Casadio Md Istantaneo
-
isnogood
Casadio Md Istantaneo
Καλημέρα,
μόλις χθες αγόρασα τον casadio md istantaneo μεταχειρισμένο.
Οι πρώτες δοκιμές είναι εντυπωσιακές,
πάντα σε σύγκριση με τη λιγοστή εμπειρία που έχω απο τοn ascaso i-steel.
Κάθε πληροφορία σχετική με το συγκεκριμένο μύλο είναι δεκτή.
Σύντομα θα ανεβάσω φωτό και εντυπώσεις.
μόλις χθες αγόρασα τον casadio md istantaneo μεταχειρισμένο.
Οι πρώτες δοκιμές είναι εντυπωσιακές,
πάντα σε σύγκριση με τη λιγοστή εμπειρία που έχω απο τοn ascaso i-steel.
Κάθε πληροφορία σχετική με το συγκεκριμένο μύλο είναι δεκτή.
Σύντομα θα ανεβάσω φωτό και εντυπώσεις.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Casadio Md Istantaneo
Καλοδούλευτος. Δείχνει σαν μια πολύ καλή επιλογή εάν είναι αυτός:
http://temesblog.blogspot.gr/2007/05/ca ... taneo.html
Πόσο τον αγόρασες;
http://temesblog.blogspot.gr/2007/05/ca ... taneo.html
Πόσο τον αγόρασες;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
isnogood
ευχαριστώ Χρήστο, αυτός ειναι στο link.
Τον πήρα 220€.
Το μόνο κακό είναι που ταλαιπωρήθηκα να καταλάβω πως λειτουργεί το μενού του.
Τον πήρα 220€.
Το μόνο κακό είναι που ταλαιπωρήθηκα να καταλάβω πως λειτουργεί το μενού του.
- Christos
- Συντονιστής

Δεν ξέρω πόσο κάνει καινούριος αλλά μου φαίνεται για super αγορά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
isnogood
Τον πήρα απο ένα service για εσπρεσσομηχανές (αν επιτρέπεται μπορώ να σηκώσω link ή τηλέφωνο). Είναι μοντέλο του 2008.
Πήγα με σκοπό να πάρω έναν mazzer jolly. Όταν τον είδα όμως μου φάνηκε τεράστιος μιάς κι ο χώρος στην κουζίνα ειναι μικρός.
Ετσι κατέληξα στον casadio που ειναι πολύ συμμαζεμένος σε διαστάσεις.
Το service αυτό έχει άλλον ένα casadio του 2007 στην ιδια τιμή.
Επίσης (και θέλω τη γνώμη σου σ'αυτό) τον ρώτησα και μου είπε πως μπορεί δωρεάν να μου μειώσει τα bar στην gaggia baby.
Να το κάνω;
Πήγα με σκοπό να πάρω έναν mazzer jolly. Όταν τον είδα όμως μου φάνηκε τεράστιος μιάς κι ο χώρος στην κουζίνα ειναι μικρός.
Ετσι κατέληξα στον casadio που ειναι πολύ συμμαζεμένος σε διαστάσεις.
Το service αυτό έχει άλλον ένα casadio του 2007 στην ιδια τιμή.
Επίσης (και θέλω τη γνώμη σου σ'αυτό) τον ρώτησα και μου είπε πως μπορεί δωρεάν να μου μειώσει τα bar στην gaggia baby.
Να το κάνω;
- Christos
- Συντονιστής

To site του μαγαζιού μπορείς να το αναφέρεις. Δες μόνο εάν υπάρχει ήδη νήμα γι αυτό στα προτεινόμενα οπότε δώσε το link στο νήμα του forum.
Για το άλλο που ρωτάς δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν έχω πειράξει ποτέ τίποτα στις μηχανές μου. Μπορείς να ανοίξεις πάντως συζήτηση στην ενότητα mods μιας και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως προτίθεται να ρυθμίσει την πίεση στην Baby με δεδομένο ότι αυτή δεν έχει ρυθμιζόμενη OPV.
Για το άλλο που ρωτάς δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν έχω πειράξει ποτέ τίποτα στις μηχανές μου. Μπορείς να ανοίξεις πάντως συζήτηση στην ενότητα mods μιας και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως προτίθεται να ρυθμίσει την πίεση στην Baby με δεδομένο ότι αυτή δεν έχει ρυθμιζόμενη OPV.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Εχει ενδιαφέρον αυτός ο μύλος γιατί έχει ότι δεν έχει ο Ascaso i2.
Μεγαλήτερα κωνικά μαχαίρια και βαθμονόμηση της κοπής.
Αν βγάζει και καλύτερο φλιτζάνι σε σχέση με τον SJ τότε μιλάμε για ευκαρία σε αυτό το κόστος.
Παίζει και το θέμα της αντοχής του γιατί ο SJ είναι κορυφή σε αυτό.
Μεγαλήτερα κωνικά μαχαίρια και βαθμονόμηση της κοπής.
Αν βγάζει και καλύτερο φλιτζάνι σε σχέση με τον SJ τότε μιλάμε για ευκαρία σε αυτό το κόστος.
Παίζει και το θέμα της αντοχής του γιατί ο SJ είναι κορυφή σε αυτό.
-
isnogood
Χθες πήγα την gaggia και την κατέβασε στα 10 bar. Δυστυχώς το μόνο που μου είπε είναι πως όλες οι μηχανές μπορούν να ρυθμιστούν.Christos έγραψε:To site του μαγαζιού μπορείς να το αναφέρεις. Δες μόνο εάν υπάρχει ήδη νήμα γι αυτό στα προτεινόμενα οπότε δώσε το link στο νήμα του forum.
Στα πρώτα καφεδάκια εμφανίστηκαν γεύσεις που δεν περίμενα! Επίσης το καιμάκι ειναι πιο παχύρευστο.
Γενικά είμαι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα.
-
isnogood
Σήμερα άνοιξα τον casadio και επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες, καθώς και λίγα λόγια για την λειτουργία του.
Στις 2 παρακάτω χωρίς τα ρυθμιστικά. Επίσης βλέπουμε την κατακράτηση καφέ
Όσον αφορά στη χρήση, έχει 4 πλήκτρα και μια οθόνη όπως βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία.
Αριστερά με ένδειξη λεπτού χοντρού ο (stepless) επιλογέας πάχους κοπής.
Όταν είναι ρυθμισμένος σωστά, απλά πατάμε το πλήκτο 1 (κάτω αριστερά) για μονή δόση ή το πλήκτρο 2 (κάτω αριστερά) για διπλή.
Τώρα στην ρύθμιση: έχουμε 4 επιλογές.
α: Με κλειστή τη συσκευή και κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα "1" και "+" πατάμε το διακόπτη on (το πράσινο πλήκτρο στη 2η φωτογραφία).Στην οθόνη αναβοσβήνει ένα νούμερο με επιλογή από 100 ως 199. Το αυξομειώνουμε με τα πλήκτρα "+" ή "-". Από αυτό το νούμερο μας ενδιαφέρουν τα 2 τελευταία ψηφία που αντιστοιχούν σε εκατοστά του δευτερολέπτου. π.χ. το 150 = με 50 εκατοστά ή μισό δευτερόλεπτο.Οι επιλογές μας δηλαδή είναι από μηδέν ως 1 (σχεδόν) δευτερόλεπτο.
β: Με κλειστή τη συσκευή και κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα "1" και "-" πατάμε το διακόπτη on.Στην οθόνη αναβοσβήνει ένα νούμερο με επιλογή από 310 ως 340. Το αυξομειώνουμε με τα πλήκτρα "+" ή "-". Εδώ πάλι μας ενδιαφέρουν τα 2 τελευταία ψηφία που όμως αντιστοιχούν σε δέκατα του δευτερολέπτου. π.χ. το 310 = με 10 δέκατα ή ένα δευτερόλεπτο.Οι επιλογές μας δηλαδή είναι από ένα ως 4 δευτερόλεπτα.
Οι επιλογές α και β ρυθμίζουν το χρόνο κοπής όταν πατήσουμε το πλήκτρο "1" για να κόψουμε μονή δόση.
γ: Με κλειστή τη συσκευή πατάμε το διακόπτη on. Στην οθόνη (default επιλογή) αναβοσβήνει ένα νούμερο με επιλογή από 200 ως 299. Το αυξομειώνουμε με τα πλήκτρα "+" ή "-". Κι εδώ μας ενδιαφέρουν τα 2 τελευταία ψηφία που αντιστοιχούν σε εκατοστά του δευτερολέπτου. π.χ. το 250 = με 50 εκατοστά ή μισό δευτερόλεπτο. Οι επιλογές μας κι εδώ είναι από μηδέν ως 1 (σχεδόν) δευτερόλεπτο.
δ: Με κλειστή τη συσκευή και κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα "2" και "+" πατάμε το διακόπτη on.Στην οθόνη αναβοσβήνει ένα νούμερο με επιλογή από 420 ως 480. Το αυξομειώνουμε με τα πλήκτρα "+" ή "-". Κι εδώ μας ενδιαφέρουν τα 2 τελευταία ψηφία που αντιστοιχούν σε δέκατα του δευτερολέπτου. π.χ. το 320 = με 20 δέκατα ή 2 δευτερόλεπτα.Οι επιλογές μας δηλαδή είναι από 2 ως 8 δευτερόλεπτα.
Οι επιλογές γ και δ ρυθμίζουν το χρόνο κοπής όταν πατήσουμε το πλήκτρο "2" για να κόψουμε διπλή δόση.
Υ.Γ. παρατηρήσεις και mods για τη συσκευή είναι καλοδεχούμενες.
Αριστερά με ένδειξη λεπτού χοντρού ο (stepless) επιλογέας πάχους κοπής.
Όταν είναι ρυθμισμένος σωστά, απλά πατάμε το πλήκτο 1 (κάτω αριστερά) για μονή δόση ή το πλήκτρο 2 (κάτω αριστερά) για διπλή.
Τώρα στην ρύθμιση: έχουμε 4 επιλογές.
α: Με κλειστή τη συσκευή και κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα "1" και "+" πατάμε το διακόπτη on (το πράσινο πλήκτρο στη 2η φωτογραφία).Στην οθόνη αναβοσβήνει ένα νούμερο με επιλογή από 100 ως 199. Το αυξομειώνουμε με τα πλήκτρα "+" ή "-". Από αυτό το νούμερο μας ενδιαφέρουν τα 2 τελευταία ψηφία που αντιστοιχούν σε εκατοστά του δευτερολέπτου. π.χ. το 150 = με 50 εκατοστά ή μισό δευτερόλεπτο.Οι επιλογές μας δηλαδή είναι από μηδέν ως 1 (σχεδόν) δευτερόλεπτο.
β: Με κλειστή τη συσκευή και κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα "1" και "-" πατάμε το διακόπτη on.Στην οθόνη αναβοσβήνει ένα νούμερο με επιλογή από 310 ως 340. Το αυξομειώνουμε με τα πλήκτρα "+" ή "-". Εδώ πάλι μας ενδιαφέρουν τα 2 τελευταία ψηφία που όμως αντιστοιχούν σε δέκατα του δευτερολέπτου. π.χ. το 310 = με 10 δέκατα ή ένα δευτερόλεπτο.Οι επιλογές μας δηλαδή είναι από ένα ως 4 δευτερόλεπτα.
Οι επιλογές α και β ρυθμίζουν το χρόνο κοπής όταν πατήσουμε το πλήκτρο "1" για να κόψουμε μονή δόση.
γ: Με κλειστή τη συσκευή πατάμε το διακόπτη on. Στην οθόνη (default επιλογή) αναβοσβήνει ένα νούμερο με επιλογή από 200 ως 299. Το αυξομειώνουμε με τα πλήκτρα "+" ή "-". Κι εδώ μας ενδιαφέρουν τα 2 τελευταία ψηφία που αντιστοιχούν σε εκατοστά του δευτερολέπτου. π.χ. το 250 = με 50 εκατοστά ή μισό δευτερόλεπτο. Οι επιλογές μας κι εδώ είναι από μηδέν ως 1 (σχεδόν) δευτερόλεπτο.
δ: Με κλειστή τη συσκευή και κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα "2" και "+" πατάμε το διακόπτη on.Στην οθόνη αναβοσβήνει ένα νούμερο με επιλογή από 420 ως 480. Το αυξομειώνουμε με τα πλήκτρα "+" ή "-". Κι εδώ μας ενδιαφέρουν τα 2 τελευταία ψηφία που αντιστοιχούν σε δέκατα του δευτερολέπτου. π.χ. το 320 = με 20 δέκατα ή 2 δευτερόλεπτα.Οι επιλογές μας δηλαδή είναι από 2 ως 8 δευτερόλεπτα.
Οι επιλογές γ και δ ρυθμίζουν το χρόνο κοπής όταν πατήσουμε το πλήκτρο "2" για να κόψουμε διπλή δόση.
Υ.Γ. παρατηρήσεις και mods για τη συσκευή είναι καλοδεχούμενες.