PID σε Gaggia Evolution
- Alex_Under
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
Re: PID σε Gaggia Evolution
Δεν με ενδιαφέρει ο έλεγχος του ατμού.
Για να καταλάβω καλά αυτά που μου είπες, δεν μπορώ να έχω PID ΧΩΡΙΣ την χρήση μετασχηματιστή για την εσπρεσσιέρα γιατί έτσι θα χρειάζομαι ρελέ και το ρελέ δεν κάνει. Κατάλαβα σωστά;
Όπως καταλαβαίνεις ψάχνω κάτι απλό, όχι ατμό, όχι ανάγκη για έξτρα μετασχηματιστή.
Για να καταλάβω καλά αυτά που μου είπες, δεν μπορώ να έχω PID ΧΩΡΙΣ την χρήση μετασχηματιστή για την εσπρεσσιέρα γιατί έτσι θα χρειάζομαι ρελέ και το ρελέ δεν κάνει. Κατάλαβα σωστά;
Όπως καταλαβαίνεις ψάχνω κάτι απλό, όχι ατμό, όχι ανάγκη για έξτρα μετασχηματιστή.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
-
odys2008
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- Μύλος:: Niche Zero
NaGR έγραψε:αν δεν μας ενδιαφέρει ο ατμός, ένα Pid με 2 alarm setpoints δεν είναι αρκετό?
επίσης o RTD θα κάνει για όλες τις gaggia ανεξαιρέτως? για τη Pure με νοιάζει.
νόμίζω ότι κάνει για την baby, για την pure δεν είμαι σίγουρος. Δες αν έχεις τέτοιους θερμοστάτες. Αν εχεις τέτοιους σου κάνει
το rtd είναι πολύ καλυτερο από ένα thermocouple. Δίνει ακρίβεια 0,1oC και όχι 2.2 βαθμούς που έχουν τα θερμοζεύγη και δεν υποφέρει από το cold junction φαινόμενο.
-
odys2008
Alex_Under έγραψε:Δεν με ενδιαφέρει ο έλεγχος του ατμού.
Λοιπόν με απλά ελληνικά γιατί σε μπέρδεψα. Χρειάζεσαι o pid σου να έχει έξοδο SSR για pid έλεγχο. Αν δεν έχει και έχει reley έξοδο, θα χρειαστεί να βάλεις μετασχηματιστή μέσα στην καφετέρια σου για να μπορείς να ελένξεις το SSR. Άρα ψάχνεις για pid με SSR έξοδο.
- Alex_Under
Το οποίο θα τροφοδοτείται από τα 220V της μηχανής να υποθέσω?
Επίσης, πως βρίσκεις περιβλήματα (κουτάκια) για τέτοια πράγματα. Τα κάνεις ειδική παραγγελία ή υπάρχουν?
Επίσης, πως βρίσκεις περιβλήματα (κουτάκια) για τέτοια πράγματα. Τα κάνεις ειδική παραγγελία ή υπάρχουν?
-
odys2008
Κοίτα, εγω 25$ για το κουτί από την auber δεν τα έδινα. Ειδικά όταν είδα ότι παραπλήσια είχαν γύρω στα 7-8$ από το ebay. Όμως δεν είχα δει το post από το home-barista όπου δίνει μια σελίδα με αρκετά enclosures όπου σίγουρα κάποιο από αυτά θα σου κάνει, έχει πολλές διαστάσεις. Στην έλλάδα δεν ξέρω που θα μπορούσες να βρείς.
Εγώ αυτό που πήρα από το ebay μου κάνει στο ύψος αλλά στο πλάτος είναι πιο φαρδύ. Θα κόψω την πρόσωψη που ειναι αποσπώμενη ομως και θα το κάνω ακριβώς για τον controller μου.Το πήρα όμως 6,5$ με μεταφορικά, οπότε και λέω δεν πειράζει.
Νομίζω στην σελίδα που σου δείχνω θα βρείς ακριβώς για τον controller σου, χωρίς να κάνεις μετατροπή αλλά ξεκινάνε από 12$ και πάνε μέχρι και 30$ χωρίς να ξέρω αν συμπεριλαμβάνονται μεταφορικά.
Υ.Γ ο pid τροφοδοτείται με τα 220 της μηχανής
Εγώ αυτό που πήρα από το ebay μου κάνει στο ύψος αλλά στο πλάτος είναι πιο φαρδύ. Θα κόψω την πρόσωψη που ειναι αποσπώμενη ομως και θα το κάνω ακριβώς για τον controller μου.Το πήρα όμως 6,5$ με μεταφορικά, οπότε και λέω δεν πειράζει.
Νομίζω στην σελίδα που σου δείχνω θα βρείς ακριβώς για τον controller σου, χωρίς να κάνεις μετατροπή αλλά ξεκινάνε από 12$ και πάνε μέχρι και 30$ χωρίς να ξέρω αν συμπεριλαμβάνονται μεταφορικά.
Υ.Γ ο pid τροφοδοτείται με τα 220 της μηχανής
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος odys2008 την Παρ Σεπ 03, 2010 3:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
bill
Pid χωρις timer?
Πολυ καλη δουλεια εκανε ο συναδελφος.Ισως στο μελλον να το προσπαθησω κι εγω ομως οπωσδηποτε θελω να εχει και εναν timer.
Πολυ καλη δουλεια εκανε ο συναδελφος.Ισως στο μελλον να το προσπαθησω κι εγω ομως οπωσδηποτε θελω να εχει και εναν timer.
-
odys2008
Εντάξει δεν μας εμποδίζει κανένας να βάλουμε και timer. Αν βρώ κάποιον σε λογική τιμή θα βάλω, γιατί αυτοί που βρήκα ήταν πανάκριβοι. Με ένα ssr στην αντλία και τον timer είσαι κομπλέbill έγραψε:Pid χωρις timer?
-
bill
Oι timer οντως ειναι πανακριβοι.
Βεβαια υπαρχουν και οι αναλογικοι...!!!
Νομιζω οι pid της watlow εχουν κατι σαν ενσωματωμενο timer.
Εχει και βιντεο στο youtube
Βεβαια υπαρχουν και οι αναλογικοι...!!!
Νομιζω οι pid της watlow εχουν κατι σαν ενσωματωμενο timer.
Εχει και βιντεο στο youtube
- NaGR
- Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Graef CM 80
- 2ος Μύλος:: Eureka Mignon
99% δεν έχει τέτοιους θερμοστάτες. απο ότι βλέπω στο διάγραμμα δεν είναι καν με σπείρωμα εντός του τοιχώματος του boiler.odys2008 έγραψε:NaGR έγραψε:αν δεν μας ενδιαφέρει ο ατμός, ένα Pid με 2 alarm setpoints δεν είναι αρκετό?
επίσης o RTD θα κάνει για όλες τις gaggia ανεξαιρέτως? για τη Pure με νοιάζει.
νόμίζω ότι κάνει για την baby, για την pure δεν είμαι σίγουρος. Δες αν έχεις τέτοιους θερμοστάτες. Αν εχεις τέτοιους σου κάνει
το rtd είναι πολύ καλυτερο από ένα thermocouple. Δίνει ακρίβεια 0,1oC και όχι 2.2 βαθμούς που έχουν τα θερμοζεύγη και δεν υποφέρει από το cold junction φαινόμενο.
- Alex_Under
Εγώ δεν κατάλαβα αφού πήρες με SSR output, γιατί χρειάστηκες μετασχηματιστή.
Να το θέσω αλλιώς.
Αν πάρω τον παρακάτω...
http://www.auberins.com/index.php?main_ ... ducts_id=3
ΤΙ ΑΛΛΟ θα χρειαστώ (εκτός από το μεταλλικό κουτί και τον αισθητήρα)?
Θα χρειαστώ και SSR όπως αυτό που πήρες εσύ?
Το ίδιο το PID από που παίρνει ρεύμα για να δουλέψει;
Να το θέσω αλλιώς.
Αν πάρω τον παρακάτω...
http://www.auberins.com/index.php?main_ ... ducts_id=3
ΤΙ ΑΛΛΟ θα χρειαστώ (εκτός από το μεταλλικό κουτί και τον αισθητήρα)?
Θα χρειαστώ και SSR όπως αυτό που πήρες εσύ?
Το ίδιο το PID από που παίρνει ρεύμα για να δουλέψει;