twin που βγάζει διαφορετικό ατμό ή απλώς είσαι ικανοποιημένος με τον ατμό της, χωρίς αυτός να είναι άψογος, επαναλαμβάνω για την κατασκευή καλού microfoam.
y.v έγραψε: Μαλλον δεν καταλαβαινόμαστε ή δεν διαβάζεις προσεκτικά αυτά που γράφω!
Που ανέφερα ότι σε ένα θερμομπλόκ, η υψηλη θερμοκρασία είναι σιγουρα απόδειξη και υψηλότερης πιεσης;
Εδώ...
Makron έγραψε: Γιάννη εννοείς ότι αντί να παρακολουθώ την πίεση στο μανόμετρο ατμού, να το κάνω παρακολουθώντας την θερμοκρασία στον ελεγκτή, ώστε όταν αυξάνεται να ξέρω ότι αυξήθηκε και η πίεση;
y.v έγραψε:Ναι αυτό εννοώ, θεωρώντας φυσικά ότι υπάρχει κανονική τροφοδοσία με νερό της μηχανής.
Προσέχω τι διαβάζω και τι ρωτώ γιατί θέλω να βγάζω σωστά συμπεράσματα. Από την παραπάνω απάντησή σου που διάβασα, εγώ αυτό κατάλαβα. Τώρα αν εννοούσες τα όσα έγραψες στην συνέχεια ή αν έβγαλα λάθος συμπέρασμα εγώ, νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων εφόσον μιλάμε για τις εμπειρίες μας. Αν το βλέπεις σαν λόγο αντιδικίας όμως, τότε καλύτερα να μη συνεχίσουμε την συζήτηση και να την σταματήσουμε εδώ.

Πάντως ευχαριστώ και πάλι για την προτροπή σου να ασχοληθώ με την τοποθέτηση PID για έλεγχο ατμού.

Άβαταρ μέλους
Makron

Δημοσίευση από Makron » Τετ Νοέμ 27, 2013 11:49 pm

.
.

Δείκτης στάθμης νερού
IMG_4149 d.jpg
Η λειτουργία του δείκτη φαίνεται στο παρακάτω λινκ σαν κινούμενη εικόνα gif (θέλει λίγο χρόνο να φορτωθεί).

http://img89.imageshack.us/img89/7505/ont.gif

Συνεχίζοντας για να ολοκληρώσω τις μετατροπές στην Twin, προέκυψε μια ξεχασμένη ανάγκη που είχα. Η Twin έχει μεν μεγάλο και διαφανές δοχείο νερού στην πίσω πλευρά της, αλλά για να το δεις πρέπει να σκύψεις στο πλάι. Κάτι που περιέργως, το ξεχνάω πολλές φορές, αλλά ευτυχώς έχω μάθει τον ήχο της μηχανής όταν μείνει χωρίς νερό. Έτσι το προλαβαίνω πριν να ζοριστεί η αντλία, αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητικό κυρίως όταν είμαι επάνω στην εκχύλιση που πρέπει να διακόψω.

Έπεσα επάνω στην κατασκευή ενός απλού δείκτη στάθμης νερού τον οποίο και μετέτρεψα. Αρχικά η ιδέα είναι πολύ απλή και έξυπνη. Με ένα ελατήριο από στυλό, ένα καπάκι από μπουκάλι νερού ένα led και ένα ζευγάρι μπαταρίες, φτιάχνουμε μια κατασκευή και ρίχνουμε το δεμένο με μια πετονιά καπάκι, μέσα στο νερό. Μόλις το νερό αδειάζει, το ελατήριο λυγίζει και ακουμπά σε μία επαφή ώστε να ανάψει το led. Βελτιώνοντας την ιδέα αυτή αντικατέστησα το ελατήριο με έναν ευαίσθητο διακόπτη ελάσματος, ένα LED με δυνατότητα flash για να αναβοσβήνει και στην συνέχεια την βελτίωσα τελικά ακόμη μια φορά, με ένα buzzer. Το τελευταίο είναι προαιρετικό για την λειτουργία του δείκτη. Όταν το νερό αδειάσει μέχρι την μέση, το LED αναβοσβήνει. Αν παρ' όλα αυτά ξεχαστώ και το νερό φτάσει τελικά στην κατώτατη στάθμη και προτού αδειάσει εντελώς το δοχείο, αρχίζει να χτυπά το buzzer. Ησύχασα!

Πράγματι οι καλύτερες ιδέες, είναι συχνά οι απλούστερες.
IMG_4147 c.jpg
Τα εξαρτήματα μέσα στο κουτί
IMG_4136 b.jpg
Υλικά:
- Διακόπτης ελάσματος
- Καπάκι αναψυκτικού
- Πετονιά λεπτή (0,15)
- Buzzer (προαιρετικά)
- LED flashing
- Θήκη για μπαταρίες και κουτί
.
.

Άβαταρ μέλους
PaNoSS
Όνομα: Παναγιώτης
Μηχανή:: Rocket R58v2
2η Μηχανή:: Gaggia Baby Twin PID
Μύλος:: OE Pharos v2.0
2ος Μύλος:: Ascaso iSteel i2mini
Οι καφέδες μου:: Mokka, Redd, Nomad, Square Mile

Δημοσίευση από PaNoSS » Τετ Δεκ 04, 2013 1:33 am

καλα μιλαμε αν συνεχισεις ετσι σε βλεπω με την ΤΕΡΑΣ Gaggia μηχανη σου να δουλευεις σε λιγο στο service της Gaggia!! :clap:

Άβαταρ μέλους
Makron

Δημοσίευση από Makron » Τετ Δεκ 04, 2013 2:07 am

Εύχομαι και στα δικά σου! :oneup: Έχεις πμ

Απάντηση