H βίβλος της Gaggia Classic

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
Giwrgos
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Ascaso I Mini I-2

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από Giwrgos » Τρί Νοέμ 26, 2013 8:06 pm

Christos έγραψε:Φυσιολογική συμπεριφορά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την μηχανή σου.
Είσαι τυχερός που είναι Gaggia με τις αντιστάσεις τοποθετημένες εξωτερικά, άμα είχες Silvia μάλλον θα τις είχες πάρει στο χέρι κάνοντας κανένα 100άρι ζημιά.
Μετά από κάθε προσπάθεια για ατμό θα πρέπει να γεμίζεις το boiler με νερό πατώντας την αντλία.
Χρηστο αυτο το κανουμε κλεινοντας τον διακοπτη ατμου και ανοιγουμε την αντλια ή μπορουμε και απευθειας ανοιγοντας την αντλια?

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Νοέμ 26, 2013 8:26 pm

Ξέρεις έχω χρόνια να δουλέψω Gaggia, καλύτερα να σου απαντήσουν οι κάτοχοι τους.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Τρί Νοέμ 26, 2013 8:38 pm

Προσωπικα το κανω με την αντλια απλα, διοτι απο οτι καταλαβαινω, η μονη διαφορα οταν εχεις ανοιχτο τον ατμο και πατησεις την αντλια, ειναι οτι η solenoid παραμενει κλειστη, με αποτελεσμα να μην τρεχει απο το group. Επισης ο θορυβος της αντλιας επιβεβαιωνει τη σκεψη μου. Οταν εχω βγαλει μπολικο ατμο και δουλεψω την αντλια, αρχιζει και δουλευει χαλαρα εως να γεμισει το boiler οπου αρχιζει και ζοριζεται.

Αυτα για την baby αλλα πιστευω οτι η ιδια λογικη ισχυει και για την classic.

Άβαταρ μέλους
Giwrgos

Δημοσίευση από Giwrgos » Τρί Νοέμ 26, 2013 8:45 pm

Με την αντλια απλα?Εννοεις κλειστη?

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Τρί Νοέμ 26, 2013 9:13 pm

Με πατημενο το κουμπι του ατμου, πατας το κουμπι της αντλιας (το κουμπι που δουλευεις για τον εσπρεσσο) για λιγα δευτερολεπτα, μεχρι να ακουσεις την αντλια να αρχισει να ζοριζεται

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Νοέμ 26, 2013 9:27 pm

Κατά την γνώμη μου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι τρέξεις ζεστό νερό από το ακροφύσιο όπως ακριβώς το αναγράφουν οι οδηγίες. Όταν θα τρέχει νερό από το ακροφύσιο με σταθερή ροή το boiler είναι τέρμα γεμάτο.
Απ΄ότι κατάλαβα ο Αλέξανδρος δεν έχει ανοιχτή την περιστροφική βάνα ατμού/νερού, για να αναφέρει ότι ακούει την αντλία να ζορίζεται, που πιστεύω ότι δεν είναι σωστή πρακτική.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Τρί Νοέμ 26, 2013 9:45 pm

Ναι εννοω με κλειστη την βανα ατμου. Και αυτο διοτι αν ειναι ανοιχτη θα χασεις ατμο και με δεδομενο οτι βαζεις και καινουργιο νερο μεσα, θα αργησει πολυ να ξαναφτασει στην καταλληλη θερμοκρασια. Οσο για την αντλια, δεν εχει προβλημα, διοτι οταν γεμισει το μποιλερ, θα ανεβασει πιεση και θα ανοιξει η opv, κρατωντας την πιεση χαμηλα. Οτι θα συνεβαινε δηλαδη σε ενα backflush.

Σε καθε περιπτωση, αυτο κανω εγω και απλως το αναφερω. Ο καθενας κρινει και πρατει αναλογα.

Άβαταρ μέλους
Delis
Όνομα: Παντελης
Μηχανή:: MOD. BRERA
2η Μηχανή:: CLASSIC PID
Μύλος:: ASCASO I2
2ος Μύλος:: K3 TOUCH
Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA

Δημοσίευση από Delis » Τρί Νοέμ 26, 2013 9:52 pm

εγω απλα ετρεξα νερο απο το ακροφυσιο και γεμησε το boiler,δεν εκανα κατι αλλο και απο τοτε λειτουργουν ολα κανονικα.
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...

Άβαταρ μέλους
Giwrgos

Δημοσίευση από Giwrgos » Τετ Νοέμ 27, 2013 8:44 am

Καλημέρα ,
πιστεύω τελικά οτι το ποιο σωστό θα ειναι όπως κανουμε αρχικά priming.Αυτή την διαδικασία θα ακολουθώ.
ευχαριστω.

Άβαταρ μέλους
Giwrgos

Δημοσίευση από Giwrgos » Παρ Δεκ 06, 2013 6:27 pm

Οταν θελω να φτιαξω δευτερο αφρογαλα απευθειας ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησω?
Πρεπει να τρεξω νερο μεχρι να βγει απο το ακροφυσιο?

Απάντηση