Απορια αγορα new Gaggia Classic
Απορια αγορα new Gaggia Classic
Καλημέρα σας και καλός σας βρήκα,
αποφάσισα να αγοράσω την πρώτη μου μηχανή (Gaggia Clasic) μαζι με ( Ascaso i-mini i2 Conic Aluminium Οικιακός Μύλος καφέ) και έχω κάποιες απορίες
Πρώτον θα την αγοράσω από εδώ http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetai ... =a-classic ( μπορεί και απο Amazon UK) και
http://www.barista-shop.gr/espresso-equ ... -Aluminium
Δεύτερον το Backflushing γίνεται με ΔΙΣΚΑΚΙ (ΚΑΛΑΘΑΚΙ) ΤΥΦΛΟ 58mm( πρέπει να το αγοράσω???) και cafiza ( ανα 6 ημέρες)
και αφαλάτωση (Gaggia Descaler Decalcifier (250ml) http://www.amazon.co.uk/Gaggia-Descaler ... d_sim_kh_9
ή Urnex Dezcal Retail ( ανα 1-2 μήνες)??
Τρίτον για το silvia wand υπάρχει κάποιο μαγαζί ( Αθήνα) να μου το αλλάξει διότι φοβάμαι να πειραματιστώ
Τέταρτον pressurized pf( αυτα ερχονται με την μηχανη?) ή non pressurized ( πρεπει να τα αγορασω??) άμα φτιάχνω εσπρέσο με pressurized pf δεν είναι κάλος???
Σας ευχαριστώ ΠΟΛΥ
αποφάσισα να αγοράσω την πρώτη μου μηχανή (Gaggia Clasic) μαζι με ( Ascaso i-mini i2 Conic Aluminium Οικιακός Μύλος καφέ) και έχω κάποιες απορίες
Πρώτον θα την αγοράσω από εδώ http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetai ... =a-classic ( μπορεί και απο Amazon UK) και
http://www.barista-shop.gr/espresso-equ ... -Aluminium
Δεύτερον το Backflushing γίνεται με ΔΙΣΚΑΚΙ (ΚΑΛΑΘΑΚΙ) ΤΥΦΛΟ 58mm( πρέπει να το αγοράσω???) και cafiza ( ανα 6 ημέρες)
και αφαλάτωση (Gaggia Descaler Decalcifier (250ml) http://www.amazon.co.uk/Gaggia-Descaler ... d_sim_kh_9
ή Urnex Dezcal Retail ( ανα 1-2 μήνες)??
Τρίτον για το silvia wand υπάρχει κάποιο μαγαζί ( Αθήνα) να μου το αλλάξει διότι φοβάμαι να πειραματιστώ
Τέταρτον pressurized pf( αυτα ερχονται με την μηχανη?) ή non pressurized ( πρεπει να τα αγορασω??) άμα φτιάχνω εσπρέσο με pressurized pf δεν είναι κάλος???
Σας ευχαριστώ ΠΟΛΥ
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Re: Απορια αγορα new Gaggia Classic
Λίγο αν διαβάσεις το forum υπάρχουν απαντήσεις σε όλα αυτά.
Σχετικά με το wand θα σου απαντήσω μόνο, ξεβιδώνεις ένα παξιμάδι και βιδώνεις το wand της Silvia. Είναι σαν να λες να φωνάξεις κάποιον να σου βάλει ένα ράφι πχ.
Σχετικά με το wand θα σου απαντήσω μόνο, ξεβιδώνεις ένα παξιμάδι και βιδώνεις το wand της Silvia. Είναι σαν να λες να φωνάξεις κάποιον να σου βάλει ένα ράφι πχ.
- Carlito
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Caggia Classic
- Μύλος:: Porlex Tall
Καλημέρα και σε σένα και καλώς ήρθες,
Την απορία σου την 1η δεν την κατάλαβα (τουλάχιστον εγω). Αν ρωτάς απο που να την αγοράσεις, οι περισσότεροι (αν οχι όλοι) την έχουμε αγοράσει απο Αμαζον
2ον) Το τυφλό καλαθάκι θα πρέπει να το αγοράσεις εσυ, δεν έρχεται μαζι με την μηχανή και αν μένεις Αθήνα μια πολυ καλή λύση είναι να πάς μέχρι την Eurogat και να τα αγοράσεις απο εκει. Οι διαφορές στις τιμές (για μένα) είναι ελάχιστες σε σχέση με άλλα μαγαζιά ή το νετ. Ισχύει και για τα καθαριστικά (Cafiza). Οσο για το Backflushing νομίζω 1 φορά το μήνα είναι οτι πρεπει και όχι κάθε 6 μέρες.
3ον) Δεν νομιζω οτι χρειάζεται να το αγοράσεις. Μια χαρα δουλειά κάνει και αυτο που έχει η Classic. To δουλευω κάθε μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα
4ον) Η Classic έρχεται με μονό pressurized και με ένα καλαθάκι για ESE Pods. Πρέπει να αγοράσεις το non pressurized (κόστος πολύ μικρο). Θα σου πρότεινα να πας με όλα αυτα στην Eurogat, να τα πάρεις και να ξεμπερδεύεις. Όλες οι πληροφορίες που θα βρείς εδώ (κρεμα, χρόνοι, εκχυλίσεις κ.α.) είναι με non pressurized και αυτο γιατι δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα στον εσπρέσο.
5ον) Χρειάζεσαι ακόμα ζυγαριά ακριβείας, tamper 58mm και δοσομετρικό ποτηράκι
Αν θές διάβασε εδώ viewtopic.php?f=5&t=1874
Αυτα απο μένα και καλώς ήρθες
Την απορία σου την 1η δεν την κατάλαβα (τουλάχιστον εγω). Αν ρωτάς απο που να την αγοράσεις, οι περισσότεροι (αν οχι όλοι) την έχουμε αγοράσει απο Αμαζον
2ον) Το τυφλό καλαθάκι θα πρέπει να το αγοράσεις εσυ, δεν έρχεται μαζι με την μηχανή και αν μένεις Αθήνα μια πολυ καλή λύση είναι να πάς μέχρι την Eurogat και να τα αγοράσεις απο εκει. Οι διαφορές στις τιμές (για μένα) είναι ελάχιστες σε σχέση με άλλα μαγαζιά ή το νετ. Ισχύει και για τα καθαριστικά (Cafiza). Οσο για το Backflushing νομίζω 1 φορά το μήνα είναι οτι πρεπει και όχι κάθε 6 μέρες.
3ον) Δεν νομιζω οτι χρειάζεται να το αγοράσεις. Μια χαρα δουλειά κάνει και αυτο που έχει η Classic. To δουλευω κάθε μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα
4ον) Η Classic έρχεται με μονό pressurized και με ένα καλαθάκι για ESE Pods. Πρέπει να αγοράσεις το non pressurized (κόστος πολύ μικρο). Θα σου πρότεινα να πας με όλα αυτα στην Eurogat, να τα πάρεις και να ξεμπερδεύεις. Όλες οι πληροφορίες που θα βρείς εδώ (κρεμα, χρόνοι, εκχυλίσεις κ.α.) είναι με non pressurized και αυτο γιατι δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα στον εσπρέσο.
5ον) Χρειάζεσαι ακόμα ζυγαριά ακριβείας, tamper 58mm και δοσομετρικό ποτηράκι
Αν θές διάβασε εδώ viewtopic.php?f=5&t=1874
Αυτα απο μένα και καλώς ήρθες
Σας ευχαριστω για την απαντηση
( απο Amazon UK) αμα την αγορασω τι φις μπριζας θα εχει αγγλικο η ελληνικο
( απο Amazon UK) αμα την αγορασω τι φις μπριζας θα εχει αγγλικο η ελληνικο
-
dio
Αφού σε καλωσορίσω στην παρέα θα σου πω και εγώ αυτό που σου είπε ο Ιωσήφ.
Κάνε τον κόπο να διαβάσεις το forum υπάρχουν οι απαντήσεις σε ότι ρωτάς!
Κάνε τον κόπο να διαβάσεις το forum υπάρχουν οι απαντήσεις σε ότι ρωτάς!
- re4male
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: bezzera unica pid
- Μύλος:: Eureka Zenith E 65
με αγγλικο φισ και αγοραζεις ανταπτορακι ειναι φθηνο .οσο αφορα τον καθαρισμο κρινε εσυ ποτε πρεπει.. αναλογα με την χρηση...για μενα λιγοτερα φαρμακα, καλυτερα.
γιατι να αλλαξεις αυτο που βγαινει ο ατμος ? σε περισευουν χρηματα?
γιατι να αλλαξεις αυτο που βγαινει ο ατμος ? σε περισευουν χρηματα?
-
turbakias!!!
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: LaSanMarco 95 single
- Μύλος:: LaSanMarco sm90t
- 2ος Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: φρεσκαδουρες
οσον αφορα το φις ειναι πολυ ευκολο να παρει αλλο καλωδιο με ευρωπαικο φις μιας και ειναι πολυ κοινο το καλωδιο και ειναι ιδιο με αυτο των επιτρεζιων υπολογιστων για το τροφοδοτικο τους..
εγω θα σου προτεινω μιας και ειναι σε προσφορα το ταμπερ να κοιταξεις το madebyknock.com εχει πολυ φτηνα ταμπερ και ειδικα τωρα εχει βγαλει την τοπ σειρα του σε πολυ καλη τιμη..
εγω θα σου προτεινω μιας και ειναι σε προσφορα το ταμπερ να κοιταξεις το madebyknock.com εχει πολυ φτηνα ταμπερ και ειδικα τωρα εχει βγαλει την τοπ σειρα του σε πολυ καλη τιμη..
Καλησπέρα σας. Ήρθε σήμερα η Gaggia Classic
ακόμα Μύλο δεν έχω θα δοκιμάσω για αρχή μερικούς espresso απο καφεκοπτείο χύμα καφέ
ακόμα Μύλο δεν έχω θα δοκιμάσω για αρχή μερικούς espresso απο καφεκοπτείο χύμα καφέ
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Καλορίζικη και καλά καφεδάκια.
Μόνο μην απορίσεις για πιο λόγο δεν θα βγάζει καλό καφε.
Με μπαγιάτικο καφέ αγνώστου ταυτοτητας,ψησίματος κ.α. δεν θα κανεις τιποτα.Ουτε καιμακι,ουτε μελί χρωμα,ουτε αργές ροες-εκχυλησεις και κυρίως χωρίς ωραία γεύση αλλά το αντίθετο.
Εύχομαι με το καλό να καταφέρεις να πάρεις εναν μύλο να δέσει το γλυκό όπως πρεπει και να εχεις παντα φρεσκοψημενο καφέ.
Επίσης αν δεν εχεις,θα χρειαστείς οπωσδήποτε ψηφιακή ζυγαριά ακρίβειας 0.1gr τουλάχιστον και το κανονικό διπλό καλαθάκι.
Μόνο μην απορίσεις για πιο λόγο δεν θα βγάζει καλό καφε.
Με μπαγιάτικο καφέ αγνώστου ταυτοτητας,ψησίματος κ.α. δεν θα κανεις τιποτα.Ουτε καιμακι,ουτε μελί χρωμα,ουτε αργές ροες-εκχυλησεις και κυρίως χωρίς ωραία γεύση αλλά το αντίθετο.
Εύχομαι με το καλό να καταφέρεις να πάρεις εναν μύλο να δέσει το γλυκό όπως πρεπει και να εχεις παντα φρεσκοψημενο καφέ.
Επίσης αν δεν εχεις,θα χρειαστείς οπωσδήποτε ψηφιακή ζυγαριά ακρίβειας 0.1gr τουλάχιστον και το κανονικό διπλό καλαθάκι.
Σας ευχαριστώ παιδιά, από καφέ ΣΜ Lavvaza Rossa ικανοποιητικά βγήκε
( πειράζει για πρώτη χρήση δεν έβγαλα το νερό από το ακροφυσιο???)
( πειράζει για πρώτη χρήση δεν έβγαλα το νερό από το ακροφυσιο???)