H βίβλος της Gaggia Classic
- chgentso
- Όνομα: Χρίστος
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso i-steel i1
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Ναι μου ήρθε αυτές τις μέρες με εγγλέζικο 220V, ένα καλώδιο από αυτά για υπολογιστές αν σου περισσεύει ταιριάζει μια χαρά.
-
turbakias!!!
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: LaSanMarco 95 single
- Μύλος:: LaSanMarco sm90t
- 2ος Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: φρεσκαδουρες
μιας και το ρωτηςα και στο αλλο θεμα πηρα τεφλον σωληνακι και μου δωσανε μαστους και ταυ βιομηχανικους μου ειπε κπυμπωτους κανουν δουλεια αυτοι η θα ανατιναχτω...??
-
apple
Σε 'μένα, κάτι κουδούνιζε όταν χτυπούσα το pf ν'αδειάσει και έσφιξα την "75" με γερμανικό κλειδί και μικρά βήματα (καρυδάκι με καστάνια δέν χωράει) όμως τελικά αυτό που έτριζε ήταν το έλασμα "72" ...χαχαχα!Christos έγραψε:Δεν έχω λύσει το pf για να ξέρω αλλά σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα πρέπει να έχει φύγει η βίδα 75.
- re4male
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: bezzera unica pid
- Μύλος:: Eureka Zenith E 65
σκεφτομαι να βαλω και γω ενα φιλτρο ρυτινης μεσα στο δοχειο νερου της gaggia classic.
το θεμα ειναι 1) κανει δουλεια ?
2)καθε ποτε πρεπει να το αλλαζουμε ?
3) υπαρχουν σακουλες με ρυτινη μισο κιλο.. μπορουμε να αλλαζουμε την ρυτινη απο αυτες στο ιδιο φιλτρο που εχουμε η πρεπει να αγορασουμε καινουργιο φιλτρο ?
ΚΑΠΟΙΟΣ που γνωριζει να με βοηθησει παρακαλω
το θεμα ειναι 1) κανει δουλεια ?
2)καθε ποτε πρεπει να το αλλαζουμε ?
3) υπαρχουν σακουλες με ρυτινη μισο κιλο.. μπορουμε να αλλαζουμε την ρυτινη απο αυτες στο ιδιο φιλτρο που εχουμε η πρεπει να αγορασουμε καινουργιο φιλτρο ?
ΚΑΠΟΙΟΣ που γνωριζει να με βοηθησει παρακαλω
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
1) Ναι.
2) Ανάλογα την χρήση. Εγώ τα αλλάζω ανά μήνα.
3) Αν είναι η ίδιου τύπου ρητίνη ναι, ανοίγουν τα φίλτρα. Από ότι ξέρω αναγέννηση γίνεται και με αλατόνερο αλλά το μικρό κόστος του φίλτρου με έχει αποτρέψει από το να δοκιμάσω.
Δες και εδώ: viewtopic.php?f=15&t=1224&start=30#p24057
2) Ανάλογα την χρήση. Εγώ τα αλλάζω ανά μήνα.
3) Αν είναι η ίδιου τύπου ρητίνη ναι, ανοίγουν τα φίλτρα. Από ότι ξέρω αναγέννηση γίνεται και με αλατόνερο αλλά το μικρό κόστος του φίλτρου με έχει αποτρέψει από το να δοκιμάσω.
Δες και εδώ: viewtopic.php?f=15&t=1224&start=30#p24057
- re4male
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: bezzera unica pid
- Μύλος:: Eureka Zenith E 65
ευχαριστω
- leotzian
- Όνομα: Λεωνίδας
- Μηχανή:: Gaggia Classic (Pid)
- Μύλος:: Ascaso i2 Mini Alum
- 2ος Μύλος:: Porlex Grinder
- Οι καφέδες μου:: Single Origin Valcafe,Taf
Γειά σε ολους και πάλι
Διαβάζοντας το forum για 10 μέρες μέχρι να μου ερθει η Gaggia Classic και ο μύλλος Porlex απο Amazon εχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα, αγορά non pressurazied καλαθάκι διπλό, τυφλό και Cafiza απο barista shop, καφέδες 4 ειδη απο Βαλάντη, wand sylvia και θερμόμετρο για το αφρόγαλα,απο Ebay Uk, μανόμετρο και γωνίες για την OPV κτλ, τα τοποθέτησα ολα λές και ειχα ανοίξει πολλές μηχανές, ( πρώτη φορά την εβλεπα ), λόγω της άψογης πληροφόρησης απο αυτό το εξαιρετικό forum. Τσέκαρα πίεση 12bar πρίν, με 2 προσπάθειες την πήγα ακριβώς 10bar.
Εκοψα τον καφέ για αρχή ( Anastasio Blend ) με 2 κλικ με τον porlex εβαλα με την ζυγαριά 19 γραμάρια καφέ και πήρα περίπου μέ καλό πάτημα 55 ml στο 25 sec, με temp surf, πολύ καλή κρέμα, γιά τελείως πρωτάρης ολα αψογα, ας ειστε καλά δεν παιδεύτικα καθόλου.
Τώρα η επόμενη κίνηση, εχω παραγγείλει αρκετές μέρες, ενα Pid φτηνό απο Κίνα πρέπει το παραλάβω σε καμμιά εβδομάδα, θα το δοκιμάσω ( εχω διαβάσει πολλά γι αυτό ειναι αντιγραφή Rex, κόστος 16€.
Θά σας ενημερώσω για ολες τίς εξελίξεις, οντας ηλεκτρονικός θα το δοκιμάσω πολύ καλά στο εργαστήριο πρίν το βάλω πάνω.
Ευχαριστώ για όλα.
Διαβάζοντας το forum για 10 μέρες μέχρι να μου ερθει η Gaggia Classic και ο μύλλος Porlex απο Amazon εχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα, αγορά non pressurazied καλαθάκι διπλό, τυφλό και Cafiza απο barista shop, καφέδες 4 ειδη απο Βαλάντη, wand sylvia και θερμόμετρο για το αφρόγαλα,απο Ebay Uk, μανόμετρο και γωνίες για την OPV κτλ, τα τοποθέτησα ολα λές και ειχα ανοίξει πολλές μηχανές, ( πρώτη φορά την εβλεπα ), λόγω της άψογης πληροφόρησης απο αυτό το εξαιρετικό forum. Τσέκαρα πίεση 12bar πρίν, με 2 προσπάθειες την πήγα ακριβώς 10bar.
Εκοψα τον καφέ για αρχή ( Anastasio Blend ) με 2 κλικ με τον porlex εβαλα με την ζυγαριά 19 γραμάρια καφέ και πήρα περίπου μέ καλό πάτημα 55 ml στο 25 sec, με temp surf, πολύ καλή κρέμα, γιά τελείως πρωτάρης ολα αψογα, ας ειστε καλά δεν παιδεύτικα καθόλου.
Τώρα η επόμενη κίνηση, εχω παραγγείλει αρκετές μέρες, ενα Pid φτηνό απο Κίνα πρέπει το παραλάβω σε καμμιά εβδομάδα, θα το δοκιμάσω ( εχω διαβάσει πολλά γι αυτό ειναι αντιγραφή Rex, κόστος 16€.
Θά σας ενημερώσω για ολες τίς εξελίξεις, οντας ηλεκτρονικός θα το δοκιμάσω πολύ καλά στο εργαστήριο πρίν το βάλω πάνω.
Ευχαριστώ για όλα.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Να 'σαι καλά Λεωνίδα και πολλά καλά καφεδάκια πλέον.leotzian έγραψε:...
Ευχαριστώ για όλα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- leotzian
- Όνομα: Λεωνίδας
- Μηχανή:: Gaggia Classic (Pid)
- Μύλος:: Ascaso i2 Mini Alum
- 2ος Μύλος:: Porlex Grinder
- Οι καφέδες μου:: Single Origin Valcafe,Taf
Ως νέος στο αθλημα θα ηθελα βοήθεια για κάτι, αν ο admin νομίζει οτι πρέπει να το μεταφέρει αλλού ας το κάνει, αλλά δεν ηθελα να ανοίξω αλλο θέμα ούτε στα προβλήματα μπορούσα να το βάλω γιατι δεν ειναι μάλλον πρόβλημα.
Σήμερα λοιπόν ξεκίνησα να κάνω προπόνηση για το αφρόγαλα, και διαβάζοντας εδώ για ενα σύστημα για να μην καταναλώνουμε γάλα αλλά νερό κρύο και μιά σταγόνα απορυπαντικό, αρχισα και εκανα δοκιμές, πάτησα το κομπί του ατμού και μόλις άναψε το λαμπάκι ξεκίνησα. Μετά απο 3-4 δοκιμές παρατήρησα οτι ο ατμός ειχε μειωθέι αρκετά ( περίμενα βέβαια να ανάψει το λαμπάκι ), και στο τέλος δεν ειχε καθόλου ατμό αν και το λαμπάκι αναμμένο.Επαθα πλάκα, μετά σκέφτηκα οτι εφ οσον δεν λειτουργώ την αντλία πώς θα εχει νερό το boiler για να βγάλει ατμό. Ανοιξα λοιπόν το κουμπί της αντλίας, αργησε αρκετα να βγάλει νερό, μάλιστα εκανε και ενα ποιό δυνατό ηχο, δεν θα την αφηνα πολύ μην καεί , και μετά αρχισε και εβγαζε νερό απο την κεφαλή, και ο ατμός μια χαρά.
Φυσιολογικό πρέπει να ειναι αυτό, υπάρχει κάτι αλλο να κάνω για να το αποφύγω? Θα μου πείτε ηταν ειδική περίπτωση, συνήθως φτιάχνουμε καφέ και μετά αν θέλουμε φτιάχνουμε και αφρόγαλα, οποτε το boiler ειναι γεμάτο, αλλά ρωτώ μην κάνω κάτι λάθος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σήμερα λοιπόν ξεκίνησα να κάνω προπόνηση για το αφρόγαλα, και διαβάζοντας εδώ για ενα σύστημα για να μην καταναλώνουμε γάλα αλλά νερό κρύο και μιά σταγόνα απορυπαντικό, αρχισα και εκανα δοκιμές, πάτησα το κομπί του ατμού και μόλις άναψε το λαμπάκι ξεκίνησα. Μετά απο 3-4 δοκιμές παρατήρησα οτι ο ατμός ειχε μειωθέι αρκετά ( περίμενα βέβαια να ανάψει το λαμπάκι ), και στο τέλος δεν ειχε καθόλου ατμό αν και το λαμπάκι αναμμένο.Επαθα πλάκα, μετά σκέφτηκα οτι εφ οσον δεν λειτουργώ την αντλία πώς θα εχει νερό το boiler για να βγάλει ατμό. Ανοιξα λοιπόν το κουμπί της αντλίας, αργησε αρκετα να βγάλει νερό, μάλιστα εκανε και ενα ποιό δυνατό ηχο, δεν θα την αφηνα πολύ μην καεί , και μετά αρχισε και εβγαζε νερό απο την κεφαλή, και ο ατμός μια χαρά.
Φυσιολογικό πρέπει να ειναι αυτό, υπάρχει κάτι αλλο να κάνω για να το αποφύγω? Θα μου πείτε ηταν ειδική περίπτωση, συνήθως φτιάχνουμε καφέ και μετά αν θέλουμε φτιάχνουμε και αφρόγαλα, οποτε το boiler ειναι γεμάτο, αλλά ρωτώ μην κάνω κάτι λάθος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Φυσιολογική συμπεριφορά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την μηχανή σου.
Είσαι τυχερός που είναι Gaggia με τις αντιστάσεις τοποθετημένες εξωτερικά, άμα είχες Silvia μάλλον θα τις είχες πάρει στο χέρι κάνοντας κανένα 100άρι ζημιά.
Μετά από κάθε προσπάθεια για ατμό θα πρέπει να γεμίζεις το boiler με νερό πατώντας την αντλία.
Είσαι τυχερός που είναι Gaggia με τις αντιστάσεις τοποθετημένες εξωτερικά, άμα είχες Silvia μάλλον θα τις είχες πάρει στο χέρι κάνοντας κανένα 100άρι ζημιά.
Μετά από κάθε προσπάθεια για ατμό θα πρέπει να γεμίζεις το boiler με νερό πατώντας την αντλία.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.